Şimdi Ara

LCD TV - Altın Uçlu Scart !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende Samsung 102 Ekran LCD TV var. Takmaya gelen yetkili servis altın uçlu scart alın görüntü sesde sorun olmasın dedi. Altın uçlu scart aldım ve tvnin sesini sonuna kadar açınca cızırtı yapmıyor. Onda bi problem yok ama görüntüde normal scarttan hiç bi fark yok. Acaba fark olması mı gerekir ?

Cevaplarınızı Bekliyorum..

• LCD'de denemedim ama hiç bir fark yok CTR'de :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: spayk07

LCD'de denemedim ama hiç bir fark yok CTR'de :D
    CRT normal scartla zaten iyi ne kadar iyi olabilir ki bi sesi son ses yaptın mı cızırtı var o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: piskopathamsi

CRT normal scartla zaten iyi ne kadar iyi olabilir ki bi sesi son ses yaptın mı cızırtı var o kadar

Alıntıları Göster
    En fazla %5 fark eder büyük umutlara girmemek lazım
  • bence % oranını baya yükselt.bende altın olmamasına rağmen skart değişimi %20 fark etti.
    quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

• quote:

Orijinalden alıntı: DHinferno

bence % oranını baya yükselt.bende altın olmamasına rağmen skart değişimi %20 fark etti.
    quote:

Alıntıları Göster
    Sizin kablonuzda sorun olabilir , bu gece tekrar denedim hadi seni kırmıyim %10 olsun

• quote:

Sizin kablonuzda sorun olabilir , bu gece tekrar denedim hadi seni kırmıyim %10 olsun

Alıntıları Göster
    Orta halli bir kabloda işinizi görür,ALTIN olması gerekmez ayrıca!!!
    ayrıca hangisi Altın bunların ve kim Analiz etti("Marka" kablolar hariç!!!)
    Hangisinin Test sertifikası vardır!!!
    Hangisi harbi 1.3!!!(HDMI kablolar için)
    Hangisi "full-wired" dediğimiz 21pinli bağlıdır!!

Ne zaman Scart lar ayrıca Altın oldu ayrıca

yaw geçin bunları bir kalem,iyice veya orta halli bütün Scart lar OK dir+

Kimse Receiver ların Video sinyal kalitesini düşünmüyor bu arada ve habire Altın uçlu kablo deniyor,yaw değil Altın bilmem ne olsa
    yine hikaye,sadece çok dandik Scart kablolar kötü görüntü verir/verebilir
    Ama Receiver ın Video kalitesinden sorun varsa(çoğu böyledir zaten)+Panellerde zaten aman aman SD vermez özellikle FULLHD ler
    iyide Altın bilmem ne cins Scart veya HDMI aramak pek doğru olmaz++

Kısaca Receiver+Panel in durumu çok daha önemlidir!

Örnek;bende Humax 5400 Receiver var,bir sürü Scart denedim Test için,QED/Profigold/WireWorld/IXOS gibi bazıları inanılmaz pahalı olan bu Scart lar
    ile normal kalite Scart arasında hemen hiç bir fark görmedim!!! sadece bir kaç dandik pazar işi Scart lar taktığımda biraz düşme oldu,hepsi o!!

Sonrada Profigold kullanmaya devam ettim,QED te elimde var ama takmadım onu bir daha

Bu durumda en önemlisi Receiver ın görüntü kalitesi+Panelin SD leri işlemesi(buda çok çok önemlidir ve bende buda süper!)dolayısıyla kabloya
    iş düşmüyor ki bütün kablo testlerinide yaptım hemde en pahalı olan WireWorld dahil

Ancak en iyi kabloyuda taksanız örneğin bende yine farketmeyecekti ki etmedi zaten!!
    Veya tam tersi cihazlarda sorun varsa o zaman WireWorld ta bir işe yaramaz!!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Orta halli bir kabloda işinizi görür,ALTIN olması gerekmez ayrıca!!!
    ayrıca hangisi Altın bunların ve kim Analiz etti("Marka" kablolar hariç!!!)
    Hangisinin Test sertifikası vardır!!!
    Hangisi harbi 1.3!!!(HDMI kablolar için)
    Hangisi "full-wired" dediğimiz 21pinli bağlıdır!!

Ne zaman Scart lar ayrıca Altın oldu ayrıca

yaw geçin bunları bir kalem,iyice veya orta halli bütün Scart lar OK dir+

Kimse Receiver ların Video sinyal kalitesini düşünmüyor bu arada ve habire Altın uçlu kablo deniyor,yaw değil Altın bilmem ne olsa
    yine hikaye,sadece çok dandik Scart kablolar kötü görüntü verir/verebilir
    Ama Receiver ın Video kalitesinden sorun varsa(çoğu böyledir zaten)+Panellerde zaten aman aman SD vermez özellikle FULLHD ler
    iyide Altın bilmem ne cins Scart veya HDMI aramak pek doğru olmaz++

Kısaca Receiver+Panel in durumu çok daha önemlidir!

Örnek;bende Humax 5400 Receiver var,bir sürü Scart denedim Test için,QED/Profigold/WireWorld/IXOS gibi bazıları inanılmaz pahalı olan bu Scart lar
    ile normal kalite Scart arasında hemen hiç bir fark görmedim!!! sadece bir kaç dandik pazar işi Scart lar taktığımda biraz düşme oldu,hepsi o!!

Sonrada Profigold kullanmaya devam ettim,QED te elimde var ama takmadım onu bir daha

Bu durumda en önemlisi Receiver ın görüntü kalitesi+Panelin SD leri işlemesi(buda çok çok önemlidir ve bende buda süper!)dolayısıyla kabloya
    iş düşmüyor ki bütün kablo testlerinide yaptım hemde en pahalı olan WireWorld dahil

Ancak en iyi kabloyuda taksanız örneğin bende yine farketmeyecekti ki etmedi zaten!!
    Veya tam tersi cihazlarda sorun varsa o zaman WireWorld ta bir işe yaramaz!!

++

Alıntıları Göster
    Birde aklıma ilginç birşey geldi ,

Altın uçlu vs vs deniliyorda hiç kuyumcuya götüren oldumu scartı'nı Ben bunların altın uçlu olduğuna inanmıyorum tamam altın doğadaki en iyi iletken ama bir scrat altın uçlu olsa 100 kağıt'ın altına satmazlar

• quote:

Altın uçlu vs vs deniliyorda hiç kuyumcuya götüren oldumu scartı'nı Ben bunların altın uçlu olduğuna inanmıyorum tamam altın doğadaki en iyi iletken ama bir scrat altın uçlu olsa 100 kağıt'ın altına satmazlar

Alıntıları Göster
    bende var faydası görüyorum net ve açık
    %10 ideal

• quote:

Altın uçlu derken uç bölgesinin tamamen altın olmasından bahsedilmiyor elbette. Sadece altın ile kaplanmış yüzey anlamında kullanılmakta. İçi diğerleriyle aynı. Ayrıca altının ayarıda çok düşük olduktan sonra açıkçası çok değerli olmaması garip değil. Düşük ayarlı altınlar para etmiyor gerçek hayattada. Scart'a 24 ayar altın kaplama yapacak halleri yoktur herhalde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 10 Aralık 2009; 12:53:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

quote:

Altın uçlu derken uç bölgesinin tamamen altın olmasından bahsedilmiyor elbette. Sadece altın ile kaplanmış yüzey anlamında kullanılmakta. İçi diğerleriyle aynı. Ayrıca altının ayarıda çok düşük olduktan sonra açıkçası çok değerli olmaması garip değil. Düşük ayarlı altınlar para etmiyor gerçek hayattada. Scart'a 24 ayar altın kaplama yapacak halleri yoktur herhalde .

Arkadaşım makara yapıyoruz ciddiye alma istiyorsan

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Birde bu HDMI daki altın olayına takılıyorum ben(1.3 HDMI dan bahsetmiyorum). Şimdi bu HDMI da digital veri aktarımı olmuyormu bu kablo ne kadar iyi olursa olsun(gene diyorum HDMI 1.3 den bahsetmiyorum) ya da nekadar kötü olursa olsun gene 1 ve 0 lar gidecek yani herhangi birşeyden etkilenme olmaz gibime geliyor, geçen gün bimeksten eron gibi bir markanın HDMI kablosunu aldım 2 mt. 18 TL ye Philips kablo ile aynı görüntü verdi

• quote:

Orijinalden alıntı: yapici

Birde bu HDMI daki altın olayına takılıyorum ben(1.3 HDMI dan bahsetmiyorum). Şimdi bu HDMI da digital veri aktarımı olmuyormu bu kablo ne kadar iyi olursa olsun(gene diyorum HDMI 1.3 den bahsetmiyorum) ya da nekadar kötü olursa olsun gene 1 ve 0 lar gidecek yani herhangi birşeyden etkilenme olmaz gibime geliyor, geçen gün bimeksten eron gibi bir markanın HDMI kablosunu aldım 2 mt. 18 TL ye Philips kablo ile aynı görüntü verdi

Doğru tespit veri aktarımı olduğu için fark olmayacaktır
  • quote:

Vallahi ben ciddiye almam ama şimdi burayı okuyan biri ciddiye alıp çevreden altın uçlu scart yürütmeye kalkmasın . O bakımdan yani .
  • quote:

quote:

Vallahi ben ciddiye almam ama şimdi burayı okuyan biri ciddiye alıp çevreden altın uçlu scart yürütmeye kalkmasın . O bakımdan yani .

