Şimdi Ara

LCD TV - Altın Uçlu Scart !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malesef kışa denk geldi hatta çevrenin eski erbabı kütayha kütahya olalı öyle kış görmemiş , bende ondan sonra öyle bir kış görmedim zaten , tavşanlı-kütahya arası hergün gidip geliyordum neyse biteli on sene oldu ama arada bir aklıma düşer kütahya....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 10 Aralık 2009; 20:08:45 >
  • Bu altın scart olayları demekki millete psikolojik olarak görüntüyü güzel göstertiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piskopathamsi -- 14 Aralık 2009; 9:57:43 >
  • parmağına,koluna yada boynuna taktın mı altını nasıl piskolojin değişiyorsa lcd ye taktınmı da aynı diyorsun ha. (altının gözlere piskolojik etkisi)
    quote:

Orijinalden alıntı: piskopathamsi

Bu altın scart olayları demekki millete psikolojik olarak görüntüyü güzel göstertiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Birde aklıma ilginç birşey geldi ,

Altın uçlu vs vs deniliyorda hiç kuyumcuya götüren oldumu scartı'nı Ben bunların altın uçlu olduğuna inanmıyorum tamam altın doğadaki en iyi iletken ama bir scrat altın uçlu olsa 100 kağıt'ın altına satmazlar

Arkadaşlar yeter ama şu altın hakkındaki sallamalara dayanamıyorum artık. Altın doğadaki en iyi iletken falan değil nerden uyduruyorsunuz bunu ya. En iyi iletken gümüştür. 2. en iyi iletken de bakırdır. Altın bu ikisinden de sonra gelir.
    Bilgi kirliliği yaratmayın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerotatak -- 15 Aralık 2009; 11:59:00 >

• Konunun üstünden kaç gün geçmiş cevap verdinde boyunmu uzadı yada başlık hakkında bilgimi verdin tecrübenimi paylaştın hayır senin yaptığın ukalalıktan başka birşey değil yukardaki mesajın makara olduğunu çocuk bile anlar sen anlamamışsın...
  • bencede bu kadar sert tepkiye gerek yoktu. sonuçta burda altının iletken olup olmadığını tartışmıyoruz.
  • Altının iletken olup olmadığını tartışmıyoruz ama görüntü kalitesine bir katkısı olup olmadığını tartışıyoruz. Bunu belirleyen şey de iletkenlik. Forum da bir çok başlık var bununla ilgili insanlar birçok şey yazmışlar gerçekten biliyormuş gibi. Yok altın en iyi iletken olduğu için görüntü kalitesini artırırmış. Ben böyle birşey olmadığını yazdım buraya. Yani ucun altın olunca daha iyi görüntü alamazsın, bu yorum işi değil, bilimsel bir gerçek.

Bunu söylememi ukalalık olarak değerlendiren çok bilgi sahibi arkadaş; insanlar bu forumları okuyarak ürün satın alıyorlar. Amaç sadece başlığı açan arkadaşı yönlendirmek olsa ona mesaj atman yeterli olur zaten foruma gerek yok.
  • dediğin bilgiler doğru olabilir ama bu teknolojide pc parçalarında bile altın tercih ediliyor.Altın paslanmanın olduğu yerlerde kullanılıyor. Gümüş iyi bir iletken olabilir ama hiç gümüş bir uçlu HDMI, Scart, Ekran Kartı ucu görmedim duymadım. Ama en iyi iletken gümüşdür dediğiniz doğru.
  • yaw Beyler yine dalgaya düşüyorsunuz!!! ayrıca bu başlıkta teknik olarak incelenirse bu bahsedilen olay yine yanlış!

Bir diğer ve asıl yanlış ise yine teknik olarak>>>Bağlantı yapılan cihazları unutuyorsunuz daima!! ve genelde verilen "hava" şu olmaktadır>>>

ALTIN uçlu Scart veya hangi kablo ise....al bu kabloyu olay bitsin..... burada öne çıkarılan daima ALTIN oluyor ki bu külliyen yanlıştır,yaw ne alakası var
    burada yapılan işlemin Altın veya bilmem neye batırılmış ucu ile

Örnek;Scart veya HDMI olsun;çünkü Altın uçlu diye çok büyük oranda alınan kablolar bunlardır>>>iyide bunun kablosu dandik ise,iletkenliği dandik ise ki çoğu böyledir!!!
    üzerindeki plastik koruyucu battan tutunda bağlantı şekilleri v.s v.s bir sürü şeyi hem standart dışı hemde "dandik" ise,o zaman bu kablonun ucunu 24Ayar ALTIN kaplasanız
    ne olacak!!!!! zaten çoğu kabloda bu bahsettiğim örnek gibidir!!!

