Şimdi Ara

LCD TV Seçim Zorluğu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sabah19

Merhaba arkadaşlar ben de lcd tv almayı düşünüyorum ve yeni araştırmaya başladım,bilgileriniz için teşekkür ediyorum.Ben 32'' lcd almayı düşünüyorum vestel in MILLENIUM 32708 TFT modeli hakkında bilgi verecek var mı? Odama alacağım için daha büyüğünü istemiyorum.Normal tv izlemek için lcd önerir misiniz?Benim için pek özelliği olması şart değil görüntüsü ve sesi güzel olsun yeter.Şimdiden teşekkürler

@signore isimli arkadaş vestel konusunda oldukça tecrübeli ondan tavsiye alabilirsin
  • Benim çözemediğim benzer bir konu ise, uluslararası firmaların satınalma ve üretim departmanlarına bu kadar yakın olarak, hangi paneli kimin nereden aldığının, hangi üreticinin hangi kalite malzeme kullanıldığının bilinmesi.

Bu tür bilgilere nereden ulaşıldığını merak ediyorum. Internette böyle bir açıklama yapıldığını zannetmiyorum.
    Belki firma çalışanları birşeyler söylüyor ama, kimseden bordrosunu isteme şansımız olmadığına göre, örneğin bir Samsung çalışanının (veya casuslarının veya halkla ilişkiler bölümünün vs.) Sony için böyle bir söylenti çıkarmış olması son derece olası.

Internet ortamında maalesef hangi bilginin doğru olduğunu kestirmek zor. Her okuduğumuz yazıya, "bunu yazan herhalde uydurmuş" da diyemeyiz.
    Ben şimdi deneme yapmak için birşeyler söylesem burda, belki 3 gün sonra başka bir yerde okuyup, "ben uydurmuştum ama galiba söylediğim doğruymuş" deme ihtimalim var

Hani derler ya Türk'ün aklı gözündedir diye. Bence bu durumda böyle olması bir avantaj. Alacağımız Tv'yi forumlarda öneri yapan diğer insanlar değil, biz izleyeceğimize göre, showroom'larda elimizden geldiğince test yaparak bizim gözümüze hitap edeni almak gerekiyor herhalde.

• quote:

Orjinalden alıntı: zahony
    quote:

Orjinalden alıntı: sabah19
    Merhaba arkadaşlar ben de lcd tv almayı düşünüyorum ve yeni araştırmaya başladım,bilgileriniz için teşekkür ediyorum.Ben 32'' lcd almayı düşünüyorum vestel in MILLENIUM 32708 TFT modeli hakkında bilgi verecek var mı? Odama alacağım için daha büyüğünü istemiyorum.Normal tv izlemek için lcd önerir misiniz?Benim için pek özelliği olması şart değil görüntüsü ve sesi güzel olsun yeter.Şimdiden teşekkürler

@signore isimli arkadaş vestel konusunda oldukça tecrübeli ondan tavsiye alabilirsin

Böyle söylemeyin sonra kendimi cevap vermek zorunda hissediyorum

Çoğu zaman söylediğim gibi, ilk önce Lcd Tv'de hangi kaynaktan, hangi bağlantıları kullanarak ne tür görüntüler izleyeceğiniz önemli.
    Örneğin kablo tv izleyeceksiniz, scart bağlantı ile dvd player kullanacaksanız, divx izleyecekseniz, gidip 10.000 YTL'Ye Philips PF9831 alsanız da,
    ciddi görüntü problemleriniz olur (ciddi kelimesinin göreceli olduğunu hemen ifade edeyim; şu ana kadar okuduğum yorumlardan benim gözümün fazla seçici olduğuna karar verdim)
    Bununla beraber, yukarıda yazdığım bağlantılarla bu tür bir TV'ye vereceğiniz paranın karşılığını alamayacağınız aşikar.

Bu arada, belki de "sırf Vestel kullanduğım için övüyormuş gibi gözükmeyeyim" psikolojisiyle arada belirgin fiyat farkı yoksa,
    panel kalitesi bilinen marka & modellere yönelinmesini öneriyorum genelde.
    Arada fiyat farkı varsa, tabi ki kaliteler farklıdır. Burada önemli olan, sizin beklentilerinizi karşılayacak bir cihazı en uygun bütçe ile almak.

