Şimdi Ara

LCD VE PLAZMALAR İÇİN BASİT GÖRÜNTÜ AYARLARI (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
37
Favori
183.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

albani Diyor ki,,
    Kardeş senin elindeki panel tam nedir Marka/Seri-Model ve ebat???
    ++

TOSHiBA 40LV655P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 29 Mayıs 2010; 0:54:22 >
  • Paneli önce RESET le!!!
    (Menu>Picture Menu bölümünden)

Daha sonra Menu>>Picture Menu;"Standard" seç

-Backlight;40/50 arası bire yerde bırak
    -Daha sonra sırasıyla Brightness-Contrast değerlerini o Teste göre ayarla!!
    -Colour olarak -10/-12 kadar düşebilirsin
    -Tint/Sharp dokunma!! ANCAK ayarlama bittikten sonra Red/Green sorunu varsa(örneğin suratlarda Tint ile kaydırma yaparak dengeleyebilirsin!)

-3D Col.Mangt.;OFF
    -Colour Temperature;önce 5 yap ve izle!!! sıcaklık fazla gelirse 3/4 dene
    Tosh larda "Flesh-tone " dediğimiz insan suratı/cildi renk ton ayarı yoktur!!gerçi olan panelerde de bu özellikle pek bir işe yaramaz!!
    -Auto Brightness Sensor;ON
    -Active Backlight Control;ON
    -Black&White Level;3/4
    -Gamma;-2/-1
    -MPEG-NR;OFF
    -DNR;OFF
    -RES+;ON Level;2
    -ActiveVision;OFF
    -Film Stabilization;OFF

+++
    Ancak suratları bahsettiğin şekilde ayarlıyamazsın!! kaldıki her yayında/kanalda/içerikte v.s v.s flesh-tone farklı olacaktır!!

+

• bu konudan hiç haberim yoktu tskler
  • Program linkini yeniden vereyim;

DisplayTuningbyCAN.rar
    http://r apidshare.com/files/163350999/DisplayTuningbyCAN.rar.html

Upload: 13.11.2008 14:15 CET
    Size: 6 MB
    Status: Normal
    Downloads:3699
    Last Download: 09.06.2010 11:45 CET
    Server: 574

++
  • iyi günler ben lg 50pj550 plazma tv aldım görüntü ayarlarını nasıl yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musti1979

iyi günler ben lg 50pj550 plazma tv aldım görüntü ayarlarını nasıl yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Konunun ilk mesajı onu anlatıyor zaten dostum. Okuyup yapmaya çalışacaksın. "Ben uğraşamam hazır ayarlar var mı?" dersen sanıyorum senin tv yeni çıkan modellerden biri ve aynı modelden almış ve ayarlarını yapmış bir arkadaş bulman uzun sürebilir.
  • saol dostum .
  • HiGHWAYMOUSE Hocam,

ben de şuan Panasonic TX-P46G20E SERİSİ plazma aldım ve kurulumunu yaptırdım, diğer başlıkta yer alan önemli uyarıları ve ayarları dikkate alarak kontrast, görüntü tipi vs. ayarları yaptım ama bu program ile detaylı bir ayar yapmak istiyorum.

İlk mesaj da yer alan bilgilendirme için 2 model üzerinde anlatılmış ama mantık aynıdır düşüncesi ile hareket edip bu ayarları yapabilir miyim? yoksa farklı bir işlme gerektiriyor mu?

Bilgilendirme için teşekkür ederim, Saygılar
  • @by_fx

2 modelden kastın, orada bahsedilen 2 Sony lcd ise onu nazara alma. O, aynı model tv kullananlara bir kolaylık sağlamak maksadıyla konan ayarlar...

Yok iki tane download linkinden bahsediyorsan ikisi de aynı program.

Dolayısıyla bu program ve anlatımı tüm tv'ler için geçerlidir. İstediğini veya çalışan linktekini indirip, ayarlarını yapabilirsin.
  • Sony LCD ler deki DRC modu açınca input lag gerçekleşiyor ama kapatınca ise görüntüde ki ayrıntı azalıyor.

Siz DRC yi açık mı tutuyorsunuz ?

TV'im Sony 40x4500
  • DRC Mode OFF yapın!!! aksi halde Judder/Ghost/Flicker/Trail v.s yapar/yapabilir!!!

LAG sorunu ise Processor un hız algılaması ve buna verdiği cevapla ilgilidir;ayrıca stabilite devamlı olmayınca
    sistem akıcı olamıyor!

-DRC yi ayrıca hangi kaynakta kullandığınızda önemlidir ve her kaynakta aynı başarıda çalışmıyor!!!,OFF yaparak işe başlayın!
    Mode.1 de de yapıyorsa OFF yapın;Upconverting işlemi yapıyorsa panel(örneğin SDTV de 1080i için o zaman Mode.2 yapın)
    -Motionflow ayarıda önemlidir bunun yanında!içeriğe göre bununda ayar konumu değişecektir!

Kısaca DRC Mode Sony nin bazı serilerinde sorunludur ve ayar tutturmakta zordur,dolayısıyla genelde OFF yapılıyor!

Ayrıntı(+keskinlik) içinde gerekirse "Sharpness" değerini biraz yükseltin! ama fazla yükseltmeyin,bu seferde kenar bozulmalar
    olur+kontür bozulmaları yapar!

Ayrıca Advanced Settings>>>"Detail Enhancer" ı biraz yükseltin!
    Ve "Edge Enhancer" ilede biraz oynayın!!
    Ancak bu ayarlar içeriğe göre değişir!!!

+

• albani hocam merhaba.sizden bir ricam olacak.philips 2010 7000 serilerini görüntü kalitesi açısından nasıl buluyorsunuz.(7695, 7605,v.s.) bir de bunlar edge led mi ful led mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

DRC Mode OFF yapın!!! aksi halde Judder/Ghost/Flicker/Trail v.s yapar/yapabilir!!!

LAG sorunu ise Processor un hız algılaması ve buna verdiği cevapla ilgilidir;ayrıca stabilite devamlı olmayınca
    sistem akıcı olamıyor!

-DRC yi ayrıca hangi kaynakta kullandığınızda önemlidir ve her kaynakta aynı başarıda çalışmıyor!!!,OFF yaparak işe başlayın!
    Mode.1 de de yapıyorsa OFF yapın;Upconverting işlemi yapıyorsa panel(örneğin SDTV de 1080i için o zaman Mode.2 yapın)
    -Motionflow ayarıda önemlidir bunun yanında!içeriğe göre bununda ayar konumu değişecektir!

Kısaca DRC Mode Sony nin bazı serilerinde sorunludur ve ayar tutturmakta zordur,dolayısıyla genelde OFF yapılıyor!

Ayrıntı(+keskinlik) içinde gerekirse "Sharpness" değerini biraz yükseltin! ama fazla yükseltmeyin,bu seferde kenar bozulmalar
    olur+kontür bozulmaları yapar!

Ayrıca Advanced Settings>>>"Detail Enhancer" ı biraz yükseltin!
    Ve "Edge Enhancer" ilede biraz oynayın!!
    Ancak bu ayarlar içeriğe göre değişir!!!

+

Motionflow yüksek seviyesinde. Tek tek hepsini denedim, düşükde de olsa yüksekde de olsa az bir lag sorunu yaratıyor.

Ayrıca DRC panel diye birşey var. Netlik ve detaylılık seviyelerini ayarlıyoruz sanırım.

• Kardeş Motionflow örneğin neden Yüksek!!

DRC Palette olacak o konumun adı;bunuda ayarlıyabilirsiniz

Ancak siz öncelikle DRC Mode+Motionflow OFF yaparak deneyin

Ayrıca panelin Motionhandling stabilitesi/başarısı ile bahsettiğin detay seviyesi durumları da farklıdır!
    Kısaca ikisi ayrı sistemlerdir!

++
    Ne kadar zamandır X45x i kullanıyorsun?
    Bu sıkıntılar yenimi başladı,yoksa hepmi vardı?

++
    Ayrıca LAG sorunu nasıl anlıyorsun;örneğin Gamer mısın?? veya hangi işlemlerde in-LAG/Latency sıkıntıları vardır?

Bu konu için Sony High-End X45oo Serisi diye bir başlık vra oradan takip edersen ben bazı detaylı bilgiler vermiştim!

Bu panelin Standard LAG değeri zaten 80-130ms arasıdır!!! genelde Sony ler böyledir!kısaca hızlı paneller değildir bunlar!

Game olayı ise ayrıdır ve panelin LAG değeri yüksek olduğu için(Game Mode ta düşer LAG değeri ama!!)çeşitli Motion sorunları olabilir!
    Ayrıca her X45x panelide aynı stabilite çalışmaz ve bu olay bütün Markalarda böyledir(Tosh hariç)

Örneğin senin panel 40X45x;2 kişide daha olsun aynı panelden ve bu üçüne baktığın zaman birisi sıfır sorunsuz olur/olabilirken diğerlerinde
    yine farklı değerler çıkabilir!

++

• Sıkı bir gamerım. Zaten bu sorunu PS3 ün menüsünde farkettim. Menüde sağ sol gezinirken...

yaklaşık 8 aydır kullanıyorum.
  • Hocam şunu kafadan söylesene yaw ben Hard-core Gamer ım diye

Zaten sonunda aklıma bu geldi,zira böyle Motion sorunları yaşayanlar genelde hemen panele yüklenirler ve yeterli
    açıklamada yapmadıkları için bende "acaba" diyerek malum konumlara bakarım!

Sana tavsiyem "TN" panele devam heleki Hard-Core Gamer isen!
    Bu konuda hala alemin Kralı paneller TN lerdir,ucuz,basit v.s ama Gamer ların ilacıda bunlardır!

+
  • quote:

Hocam şunu kafadan söylesene yaw ben Hard-core Gamer ım diye

Zaten sonunda aklıma bu geldi,zira böyle Motion sorunları yaşayanlar genelde hemen panele yüklenirler ve yeterli
    açıklamada yapmadıkları için bende "acaba" diyerek malum konumlara bakarım!

Sana tavsiyem "TN" panele devam heleki Hard-Core Gamer isen!
    Bu konuda hala alemin Kralı paneller TN lerdir,ucuz,basit v.s ama Gamer ların ilacıda bunlardır!

+

Hocam o TN panel ne oluyor?

• Bu arada panelden;Picture>>>Video Settings>>>Game/Text Mode;bunu ON yapıyormusun????

Bu durumda Processor bir çok sistemi devre dışı bırakıp veya de-aktif edip LAG değerini düşürmek için sistemi çalıştırır!!

Buda sana yetmiyorsa o zaman yapacak bir şey yok+çok hassas isen yine input-LAG sorunu o panelden yaşayacaksın

++
    "TN" panel ise Desktop PC lerde kullandığımız LCD Monitörlerdir!

Senin imzanda Samy 226 görüyorum örneğin TN panelli ve bunda sorun olmaması gerekiyor!

++
  • quote:

Bu arada panelden;Picture>>>Video Settings>>>Game/Text Mode;bunu ON yapıyormusun????

Bu durumda Processor bir çok sistemi devre dışı bırakıp veya de-aktif edip LAG değerini düşürmek için sistemi çalıştırır!!

Buda sana yetmiyorsa o zaman yapacak bir şey yok+çok hassas isen yine input-LAG sorunu o panelden yaşayacaksın

++
    "TN" panel ise Desktop PC lerde kullandığımız LCD Monitörlerdir!

Senin imzanda Samy 226 görüyorum örneğin TN panelli ve bunda sorun olmaması gerekiyor!

++

Yapıyorum ama görüntü kötüleşiyor gibi kontrast falan düşüyor.

Ayrıca bir soru daha;

Bu TV lerde usb girişi var, usb bellek takarak video, foto fln bakabiliyoruz.hangi formatları destekliyor.

Birde tv de ki görüntüyü usb belleğe kaydedebiliyor ar mı ?

• -Game MODE a aldığın zaman settings değerleri değiştiği için bahsettiğin bozulma/kötüleşme v.s olur!

-USB giriş ve onun destekleri v.s konusunda bildiğim kadarıyla Video desteği yok,sadece Photo&Music var!!JPEG&MP3 gibi
    eski modellerde Video zaten yoktu,yenilerde ise bildiğim kadarıyla sadece MPEG1(.mpg)desteği vardır+
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.