// 1. satıra geç ve LCD’ye yaz lcd_goto(0x00); lcd_puts("G H O S T");
// 2. satıra geç ve sıcaklık değerini yaz lcd_goto(0x40); lcd_puts(sonuc);
// Biraz bekle ve ekranı temizle DelayMs(250); lcd_clear();
} // Ölçümü tekrarla } // Programın sonu
hex dosyasını oluşturamıyorum mplap ve picclite var ama olmuyor işte sizden ricam ya detaylı bianlatım yada hex dosyası umarım bi yardımcı arkadaş çıkar kolay gelsinn.
Yukardaki fonksiyonlar built-in derleyici fonksiyonları. Hangi derleyici için yazılmış bir fikrim de yok. Hangi lcd'yi kullanıyorsun, hangi portlara bağlanmış, hangi denetleyiciyi kullanıyorsun... Yardımcı olmak isteyen bir arkadaş için öncelikle bu bilgiler lazım.
Bir de gerilim değişkeninin 16 bit olması gerekir.
Kaynakta değişiklik yaparsan CCS PIC C ile derlemen gerekir. (Çok arayıp da) Bulamazsan pm'den bir hal hatır sor LCD 8 bitlik modda çalışacak. Pic'te D0~D7 -> LCD'de Data0~Data7 Diğer bağlantılar pdf dosyasındakiyle aynı. Hata yapmış olabilirim o zaman bana proteus'ta devresini kur gönder bakayım. Anlamadığın yerleri sorarsın. Kolay gelsin.
selam liu proteusta devreyi kurdum(yada öyle sanıyorum)lcd nin lambası yandı yanlızca devre elemanlarını seçmede problem yaşadım sanırım
Rapid ya da mediafire gibi bir site kullanarak devreyi gönderemez misin buraya bir bakalım.
Kaynakta değişiklik yaparsan CCS PIC C ile derlemen gerekir. (Çok arayıp da) Bulamazsan pm'den bir hal hatır sor LCD 8 bitlik modda çalışacak. Pic'te D0~D7 -> LCD'de Data0~Data7 Diğer bağlantılar pdf dosyasındakiyle aynı. Hata yapmış olabilirim o zaman bana proteus'ta devresini kur gönder bakayım. Anlamadığın yerleri sorarsın. Kolay gelsin.
CCS PIC C derlemesini nerden bulacağız ?
quote:
Orjinalden alıntı: tmcone
Devrenin proteus simulasyonunu buradan indirebilirsin.
sonunda çalışır halde görebildim ancak benim pic 16f877 buradaki16f877a birde bilim ve teknik değil G H O S T yazdırmak istiyorum(lcd nin sıkı sık yanıp sönmesi normalmi) emeğine sağlık
Yanlış anladın sanırım. Kurduğun proteus devresini göndermeni istemiştim.
quote:
sonunda çalışır halde görebildim ancak benim pic 16f877 buradaki16f877a birde bilim ve teknik değil G H O S T yazdırmak istiyorum(lcd nin sıkı sık yanıp sönmesi normalmi)