Ben Vestel Millenium 37" Wireless Lcd Tv'yi kullandığım ve aldığım sonuçları yazayım :
    - Xbox360, VGA kablo ile 1280x768 çözürnürlükte kullanıyorum ve resim kalitesi beni fazlasıyla tatmin ediyor.
    Video (akış) kalitesine gelince, kimi oyunlarda görüntü "tam ekran" akarken flulaşma oluyor, kimi oyunlarda hiçbir pürüz yok
    Ayrıca, HD görüntü izlerken böyle bir sorun yok. Dolayısıyla, bu durumu görüntü kaynağına ve sinyale veriyorum ve şu ana kadar gördüğüm tüm Lcd Tv'lerde sinyal kalitesine bağlı olarak bu tür görüntü sorunları gördüm.

- Dvd filmler, Xbox360 ile veya component bağlantılı Philips 720SA ile izliyorum. Orjinal filmlerde ve min. kalite kaybı ile kopyalanmış dvd'lerde görüntü tatmin edici. Yine resim kalitesine diyecek söz yok. Özellikle yakın çekimleri bilmeyen birine HD diye bile yutturabilirsiniz. Ancak tam ekran video akarken benim gözüm flulaşma seçiyor. Başka bir konuda söylediğim gibi, dikkatli bakınca, Capitol sinema salonlarındaki filmlerde dahi akan görüntüde sorun buluyorum, diğer tüm Lcd Tv'lerde olduğu gibi...

- Normal tv kanalları, scart bağlantı ve Next 2000x CI uydu alıcı ile aldığım kalitenin kanala göre ciddi fark gösterdiğiniz söyleyebilirim.
    Genel olarak beklediğimden daha iyi (belki de ben çok çamur gibi görüntü bekliyordum) ancak görüntü netliği tabi ki tüplü tv'ler gibi değil.
    Bazı kanallar çok net görüntü veriyor, ben dahil izleyen herkes şaşırıyor ; örnek italyan kanalları Mediaset 1 ve 5 (Italia 1 ve Canale 5 galiba)

Notebook bağlayıp LG'nin bir HD demosunu izlediğimde, renklerin canlılığı ve görüntü netliği gözümü alıyor. Demek ki o görüntüleri hakikaten özel yöntemlerle hazırlıyorlar.

Olumsuz özelliklere gelince (diğer hangi marka & model Lcd Tv'lerde var-yok bilmiyorum)
    - VGA girişinden notebook'u maks. 1024x768 destekliyor. DVI ile 1360x768 alabilirsiniz.
    - Component girişi yok, bunun yerine VGA-Component kablo vermişler. Görüntü kalitesi problem değil ama, giriş çeşitliliği az olunca sök tak yapmak gerekiyor (Xbox360'ı da, dvd player'ı da VGA'dan bağlamak gerekiyor vb.)
    - DVI girişi görünüş olarak DVI-I olmasına rağmen (yani hem analog hem de digital sinyal desteklemesi gerekirken) ben şu ana kadar VGA-DVI adaptör ile DVI girişinden görüntü alamadım. Eğer alabilseydim görüntü kalitesi yine aynı olacaktı ama ilave bir giriş kazanmış olacaktım. Yabancı forumlarda benim DVI-I girişe sahip olmama rağmen, bu şekilde görüntü alamayışıma, "hata sendedir, adaptör sorunludur" vs. dediler.
    - Kumandası mükemmel değil, ancak bana anlatılan kadar da sorunlu çıkmadı. Tek seferde algılıyor, fakat biraz düz tutmak gerekiyor.
    - Elimde bir kanıt olmamasına rağmen (!) kullanılan panel kalitesinin düşük olduğunu zannediyorum. Ancak bu panellerde görüntü kalitesi farkını net olarak görmek için Lcd Tv'leri yanyana koyup, aynı kaynak ve aynı bağlantı ile test etmek gerekir. Yine de Pixel Plus, Bravia Engine, DNIe gibi markalara has teknolojilerin (kendi demolarında gösterilen kadar olmada da) görüntüyü iyileştirdiği muhakkak.

