Arkadaşlar ben LCD TV almak istiyorum. Ancak özellikleri hakkında tam bilgim yok, nelere dikkat etmem gerekir. Bildiğim kadarıyla Kontrastının yüksekliği önemli.Full HDdediklerinde tüm özellikler var deniyor ama bu özellikler neler bilmiyorum. Ben, evim için TV seyretmek amaçlı, ara sıra da film seyretmek için almayı düşünüyorum. 106 -102 ya da 94 ekran aklımdaki boyutlar. Marka olarak da Sony Bravyanın Full hd olanı. Philibs veya Toshiba. Fiyatları yaklaşık 2000 TL. Benim sorunum özellikte. Kimi kart girişli diyor, kimi usb girişli diyor kimi Pc girişli diyor ve bilimum daha anlamını bilmediğim özellikler. Yazmış da yazmış satıcı tvnin özellikleri diye. Var da var. Ama bu varların benim dilimde ne olduğunu ben çözümleyemedim. Sizin bir önerisi var mı acaba bu özellikler konusunda nelere dikkat etmem gerekir.
arkadasım sana bi yardımcı olam. O dediklerin gibi kart girişli, usbli, pc girişli vs vs. çoğu tv de var. ama kart girişi çoğu tv de yok. Sen izleme kaynağı olarak sd yayın ve film diyon. Ama ekranı büyük tutuyosun. Ben o dediğin ekranlara pek girmiyorum ama büyük ekran alacaksan, sonra pc, bluray, oyun oynamam diyosan hd read bi lcd alman daha mantıklı. usb girişi kafanı karıştırmasın. sadece müzik ve resim için. ama yeni çıkan tv lerde bu özellik baya bi genişletilmiş durumda. kart girişide kafanı karıştırmasın. zaten çoğu tv de yok. İlerde geniş amaçlı düşünürüm diyosan mesela yüksek çözünürlüklü film, sd yayın, oyun falan full hd al derim. tadına varırsın. Ha şimdi bi çok arkadaş plazma da al diyebilir. Ama plazmada da ekranda iz olayı, yüksek enerji tüketimi, son zamanlarda artık pek reabet görmeyişi plazma devrini bitiriyo gibi. Tabi bu benim görüşüm. Fiyat olarak toshiba diğer markalara göre uygun olabilir. Ama ben derimki sony, toshiba ikisinden birini düşün. İki marka için bi iki model belirle kafanda söle arkadaşlar yardımcı olurlar.
Philips in yeni modeli 5604 e bakabilirsin. Fiyatıda uygun, güzelde bir tv. Çok para vermeden, güzelce uydu , dijitürk vs izlersin. FullHD bir tv
Sony satacının bir tanesi bana şöyle bir telkinde bulundu. USB grişili olanlarda flash bellek takıldığı vakit içinde virüs varsa o da tvnin içine bulaşır. Çünkü onda da bilgisayar gibi işletim siistemi var,dedi. Virüs bulaşınca tamir için servise de ayrı bir masraf olur diye uyardı. Diğer bir sony bayi ise onun eli nde USb girişli Tv olmadığından öyle demiştir dedi. Nitekimde öyle idi. Onda usb girişli Tv yoktu. Benim de aklım karıştı. Hangisi doğru söylüyor. Virüs bulaşır mı, bozar mı bozmaz mı? Ben Full HD almayı düşünüyorum. Acaba boşuna mı bu kadar para veriyorum? Gerçi kart giirşli ve USb girişliler benim için daha geride olan bir ihtimal.
quote:
Orjinalden alıntı: Alinda
Sony satacının bir tanesi bana şöyle bir telkinde bulundu. USB grişili olanlarda flash bellek takıldığı vakit içinde virüs varsa o da tvnin içine bulaşır. Çünkü onda da bilgisayar gibi işletim siistemi var,dedi. Virüs bulaşınca tamir için servise de ayrı bir masraf olur diye uyardı. Diğer bir sony bayi ise onun eli nde USb girişli Tv olmadığından öyle demiştir dedi. Nitekimde öyle idi. Onda usb girişli Tv yoktu. Benim de aklım karıştı. Hangisi doğru söylüyor. Virüs bulaşır mı, bozar mı bozmaz mı? Ben Full HD almayı düşünüyorum. Acaba boşuna mı bu kadar para veriyorum? Gerçi kart giirşli ve USb girişliler benim için daha geride olan bir ihtimal.
arkadaşım diğer sony cinin dediği gibi elinde olmadığı için demişti. Ayrıca usb ile tv ye virüs ün ne alakası var. O sony ci sana yalan söylemiş. yaw biz tv alıyoz pc mi ALLAh aşkına. yok öyle bişi virüs mirüs ya. aldanmayın böle şeylere. Bİ kere tv ile işletim sisteminin ne alakası var. oldu olacak direk tv ile internete girelim oyun oynayalım vs. vs. yok öle bişi. gönül rahatlığıyla usb li yada usb siz tv alabilirsin. Usb nin amacı resim ve müzik dinlemek için. Başka bi derdi yok. Hatta yeni çıkan modellerde film bile oynatma özelliği var. Sonuç olarak rahat ol. tv ye virüs bulaşır diye dert etme. gönül rahatlığıyla full hd tv ni al keyfine bak. ha usb li olursa + bi avantaj olur. valla bayilerin yorumlarına çok güldüm ya
Valla gülünmeyecek gibi değil. Önce benim de aklım yatmadı. Ama satıcı ciddi ciddi söyleyince bir an kafam karıştı. Bir de LCD Tv yi bilgisayara Pc girişi ile bağlayıp bilgisayar ekranı giib kullanabiliriz galiba.Böyle kullandığımız taktirde film izleyebilir internete bağlanabilir miyiz?
quote:
Orjinalden alıntı: devecibakar
quote:
Orjinalden alıntı: Alinda
arkadaşım diğer sony cinin dediği gibi elinde olmadığı için demişti. Ayrıca usb ile tv ye virüs ün ne alakası var. O sony ci sana yalan söylemiş. yaw biz tv alıyoz pc mi ALLAh aşkına. yok öyle bişi virüs mirüs ya. aldanmayın böle şeylere. Bİ kere tv ile işletim sisteminin ne alakası var. oldu olacak direk tv ile internete girelim oyun oynayalım vs. vs. yok öle bişi. gönül rahatlığıyla usb li yada usb siz tv alabilirsin. Usb nin amacı resim ve müzik dinlemek için. Başka bi derdi yok. Hatta yeni çıkan modellerde film bile oynatma özelliği var. Sonuç olarak rahat ol. tv ye virüs bulaşır diye dert etme. gönül rahatlığıyla full hd tv ni al keyfine bak. ha usb li olursa + bi avantaj olur. valla bayilerin yorumlarına çok güldüm ya
Yorumun Oldukça Detaylı Ve Hoş Tebrikler
eyvallah gogomez bende bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Diğer yandan Alinda arkadasım tv yi pc ye bağlayıp pc de ne yapıyosan tv dede yapabilirsin ok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme