Şimdi Ara

LCD TV - Altın Uçlu Scart !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Burada yazdıklarımızı okuyorum.Asıl amaç forum sitelerinin olması gerektiği gibi temel esas bilgi paylaşımı.Bırakmışsınız bilgi paylaşmayı birbirinize çatıyorsunuz.Unutmayın arkadaşlar kusura bakmayın bağıra bağıra yazacağım.BİR TARTIŞMADA ASIL KAZANAN HER ZAMAN YANLIŞI SAVUNANDIR.Birbirimizi kırmayalım asıl amacın bilgi paylaşımı olduğunu unutmayalım.Asıl amaç doğruyu bulmak.
  • İŞTE SİZE EN SON VE EN DOĞRU BİLGİ...
    Yaklaşık 1 sene önce 42LG5010 LCD tv aldım. 1 yıldır normal uydu recevier ve normal bir skart kablo ile normal yayını izledim.
    Altın uçlu skart kablo kullanmak konusunda çok kararsızdım. Çünkü aynı mağazadaki teknik elemanlardan biri altın uçlu skart kablosu ile daha iyi bir yayın izleyebileceğimi, başka bir teknik eleman ise normal kablodan hiçbir farkı olmadığını, bunun sadece pazarlama stratejisi olduğu yanıtını verdi. Bu konuyu Darty, Elektroworld, MediaMarkt, Bimeks vb. bütün mağazaları uzun süre (en az 4 ay) gezerek araştırdım ve inceledim. En sonunda Darty magazasından MONSTER marka 1.5 m. uzunluğunda ambalajında "Just Hook İt Up" yazan kabloyu aldım. Tutarı, 40 tl... Pek umutlu değildim kabloyu aldığımda ama sırf "merakım gitsin artık" diyerek aldım. Ve sonuç; LCD tv kendini gösterdi... Renkler daha canlı, görüntü daha keskin ve net. Hep şöyle düşünürdüm; recevierın çıkışı alüminyum, LCD tvnin girişi alüminyum, aradaki kablo altın uçlu olsa ne olmasa ne; meğersem öyle değilmiş, ucun altın olmasının yanı sıra kablonun yapısıda farklı... Normal kabloya göre daha kalın ve daha kaliteli.. Altın uçlu kablo almak konusunda teredüttü olan herkese burdan söylüyorum, ben de sizin gibi çok araştırdım ve sonunda aldım ve gerçekten fark ediyor ve başarılı. Öyle diğer arkadaşlar gibi %10 %20 falan demiyorum, çünkü kafadan sallama oranlar onlar.. Neye göre hesaplıyorsun kardeşim %'yi.... Ama şu bir gerçek görüntü iyileşiyor ve gözle görülüyor... Saygılarımla arkadaşlar....

• quote:

Orijinalden alıntı: gkncnk

Öyle diğer arkadaşlar gibi %10 %20 falan demiyorum, çünkü kafadan sallama oranlar onlar.. Neye göre hesaplıyorsun kardeşim %'yi.... Ama şu bir gerçek görüntü iyileşiyor ve gözle görülüyor... Saygılarımla arkadaşlar....

hay yaşa benden önce yazmışsın. Somut ölçülemeyen birşeyin % si nasıl oluyormuş ben de merak ettim. Ayrıca şu altın uç geyiğine ben de karşıyım her gördüğünüz sarı renkli scart altın olmayabilir. Kaliteli bir scartta ,içindeki kablo scartın ucundaki kaplamadan daha pahalıdır. Örneğin jak ları altın kaplama olan audio kabloları...metresi 1000$ olan kablolar var..Dolayısıyla kablo daha önemlidir. Para verilecekse buna verilmeli gerisi yalan.
  • <<Konuya bilen bilmeyen herkez ''katkıda'' bulunmuş. Kaliteli kabloda amaç veriyi kayıpsız iletebilmektir. Kablo ile iletimde en önemli veri kaybı (buna direnç de diyebiliriz), eklerde ve terminal bağlantı/geçiş noktalarında oluşur. Kablo-Terminal arası bağlantıları önemlidir, terminal/terminal arasındaki geçiş direnci de onun kadar önemlidir. Volt/milivolt mertebesinde iletilen verilerde terminaller arası geçiş direnci çok önem kazanmaktadır. Terminal(buna kablo ucu diyebiliriz) üzerinde olabilecek oksitlenme/paslanma/korozyon, veri iletim hattı üzerinde direnç oluşturarak gerilim düşümüne=veri kaybına neden olacaktır. İşte 'altın' uçlu=terminalli kablo oksitlenmeme özelliğinden dolayı terminal/terminal arası geçişte en az direnç=veri kaybı ile görev yapmaktadır. Kablo ile veri iletiminde kazanç getirecek kalemlerden birtanesidir altın uç kullanmak... (not; konu hakkında hiç bilgi sahibi olmayanlar için yazılmıştır, aydınlatma amaçlıdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baygünay -- 13 Ocak 2010; 21:09:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aerotatak

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Birde aklıma ilginç birşey geldi ,

Altın uçlu vs vs deniliyorda hiç kuyumcuya götüren oldumu scartı'nı Ben bunların altın uçlu olduğuna inanmıyorum tamam altın doğadaki en iyi iletken ama bir scrat altın uçlu olsa 100 kağıt'ın altına satmazlar

Arkadaşlar yeter ama şu altın hakkındaki sallamalara dayanamıyorum artık. Altın doğadaki en iyi iletken falan değil nerden uyduruyorsunuz bunu ya. En iyi iletken gümüştür. 2. en iyi iletken de bakırdır. Altın bu ikisinden de sonra gelir.
    Bilgi kirliliği yaratmayın lütfen.

Fiziksel Özellikler Cu

* Ortalama atomik Kütle: 63.546
    * Kaynama Noktası: 2840K 2567°C 4653°F
    * Boyca Genleşme Katsayısı:

0.0000166cm/cm/°C (0°C)

* İletkenlik

Elektrik: 0.596 106/cm ohm
    Isı: 4.01 W/cmK

* Yoğunluk: 8.96g/cc @ 300K

Fiziksel Özellikler Au
    * Ortalama atomik Kütle: 196.9665
    * Kaynama Noktası: 3080K 2807°C 5085°F

0.0000142cm/cm/°C (0°C)

* İletkenlik

Elektrik: 0.452 106/cm ohm
    Isı: 3.17 W/cmK

* Yoğunluk: 19.32g/cc @ 300K

Fiziksel Özellikler Ag
    * Ortalama atomik Kütle: 107.8682
    * Kaynama Noktası: 2436K 2163°C 3925°F

1.862E-05cm/cm/°C (0°C)

* İletkenlik

Elektrik: 0.63 106/cm ohm
    Isı: 4.29 W/cmK

* Yoğunluk: 10.5g/cc @ 300K

• Scart kablo alacak Ankaradaki arkadaslar Konya sokakta necip bilgisayarda PROFiGOLD PROV7102 Scart kablo 2 metre 40 tl den satilmaktadir.WEB den arastirin ben aldim super...
  • monster marka kalın 24 ayar altın kalitesindeki kablo çok fark etti normal beyaz pin ince skart ile parazitlenme vs olurken monster altın scart ile sd ler hd gibi oldu. lg LH2000 ve samsung ps42c91h ta kullanmaktayım. ama genede aklınızı karıştırmıyayım bende farketti
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.