Aklıma gelenler bunlar, kendiniz için en iyi kararı verecek olanlar sizlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 19 Eylül 2006; 10:10:28 >

• öncelikle who arkadaş haklı birşey söylüyor zaten burdada sony ye kötü denmiyorve bencede denmesi yanlış zaten kısaca şunu unutmayalım panel lcdnin herşeyi değil panele eklenen yazılımlar veya ek parçalar zaten sony nin kendi üretimidir ve bencede fena değildir
    diğer konuya dönersek eğer signore arkadaş tabiiki gazetelerde bunlar yazmaz fakat bu şirketlerde çalışan ve bu konu ile ilgilenen kişiler bunları tabiikide bilirler mesela sony nin vede samsungun burada ithalatçılarıda olsa kendilerine ait ofisleri bulunmaktadır. bu açıdan da tabiikide bu tip önemli şirket bilgilerini ithalatçı firmalarıyla paylaşmaktadırlar.
  • Sony nin samsungun 2. kalite panellerini alacak kadar aciz olabileceği ancak şehir efsanesi olabilir.

Karar nermekte zorlanan arkadaşlara ikilemde kaldıkları ürünlerin yurtdışı fiyatlarına bakmalarını tavsiye ediyorum, çünkü yurtdışında rekabet daha yüksek ve piyasa çok daha büyük ve tüketiciler daha bilinçli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

Sony nin samsungun 2. kalite panellerini alacak kadar aciz olabileceği ancak şehir efsanesi olabilir.

Karar nermekte zorlanan arkadaşlara ikilemde kaldıkları ürünlerin yurtdışı fiyatlarına bakmalarını tavsiye ediyorum, çünkü yurtdışında rekabet daha yüksek ve piyasa çok daha büyük ve tüketiciler daha bilinçli.

katılamıyacağım, kusura bakma,
    yurt dışı elektronik kullanıcılarının %80 i bilinçsiz kullanıcıdır............
    yabancı forumlarda da bunu görebilirsiniz............
    bizler görerek inceleyerek, yanımızda notebook, dvdplayer, cd, dvd, divx dolaştırarak ürün alırken , onlar katalog ve internet yoluyla alışveriş yaparlar..........
    neden?
    çünkü alımgücü yüksek olunca , 1000 usd verdikleri bir ürünü 6 ay sonra yenileyebilirler.............

bu arada, sony konusunda daha önce de yazmıştım;
    sony geçen dönem içinde ürettiği tüm plazma ve lcd ürünlerde hayal kırıklığı yarattı, sebebleri değişikti, yönetim hataları, strateji yanlışlığı vs....2. kalite panel de bunlardan biri, nereden biliyorum derseniz, daha önceleri yanımda çalışan bir delikanlı şu anda sony de bayi sorumlusu ve sık sık muhabbet ederiz bu konularda............
    son olarakta yazdığım gibi bu sonbaharda olacak dediğim kampanya başladı ama henüz tam bilgim yok, araştıramadım.....

Sony markasını tam 30 yıldır tanırım ve gün geçtikçe nasıl keseden yediklerini biliyorum............

selamlar

• Aynen burda kimse SONY kötü demiyor arkadaşlar...sadece bazı tespitleri söylüyorlar..tercih sizin
    Samsung SONY'ye veya LG PHILIPS'e 2. KALİTE panel vermiyor tabii ki...Böyle birşeyi sen-ben bilicem SONY PHILIPS bilmiycek mi...Ama şu var...Hani zenginlik için derler ya "Bell bir limiti çizgiyi aştıktan sonra paranın çokluğu o kadar bariz bir şekilde belli olmaz"
    Senin Ferrarin benim Ferrarim var diyelim mesela...Senin bodrumda yazlığın benim de yazlığım var...Senin fabrikarların var benim de var..Ama mesela senda nakit 100milyon$ vardır bende 150$milyon dolar...
    Ha bu farkı dışardan sade bir vatandaş görse ne der..."İkisi de zengin paralı adamlar"
    Ama diyelim bizim verdiğimiz vergileri..yaptığımız harcamaları..evlerimizin değerlerini fabrikalarımızın değerlerini bilen biri ne der "biri birinden daha zengin"
    Ama ikimiz de zenginiz.yanlız aradaki fark nerden baktığına göre belli oluyor..
    Burda da olay buna benziyor biraz...Burda kalite için diyelim bir sınır çizecek olsak ya da belli bir kota koysak SONY LG PHILIPS SAMSUNG LOEWE bunların hepsi o çizgiyi geçer...Ha bu çizgiyi geçmeleri gerek-yeter bişeydir...Bizim dediğimiz o çizgiden sonraki durum...işte o noktada SAMSUNG LOEWE LG biraz daha önde.....

Çok salak bi açıklama oldu kusura bakmayın..sabah sabah bu kadar oluyor

Ferrari olayında bi örnek daha veriym..(sabah trafikte gördüm bitane ah beeeee)
    Şimdi senin de benim de Ferrarim var...Fakat benim Ferrari fabrikam var..yani Ferrari firması benim...(Rüya'dayım şuan bozmayın)
    Sen şimdi burda bi düşün ikimizin de kullandığı Ferrari arasında fark olur mu olmaz mı ??
    Tabii ki olur...Ben birinde sana araba satmışım...diğerinde kendime bir Ferrari yapmışım.....(bugün sayısal şans topu ne varsa oynicam)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanda39 -- 20 Eylül 2006; 9:14:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sanda39

Aynen burda kimse SONY kötü demiyor arkadaşlar...sadece bazı tespitleri söylüyorlar..tercih sizin
    Samsung SONY'ye veya LG PHILIPS'e 2. KALİTE panel vermiyor tabii ki...Böyle birşeyi sen-ben bilicem SONY PHILIPS bilmiycek mi...Ama şu var...Hani zenginlik için derler ya "Bell bir limiti çizgiyi aştıktan sonra paranın çokluğu o kadar bariz bir şekilde belli olmaz"
    Senin Ferrarin benim Ferrarim var diyelim mesela...Senin bodrumda yazlığın benim de yazlığım var...Senin fabrikarların var benim de var..Ama mesela senda nakit 100milyon$ vardır bende 150$milyon dolar...
    Ha bu farkı dışardan sade bir vatandaş görse ne der..."İkisi de zengin paralı adamlar"
    Ama diyelim bizim verdiğimiz vergileri..yaptığımız harcamaları..evlerimizin değerlerini fabrikalarımızın değerlerini bilen biri ne der "biri birinden daha zengin"
    Ama ikimiz de zenginiz.yanlız aradaki fark nerden baktığına göre belli oluyor..
    Burda da olay buna benziyor biraz...Burda kalite için diyelim bir sınır çizecek olsak ya da belli bir kota koysak SONY LG PHILIPS SAMSUNG LOEWE bunların hepsi o çizgiyi geçer...Ha bu çizgiyi geçmeleri gerek-yeter bişeydir...Bizim dediğimiz o çizgiden sonraki durum...işte o noktada SAMSUNG LOEWE LG biraz daha önde.....

Çok salak bi açıklama oldu kusura bakmayın..sabah sabah bu kadar oluyor

Ferrari olayında bi örnek daha veriym..(sabah trafikte gördüm bitane ah beeeee)
    Şimdi senin de benim de Ferrarim var...Fakat benim Ferrari fabrikam var..yani Ferrari firması benim...(Rüya'dayım şuan bozmayın)
    Sen şimdi burda bi düşün ikimizin de kullandığı Ferrari arasında fark olur mu olmaz mı ??
    Tabii ki olur...Ben birinde sana araba satmışım...diğerinde kendime bir Ferrari yapmışım.....(bugün sayısal şans topu ne varsa oynicam)

Yavaş yavaş uzlaşmaya başlıyoruz sanda Dediğim gibi sen X markasını öv , iyidir de. İyi olmasının sebeplerini de sırala. Buna sonuna kadar hakkın ama Y markasından kaçın , uzaklaşın , hayatta yaklaşmayın deme X markasının dışındakiler bomba değil yahu patlamaz korkma

• Eyvallah kardeşim ben SULH'ten yana bir insanın zaten...Gerginliklere GERENK yok

Yanlız yukardaki hikayeye bir tespit daha yapıym...Diyelim 150 milyon$'ı olan benim...100 milyon$'ı olan da diyelim mesela "whoknows_tr"
    "whoknows_tr" gece alemlere akan..Mankenlerle şarkıcılarla magazin dergilerinde boy gösteren..Her tatilde Avrupa - Amerika falan yapan..Televizyona çıkan...Her geldiği ortama korumalarıyla gelen..Medyatik bi kardeşimiz...Ben de yine kendi çapında biriyim
    "whoknows_tr" benden az parası olmasına karşın o kadar şekil falan koyunca ortama...Medyatiklik şov falan filan..insanlar onu benden daha zengin ve daha güçlü olarak düşünürler...oysa ki benim param "whoknows_tr"den fazladır ama insanlar tam tersini zanneder

whoknows_tr ile hesaplaşmamız daha bitmedi ama...gün gelecek herkes gerçekleri öğrenecek

• quote:

Orjinalden alıntı: sanda39

Eyvallah kardeşim ben SULH'ten yana bir insanın zaten...Gerginliklere GERENK yok

Yanlız yukardaki hikayeye bir tespit daha yapıym...Diyelim 150 milyon$'ı olan benim...100 milyon$'ı olan da diyelim mesela "whoknows_tr"
    "whoknows_tr" gece alemlere akan..Mankenlerle şarkıcılarla magazin dergilerinde boy gösteren..Her tatilde Avrupa - Amerika falan yapan..Televizyona çıkan...Her geldiği ortama korumalarıyla gelen..Medyatik bi kardeşimiz...Ben de yine kendi çapında biriyim
    "whoknows_tr" benden az parası olmasına karşın o kadar şekil falan koyunca ortama...Medyatiklik şov falan filan..insanlar onu benden daha zengin ve daha güçlü olarak düşünürler...oysa ki benim param "whoknows_tr"den fazladır ama insanlar tam tersini zanneder

whoknows_tr ile hesaplaşmamız daha bitmedi ama...gün gelecek herkes gerçekleri öğrenecek

Tamam gerçeği açıklıyorum o zaman . 100 milyon$ ım var. Zaten o yüzden gidip Y marka tv aldım
    Örnek hoş bir örnek ama pek uygun olmamış , zira örneğinde amaçları farklı 2 kişiden bahsediyorsun. Ama söz konusu markaların amaçları aynı. Üretip , satmak . İstersen msn adresini verde ordan konuşalım , yeterince ağrıttık insanların başını...

• Valla güzel kapışma olmuş bende bu hikayede kendi halinde bi tüccar olarak çok param yok ama huzurluyum diebileceğim panel aramaktayım Hala 1. sırada Lg var. Bunuda hikayenin bi yerine oturtursunuz artık
  • ooo,
    burasi iyice isinmis...

signore,
    ben 2-3 adet dergi takip ederim.
    T3, Digital Home (artik yok), stuff.
    bu dergilerin birinde, Sony Genel Md.ü ile yapilan roportajda,
    GM kendisi soyluyordu, panelleri Samsung'tan aldiklarini.
    ve su itirafta bulunuyordu,
    LCD ve Plasma haricinde, ince flat bir teknoloji uzerinde calistiklarini,
    cok zaman ve para harcadiklarini ama realize edemediklerini,
    su an teeknolojik ve karlilik anlaminda plasma-lcd piyasasinda geride kaldiklarini soyluyor.
    Bravia engine'in isleri degistirecegini, vs,vs onumuze bakicaz diyor.
    roportaj 5-6 ay oncesine aittir, cok eski bi sey de degil.
    bu bir soylenti degil yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sulokal

ooo,
    burasi iyice isinmis...

signore,
    ben 2-3 adet dergi takip ederim.
    T3, Digital Home (artik yok), stuff.
    bu dergilerin birinde, Sony Genel Md.ü ile yapilan roportajda,
    GM kendisi soyluyordu, panelleri Samsung'tan aldiklarini.
    ve su itirafta bulunuyordu,
    LCD ve Plasma haricinde, ince flat bir teknoloji uzerinde calistiklarini,
    cok zaman ve para harcadiklarini ama realize edemediklerini,
    su an teeknolojik ve karlilik anlaminda plasma-lcd piyasasinda geride kaldiklarini soyluyor.
    Bravia engine'in isleri degistirecegini, vs,vs onumuze bakicaz diyor.
    roportaj 5-6 ay oncesine aittir, cok eski bi sey de degil.
    bu bir soylenti degil yani.

HOME TECHNOLOGY WAR AMA

ewet kesinlikle sony paneller 2.kalitedir..bu arada ...
    samsung ,sonye panel üretir ama kesinlikle kendi kullandıklarını değil...

• Bem sony ile samsung un ortak panel üreten bi fabrika kurduklarını duymuştum yanlış yani fabrika samsung'un sony sadece panel mi verio şimdi üzüldüm sony nerden nerelere gelmiş adamlar ps konsolunu geliştirecem derken önce plazma sonra lcd konusunda baya geri kalmışlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: realpassion

Bem sony ile samsung un ortak panel üreten bi fabrika kurduklarını duymuştum yanlış yani fabrika samsung'un sony sadece panel mi verio şimdi üzüldüm sony nerden nerelere gelmiş adamlar ps konsolunu geliştirecem derken önce plazma sonra lcd konusunda baya geri kalmışlar

Geri kaldılar orası kesin..yanlız eğer o PS3 kalkıp bir tutarsa...ne biliym gidip 5 milyon 6 milyon falan satarsa var ya...Tokyo meydanında kamyonla para yakarlar artık ısınmak için....sonra da SONY kalkıp aynen şu açıklamayı yapar bence

"Evet ulan Paneli SAMSUNG'dan alıyoruz..Kabloları bağlantıları LG'den alıyoruz..Uzaktan kumandayı ARÇELİK'e yaptıryoruz...buna rağmen para bende huzur bende..PS bende....Bütün paramuızı da PS4 için harcıycaz...Var mu ulan bize yan bakan!!!!!!!"

