Şimdi Ara

LCD TV Seçim Zorluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LCD TV almaya karar vermiş olmakla beraber, uzun zamandır model konusunda karar veremiyorum. Okuyup araştırarak yanlış bir karar vermekten kurtulmaya çalışıyorum ama sonuçta sadece kafam daha fazla karışmış oluyor. Aşağıda durumumu özetlemeye çalıştım. Bu bilgiler ışığında bana bir marka /model önerebilirseniz çok sevinirim. Ayrıca kafamı karıştıran konularda da beni aydınlatırsanız minnettar olurum.

Tercihlerim
    - Alacağım TV günün büyük bir kısmında açık olacağı için panel ömrü uzun olmalı.
    - Yer problemim oldıuğu için duvara monte edilebilmeli. Bu nedenle projeksiyon TV olamaz.
    - TV nin olacağı duvarın karşısında cam olduğu için gün ışığı TV üzerine gelecektir. Aynı duvarda şu anda asılı duran resmin camı çok fazla yansıma yapıyor. Aynı şeyi TV de asla istemem o nedenle ömrü uzun olsa bile plazma düşünmüyorum
    - Ekran büyüklüğünün de 40-42 inç olmasını istiyorum.
    - Benim için en önemli şey görüntü kalitesi, bilgisayar bağlantısı, memorystick yuvası vb. şeylerin hepsi güzel ama ikinci planda olan şeyler. İlerde belki TV ye bilgisayar bağlarım ama ben onu asıl maç seyretmek için alıyorum.

Olanaklarım
    - Alacağım TV'de yayınları Digitürk ile izleyeceğim.
    - Yaklaşık 5.000 YTL ayırabilirim ama tabii ki mümkün olduğunca az vermek isterim.
    - İzleme mesafem 3m-5m aralığında olacak.
    - Alacağım TV yi uzun süre kullanmak amacıyla alıyorum, 2-3 sene sonra TV yi yenilemektense alışı 2-3 sene ertelemeyi tercih ederim.

Kafamı Karıştıranlar
    - 1-2 yıl içinde Digitürk HD yayın yapacağını açıklamış, ancak yayın standartı belli değil. Forumdaki yazılanlardan öğrendiğim kadarıyla mevcut TV lerin görüntü kalitesindeki sorunların en temel sebebi HD yayın için planlanmış ürünlerde SD yayınları izlememiz. Peki bugün alacağımız 1366*768 çözünürlüklü bir TV 1920*1080 çöünürlüklü yayınları ne şekilde gösterir? 720p için hazırlanmış bir TV 1080p yayını gene 720p kalitesinde mi gösterir yoksa bir sorun çıkartır mı?

- Aynı konunun başka bir boyutu da 1080 p özellikli bir TV SD yayınları veya 720p yayınları ne kalitede gösterir? Muhtemelen SD yayınlar daha da kötü olur, 720p yayınlar da mükemmel olmaz. Bu konuda doğru mu düşünüyorum?

- Bir de mağazalarda bildiğiniz gibi HD formatlı demo DVD lerle tanıtım yapıyorlar. Bu görüntüler de neredeyse bütün TV lerde mükemmel oluyor. Eğer yayının HD olması markalar arasındaki görüntü kalitesi farkını bu kadar azaltacaksa ve HD yayın gerçekten çok yakında gelecekse XD engine,Pixel Plus vb. görüntü işleme teknolojilerine bu kadar para vermeye gerek var mı? Bir de bu demolar 720p mi 1080p mi acaba bilginiz var mı?

-Tepki süresinin LCD TV ler için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. 8 ms lik ürünlerle buna bağlı problemlerin artık geride kaldığını sanmıştım ama 3ms lik ürünler bile üretildiğini görünce acaba ben mi yanıldım diye düşünmeye başladım. 8 ms nin altında bir tepki süresi gerçekten bir ihtiyaç mı yoksa markaların prestij ürünleriyle yaptıkları pahalı bir şov mu ?

Tek kaynaktan dağıtılan yayın nedeniyle mağazalardaki görüntü kalitelerinin yetersiz olması izleerek fikir sahibi olma şansımızı da azaltıyor. Evde/işyerinizde kullandığınız ürünler hakkındaki tarafsız yorumlarınız benim için çok değerli.

