Şimdi Ara

LCD monitörümde O şeklinde renkli karakterler var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son günlerdeki şimşeklerden sonra, monitörüme (LG W2261VP 21" LCD) görüntü gelmiyor. Monitörü başka bilgisayara taktığım zaman sorunsuz olarak görüntü alıyorum.
    Fırtına sırasında bilgisayar kapalıydı gerçi ama... herhangi bir parça zarar görmüş olabilir mi acaba. Yıldırım düşmediği sürece herhangi bir arıza olmaz diye biliyorum. Şimşek çakarken herkes bilgisayarını mı kapatıyor? Bilgisayarımdaki arıza şimşekle alakalı mı, yoksa, zaten bozulacağı vardı da, tesadüfen şimşekle aynı zamana mı denk geldi, bilmiyorum.

Bilgisayarımdaki durum şu :PC açılırken, olması gerektiği gibi, açılış sinyali geliyor. Ram'i çıkardığım zaman, ram sinyal hatası da veriyor. Ama ekran kartını çıkardığım zaman, herhangi bir sinyal vermiyor. Acaba, ekran kartım mı arızalandı. Çünkü monitörün kablosunu ekran kartına taktığım zaman aşağıdaki enerji saving mesajı geliyor : DSUB POWER SAVING MODE ve mönitöre görüntü gelmiyor.

Kullandığım ekran kartı şimdilik eski, 64 MB GForce AGP. 2 aydır, monitörün desteklediği, tavsiye edilen çözünürlükte sorunsuz olarak kullanıyordum. Monitörün data kablosu takılı değilken (DSUB) ekteki resimde görüldüğü gibi renkli, rasgele yuvarlak karakterler çıkıyor ve yanıp sönüyor. Bu normal midir? Her ne kadar başka bilgisayarda görüntü alsam da, monitörümde de mi bir hasar oluştu? İlk aldığımda data kablosu takılı değilken bu karakterler var mıydı, hatırlamıyorum.

Teşekkür ederim.

LCD monitörümde O şeklinde renkli karakterler var

• Şimdi simsek ve yıldırım cakması sırasında mönitör hasar alıcagını zannetmiyorum kitapcıgında sadece prizlere dokunmayın
    elektirik carpabilir diyor sayfa 1 en son satır

quote:

osman34 Bilgisayarımdaki durum şu :PC açılırken, olması gerektiği gibi, açılış sinyali geliyor. Ram'i çıkardığım zaman, ram sinyal hatası da veriyor.

Buraya kadar hersey normal

Ekran kartı takılı degil bilgisayar calısır ekranda görüntü olmaz cogu bios özelliklerinde sesli uyarı olmaz buda normaldir bios özelligi varsa sesli ikaz verir
    POWER SAVING MODE mode bekleme moduna geciyor mönitör ekran kartına baglı olan kabloyu cıkarıp tak düzelir herzaman yapmıyor

windows7 kullandıgı varsayarak 64 mb ekran kartı mönitör icin yeterli olmuyabilir eski oldugu icin fazla ısınıyor ve görüntüyü iyi isleyemedigi icin yapabilir Hd filimlerde zornalır vb...

32MB belleğe sahip DirectX 9 uyumlu ekran kartı ( Win 7 Home Basic versiyonu için); 128MB bellekli ve WDDM destekli ekran kartı, diğer tüm versiyonlar için.
    ekran kartından yapıyor 128mb ekran kartı almanı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 26 Haziran 2010; 0:41:44 >

• Cevabınız için teşekkür ederim. XP kullanıyorum ama en kısa zamanda 128 MB ekran kartına geçiş yapacağım. LCD monitör için 64 MB gerçekten düşük kalıyor ve dediğiniz gibi kart çok ısınyor. Ekran kartım gerçekten arızalandı herhalde. Çünkü kabloyu çıkartıp taksam da düzelmiyor ve hemen enerji saving'e geçiyor.

Resimdeki yanıp sönen karakterler hakkında bir şey söyleyebilir misiniz?
    Eski ekran kartı kullanmamdan ve ekran kartındaki ısınmadan dolayı, monitörde kısmi bir hasar oluşmuş olabilir mi? Ya da böyle bir şey mümkün mü. Tekrar sağolun.
  • Ekran kartının sürücüsünü güncellemeyi denediniz mi?Full HD bir monitör için 64mb ekran kartı yetersiz.Ayrıca agp ekran kartıda bulmanız biraz zor olacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: osman34
    Arkadaşlar,
    Son günlerdeki şimşeklerden sonra, monitörüme (LG W2261VP 21" LCD) görüntü gelmiyor. Monitörü başka bilgisayara taktığım zaman sorunsuz olarak görüntü alıyorum.
  • quote:

Resimdeki yanıp sönen karakterler hakkında bir şey söyleyebilir misiniz?
    Eski ekran kartı kullanmamdan ve ekran kartındaki ısınmadan dolayı, monitörde kısmi bir hasar oluşmuş olabilir mi? Ya da böyle bir şey mümkün mü. Tekrar sağolun.

Mönitöre zararı olmamıstır sadece ekran kartına olur ekran kartının gücü yetmedigi icin mönitörün istedigi cözünürlügü vermek icin tam gaz 2ay calısmış ekran kartın zorlanmıs asırısı ısıdan sonra performansı düsmüs

Ekranı bir acar bir acmaz görüntede sekilsiz seyler cıkması renklerin düzgün olmaması ekran kartın görüntüyü iyi islemiyor yani mönitörün istedigi yerine getiremiyor o yuzden boyle sekilsiz seylerin cıkması normal

Yeni ekran kartı alıp DV I baglayın görüntünün ne kadar
    canlı ve parlak oldugu göreceksiniz

Aynı mönitörü bende kullanıyorum cok güzel mönitör power saving tek sorunu herzaman degil ayda 3/5 kez veya hic olmuyor bekleme modunda geciyor cıkmıyor ekran kartın baglı oldugu kabloyu cıkarıp taktınmı görüntü geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@ptan41 -- 26 Haziran 2010; 0:58:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.