Şimdi Ara

LCD tv yi bilgisayar monitörü olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir sorum olacak. lcd tv yi bilgisayar monitörü olarak kullanırsak alete bir zararı olur mu? ömrü kısalır sanıyorum ama onun dışında kullanmak mantıklı olur mu teknik açıdan. 26 inch samsung war ve monitör olarak kullanıp kullanmama konusunda kararsızım.

• LCD TV - PC baglantısı icin forumda başlıklar mevcut, göz gezdirmeniz de fayda var. Ömürlerinin kısalması diye bir durum olacağını düşünmüyorum, ayrıca PC kullanımı için LCD TV ler bence en ideal çözümdür ve forumda alınacak TV de, çoğunlukla PC yada HTPC kullanımı düşünülüyorsa, LCD TV ler önerilir. LCD monıtor-TV ler aynı teknolojidir sadece optimizasyonları ve kullanım şekilleri farklılık gösterebilir. Ayrıca 20" ve üzeri LCD monıtorlerin çoğunluğu, LCD TV ler kadar baglanabılırlık seceneklerı ıle geliyor (misal 24" Benq FP241VW hdmı, dvi, vga, component ve compozit baglantıya sahip)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 24 Nisan 2007; 13:17:40 >
  • Ben şu an le32s81b yi pc monitörü olarakta kullanıyorum.Kullanırken arada 1mt kadar mesafe bırakmak lazım.Ekranın boyutu ufaldıkça daha yakından kullanılabilir ama asla normal pc monitörü gibi yakından kullanmamak lazım.
  • Farklı boyutlara göre arada ne kadar mesafe bırakılması gerektiğini gösteren bir site var mı acaba? Misal 42" bir LCD'yi PC mönitörü olarak kullanmak istediğimizde optimum olarak ne kadar mesafe bırakmalıyız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kirli

Farklı boyutlara göre arada ne kadar mesafe bırakılması gerektiğini gösteren bir site var mı acaba? Misal 42" bir LCD'yi PC mönitörü olarak kullanmak istediğimizde optimum olarak ne kadar mesafe bırakmalıyız?

Üst konuda hd formatları için tavsiye edilen izleme mesafeleri ile ilgili bilgi mevcut. HD sinyallerini, PC çözünürlüğü olarak düşünürsek, 42" TV için

-1280*720 (720p) çözünürlük (1024*768, 1280*768, 1360*768, 1366*768 içinde geçerli oldugunu düşünüyorum) 2m civarında rahatlıkla kullanılır.

-1920*1080 (1080p) için ise 1.2-1.5m civarında (şahsen bu mesafe aralıgında kullanıyorum ama gözler hafif bozuk oldugundan 120dpi font buyuklugunde) kullanılabilir.

• Peki pc monitörü amacıyla kullanma açısından plazmanın çözünürlük dezavantajının olduğunu biliyorum, peki bir pc yi plazmaya bağladığımızda 1024x768 çözünürlük kötü müdür gerçekten? Fotoğraf benzeri şeyler varsa çok makbule geçer
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kirli
    Peki pc monitörü amacıyla kullanma açısından plazmanın çözünürlük dezavantajının olduğunu biliyorum, peki bir pc yi plazmaya bağladığımızda 1024x768 çözünürlük kötü müdür gerçekten? Fotoğraf benzeri şeyler varsa çok makbule geçer

Plazma'nın dezavantajı çözünürlükten ziyade, pikselleri.
    1024x768 aslında 4:3 oranındadır; nasıl oluyor da Plazma Tv geniş ekran olabiliyor ?
    Çünkü daha evvel bahsedildiği gibi, Plazma Tv pikselleri dikdörtgen, Lcd Tv pikselleri ile kare.
    (fakat 50" ve 1366x768 Plazma Tv'lerin performansını ben de merak ediyorum, bilen varsa beri gelsin)

Örnek resim için yabancı forumlarda makro olarak çekilmiş fotoğraflara bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 25 Nisan 2007; 8:38:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.