• samsung PS42E7s bi bak istersen özellikleri çok iyi ve 5000 ytl nin altında
  • KAfana takılan şeylre biraz olsun açıklık getirmeye çalışiyim 1080p hd yayını ülkemizde yaygınlaması 3-5 seneden önce olmaz 2007 de avrupada sözleşme imzalıınıcak başta fransa ve bi kaç ülke olmak üzere hd ve dieğr yayınları aynı anda yapmaya başlıyacaklar 2 sene içindede tamamn hd ye geçmeyi düşünüyolar bunun türkiyede oturması ben +2 yıl veriyorum kii bu tamamen benim görüşüm 5 yıl sonra izlediğin tv kanalları hd olur digiturk ilk geçen olur onunda en aşağı 2 senesi vardır diorum buda benim görüşüm tabiki gelelim senin 768p lik tv 1080 nasıl gösterire hd ready demek yeni teknolojiye uyumlu 1080p gelen yayını 720p seviyesine düşürüp gösterebilir demek zaten hd gelirse 42" ler 50" ler bile küçük kalıcak diolar anca multi hd alırsanki şu anda 10 000 ytl civarındalar 1080p ye sahipler tam kaliteye ulaşırsın senin 42" için hdready 768p yeterli bence izlediğin demolar ne izledin bilmiyorum ama 768p genelde heryerde 1080p ye ben rastlamadım en azından hd yayını gelince fark kalkargibi düşünme şu anda 768p dki paneller nasıl aynı görüntü vermiosa 1080pde aynı görüntüyü vermiyecekelr hd kalitesi yüksek olduğu için bi göz aldanmacı diyebiliriz seninkine ve sen sadece dvd izlemiyecen bunuda bi kenarda tut kablolu , uydu performanslarıda markadan markaya çok fark ediyo bunuda değinmek istedim 8ms iyi bi süre ama 3 ms çok iyi ama fiyat performans olarak bakarasan 8ms yi tercih etmeni öneririm 3ms prestijden çok lcdlerde 8mslerde bile hala bazı sahnelerde ghosting olayı oluyo ama çok az genelde mesela lg nin 37lc2r modelini ben çok başarılı buluyorum sen fark etmiyebilirisn bile ufak detaylar bunlar ama tabiki 3ms yaygınlaşırsa fiyat düşer ve daha iyi bi seyir keyfi olur en azından nadirde olsa canını sıkacak bi kaç sahneyi güzel bi şekilde sorunsuz izlersin

• sony bravia kdl serisi tavsiye ederim
  • Önerilerinize teşekkürler, plazma almayı düşünmediğim için samsung PS42E7s ile ilgilenmiyorum, ayrıca o modelde HD Ready özelliği de yok. Sony Bravia KDL serisi benim de aklımda olan modellerden biri. Ama şimdilik o tv lerde HD demolarından başka görüntüizleme şansım olmadığı için değerlendiremiyorum.

Çözünürlüğünü merak ettiğim HD demo DVD lere teknosalarda kullanılanları örnek gösterebilirim.
  • Öncelikle siz doğru yoldasınız, çünkü konuyu iyi etüt etmişsiniz, dolayısıyla pek hatalı karar vermezsiniz gibi geliyor

Aşağıda kendi tecrübelerime göre, sizin cümlelerinize numaralar vererek cevaplar vereceğim.

quote:

Orjinalden alıntı: NomadLion
    1) Alacağım TV yi uzun süre kullanmak amacıyla alıyorum, 2-3 sene sonra TV yi yenilemektense alışı 2-3 sene ertelemeyi tercih ederim.

2) 1-2 yıl içinde Digitürk HD yayın yapacağını açıklamış, ancak yayın standartı belli değil.

3) Forumdaki yazılanlardan öğrendiğim kadarıyla mevcut TV lerin görüntü kalitesindeki sorunların en temel sebebi HD yayın için planlanmış ürünlerde SD yayınları izlememiz.

4) Peki bugün alacağımız 1366*768 çözünürlüklü bir TV 1920*1080 çöünürlüklü yayınları ne şekilde gösterir? 720p için hazırlanmış bir TV 1080p yayını gene 720p kalitesinde mi gösterir yoksa bir sorun çıkartır mı?

5) Aynı konunun başka bir boyutu da 1080 p özellikli bir TV SD yayınları veya 720p yayınları ne kalitede gösterir?
    Muhtemelen SD yayınlar daha da kötü olur, 720p yayınlar da mükemmel olmaz. Bu konuda doğru mu düşünüyorum?

