Şimdi Ara

LCD TV'yi Sürekli Yüksek Kontrastta Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar SONY 40S4000K model bir LCD TV'im var. Bu modelde, görüntü ayarlarına " standart, canlı ve sinema" gibi ön tanımlı 3 tane görüntü ayarı koymuşlar. Özellikle "Canlı" modu seçtiğimiz zaman, adından da anlaşılacağı üzere, yayınlar çok canlı ve parlak oluyor, özellikle HD yayınlar (TRT HD'de maç seyretmek mesela) çok güzel oluyor. Yalnız bu modda TV, bütün ayaları köklüyor neredeyse ( Parlaklık, kontrast, arka ışık vs.) , bu ayarı sürekli kullanmak TV'nin ömrünü çok azaltır mı? Sürekli bu modda kullanmanın, uzun vadede TV'ye zararı olur mu sizce? Son olarak canlı görüntüler elde etmek için, siz nasıl bir görüntü ayarı kullanıyorsunuz kendi LCD TV'lerinizde? Teşekkürler.

• 1. Elektriği fazla yakar.
    2. Gözü yorar.
    3. Normal ayarlarda izlersen bir süre sonra gözün alışır. Dinamik mod tavsiye etmem.
  • Sayın Bjk ,

Panelin ömründen önce gözünüzün ömrünü düşünmeniz daha doğru olur.

Satandart modda izlerseniz daha gerçekçi görüntü elde edersiniz. Benim lcd tv ile tüplü tv yan yana duruyor ve ayarları tüplü tvyi esas alarak yapıyorum. Ayrıca lcd tvyi ayar videosu ile de kontrol ettim. Arka aydıtlatma 6-7 ve kontrast 80-90 arasında , parlaklık 45 , renk 45 civarında tüplü tv ile aynı ayarda görüntü veriyor.

Marka ve model değiştikçe bu ayarlar değişecektir ama hiçbir zaman hepsi 100 ve diğer ayarlar maksimumda izlenmez. Ayrıca siyah tonu , dinamik kontrast gibi ıvır zıvıer ayarların da hepsi kapalı iken kullanıyorum. En gerçekçi görüntüyü bu ayarlarda alıyorum ve tüplü tv ile aynı anda izleyip bir tür sağlama yapabiliyorum . kendi lcd tvim için bulduğum en iyi sonuçlar bu, siz de buna benzer ayarları yapın ama kesinlikle dinamik modda izlemeyin. Çok yapmacık ve gerçek dışı görüntüde tv izlemiş olursunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.