Şimdi Ara

LCD VE PLAZMALAR İÇİN BASİT GÖRÜNTÜ AYARLARI (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
37
Favori
183.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba;
    Arkadaşlar, Vestel 42PF7014 (Full HD - 100Hz) aldım...

Xbox bağladım dün Gears of War 2 oynarken biraz ayar çekmem gerektiğini farkettim, ne gibi ayarlar yapılabilir...
    Biraz kurcaladım ama, ayrıca xboxtan 1080p mi yoksa 1080i mi ayarlamak lazım...
  • arçelik TV 82-523 SB2HD var arkadaşlar.bu ayarları yapsam verim alırmıyım birde bozulur felan diye korkuyorum ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01mrt

Merhaba;
    Arkadaşlar, Vestel 42PF7014 (Full HD - 100Hz) aldım...

Xbox bağladım dün Gears of War 2 oynarken biraz ayar çekmem gerektiğini farkettim, ne gibi ayarlar yapılabilir...
    Biraz kurcaladım ama, ayrıca xboxtan 1080p mi yoksa 1080i mi ayarlamak lazım...

Aslında normalde ikisi arasındaki farkı farketmek çok zordur. Teoride 1080p'ye ayarlamak daha iyi olsa da burada ince bir nokta var. Eğer sen 1080i'ye ayarlarsan bunu her halukarde tv prograsive sinyale dönüştürecektir. Yani senin gördüğün yine 1080p olacak. Ama 1080i yi 1080p ye dönüştürme işlemini tv yapacak. Eğer çıkışı 1080p'ye ayarlarsan tv buna müdahele etmeyecek, bu tip işlemler xbox tarafından yapılmış olacak. İşte burada şu soru ortaya çıkıyor: Hangisi daha iyi bu işlemi yapıyor? Bu sorunun cevabını da deneme yanılma ile en iyi sen bulabilirsin.

Ayrıca oyunun natife çözünürlüğü de önemliç Eğer 720p oyun ise xbox'ı bilmiyorum, çıkış seçeneklerinde 720p varsa belki o bile daha iyi sonuç verebilir; yukarıdaki mantıkla...

• quote:

Orijinalden alıntı: emreyavuzz61

arçelik TV 82-523 SB2HD var arkadaşlar.bu ayarları yapsam verim alırmıyım birde bozulur felan diye korkuyorum ya...

Bozulacak bir şey yok dostum. Hepsi 2-3 ayarı değiştireceksin. Bilgisayarda explorer'ı açtım, exceli kapattım bozulur mu, sorusundan pek farkı yok. Veya uzaktan kumandadan kanal değiştirme tuşuna basmaktan farkı yok. Adamlar o ayarları değiştirsinler diye koymuşlar zaten.

Sadece eğer yapılan değişiklikler'den sonra fabrika ayarlarına dön gibi bir seçenek yoksa ve yaptıklarını beğenmezsen göreceli bir sıkıntı olabilir. Onu da ilk ayarları bir yere kaydederek aşabilirsin. Beğenmezsen tekrar fabrika ayarlarını girersin. Ama bunun böyle olduğunu tahmin etmiyorum. Büyük ihtimal vardır ayarları resetlemek seçeneği...
  • HDTV Calibration INHD Home Theater Tune Up (330.07mb) adında benzer ayarlarlar var rapıd hesabım olmadığı için veremiyorum ilgili torrent sitelerinden edinebilirsiniz , şu sıralar çok populer yazılım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

HDTV Calibration INHD Home Theater Tune Up (330.07mb) adında benzer ayarlarlar var rapıd hesabım olmadığı için veremiyorum ilgili torrent sitelerinden edinebilirsiniz , şu sıralar çok populer yazılım...

Teşekkürler dostum. Bakarız bir ara...Bu arada hayırlı bayramlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

HDTV Calibration INHD Home Theater Tune Up (330.07mb) adında benzer ayarlarlar var rapıd hesabım olmadığı için veremiyorum ilgili torrent sitelerinden edinebilirsiniz , şu sıralar çok populer yazılım...

Teşekkürler dostum. Bakarız bir ara...Bu arada hayırlı bayramlar...

Hayırlı bayramlar dostum
  • albani hocam ilk sayfadaki HiGHWAYMOUSE'ın resimli anlatımı olan programın yollarını kullanarakmı ayarı yapçaz,yoksa sizin aşağılara doğru yazmış olduğunuz uzun bir yazı var oradaki ayarlarımı uygulayacağız?
  • mrb,

PANASONIC TX-L32C20E aldım.
    -yapılması gerekenler,
    -görüntü ayarları,
    -SD CARD ile en azından divx mesela film izleme

ile ilgili tavsiye alabilirmiyim?
  • slm highwaymouse,
    Bu linki Albani üstad verdi.
    Albani üstadın slmını getirdim, illgileneceğini söyledi ;-))

Sony 40 NX 700 ün ayarları nasıl yapılmalı, hazırda varsa rica edeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tan_Juan

slm highwaymouse,
    Bu linki Albani üstad verdi.
    Albani üstadın slmını getirdim, illgileneceğini söyledi ;-))

Sony 40 NX 700 ün ayarları nasıl yapılmalı, hazırda varsa rica edeceğim

Aleykümselam...

Senin tv yeni bir model. Alan ya bir kaç kişidir ya da yoktur; varsa da forumda olmayabilir; olsa da bu tip konulara meraklı olmayabilir. O yüzden elimizde hazır ayar yok.

Yapman gerekenler ilk mesajda var. Belki ilk etapta okurken baya karışık ve zor bir işmiş gibi gelebilir. Ama bir başlarsan hiç de korkulacak bir yanının olmadığını göreceksin.