6) Bir de mağazalarda bildiğiniz gibi HD formatlı demo DVD lerle tanıtım yapıyorlar. Bu görüntüler de neredeyse bütün TV lerde mükemmel oluyor. Eğer yayının HD olması markalar arasındaki görüntü kalitesi farkını bu kadar azaltacaksa ve HD yayın gerçekten çok yakında gelecekse XD engine,Pixel Plus vb. görüntü işleme teknolojilerine bu kadar para vermeye gerek var mı? Bir de bu demolar 720p mi 1080p mi acaba bilginiz var mı?

7) Tepki süresinin LCD TV ler için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. 8 ms lik ürünlerle buna bağlı problemlerin artık geride kaldığını sanmıştım ama 3ms lik ürünler bile üretildiğini görünce acaba ben mi yanıldım diye düşünmeye başladım. 8 ms nin altında bir tepki süresi gerçekten bir ihtiyaç mı yoksa markaların prestij ürünleriyle yaptıkları pahalı bir şov mu ?

8) Tek kaynaktan dağıtılan yayın nedeniyle mağazalardaki görüntü kalitelerinin yetersiz olması izleerek fikir sahibi olma şansımızı da azaltıyor. Evde/işyerinizde kullandığınız ürünler hakkındaki tarafsız yorumlarınız benim için çok değerli.

1) Öncelikle teknolojisi bu kadar hızlı değişen Lcd/Plazma Tv'lerde bugün yapacağınız seçimin, eskiden tüplü televizyonlarda olduğu gibi sizi 4-5 yıl ve üstü süre boyunca memnun edeceğini zannetmiyorum. Daha en başında, sizin için en azından 2007 sonunu beklemenin daha iyi olacağını söyleyebilirim.

2) Digiturk bu hizmetine Digiturk Royal adını veriyor. 27 Haziran 2007 tarihinden Lig Tv'nin HD yayınlara başlayacağı ve 2 ay sonra diğer kanalların HD yayına geçmeye başlayacağı söyleniyor. Bence bahsedilen kanallar Digiturk Salonlar ve bazı tek tük belgesel kanalları vb. olacaktır.
    Bu yayınların 720p mi yoksa 1080p mi olacağı konusunda bilgim yok. Sanki 720p olur gibi geliyor bana. Yine de Digiturk müşteri hizmetlerine sormak gerekiyor.

3) Aynen öyle. HD paneller kesinlikle HD görüntüler için optimize edilmiş. SD görüntülerle aklınıza gelen gelmeyen her türlü görüntü problemini yaşarsınız ve ödediğiniz paranın karşılığını hiçbir şekilde normal yayınlarla alamazsınız.

4) Bildiğim kadarıyla 1366x768 paneller 720p ve 1080i görüntü destekliyorlar. 1080p'yi 720p'ye downscale eden modeller var mı bilmiyorum.
    Yine de, bence şimdilik 1080p'yi dikkate almak için çok erken. Hele ele 1920x1080 çözünürlüğe sahip kaliteli bir panel almak için bütçenizin çok çok üzerine çıkmanız gerekir; zaten 1080p'yi kullanacağınız günler gelmeden üst modeller daha uygun fiyata iner.
    Kişisel görüşüm, şimdilik 1080p'yi gözardı etmek.

5) Native çözünürlüğü olan 1920x1080 bir panelde SD oynatırsanız, bozulma doğal olarak 1366x768 panellerden çok daha fazla olacaktır. Yukarıda da yazdığım gibi şu an 1080p panel almak için çok erken. Çok sınırlı modeller var ve fiyatları çok yüksek.

6) Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Ben bunu birkaç yerde dile getirmiştim. Showroom'larda eğer mükemmel bir görüntü görüyorsanız, bu mutlaka HD görüntüdür ve bana kalırsa bugün büyük çoğunluğu 720p'dir.

Modeller arasındaki farklara gelince, ben Vestel'i alıp evde denemeler yaptıktan sonra alışveriş merkezlerinde de çok fazla modeli inceledim, bu işin zirvesi Philips Lcd Tv PF9831 de dahil. SD yayınlarda üst modeller görüntü işleme teknolojileri ile bir nebze iyileştirme yapıyor ama, hiçbiri tam anlamıyla bu görüntülerde "harika" diyeceğimiz görüntü veremiyor.