Bir ciddiyede alan benim iki gün önce altın uçlu scart aldım gerçekmi diye ısırdım yamuldu

• quote:

quote:

quote:

Bir ciddiyede alan benim iki gün önce altın uçlu scart aldım gerçekmi diye ısırdım yamuldu

Valla aramızda kalsın bende daha dün aldım. Gerçi ısırmak aklıma gelmedi. Faydası ne oldu dersen sesteki parazitlenmeyi aldı. Görüntüye bir katkısı oldumu dersen, Psikolojik olarak oldu ama gerçekte ... Düşünmek istemiyorum, faydalı olduğunu hissedip mutlu mesut yaşamak istiyorum...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla aramızda kalsın bende daha dün aldım. Gerçi ısırmak aklıma gelmedi. Faydası ne oldu dersen sesteki parazitlenmeyi aldı. Görüntüye bir katkısı oldumu dersen, Psikolojik olarak oldu ama gerçekte ... Düşünmek istemiyorum, faydalı olduğunu hissedip mutlu mesut yaşamak istiyorum...

Uydu alıcıda değilde (SD yayın kötü olduğu için söylüyorum) Dvd denersen fark belli oluyor ama oda %10 aşmıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Uydu alıcıda değilde (SD yayın kötü olduğu için söylüyorum) Dvd denersen fark belli oluyor ama oda %10 aşmıyor

Alıntıları Göster
    hadi %10 da anlaşalım bende seni kırmayayım.ben %100 diye bilirim ki açık fark oluyor (tabi ki önceki skartın kalitesi tartışılır).dreambox ı philips lcd ye bağlamıştım görüntü berbattı gittim skart almaya dedim altın uçlu skart var mı yok dedi ama sonrasında dedikleri çok komik geldi aynen aktarıyorum (hdmi skart var) dedi.o nasıl birşey deyip baktım bildiğin skart içimden gülerek geri verdim.al götür dene hoşuna gitmezse getirirsin dedi.aldım ve hakikaten çok memnun kaldım.sonrasında bir lcd daha aldım.yukarıda arkadaşların yazdığı gibi bende ilk işim kablo almak oldu hemen koştura koştura philips hdmi kablo aldım skarttaki gibi olacak sandım zerre fark yok.

• quote:

hadi %10 da anlaşalım bende seni kırmayayım.ben %100 diye bilirim ki açık fark oluyor (tabi ki önceki skartın kalitesi tartışılır).dreambox ı philips lcd ye bağlamıştım görüntü berbattı gittim skart almaya dedim altın uçlu skart var mı yok dedi ama sonrasında dedikleri çok komik geldi aynen aktarıyorum (hdmi skart var) dedi.o nasıl birşey deyip baktım bildiğin skart içimden gülerek geri verdim.al götür dene hoşuna gitmezse getirirsin dedi.aldım ve hakikaten çok memnun kaldım.sonrasında bir lcd daha aldım.yukarıda arkadaşların yazdığı gibi bende ilk işim kablo almak oldu hemen koştura koştura philips hdmi kablo aldım skarttaki gibi olacak sandım zerre fark yok.

Scart anolog sinyal taşıdığı için fark olur ama ne kadar albani hoca yukarda açıklamış , bariz bir fark ben göremedim

Hdmı digital sinyal taşıdığı için bir fark olmaz isterse pırlanta olsun ,

Kardeş kütahyanın neresinden'sin 90 yıllarda o bölgede askerlik yaptım

• quote:

quote:

Scart anolog sinyal taşıdığı için fark olur ama ne kadar albani hoca yukarda açıklamış , bariz bir fark ben göremedim

Hdmı digital sinyal taşıdığı için bir fark olmaz isterse pırlanta olsun ,

Kardeş kütahyanın neresinden'sin 90 yıllarda o bölgede askerlik yaptım

Alıntıları Göster
    merkezdeyim.umarım yazın yapmışsındır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.