Şimdi Ara

Lcd Televizyonumun Ekranına Sakız Yapıştı!...Çıkardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
20.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar değerli forum üyeleri geçen ay vatandan kampanya ile almış olduğum 40 c650 tv mi gayet mutlu mesut kulanmaktay(d)ım. Bugün öğlen eve geldim yemeğimi yedim ve odaya geçince şok edici bir manzara beni bekliyordu 3 yaşındaki şeker oğlum eline kocaman bir sakız almış ve zaten sabahtan beri çalışmaktan dolayı yeterince ısınmış olan tv ekranının sol alt tarafına bir güzel yapıştırmış. üstüne bir de güzel sağa sola yaymak suretiyle sakızı resmen sıcak lcd ye yedirmiş . İlk gördüğümde bir kaç saniye afalladım sonra anladım ne halt yediğini uzaktan krem sandım ama yaklaşınca sakız olduğunu anladım. Üstüne bu yetmezmiş gibi bizim canavar plastik oyuncak tornavidasının ucuyla yapıştırdığı sakızı çıkarmaya çalışıyordu. Hemen incelemeye başladım tv yi kapattım kaba parçaları dolma parmaklarımın elverdiği kibarlıkta ağda çeker gibi çekerek aldım ama kalan kaldı lcd temizleme spreyi sıktım mikrofiber bez ile sildim ama yemedi. Sakızı sakız çeker belki dedim üstünde biraz gezdirdim oda kaba bir kaç parçayı aldı. Şu an lcd nin üzerinde yaklaşık olarak yatayda 5cm dikeyde 9-10 cm genişliğinde bir alan sakız tabakasıyla kaplı. Tv yi ısınması ve sakızıda ısıtıp esnetmesi için parlaklık kontrast arka ışık en yüksek halde ayarladım ve evden çıktım. Az sonra eve gideceğim ve tv ye mikrofiber le dalacağım... Neyse çok uzattım daha önce böyle bir durumla karşılaşan arkadaş var mı ? Siz ne önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patagon -- 27 Mayıs 2011; 19:28:40 >

• neyse gulme forumdasına gelır başıma... hıkaye gıbı anlatmıssınız guzel olmuş.
  • Bu sakız türü yapışkanlı maddelerin çeşitli yüzeylerden çıkarılmasının en kolay ve pratik yöntemi(genel olarak!!)
    "soğutarak" çıkarılmasıdır!!

"Isıtma yöntemi" kesinlikle olmaz(ayrıca panellerin ön koruyucu katmanları,çok hassas ve kimyasal yapıda bir elemandır ve çoğu madde
    bunları bozar;leke çıksa bile reaksiyona uğrayarak,o bölgede kalıcı iz oluşturabilir!!)

Bahsettiğin micro-fiber bez ile veya temizleme spray kullanmak kesinlikle olmaz!!

Aslında böyle soğutma yapabilen ve yüzeyden düşmesine veya kolayca çıkarılmasına olanak sağlayan spray türü içerikler vardır(bunlar
    kimyasal içermez)ancak nerede satılır v.s hiç bilemiyorum!

++
    Bir diğer yöntem ise;sakız yumuşak iken(veya yumuşatılacak!)eline,kauçuk bulaşık eldiveni giyeceksin,eldiveni giydiğin elin parmaklarını sakıza değdirip,eldivene
    bulaştırarak,büyük kısmını bu şekilde alabilirsin!!!(panel sıcak olacaktır!!)

++
    Bir diğer yöntem ise;hemen herkesin artık evinde bulunan,ameliyat eldiveninin içine 4-5 parça buz koyacaksın ve o bölgeye uygulayıp soğumasını
    bekleyeceksin ve sakız katılaştıkça hem hafif çekecek hemde yüzeyden ayrılması daha kolay olacaktır(panel soğuk olacaktır!!!)

not;bu işlemden sonra örneğin bir maket bıçağı/falçata türü keskin uçlu bir kesici ilede kalan temizlenebilir ama bu işlem çok çok dikkat ister
    ve elin kayarsa yüzey çizilir,riski vardır herkes bunu yapamaz!!!