Hatta PF9831'de kendi demo video'sunda (HD değil) ekran akarken öyle kötü (akan) bir görüntü vardı ki, ben gözlerime inanamadım.
    Benzer şekilde, benim Vestel'de gördüğüm, tüm görüntü akarken yaşanan "motion blur", görüntünün akışındaki doğallığın kaybolması sorunu, Sony Bravia dahil (component ile dvd film bağlıyken bile, ki en iyi analog bağlantılardandır) diğer tüm Lcd Tv'lerde vardı.

Evdeki Vestel'de ise notebook bağlayıp 1024x768 görüntü ile bile HD trailer izlediğim zaman, görüntü kalitesine "işte budur" dedim.
    SD yayınlardaki motion blur, görüntü akış problemlerinin hiçbiri yoktu. Renklerin canlılığı beni fazlasıyla tatmin etti, ki Vestel'in öyle aman aman kaliteli bir panel olduğunu sanmıyorum.

Ben aslında HD yayın izlenecek olduktan sonra paneller arasında 2 kat fiyat farkını hak edecek görüntü farkı olduğunu zannetmiyorum.
    Ama yine de, bu tamamen kişinin keyfine bağlıdır.

7) Bu soruya ancak "yaşanmış tecrübelere" göre cevap verilebilir herhalde. Örneğin yukarıda bahsettiğim, tüm LCD'lerde SD yayınlarda tam ekran görüntü akışında yaşanan sorunun tepkime süresi ile ilgili olup olmadığından emin değilim. Gerçi öyle olsa, Philips PF9831 modelinde "CLEAR LCD" teknolojisi yerine "2 MS" gibi doğrudan tepkime süresine yönelik çalışırdı gibime geliyor.

CLEAR LCD tanıtım videosunu izledim; görüntüde ciddi iyileştirme yapıyor. Buna rağmen, "olayı çözmüşler" dedirtmedi bana, 10.000 YTL'lik fiyatına rağmen.

8) Açıkcası ben Vestel'de normal yayınlarda beklediğimden daha iyi kalitede görüntü aldım. Yine de bir tüplü tv ile boy ölçüşemiyorlar, ki bu çok normal çünkü dizayn amaçları HD görüntüler.
    Eğer bugünlerde Türkiye'de Lcd Panel alınırsa (852x... gibi Plazmalar hariç) herhalde ince olduğu için alınır ve görüntü kalitesindeki düşüş gözardı edilir.
    Yoksa SD görüntülerde daha yüksek kalite gibi bir beklenti ciddi hayal kırıklığı yaratır.
    Bence ciddi yer sıkıntısı olmadıktan sonra, hiçbir HD görüntü kaynağınız yoksa (misal bende Xbox360 var) HD paneller için beklemenizi öneririm.

Uzun oldu biraz, sıkılmadan okuyanların alacakları birşeyler olduğunu umuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 15 Eylül 2006; 17:35:26 >

• Öncelikle pardon not aldığım kağıtta açıklamalr iç içe girmiş lcd sandım o yüzden yazdım 5 milyarın altında düşündüğün için ynei bir marka olan fiyat performans açısında başarılı bulduğum crea nın bi modelini veriyim

CREA CLV42SSTH LCD TV
    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110010260&CS_Category=_LCD_TV117&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU

ki ben şiddetle lg yinin bu modelini tavsiye derim 37" sini kullan sulokal arkdaşımzıda çok memnun bende test ettiğimde çok başarılı buldum forumda görürsün zaten linkinide veriyim ama bence git gör derim diğer lcdlerle farkını anlarsın fiyat performans olarak değerlendir samsung'un 7,5 milyarlık modellerinden eksik bi yanı yok bence

LG 42LC2R LCD TV LCD TV
    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110010557&CS_Category=_LCD_TV117&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU
    quote:

Orjinalden alıntı: NomadLion

Önerilerinize teşekkürler, plazma almayı düşünmediğim için samsung PS42E7s ile ilgilenmiyorum, ayrıca o modelde HD Ready özelliği de yok. Sony Bravia KDL serisi benim de aklımda olan modellerden biri. Ama şimdilik o tv lerde HD demolarından başka görüntüizleme şansım olmadığı için değerlendiremiyorum.

Çözünürlüğünü merak ettiğim HD demo DVD lere teknosalarda kullanılanları örnek gösterebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realpassion -- 15 Eylül 2006; 17:47:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG Lcd tv çok geç açılıyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Signore, detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim, gerçekten yararlı oldu.

