Şimdi Ara

LCD VE PLAZMALAR İÇİN BASİT GÖRÜNTÜ AYARLARI (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
364
Cevap
37
Favori
183.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Görüntü modu =Standart
    Arka ışık =16-18 arası (diğer ayarlar menüsüne girin ve eko sensör ayarını açıp,, 10 yapın),, gece ve gündüze ayarlar tv yi.
    Kontrast =85-90
    Işık =45-50 (50 den fazla olmasın)
    Renk = 45-50 (50 den fazla olmasın)
    Netlik =50

Gelişmiş Ayarlar:
    Siyah tonu =kapalı
    Din. Cont =orta
    Kenar Gel. =açık

Resim ayarları:
    Renk tonu =normal
    Parazit azaltma vs. =otomatik
    Bu ayarların aynısını,, dinamik moda yerleştirin ve HDMI parlaklık modunu (düşük yapın). Dinamik ve standart arasında tercih yapın hangisi hoşunuza giderse.

Kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 11 Ağustos 2014; 11:16:16 >
  • Panasonic 42g20 plazma tv için ayar seti önermenizi rica ediyorum.
    Selamlar...
  • Philips xxPFL9705 de baya bir yayıldı ayarla alakalı bir iki destek hiçde fena olmaz aslen
  • faydalı bir sayfa

Saygılar
  • takip
  • Merhaba arkadaşlar,

konu başlığında da anlatıldığı gibi LCD ve Plazmalar için basit görüntü ayarları verilmiş ve adı da standart kalibrasyon şeklinde geçmektedir. Fakat Bir panelden çok daha verimli düzeyde görüntü kalitesi alınmak istenirse Profesyonel Ekran Kalibrasyonu yapılması gerekmektedir. Yani kişinin bulunduğu ortamdaki koşullar göze alınarak, profesyonel ekipmanlar kullanılarak( Ölçüm cihazları, Referans sinyal jeneratörleri ve bilgisayar yazılımları) yapılmaktadır. Bu işlemi Kalibratörler Usa/Canada/Uk da uzun yıllardır uygulanmaktadır.

Reklam olarak anlaşılmasını istemediğimden firma bilgisi vs. bilgiler yazmıyorum.
    Ülkemizde ilk kez bu işlemi uygulayabilen,bu işin eğitimini almış, ISF sertifikalı ve yetkili çözüm ortağı olarak TV Ekran Kalibrasyon işlemini profesyonel seviyede uygulamaktayım.

Sormak istediğiniz sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

TEŞEKKÜRLER.

• Hoşgeldin+

Benim daha önce sürekli dile getirdiğim gibi paneller için doğru olan settings uygulaması işte bu ISF dediğimiz
    işlemdir!

Kısaca bir panel ancak bu şekilde tam doğru değerlerini verir!

Benim özellikle tavsiye ettiğim bir uygulamadır
    Bu şekilde paneliniz istediğiniz seviye gelir,tabı gelir derken panelin ne kadar verebildiği ilede sınırlıdır
    ancak optimum settings içinde ISF şarttır!

Bu konu genel olduğu için bu başlıktan devam etmesi uygundur,sormak isteyen veya uygulama yaptırmak
    isteyenler buradan takip ederek ISF konusunu öğrenmiş olurlar++
  • Sn. tvkalibrasyonu umarım hizmet verdiğiniz tv sahipleri tarafından "Sen benim mağazada capcanlı(!), güpgüzel(!) gösteren tv'mi ne hale getirdin, bir de üstüne para mı istiyorsun utanmadan!!!" denilip sopayla kovulmazsınız inşallah!

Şaka bir yana, ülkemizde de böyle hizmetleri görmeye başlamak güzel, umarım hizmet bedelleriniz de Amerika, Avrupa'ya denk değil, ülke koşullarına uygun olur.
  • Böyle saçmalık yapacak tipler zaten hiç gelmesinler! kaldıki bunlar gelmez merek etme!

Ama adam vividçi ise o başka,ama bunlarda gelmez!

Ayrıca öyle laflarıda edemez!

Fiyatlarda tabiki TR ye uygun oluyor!

USA/Canada da panelin durumuna göre(PDP/TFT-LCD/CRT/DLP v.s v.s ve ebat gibi değişik kriterlere göre
    fiyatlandırma yapılmaktadır!) $ 250/300 den başlar $ 600/1000 leri bulur veya geçer v.s

UK de ise bu fiyat biraz daha yüksektir,TR de ise oldukça uygundur++
  • Teşekkürler Albani hoşbulduk.

Evet söylediklerine katılıyorum ve zaten piyasada bulunan panellerin çoğuda artık destekler durumda. Mesela ISF'nin artık Tv menulerinde bulunması gibi. Bu şu anlama geliyor eğer benim televizyonumu kalibre edeceksen isf modunda etmelisin, çünkü isf moduna girdiğinde bazı profesyonel olan ayarlara girmene izin verebilirim diyor. hatta kullanıcının isteğine göre ISF DAY - ISF NIGHT seçenekleri bile var.