İlk önce malum programı indir. Bir dvd'ye yaz. Sonra o dvd'yi bir dvd-player'a, pc'ye veya herhangi bir dvd oynatıcıya tak... Sonrada sırasıyla parlaklık, kontrast ve renk ayarlarını yap. Hepsi bu...

Hadi bunları geçtim eğer hiç olmazsa Sony'nin "sinema" modu özellikle Hollywood kaynaklı filmlerde en doğru sonucu veriyor diyebilirim. SD yayınlarda kanalına hatta programına göre bile farklılıklar olsa da yine de genel anlamda fena sonuçlar vermez. Duruma göre arka ışığı biraz daha açabilir veya keskinliği arttırabilirsin mesela. Ana ayarlar doğru olduktan sonra diğerlerinde ufak tefek değişiklikler yapabilirsin. Sonuçta profesyonel bir kalibrasyon yapmıyoruz burada...

• teşekkür ederim, ürün elime geçince deneyeceğim...
    yalnız sizin r apid share linkinizi download edemedim, sayfa açmadı; ancak daha sonraki sayfalarda Albanbi üstadın linkinden download edebildim sanırım aynı pro dur; ancak bende imac var windows kurulu değil bakalım nasıl halledeceğim :-))
  • biriside şu DLNA nasıl kurulur nasıl doğru çalışır görüntü kalitesi nasıl iyi olur gibi bilgiler verse ya???

dün Tosh 55SV için ilgili DLNA programı kurdum bağlantıyı ethernet kablo ile yaptım ama görğntü kötü?
    aynı görüntüyü pc yi tv ye HDMI kablo ile bağlayınca görüntü süper??

soprun playerdan olabilirmi yoksa kablo 10 metrede bundanmı olabilir??
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerer

mrb,

PANASONIC TX-L32C20E aldım.
    -yapılması gerekenler,
    -görüntü ayarları,
    -SD CARD ile en azından divx mesela film izleme

ile ilgili tavsiye alabilirmiyim?

bunun cevabını bende merak ediyorum doğrusu
  • Teşekkürler üstad 2.link çalışıyor.
  • Peki bu program aracılığı ile ayar yaparken.TV'nin Digital NR MPEG NR ve Black Stretch(Siyah kuvvetlendirme)gibi özelliklerini kapatarak yapmak mı uygun olur?
  • Ayrıca konuyu açan arkadaşlara teşekkür eder bir soru daha sormak isterim.Şimdi her DVD player,PS3,Kablo TV alıcısı vs.(Misal ben Teledünya Pozitek marka HD receiver kullanıyorum) birbirinden farklı görüntü çıkış değerlerine sahiptir (GALİBA) .Ben eve gidince bu test aracılığıyla ayar yapacağım ancak evde DVD player yok.PS3 aracılığı ile yapacağım.Ve ben PS3 ile yaptığım ayarın Teledünya alıcısı ile uyumlu olacağını sanmıyorum.Birbirine yakın bile olsa muhakkak fark olacaktır.Ve yaptığım ayarın Teledünya alıcısına uygun olup olmadığına emin olamayacağım.O bakımdan biraz kafam karışık.Aslında şu an oldukça hevesliyim.Daha önce görmemişim bu konuyu.Amma velakin sormuş olduğum sorunun cevabınıda merak ediyorum.

• Şimdi dostum,

NR ve MpegNR ayarlarının bizim yaptığımız işe etkisi yok. Biliyorsundur bu ayarlar görüntüdeki kumlanma dediğimiz sorunu en aza indirgeyebilmek için konmuş. Bunun da renk doğruluğu ile pek bir ilgisi yok. Bu ayarları yayındaki duruma göre mesela çok fazla gece çekimi kullanmış bir filmde açarak kumlanmanın önüne geçebilirsin. Tabi belli bir oranda...Fakat kendim gözle görülür fark göremesem de bu tip işlemciye ek yük bindiren ayarların kapalı olması haraketsel sahnelerde tv'nin başarısını arttırdığı yönünde yorumlar da okudum.

Siyah ile ilgili ayara gelirsek; Benim tv'de böyle bir özellik yok. Fakat yine okuduklarımdan aklımda kalan bu tip ayarların siyahı daha siyah göstermeye çalıştığı, ama bu sebeple karanlık sahnelerde detay kaybına yol açtığı yönünde...

Diğer soruna gelirsek evet cihazdan cihaza renklerde farklılıklar mutlaka oluyor. Yeri geliyor filmden filme, kanaldan kanala, hatta aynı kanalın farklı programlarında bile belirgin farklar oluyor. Ama sonuçta her türlü durumda en iyi sonuç verecek bir ayar yok. Buna rağmen doğru ayarlar yapabilirsen en doğruya en iyiye yakınlaşmış oluyoruz.

• Üstad çok teşekkür ederim çabuk cevapladığın için.Son bir sorum daha olacak müsadenle.

Parlaklık ve kontrast testlerindeki ilk maddelerde arka plan tamamen siyah olacak ve arka plan tamamen beyaz olacak denmiş.Orada arka planın tamamen siyah olmasına dikkat etmeden renk paletinin verdiği tepkiye göre ayar yapılmıyor mu?Yani ben ayarı değiştirdikçe arka planında siyah veya beyaz tonu değişmeyecek mi?Tam olarak anlayamadım.Belki anlatmak istediğimi de anlatamadım ama...

Edit : Ha birde Active Backlight olayı var tabi.Onuda kapatacağız herhalde ayar çekerken değil mi?Çünkü sahneye göre parlaklık etkileniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press_Play_On_Tape -- 7 Aralık 2010; 17:56:05 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.