Şimdi Ara

LCD VE PLAZMALAR İÇİN BASİT GÖRÜNTÜ AYARLARI (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
37
Favori
183.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WIZARD of WOR

Üstad çok teşekkür ederim çabuk cevapladığın için.Son bir sorum daha olacak müsadenle.

Parlaklık ve kontrast testlerindeki ilk maddelerde arka plan tamamen siyah olacak ve arka plan tamamen beyaz olacak denmiş.Orada arka planın tamamen siyah olmasına dikkat etmeden renk paletinin verdiği tepkiye göre ayar yapılmıyor mu?Yani ben ayarı değiştirdikçe arka planında siyah veya beyaz tonu değişmeyecek mi?Tam olarak anlayamadım.Belki anlatmak istediğimi de anlatamadım ama...

Edit : Ha birde Active Backlight olayı var tabi.Onuda kapatacağız herhalde ayar çekerken değil mi?Çünkü sahneye göre parlaklık etkileniyor.

Rica ederim...

Dostum, ben bu yazıyı daha acemiyken yazdım. Hala da öyle sayılırım ya neyse...Zaten o gün tv'yi ayarladım. Bir daha o programın yüzüne bile bakmadım. Hatırlamakta zorlanıyorum ama oradaki arka plan için söylenen kısımları daha çok bir uyarı gibi algılamakta fayda var.

Yani mesela parlaklık ve/veya arka ışık değerleri ilk başta öyle çok açılmıştır ki siyah arkaplan gri gibi gözükmeye başlamıştır. Öyle seyrediyordur adam... Bu durumda diğer ayarlara geçmek yanlış sonuçlar doğurabilir. Bir de arka ışık çok açıkken falan hani demişiz ya soldaki siyah alan arkaplandan ayırt edilmemeli, ilk siyah alan ile hemen ondan sonra gelen arasındaki ton farkı hissedilir olmalı, işte bu kısımda yanlış algılanabilir.

Otomatik arka ışık ayarı veya otomatik kontrast ayarı gibi ayarlar kapatılması bence uygun olur. Bunlar pek verimli çalışmıyorlar. En azından benim tv'de öyle. Sahnesine göre 2-3 sn.de bir kontrastın veya arka ışığın açılıp kapandığı bir görüntü hemen dikkat çekiyor; rahatsızlık veriyor...

• Evet özellikle Samsunglarda çok seri biçimde değişiyor dinamik kontrast.Neyse tekrar teşekkürler. :)
  • Evet dün akşam ayarladım TV'mi ilgili programla.Gayet iyi oldu gibi.Yalnız ben şöyle yaptım.İlk önce ekran oranını 4:3 'e düşürdüm.En siyah kutucukları 4:3 ekran görüntüsünün dışında kalan yan panellerdeki siyah ile aynı yaptım.Kontrastı kurcaladım.Ama en iyi sonucu zaten en yüksek kontrastta elde edebildim gibi geldi bana.O yüzden ona dokunmadım.Rengide warm ayarında tüm renk geçişleri sağlanacak şekilde gayet rahat ayarladım.Active backlight ve siyah kuvvetlerndirme kapalı olarak gayet güzel bir sonuç aldım zannımca.Teledünya'da ve PS3'tede memnun kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press_Play_On_Tape -- 8 Aralık 2010; 10:53:58 >
  • bu işin ne mükemmeli nede sonu var.
    her şey gözünüze göre olsun
  • Günlerdir Uğraşıyorum Programı Yükledim Fakat Gom Playerda açılmıyor.Birde Resmini yükledim bunu Usbden tvye takıp çalıştırsak bir verim alabirmiyiz.Yada

VESTEL SÜPERSLİM PİXXLENCE 42850 USB TV yi kullanan arkdaşlar varsa bana ayarları verebilirmi. Hd kullanıyorum çok istediğim gibi olmuyor göüntü ya renkler koyu oluyor ya parlaklık koyu oluyor bir türlü yapamadım..şuan doğal modda parlaklık 50 kontrast 60 keskinlik 10 renk 55 kullanıyorum.. Sizde yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler
  • Merhaba,

Bugün Samsung LE46C 750 aldım, daha önce 6 yıllık sansung plazma kullanmaktaydım.
    Uydu reciever dan yayın alıyorum ama plazma görüntüleri sanki daha iyiydi.

yeni panelde yapmamı tavsiye edeceğiniz ayarlar var ise , bunları benimle paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar
  • arkadaşlar 10 numara konu olmuş, emeği geçen herkesin eline sağlık
  • up.

Bu konu bence önemli herkes kendi tvsinde ki en iyi ayarları yazar ise ortalama bir ayar tablosu çıkacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kafkasbeyi

up.

