Şimdi Ara

LCD Tv - PC beraber kullanıma uygun sistem tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • HTPCler ile ilgili çok bilgim yok. HTPCler ile normal bilgisayarlarla yaptığımız her şeyi yapabiliyor muyuz? Yani Win7 ya da Linux gibi işletim sistemi kurup çalıştırmada sorun yaşar mıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kortizon

HTPCler ile ilgili çok bilgim yok. HTPCler ile normal bilgisayarlarla yaptığımız her şeyi yapabiliyor muyuz? Yani Win7 ya da Linux gibi işletim sistemi kurup çalıştırmada sorun yaşar mıyız?

Önerdiğim HTPC kasalı sistemin normal bilgisayarlardan tek farkı kasasıdır. Sadece film-internet için değil nadir oyun amaçlı kullanımlarınız için de iyidir. Normal bilgisayarlardan fazlası olarak HTPC kasanın kumanda ile kontrolü ve Salon için görüntü bakımından güzel gözükmesidir.
    İstediğiniz işletim sistemini, istediğiniz uygulamayı normal bilgisayarlardaki gibi çalıştırabilirsiniz.
  • Teşekkür ederim o zaman gerçekten en iyi seçim HTPC kasa olacaktır.

Yalnız çok abartılı olmasa da çok daha iyi bir sistem tercihimdir. Yani İ3 ya da İ5 CPU yerine İ7 tercih etmek çok mu abartı olur sizce.Yoksa limitimden dolayı mı öyle bir öneride bulundunuz. Mümkün olduğu kadar piyasadakilerin en üstünü tercih etmek istiyorum.
  • Çoğu LCD TV'ler matematiksel 1920 x 1080 çözünürlüğüne sahip olsa da bu sadece rakamsal bir destektir. Yani masaüstü - film - oyun çözünürlüğünü bizzat 1920 x 1080 yaparsınız ama bu çözünürlüğe geçtiğinizde görüntülenen nesnelerin doğal renkleri keskinleşir yapay bir parlaklık oluşur ve cisimlerin köşe ymuşaklığı kaybedilir/köşegenleşir. Bendeniz bu hataya düşmüş ve eşimin de ihtiyaçlarını giderebimesi umuduyla Samsung LED TV almıştım 22"... Sonuç 1920 x 1080 destekliyor fakat hüsran... 1920x1080 kullanamıyorum önceki belirttiğim unsurlardan dolayı. 1650x1080 kullanabiliyorum. Hele SONY BRAVIA 40" televizyonumda doğal renkleri bulmam ancak 1280x720 de mümkün olabiliyor. Sorsanız tezgahtara o TV'lerin hepsi FULL HD ama alakası yok. Verdiğim bilgi şahsi tecrübemle ile kesinlikle sabittir. Sahip olduğum Samsung LED yeni bir ürün... 40" Sony ise 3 yıllık eski diyebileceğimiz bir ürün. Ayrıca ikisi de 60 HZ... Samsung 22"LED'e 6 ay önce 600 TL ödemiştim. Şimdiki fiyatı 480 TL civarında zaten monitör TV olarak da geçiyor.

Buna karşın TV konusunda ısrar edecekseniz en fazla şunu önerebilirim. Alacağınız TV'nin teşhirini PC'ye bağlatarak bahsettiğim çözünürlükleri deneyin ve gözünüzle görün. Bahsettiğim 1920 x 1080 çözünürlükte köşeli + yapay + parlak görüntü gerçekleşiyorsa o TV'den uzak durun. Yeni TV'ler belki 1920x1080 de doğal renklerini kaybetmiyorlardır ama bu olası yeni TV'ler hakkında bilgim ne yazık ki yok.

Sanırım 32" bir TV almayı düşünüyorsunuz. 32" TV'leri yerinde test ederek arzu ettiğiniz ürüne ulaşırsınız. 100 HZ altında olmamasına da dikkat edin.

1400 TL civarında 27"Samsung 120 HZ 3D monitörü de inceleyin... TV konusunda ısrar etmezseniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 5 Şubat 2012; 13:07:56 >

• Kasa --->> SilverStone Lascala LC16M Kumandalı Multimedya HTPC Kasa SS... - 451,97 TL

Anakart --- >> MSI P67A-C43 B3 Lga1155 DDR3 LAN+SATA2 16X Anakart - 196,67 TL

İşlemci --->> Intel Quadcore i7 960 3,20 Ghz 8 Mb Cache Lga1366 İşlemci B... - 605,12 TL

RAM --->> Kingston Hyperx Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz Bellek Kiti KH... - 89,22 TL

Ekran Kartı --->> MSI N550GTX-TI Cyclone II 1GD5/OC 1GB 192 Bit DDR5 Dual DV... - 272,70 TL

Hard Disk (SSD) --->>Kingston 120GB 2.5" Sata3 Hyperx 100 S3 SSD Masaüstü Kiti -... - 503,23 TL

Fiyatlara KDV dahil değildir.

Arkadaşlar buradaki önerilerle ve bu önerilerde yaptığım değişiklerle böyle bir sistem toplamaya çalıştım. Belirttiğim fiyatı biraz aştı. Ancak çok sorun değil. TV için düşündüğüm fiyat zaten çoktu. TV fiyatını 2000TL civarına çekerek toplam fiyatı dengeleyebiliriz. Sizce nasıl bir sistem olmuş. Uyum problemleri varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kortizon -- 12 Şubat 2012; 13:47:57 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.