Hadi bütün bunları geçtik kablo süper ama Receiver in Video üretimi dandik ise ki çoğu Receiver da bu kategoridedir!!o zaman ne olacaktır???
    Hadi Receive rıda geçtik geldik panele ve FULLHD bir paneliniz var(PDP de dahil) ve panelin SD üretimi zayıf hatta kötü ise ne olacak şimdi????ki çoğu panelde
    aynen böyledir!!

Kısaca işin bir kere kablo haricinde teknik bazı durumları vardır+kablonun yine fiziki ve teknik yapısıda söz konusudur>>>ama bütün bunlar es geçilip olay sürekli getirilip

ALTIN uçlu kablo olmasına dikat çekiliyor,yani bütün sistem içinde tek bir oyuncu var o Kablo oluyor diğer tüm faktörler "hikaye" oluyor kimilerine göre!

++
    Altın/Gümüş/Bakır ve diğer madenlerle kaplanmış olmasının tek başına bir kıymeti harbiyesi zinhar yoktur!!
    Aslında bunlarla kaplanmış olması bazı yönlerden etkendir(iletkenlik olarak) ama burada olayı salt ALTIN a getirmek son derece yanlıştır!!

Yine dışarda o çok pahalı Markalarda ki bunların hepsi aynı zamanda Sertifikalı ürünlerdir!!!(Kablolar) Gümüş ve Bakır kaplı(soketleri v.s) kablolarda vardır!!!
    Yine bu MARKA kabloların uçları hangi madenle kaplanmış olsada çok çok iyi kablolardır,Altın v.s olmasına bakılmaz zaten!!!

++
    Gerek TR de gereksede dışardaki binlerce Marka diye satılan ÇİN malı kablolarda ALTIN filan değildir!!! sarı renkte her bir şeyden olabilir,ALTIN kaplama filan değildir
    kesinlikle hemde!!!

Ülen piyasaya bakıyorum bütün uçları sarı renkte gördüğüm kablolar ALTIN diye dehleniyor,ne alakası var yaw bu kabloların ALTIN kaplama ile

+++

Elbette çeşitli marka v.s kablonun görüntüye etkisi oluyor ama bunu görebilmek için bir kablonun gerçekten dandik diğerinin ise daha iyi olduğu durumda bu sözkonusudur!

• quote:

Orijinalden alıntı: aerotatak

Altının iletken olup olmadığını tartışmıyoruz ama görüntü kalitesine bir katkısı olup olmadığını tartışıyoruz. Bunu belirleyen şey de iletkenlik. Forum da bir çok başlık var bununla ilgili insanlar birçok şey yazmışlar gerçekten biliyormuş gibi. Yok altın en iyi iletken olduğu için görüntü kalitesini artırırmış. Ben böyle birşey olmadığını yazdım buraya. Yani ucun altın olunca daha iyi görüntü alamazsın, bu yorum işi değil, bilimsel bir gerçek.

Bunu söylememi ukalalık olarak değerlendiren çok bilgi sahibi arkadaş; insanlar bu forumları okuyarak ürün satın alıyorlar. Amaç sadece başlığı açan arkadaşı yönlendirmek olsa ona mesaj atman yeterli olur zaten foruma gerek yok.

Tubitak konuyla ilgi yaptığı açıklama gümüş en iyi iletken demiş buraya kadar tamam , ama sadece olay altın/gümüş/titanyumda bitmiyor çünkü bunlara gelene kadar veriyi taşıyan kablonun kalitesi vs vs var ,

Altın bu kombinasyonda en iyisi zaten öyle olmasaydı birçok aparatla bu kullanılmazdı ( özellikle ses'te ) ben kendi kullandığım electro gitar'dan biliyorum ama iş bizim bahsettiğimiz teknolojide Lcd % 10 aşmıcak aksini söyleyen varsa kullandığı kombinasyonda bir sorun vardır (kabloda vs)

Gümüş bir scart'ım olsa denerdim ama oda ses'te sınıfta kalırdı yada toplamda fark eden birşey olmazdı , Adamlar gümüş dedi diye ufak bir verinin insan gözüyle bariz bir fark yaratıcağına inanmıyorum....

