Şimdi Ara

LCD Tvde Bluray izlerken oluşan çizgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus g1ws model laptop kullanıyorum, bluray filmleri laptoptan hd lcd tvye çift taraflı vga monitor kablosuyla görüntü aktarıp izliyorum; ancak her nedense laptopta filmi izlerken pürüzsüze yakın bir görüntü alabilirken lcd tvye görüntü çizgiler oluşarak yansıyor.. Core'nin codec paketlerini de indirip denedim fakat sonuç değişmedi merak ettiğim acaba sorun ekran kartımdan, işlemcimden mi kaynaklanıyor yoksa codec paketini mi doğru kullanamıyorum ya da görüntü aktarım şeklim mi verimli değil bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.. bu arada işlemcim:Intel Core 2 Duo Processor 2.2 GHz T7500, ekran kartım:NVGF GO8600M 256 MB ve RAM : 2 GB 667 DDR2

• Hr iki durumda da bilgisayarınız aynı codecleri kullanıyordur bence. O yüzden vga kablodan olduğunu sanıyorum. HDMI yahut DVI yok anladığım kadarıyla bilgisayarda. Çizgiler derken kastettiğiniz şey componet,vga bağlantıda olağan olan satır çizgileri midir ? Yoksa resimler özellikle hareket ederken objelerin kenarında beliren yatay çizgiler midir ? İkinci durumu ben SD yayında Elecard codeclerinde yaşamıştım skystar kartımda. Kolay gelsin.
  • Çizgiler derken kasteddiğim bazen görüntünün hareketi sırasında enlemesine oluşan yatay çizgiler.. Laptopta da lcd tvde de hdmi çıkışı mevcut yalnız elimde vga kablo olduğu için onu kullanıyordum.. acaba hdmi kablo ile görüntüyü aktarmak bu sorunu giderebilir mi? Ve de uygun fiyata hdmi kabloları nerden temin edebilirim? bana kalırsa sorun aktarma şeklimle ilgili çünkü tekrar belirteyim bilgisayardan izlerken hiç bi sorun yaşamıyorum, gayet pürüzsüz ve akıcı bir görüntü alıyorum.
  • laptopun ekran ayarlarından yenileme hızını tv nin default değerlerine ayarladınızmı?
  • O zaman sorun codeclerden ve graphp ayarlarından kaynaklanıyor.

Nvidia codec deneyin. Elecard codeclerinde aynı sorunu ben de yaşamıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

O zaman sorun codeclerden ve graphp ayarlarından kaynaklanıyor.

Nvidia codec deneyin. Elecard codeclerinde aynı sorunu ben de yaşamıştım.

Arkadaş laptopda izlerken sorun olmadığını söylüyor.Bence sorun ya tv nin tazeleme ayarlarında ya da nvidia ayarlarında
  • biraz konuya geç döndüm ama çözümünü buldum :) sorun görüntüyü aynı anda hem laptop ekranından hem de tv ekranından göstermemden kaynaklanıyormuş.. denemek için "CRT Only" modunda denedim ve ne ilginç ki mükemmel ve akıcı bi görüntü elde ettim.. heralde hem bilgisayar hem de tv ekranından gösterince tvnin tazeleme ayarları sapıtıyor.. h.264 ve avc1 için ffdshow decoderini kullanıyorum şuan.. göstericim KMPlayer.. Ctrl+F3le Keskinleştirme Süzgecini açmama rağmen görüntü gayet akıcı ve sorunsuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Smart tvde film donma sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.