• sahibi türk olsa aynen dediğin gibi olurdu

• ps3 tede avrupa paketinde blueray sorunu warmış,,çıkışı o yüzden 2007 marta kalmış..
    kaynak.ntvhaber

felakethabercisiyim.gif
  • bir bilgi daha vermek isterim play station larında çipleri samsung
    2.bilgi LG de Samsung da kore malı ve Korede Korelilerin görüşü samsung 100 ise LG 50 eder yani 2 katı üstü gibi düşünceleri var

bilgilerim sürecek
  • Arkadaşlar seçim yaparken bir şey almadan önce forumları okuyarak bilgi sahibi olmaya çalışmak elbette güzel ama yanıltıcı olabileceğini, değerlendirmelerin sübjektif olduğunu göz önünde bulundurmakta da yarar var. Bu yıl ilkbaharda bir digital fotoğraf makinesi almaya karar verdim. Digital fotoğraf makineleri ile ilgili tüm forumları takip ettim ve herkesin üzerinde uzlaştığı adeta efsane, kült olarak tanımlanan Canon A520 fotoğraf makinesi aldım. Aslında niyetim daha ince ve şık tasarımlı Sony DSC W40 dı. Forumda herkes bu işin (fotoğrafçılığın) pirinin Canon olduğunu, Sony'nin esamesinin okunmayacağından söz edince Sony'den vazgeçtim ve Canon aldım. Canon iyi bir makine, kaliteli çekim yapıyor, manuel ayar olanakları da fazla ama poz yakalamak imkansız. Bir doğum gününde bir resmi çektikten 2-3 saniye sonra ikinci resmi çekebiliyorsunuz (flash kullanılmasa da 2 saniye civarı) dolayısıyla da mumlara üfleyen oğlunuzu değil ancak sönmüş mumları çekebiliyorsunuz. Geçen hafta Sony'nin düşündüğüm modelini kullanan bir arkadaşın makinesini inceledim, fotoğraf çekip bilgisayara aktardım, mükemmel. Aslında tam istediğim makine olduğunu gördüm. Söylemek istediğim objektif kriterlere göre forumlarda yazılanlar doğru olabilir fakat sonuç olarak bu bir tercih ise, subjektif yani kişinin zevkine, önceliklerine göre değişir. Nitekim ben LCD TV konusunda forumda bilgilerini aktaran arkadaşların kendi panelini üretmediği için kafadan dışladıkları Sony'nin KDL-40V2000 serisi bir LCD aldım, şimdilik (umarım bir arıza vermez) çok memnunum. Belli kalitedeki markalı LCD Tv lerin üç aşağı beş yukarı perforsmanları aynı bence. Bazı arkadaşların renk gamutunun (ben ne olduğunu halen tam olarak anlamış değilim) 2. sınıf, düşük olduğunu söyledikleri Sony'de geniş renk ayarında (böyle bir ayar var gelişmiş ayarlar bölümünde) tv izlerken hiç bir tv de görmediğim kadar gerçekçi ve canlı kırmızı ve yeşiller görüyorum. (Burası biraz reklam gibi oldu ama inanın doğru :) Reklamları bile izlerken tvnin başından kalkamıyorum. (Belki yeni heves olduğundandır:) Yani sözün özü, forumda yazılanlar tabiki çok değerli, arkadaşların görsel ve teknik veriler doğrultusunda iyi niyetle yaptıkları yorumlar ve analizler. Ama kişisel. Bunu bilerek, kendi durumunuza ve önceliklerinize göre tercih yaparsanız sanırım daha doğru bir karar vermiş olursunuz...

• sonuçta kim hangi panel için ne derse desin insan kendi gözüyle görmeli veiçine sinmeli aldığı şey bişey alırken sadece birileri onu övdü die almak bilinçsiz kullanıcaların yapacağı şey zaten çoğu yorumumuzda mutlaka kendi gözünüzle görün dioruz arkadaşlara
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.