Bu konu bence önemli herkes kendi tvsinde ki en iyi ayarları yazar ise ortalama bir ayar tablosu çıkacaktır diye düşünüyorum.

kafkasbeyi kesinlikle katılıyorum çoğu kişide aynı tv var ama hepimiz tek tek uğraşıyoruz ve aynı ayarları tekrar yapıyoruz herkez yaptığı son ayarları yazarsa 2 saat boşuna uğraşmayız arkadaşlar
  • LG 42LD420 cihazının ayarları konusunda yardımcı olabilirmisiniz. En iyi görüntüyü hangi ayarlar ile sağlayabilirim?
  • Samsung plazma C430

Movie Mode. (Standard is too dim and Dynamic is useless)

Cell Light = 20
    Contrast = 75
    Brightness = 55
    Sharpness = 20 (divX için 75)
    Color = 52

Advanced
    Black Tone = Off (fark göremediğim için off bıraktım)
    Dynamic Contrast = Off
    Gamma 0
    Fleshtone +1
    Edge Enhancement = Off

Color Temp = Warm 1 (içeriğe göre istenirse Warm 2)
    DNF = Off
    Screen Burn Protection = 4/4/1
    White:
    20
    25
    15
    25
    05
    25
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamano

Samsung plazma C430

Movie Mode. (Standard is too dim and Dynamic is useless)

Cell Light = 20
    Contrast = 75
    Brightness = 55
    Sharpness = 20 (divX için 75)
    Color = 52

Advanced
    Black Tone = Off (fark göremediğim için off bıraktım)
    Dynamic Contrast = Off
    Gamma 0
    Fleshtone +1
    Edge Enhancement = Off

Color Temp = Warm 1 (içeriğe göre istenirse Warm 2)
    DNF = Off
    Screen Burn Protection = 4/4/1
    White:
    20
    25
    15
    25
    05
    25

çok teşekkürler yamano..

Hadi diğer üstatlar paylaşın ayarlarınızı. Devlet sırrı değil bunlar

• Bu ayarlari tv'imiz hangi modda iken yapacagiz. Cunki tv'ler en azindan benimki 4 farkli renk ayar modnda geldi. Endim bir tane olusturayim dedim onuda bulamadim. Ve bu sitede boyle bir baslik neden yok diye dusunuyordum. Albani'nin baska bir basliktaki cevabi beni buraa yonlendirdi.
    Hazirlayan ve destek oanlar sagolsn.
  • Hakkı temel sistem şudur;

A-SD&HD TV yayınları(buna çoğu içerik girer/girebilir ama "FILM" hariç!!) için sen Picture Mode>>>STANDARD a bunu uygulayacaksın!!

B-"FILM" ler içinse MOVIE moda uygulayacaksın!

Ancak sana tavsiyem ilk etapta Movie modun Default değerlerini değiştirme!

Standard Mode içinse bu yukarıda anlattığımız testi uygula OK++
  • yararlı güzel bilgiler var.
  • mesajım bulunsun...
  • arakadaşlar ben bu sistemi anlamadım ilk mesajda ayarları yaparken arka planla siyah ya da beyaz vs aynı olacak denmiş ama ben ayarı açıp kıstıkça zaten arka plan ile aynı tonda aynı anda açılıp kısılıyor
    acaba bir hata mı oluyor ben dvd ye çektim sonra pc üzerinden dvd rom ile çalıştırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

arakadaşlar ben bu sistemi anlamadım ilk mesajda ayarları yaparken arka planla siyah ya da beyaz vs aynı olacak denmiş ama ben ayarı açıp kıstıkça zaten arka plan ile aynı tonda aynı anda açılıp kısılıyor
    acaba bir hata mı oluyor ben dvd ye çektim sonra pc üzerinden dvd rom ile çalıştırdım

Hocam siyah yada beyaz ayarını yaparken en baştaki en koyu renkli kutucuğu veya en baştaki en beyaz kutucuğu böyle bir ayarlayacaksın ki o kutucuğu takip eden her kutucukla arasındaki ton farklarını hissedilir hale getireceksin.Mesela senin brightness çubuğun 50 de iken onu kıstıkça kutular koyulaşacak ama her kutucuk arasında muhakkak ton farkı olduğunu görene kadar ayarlamaya devam edeceksin.İnşallah anlatabilmişimdir

Birde tam hatırlamıyorum ama ilk bir kaç kutu aynı olacak sonrakiler ton farkı olacak gibi birşeyler vardı.Yani o kullandığın programın açıklamalarında mevcut zaten bu bilgi onada dikkat et.

Yani kısaca arka plandaki olması gereken beyaz veya siyahı kutucuklar arasındaki ton farkı olacak şekilde sen yakalayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press_Play_On_Tape -- 9 Mayıs 2011; 17:26:12 >

• WIZARD of WOR sayın hocam şimdi daha iyi anladım eyvallah akşam gidip uygulayacağım işiniz rasgelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyni

WIZARD of WOR sayın hocam şimdi daha iyi anladım eyvallah akşam gidip uygulayacağım işiniz rasgelsin

Rica ederim.hepimizin iş rast gitsin.

Ne yaptınız yakalayabildiniz mi düzgün bir ayar.ben baştan yaptım güzel gibi geldi.Sonradan izledikçe çok soluk cansız ve karanlık gelmeye başlayınca vzgeçtim.TV'nin standart ayarlarına döndüm.

Edit :Gerçi renk körü ve 3.5 derece miyop olduğum için benim yaptığım ayardan ne kadar hayır gelir orası tartışılır işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press_Play_On_Tape -- 10 Mayıs 2011; 16:45:38 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.