Şimdi Ara

LCD Tv - PC beraber kullanıma uygun sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evimde bilgisayarı LCD Tv'ye bağlayıp günlük kullanım ihtiyacını bu şekilde karşılamayı düşünüyorum.
    Sizlerden birbirini tamamlayacak sorun çıkarmayacak tarzda bir sistem tavsiyesi bekliyorum. Bilgisayarın üst düzey bir sistem olmasını istiyorum.

PC için üst limit 2000 TL
    TV için üst limit 3000 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: kortizon

Arkadaşlar evimde bilgisayarı LCD Tv'ye bağlayıp günlük kullanım ihtiyacını bu şekilde karşılamayı düşünüyorum.
    Sizlerden birbirini tamamlayacak sorun çıkarmayacak tarzda bir sistem tavsiyesi bekliyorum. Bilgisayarın üst düzey bir sistem olmasını istiyorum.

hocam bildiğim kadarıyla lcdlerin çözünürlükler düşük oluyor istem bağlandığında 1368x768 miydi tam hatırlayamadım şimdi 22'' bir full hd samsung lcd monitör çok daha iyi iş görür
  • Tek başına monitor olarak kullanmak istemiyorum. Öyle olsa dediğinizde haklısınız. Oturma odasında Tv olarak da kullanmak istiyorum
  • 3d led tv-kablosuz klavye mause-oyun kasası + tv kartı çok iyi olur.
  • quote:

Tek başına monitor olarak kullanmak istemiyorum. Öyle olsa dediğinizde haklısınız. Oturma odasında Tv olarak da kullanmak istiyorum

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-42-full-hd-3d-led-televizyon-42pfl7606k-2-adet-3d-gozluk-hediyeli/productDetails.aspx?productId=evph42pfl7606k&categoryId=163192 2000 lira hocam

http://www.hepsiburada.com/Liste/lg-47-3d-full-hd-led-televizyon-47lw4500/productDetails.aspx?productId=evlg47lw4500&categoryId=163192 2685 lira hocam tv olarak bunlardan birisini alırsanız monitör olarak

eğer ilkiniz alırsanız televizyondan 1000 lira tasarruf edeceğiniz için ki ürün indirimli yoksa çok daha pahalı bir tvhttp://www.eksenbilgisayar.com/urun/samsung-b2230n-215-1920x1080-5ms-lcd-monitor.aspx 300 liraya bu monitörü alırsınız full hd bir monitör bana göre f/p ürünü 2000 lira değer biçtiğiniz kasayıda 2700 lira gibi bir bütçeye yükseltip çok iyi bir sistem kurabilirsiniz

• Tv olarak bula bilirseniz.Dell Ultrasharp 30 ınch alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoUqAnSfKx

quote:

Arkadaşlar evimde bilgisayarı LCD Tv'ye bağlayıp günlük kullanım ihtiyacını bu şekilde karşılamayı düşünüyorum.

hocam bildiğim kadarıyla lcdlerin çözünürlükler düşük oluyor istem bağlandığında 1368x768 miydi tam hatırlayamadım şimdi 22'' bir full hd samsung lcd monitör çok daha iyi iş görür

Yanlış. Çoğu LCD tv full hd çözünürlüğü destekliyor ( 1920 x 1080 )

Şu an Samsung D550 LCD TV üzerinde bilgisayarımı kullanıyorum ayrı bir monitörüm yok çok da memnunum tavsiye ederim hocam.

Yalnız Input lag (gecikme katsayısı gibi bir şey )'i düşük bir TV almanız geerekir yoksa oyunlarda hızlı tepkiler alamayabilirsiniz oyunlardan. Samsung D550 serisini tavsiye ederim oldukça düşük Input lag süreleri var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTS

Tv olarak bula bilirseniz.Dell Ultrasharp 30 ınch alın.

Monitör değil tv lazım. Sanıyorum onun TVsi yok. Yani bilgisayarı kullanmadan TV izleyebilmeliyim.

LED tv ler göz açısından biraz yorucu olmaz mı sizce. Bana çok parlak gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kortizon -- 1 Şubat 2012; 23:22:38 >
  • tv tavsiyesini forumun tv tavsiyeleri bölümünde sorarsınız daha faydalı cevaplar alabilirsiniz.
    CPU:
    INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W
    219 $ ( 390,92 TL)

ANAKART:
    ASUS P8H67-M LE B3 Revizyon, H67, DDR3, PCIExp, Socket 1155, VGA
    109 $ ( 194,57 TL)

BELLEK - RAM:
    KINGSTON 4 GB DDR3 1333 Mhz RAM CL9 1.5V
    24 $ ( 42,84 TL)

HARD DISK:
    SEAGATE 500 GB HDD SATA III NCQ 16 MB 7200 rpm ST500DM002
    93 $ ( 166,01 TL)

EKRAN KARTI:
    ASUS ENGTX570 DCII/2DIS/1280MD5, 1280 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X11, GDDR5, 320 bit, 742/3800
    393 $ ( 701,51 TL)

KASA:
    COOLER MASTER HAF 912 Plus 600W High Power Kırmızı LED'li 20cm Fanlı Kasa
    149 $ ( 265,97 TL)

TOPLAM :
    1.761,80 TL
    KDV (%18) :
    317,12
    NAKİT / HAVALE (TL) : 2.078,92 TL
  • quote:

Düşündüğüm iş için şu bilgisayar nasıl arkadaşlar

http://www.vatanbilgisayar.com/Masa%C3%BCst%C3%BC%20Bilgisayar/dell-xpsb60p610-studio-xps-8300-intel-core-i7-2600-6gb-ddr3-ram-1tb-hdd--win7-home-premium/productdetails.aspx?I_ID=58467#allImages

ekran kartı berbat
    hazır pc ye hiç bakma bence ,

• ekran kartı zayıf,kasa,işlemci,hdd,işletim sistemi artıları
  • quote:

2000 TL'ye üst süzey olmasa da performanslı bir sistem oluşturulabilir. Ancak;
    -Oyun oynanacak mı, yoksa HTPC mi topluyorsunuz?
    -Salonda mı kullanacaksınız PC yi? Kasa olarak HTPC kasa mı yoksa normal bir ATX kasa mı istiyorsunuz?
    -HTPC için 2000TL'nin çok fazla olduğunu, Oyun PC'si içinse LCD TV'lerin çok da başarılı olmadığını (gerçi 3000TL'lik bütçe bunu aşabilir) biliyor musunuz?
    -TV önerisi de istiyor musunuz?
    -TV kaç inch olacak?
    -3D istiyor musunuz? 3D isterseniz fiyatlara aparatlar dahil olacak mı?

Yani 5000 TL'niz cebinizde ama ne istediğinizi bilmiyorsunuz!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DARTS

Tv olarak bula bilirseniz.Dell Ultrasharp 30 ınch alın.

Monitör değil tv lazım. Sanıyorum onun TVsi yok. Yani bilgisayarı kullanmadan TV izleyebilmeliyim.

LED tv ler göz açısından biraz yorucu olmaz mı sizce. Bana çok parlak gibi geliyor.

Var tek bir tuşla tv moduna geçersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

2000 TL'ye üst süzey olmasa da performanslı bir sistem oluşturulabilir. Ancak;
    -Oyun oynanacak mı, yoksa HTPC mi topluyorsunuz?
    -Salonda mı kullanacaksınız PC yi? Kasa olarak HTPC kasa mı yoksa normal bir ATX kasa mı istiyorsunuz?
    -HTPC için 2000TL'nin çok fazla olduğunu, Oyun PC'si içinse LCD TV'lerin çok da başarılı olmadığını (gerçi 3000TL'lik bütçe bunu aşabilir) biliyor musunuz?
    -TV önerisi de istiyor musunuz?
    -TV kaç inch olacak?
    -3D istiyor musunuz? 3D isterseniz fiyatlara aparatlar dahil olacak mı?

Yani 5000 TL'niz cebinizde ama ne istediğinizi bilmiyorsunuz!

1- Özellikle oyun için düşünmüyorum. Ama zaman zaman fena olmaz.
    2- Oturma odasında düşünüyorum. 42" fazla bile. Üst sınır bu.
    3- ATX kasa istiyorum. Günlük bilgisayar ihtiyacımı karşılaması gerekir. Özellikle Photoshop ve Audition gibi programları takılmadan sıkıntısız çalıştırabilmeliyim.
    4- 3D olmasına gerek yok. Sebebi şu an ki teknolojinin çok da sağlıklı olmadığını biliyorum.
    5- Tv önerisi de istiyorum. Çok iyi bir tv olabilir ama istediğim tarzda kullanamazsam bir şeye yaramaz.

• ben kendim daha dün lcd ye bağladım ama onun için size önerim led tv almanız.led monittorum var 22 inç ondaki görüntü ile lcd arasında çok fark var iyi bir 32 inç led tv işinizi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoUqAnSfKx

quote:

Yok oyle birsey lcdnin cozunurlugu dusuk oluyor diye birsey yok modelden modele degisir

• Hocam,Benim tavsiyem Samsung 42d 7000 tv,htpc dream life hd ...ayirdigin butceye uygun..Benim tv Sony nx700,htpc kendim toplamayi dusunuyorum..butceden dolayi,600_700 arasinda.hem eglence sistemi,hemde sinema sistemi bir arada...
  • Sistemdeki sabit bileşenler asıl bütçeyi oluşturdu. Sürekli değişebilecek ürünlerde değişiklik yapılabilir.

Kasa
    1 x SilverStone Lascala LC16M ATX Anakart Destekli, Kumandalı Multimedya HTPC Kasa 477,39 TL+KDV
    Güç Kaynağı
    1 x SilverStone Strider Essential 600W 80+ Plus Single Rail 42A Güç Kaynağı 159,76 TL+KDV

İşlemci
    1 x INTEL Core i3-2100 LGA 1155 3MB 3.1GHz Çift Çekirdekli İşlemci 249,17 TL+KDV
    Anakart
    1 x MSI P67A-C43 Intel P67 (B3 Revizyon) LGA 1155 DDR3 USB 3.0 SATA 3 ATX Anakart 198,94 TL+KDV
    Bellek
    1 x Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9D3/4G) 51,46 TL+KDV

Ekran Kartı
    1 x MSI GTX 550 Ti Cyclone II 1GB 192 Bit GDDR5 PCI Express Ekran Kartı 291,97 TL+KDV
    HDD
    1 x Seagate 500 GB 7200 RPM 16 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK (ST500DM002) 185,62 TL+KDV
    Optik Sürücü
    1 x SONY AD-7280S-0B DVD-RW 24X SATA (Kutusuz) 35,25 TL+KDV

İşlemci 4 çekirdekli i5 2300, ekran kartı GTX 560Ti yapılarak performans abartılabilir. Asıl amaç oyun olmayan bir sistem için bu değişiklikler çok da gerekli değil. GTX560Ti belki tercihlenebilir.
    TV önerisini sistemi belirledikten sonra yapalım. Kasayı inceleyip biraz daha uygun bir model isterseniz değiştirebiliriz.

Apple almayın. Para tutan işletim sistemine alışamayabilirsiniz de zaten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.