Vestel'in yeni ürettiği 42" LCD TV yi izleme şansım oldu ve normal TV yayınndaki görüntü beni de şaşırtmıştı. Fiyat/kalite oranını da düşününce listeme eklemeyi ihmal etmediğim bir ürün.

Yer sorunum ciddi boyutta olduğundan maalesef 2007 sonuna kadar bekleme şansım yok. En fazla 2007 başına kadar bu işi bitirmeliyim. Umarım o tarihe kadar bazı şeyler netleşir ve fiyatlarda bir azalma olur

Realpassion, sizin önerileriniz içinde teşekkür ederim. Sulokal'ın değerlendirmesini okudum ve LG nin 42" lik modelini de listeme aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadLion -- 15 Eylül 2006; 18:01:09 >
  • quote:

TV nin olacağı duvarın karşısında cam olduğu için gün ışığı TV üzerine gelecektir. Aynı duvarda şu anda asılı duran resmin camı çok fazla yansıma yapıyor. Aynı şeyi TV de asla istemem o nedenle ömrü uzun olsa bile plazma düşünmüyorum

bu durum LCD de aynı oluyor...!!!
  • bence de beklemen en mantıklısı eğer bekleyemeyeceksen maddi anlamda çok açılmadan 3-5 sene idare edecek birşey almanı öneririm,izlyeceğin mesafe de 3-5 metre olacağına göre ekran ölçülerini biraz aşağı çekmen gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uskan

bence de beklemen en mantıklısı eğer bekleyemeyeceksen maddi anlamda çok açılmadan 3-5 sene idare edecek birşey almanı öneririm,izlyeceğin mesafe de 3-5 metre olacağına göre ekran ölçülerini biraz aşağı çekmen gerekir diye düşünüyorum.

bence de
  • Marka & modelden bağımsız olarak Lcd Tv'lerde 37" üzerine pek çıkılmaması öneriliyor genelde.
    Tam sebebini bilmiyorum ama, ya panel büyükdükçe Lcd Tv'nin eksi yönleri daha da göze batıyor olabilir ya da üretim teknolojilerindeki farklılık dolayısıyla görüntü işleme yetenekleri farklı olabilir veya benim aklıma gelmeyen bambaşka bir sebebi olabilir.
  • lcd de 37" üzerine cıkmayın diyen bence tamamen markasını düşünüyordur çünkü 40 ile 37 arasında ki fark seni ne kadar rahatsız edebilir bütün mağazalarda 42" plazmalar satılıyor o zaman onlarıda almamak gerek neyse önemli olan bu konuda sizin tvye olan mesafenizdir. aldığınız tvnin büyüklüğüne göre koltuk mesafenizi ayarlarsanız o zaman hiçbir sorun yaşamazsınız
  • bence 3-5 metre arasıdnaki izleme mesafesi için 106 çok ideal ben 2,5-3,5 metre arasında izleme mesafesi olan odamı bile 106 alıccam nerdeyse bence 106 senin için ideal için ferah olsun
  • Bu arada izleme mesafeni göre odanıza en uygun paneli almanızı sağlamak amacıyla yararlı düşündüğüm bu linki vereyim:

http://www.myhometheater.homestead.com/viewingdistancecalculator.html
  • ben 32'' LCD kullandım 1 sene sonrada 40'' LCD ye döndüm. 37 '' in üstüne çıkılmamasını tavsiye edecek bir dezavantajı yok. Alabildiğiniz en büyük boyutlu tvyi alıp keyfinize bakın derim. Yeterki markası iyi ve çözünürlüğü yüksek olsun...
  • hatta 5 metreden izleyen adam için 32" çok küçük bile kalabilir.
  • valla alırken büyük gibi geliyor ama bir süre sonra insan alışıyor. ben 3 metreden 40'' izliyorum şuan
  • benim oda küçük 3,5 metre ile 1,5 metre arasında izleme mesafesş var bugün 127 ekran sony 3lcdelri test edicem 127 bile alabilirm benim .ıç kadar odaya :D
  • sony.samsung.panasonic al hocam
    bu markalardan en çok hoşuma giden samsung sonra panasonic

LCD TV Seçim Zorluğu

2500ytl fiyatı var ve yazıcı hediyeli
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.