++

Kalan artık/iz v.s çıkarma işlemi;yarım kap "beyaz sirke"* yarım kap su ile karıştırılıp,çalkalanır,temiz kalın bir kumaş parçasına bu karışım
    akıtılıp iyice ıslatılır ve bu kumaş izin üstünde bir kaç dakika bekletilir!!

*beyaz sirke;bizde bulunurmu bilemiyorum! örneğin Pirinç sirkesi beyazdır(sanırım bazı marketlerde bulunur)veya sentetic sirke olabilir ama buda
    bizde varmı bilemiyorum!
    ++

• Ben yazacaktım ama yazılmış; sakız lekesi ısıtılarak değil; soğutulup sertleştirilerek çıkarılır. Bir poşet içine buz koyarak bölgeye uygulayın; sakız sertleşip çıkacaktır.
  • harbı pratıkler bılgılerden benım de aklıma geldı sız yazınca. dogru dıyonusss. nıye daha once soylemedım.
  • sogutarak isini halledebilirsin
  • Bence tv sicakken bir pamukla sonax pasta cilasi surun kesinlikle çıkarır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sakız sorununu hallettim dün akşam gider gitmez öğlen açık bıraktığım ve yeterince ısınmış olan tv yi kapattım, buz işini kumaşlarda v.s. yapıyorduk zaten ama ne bileyim panele ters bir etkisi olurmu diye korktuğumdan ve tv yüzeyi kumaşlar gibi pürüzlü bir yüzey olmadığından ısıtma işi daha çok kafama yattı. Neyse aldım elime mikrofiberi baş parmağıma doladım soldan sağa- sağdan sola hamlelerle ama her hamlede bezin sakız değmemiş temiz bir başka bir noktasını kullanmak suretiyle sakız tabakasını genişleterek yaydım, her defasında bezin farklı temiz bir noktasıyla yapılmayınca bir önceki hamlede sildiğimiz sakız kalıntısı geri dönüşte tekrardan yayılarak bulaşıyor bu işlemi yaparken zaten sakızın bir kısmıda temiz beze yapışarak çıktı. Son olarak panelin üzerinde yağlı parmak izi benzeri şeffaf bir sakız tabakası kaldı. Bu tabakayıda mikrofiber bezi dörde katlayarak her katıyla bir yada iki kere ekranı sağlı sollu silerek sakız tabakasını yok denecek kadar az seviyeye indirdim vee en sonunda da bezin arka temiz tarafını iki kat yapıp güzelce sildim parlattım. Her ne kadar iki adet yüksek mühendislik ürünü A101 mamülü 1,5tl lik mikrofiberlerim heba olup sakız lekelerinden parlasalarda olsun iki tane daha aldım biriyle çerçeveyi biriyle paneli sileceğim :) :) :) tv ilk günkü gibi pırıl pırıl oldu içimde rahatladı böylece...

Ekleme: Bu kadar silme işleminden sonra ölü piksel olur diye korktum ama yaptığım incelemelerde ölü piksele rastlamadım çok şükür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patagon -- 27 Mayıs 2011; 19:26:07 >

• geçmiş olsun.bende rahatladım valla.kötü bir durumdu
  • Merhaba arkadaşlar kızım 2.5 yaşında çizgi film seyrederken lcd televizyonun ekranına sakız yapıştırmış. Sıkıcı bi durum temizleyeyim derken daha berbat yaptım. Sonra aklıma ağda yağı geldi.Bi damla mikro fiber temizleme bezine damlatıp sildim sildiğim an çıkardı. Sonra da normal bi bezle üstünden geçtim. Paylaşmak istedim teşekkürler 😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benim oğlumda sakız yapıştırdı televizyona cevapları okudum en mantıklısı ağda yagi geldi birazını kaldırdım. Evde nutricina vücut yagi vardı. Makyaj pamuğun biraz damlattim hiç sorunsuz ilk seferde çıktı bebe yagida olur . Çok sevindim .Aklınızda olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.