• Artık aynı şeylerden bahsediyoruz. Benim de demek istediğim oydu zaten kusura bakmayın yersiz sert tepki vermiş olabilirim. Görüntü kalitesinde iyileşme istiyorsanız dikkat edeceğiniz şey kablonun ucu değil kendisi olmalı. Ne kadar kalın kesitli ve kısa bir kablonuz olursa o kadar kaliteli görüntü alırsınız. Yoksa scartın ucunu altınla kaplayınca bir şey olmuyor.
    Albani arkadaş en güzel şekilde anlatmış olayı.
  • Kablonun içindeki iletkenlerin altın olması daha önemli yani.. ama onuda kim garanti vericek ki alacağımız kabloyu kesecek halimiz olmadığı için ucuna bakıp aldanmaya devam.
  • psikopathamsi illa dünyanın en süper kablosunu yapıcam diyosan kablo iletkenlerini gümüş yapman lazım. Kablo kesitin kalın, uzunluğunda kısa olursa en süper kabloyu yaparsın. Bi de ucunu altın kaplarsan süper kablon yıllarca korozyona da uğramaz. Görüntüyü de sesi de ondan kral kimse iletemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerotatak -- 15 Aralık 2009; 16:41:21 >
  • dışardan kablocu gibi mi duruyorum ne işim olur kablo yapmakla hani yapan olursada yok demeyiz... piyasada yok galiba böyle bi kablo
  • 2 yaşında 82 ekran samsung LCD TVye geçen gün Teknosa dan 39TLye aldığım HAMA marka altın uçlu scartı takınca daha önce neden almadımki sorusunu sordum.gözle görülür derecede görüntü farkı oldu.Tavsiye ederim başarılı.

yeni aldığım Samsung B653 içinde aynı kablodan alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forbest

2 yaşında 82 ekran samsung LCD TVye geçen gün Teknosa dan 39TLye aldığım HAMA marka altın uçlu scartı takınca daha önce neden almadımki sorusunu sordum.gözle görülür derecede görüntü farkı oldu.Tavsiye ederim başarılı.

yeni aldığım Samsung B653 içinde aynı kablodan alıcam.

aldığınız scartın linki varsa gönderir misiniz? Dediğiniz kadar iyi mi denerim bende fiyatı iyimiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: aerotatak

Arkadaşlar yeter ama şu altın hakkındaki sallamalara dayanamıyorum artık. Altın doğadaki en iyi iletken falan değil nerden uyduruyorsunuz bunu ya. En iyi iletken gümüştür. 2. en iyi iletken de bakırdır. Altın bu ikisinden de sonra gelir.
    Bilgi kirliliği yaratmayın lütfen.

En iyi iletken gümüş bile olsa, neden altından yapıyorlar?

Gümüş-Bakır oksitlenir, bu zımbırtılarda, bir halta yaramaz.

İletken yüzeyleri altın ile kaplarsanız, bilhassa geçiş yerlerini, bir halta yarar.

• @psikopathamsi

kablo bu 2m
     LCD TV - Altın Uçlu Scart !!!

net üzerinden birtek bunu buldum buda zaten teknosa ya göre pahalı en iyisi teknosa dan görerek almak.

http://www.hepsiburada.com/hama-scart-kablo-altin-uc-2m-42778/productDetails.aspx?categoryid=84120&productid=bs2661

• quote:

net üzerinden birtek bunu buldum buda zaten teknosa ya göre pahalı en iyisi teknosa dan görerek almak.

http://www.hepsiburada.com/hama-scart-kablo-altin-uc-2m-42778/productDetails.aspx?categoryid=84120&productid=bs2661

teşekkürler. bunu taktığınızda görüntüde tam bi netlik var mı yoksa yine bulanıklaşmaya benzer şeyler oluyomu

• quote:

Orijinalden alıntı: piskopathamsi

quote:

teşekkürler. bunu taktığınızda görüntüde tam bi netlik var mı yoksa yine bulanıklaşmaya benzer şeyler oluyomu

%100 netlik sağlayan bir kablo henüz üretilmedi dostum.ama neredeyse %50 gözle görülür bir iyileşmeye yardımcı oluyor.bence alıp takmaya tereddütsüz değer.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.