Şimdi Ara

Lcd test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2x16 lcd li bir devre yaptım.Lcd için ilk önce tek tek kablo lehimledim ve çaılştırdım.Daha sonra kablolarını çoklu kabloyla değiştirdim ve denedim lcd den hiç bir görüntü alamadım.Eski kabloları tekrar bağladım bu sefer de sonuç değişmedi.Acaba lcd ekran bozulmuş olabilir mi?Bunu nasıl anlayabilirim?

• Bir bilgisi olan ok mu?Yardım pls...
  • bi keresinde benim de basıma boyle bişey geldi arkasında iki tane siyah yuvarlak tepecikler var :D oralara bastırınca çalışmıştı belki senin de işine yarar :D
  • o siyah tepecikler dökme entegre ama onlardan kaynaklandığını sanmam bende de bi benzeri sorun var lcd rakamları ve boşlukları göstermiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: solaris

bi keresinde benim de basıma boyle bişey geldi arkasında iki tane siyah yuvarlak tepecikler var :D oralara bastırınca çalışmıştı belki senin de işine yarar :D

Bastırdım ama fayda yok.Lcd leri test etmenin kısa bir yolu yok mu
  • kastettiğim şey aşağıdaki gibi bunu nasıl yapabilirim?

Lcd test
  • quote:

Orjinalden alıntı: spiderman065

kastettiğim şey aşağıdaki gibi bunu nasıl yapabilirim?

Lcd test

aşağıdaki resimde görülen iki tane pot var. bu potlardan biri lcd arka fon ışığı diğeri ise yazıların koyu ya da açıklık ayarı. yaptığın devrede bu potlar olursa lcd panelin görüntü ayarlarını yapabilirsin.

Lcd test

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung LCD TV Sinyal Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar pc ilk açılısta ve açıldıktan sonra lcd nızın ilk satırı yanıyorsa lcd baglantısında sorun yok demektir ama lcd de karakterler kontrast ayarı yapmanıza ragmen eksık veya silik çıkıyorsa lcd iletkenlerınde sorun olabılıyor yenısı ile değiştitmekte fayda var..umarım sorunuza cvp verebılmşimdir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anıl_35

arkadaşlar pc ilk açılısta ve açıldıktan sonra lcd nızın ilk satırı yanıyorsa lcd baglantısında sorun yok demektir ama lcd de karakterler kontrast ayarı yapmanıza ragmen eksık veya silik çıkıyorsa lcd iletkenlerınde sorun olabılıyor yenısı ile değiştitmekte fayda var..umarım sorunuza cvp verebılmşimdir

Yani üst satırın tamamen yanması lcd nin çaılştığı anlamına mı geliyor?
  • ya ben de yaptım bağladım. ilk satır yanıyor ama dediklerine göre yukardan 3 sıra nokta yanmıyormuş. ayrıca kontrastı azalttığımda sol 8 sağ 8 den daha silik hale geliyor. parmağımı arkadaki siyah noktanın biraz altına değdirince ilk satır yanıyor aşağı satırın sağ 8 i yanıyor.
  • eğer ilk satır resimdeki gibiyse lcd sağlamdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: rezistor

eğer ilk satır resimdeki gibiyse lcd sağlamdır

benim lcd de hiçbirşey çıkmıyor.Yenisini alıp denedim gayet güzel çalışıyor.Eskisinin çalışmamasına bir anlam veremedim 2 gün önce aldım.Başka bir devrede çalıştırdım birdaha da çalıştıramadım.Hurda olarak bekliyor kenarda...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.