Sayın NJ söylediklerinize kısmen katılıyorum :) insanlar mağaza teşhir ortamında ayarlarıyla oynanmış, capcanlı, yüksek kontrast, yüksek parlaklık ayarlarına getirilmiş tv leri gördüklerinde adeta büyülenip satın alıyorlar. Ama ne yazıkki o tv'yi satın alıp evimizde çalıştırdığımızda sonuç ne yazıkki istediğimiz gibi olmuyor. hemen kendi kendimize şu soruyu soruyoruz '' bu TV mağaza da çok daha iyi gösteriyordu''. işte bu çok yanlış bir satış stratejisidir ve çok aldatıcıdır.
    Ben şu ana kadar en az 50 farklı tipte panel ( Lcd,Plazma,Led,3D,Dlp,Projeksiyon) e kalibrasyon işlemi uyguladım. Kalibrasyon işlemi bittiğinde müşterilerime sunum yaparken neler yaptığımı ve ilk başta görüntünün daha farklı ve daha koyu olabileceğini anlatıyorum. Çünkü yukarıda da yazdığım gibi insanlar çok parlak, çok kontrast ve sıcak renk tonlarına alıştılar. Kalibrasyonlu Tv her zaman standart ayarlı Tv ye göre daha koyudur. Kullanıcıda zaten çok kısa sürede adaptasyonu sağlıyor.

Fiyat konusunda net bir şey söylemek doğru olmaz, çünkü bir takım kritlerin görüşülmesi gerekiyor. Ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirimki Yurtdışına oranla daha ucuzdur.

• Evet Beyler panelinizi artık ISF yaptırabilirsiniz,uygulama başlamıştır+

Çok ciddi tavsiyemdir ve özellikle Ankara daki kullanıcılar bu uygulamayı
    başlatsınlar,doğru set edilmiş bir panel kullanmış olacaksınız
  • Konu hk. bana gerekirse eMail den ulaşabilirsiniz+
  • albani konuya göstermiş olduğun hassasiyet için çok teşekkür ederim.
  • Hiç olmazsa panele adam gibi bir settings yapılacaktır!!

Ama Vividçiler filan hiç haybeye gelmesin bize
  • Mehmet beyle iletişime geçtim..

Bu işler bizin sandığımız gibi programla vs olacak şeyler değil.. Baya profesyonellik ve cihaz gerektiren uygulamalar.. Kendisine Türkiyede bu hizmeti uyguladığı için çok teşekkür ediyorum..

Merak edenler aklında soru işareti kalanlar mutlaka kendisi ile iletişime geçsin bence.. Çünkü o kadar detaylı bilgi veriyorki işin ne denli ciddi birşey olduğunu anlıyorsunuz...
  • hakan bey teşekkür ederim.

Anlatmak istediğim şeyde bahsettiiniz gibi aslında, ne yazıkki ekran kalibrasyonu DVD yada çeşitli tester programlarla ile olmaz, bunlarla sadece iyileştirme yapılabilir. bu bir çeşit basic calibration dur. piyasada bulunan dvdlerin hepsini inceleme şansım oldu. bir kaç tanesi hariç geneli ticari satış maksadı ile piyasaya sürülmüştür.

profesyonel kalibrasyon ise bambaşka bir olaydır. çünkü pro kalibre de tv menüsünde bulunan tüm set'ler ölçümlenip analiz edilip, olması gereken değerlere yani referans değerlere çekilmesi gereklidir. her bir rengin tonu,parlaklığı,doygunluğu, grayscale,gama, ve sizin yaşadığınız ortamdaki ışık şiddeti, kullandığınız kaynaklar( DVD-BDplayer-oyun konsolu-vs.) göz önünde bulundurularak ve tek tek ölçülerek yapılmak zorundadır.Haliyle 3 ile 6 saat arasında süren bir zaman almaktadır. ve tabiki bunları yapabilmek için uygun ekipmanlar gereklidir. En önemlisi de color science hakkında teknik bilgiler ve eğitimlerin muhakkak alınmış olması şarttır.

işte bu yüzden artık TV'lerimizin picture modlarına ISF girmiştir.

İlerleyen zamanlarda daha teknik boyutlarda örneklerle konuyu anlatmaya çalışacağım.

ilgileriniz için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tvkalibrasyonu

hakan bey teşekkür ederim.

Anlatmak istediğim şeyde bahsettiiniz gibi aslında, ne yazıkki ekran kalibrasyonu DVD yada çeşitli tester programlarla ile olmaz, bunlarla sadece iyileştirme yapılabilir. bu bir çeşit basic calibration dur. piyasada bulunan dvdlerin hepsini inceleme şansım oldu. bir kaç tanesi hariç geneli ticari satış maksadı ile piyasaya sürülmüştür.

profesyonel kalibrasyon ise bambaşka bir olaydır. çünkü pro kalibre de tv menüsünde bulunan tüm set'ler ölçümlenip analiz edilip, olması gereken değerlere yani referans değerlere çekilmesi gereklidir. her bir rengin tonu,parlaklığı,doygunluğu, grayscale,gama, ve sizin yaşadığınız ortamdaki ışık şiddeti, kullandığınız kaynaklar( DVD-BDplayer-oyun konsolu-vs.) göz önünde bulundurularak ve tek tek ölçülerek yapılmak zorundadır.Haliyle 3 ile 6 saat arasında süren bir zaman almaktadır. ve tabiki bunları yapabilmek için uygun ekipmanlar gereklidir. En önemlisi de color science hakkında teknik bilgiler ve eğitimlerin muhakkak alınmış olması şarttır.

işte bu yüzden artık TV'lerimizin picture modlarına ISF girmiştir.

İlerleyen zamanlarda daha teknik boyutlarda örneklerle konuyu anlatmaya çalışacağım.

ilgileriniz için çok teşekkür ederim.

kusura bakmayın direk sizin msjınızı okuyup konuya giriyorum , anladığm kadarıyla bu işte uzmansınız, sizin gibi bilgili kişilerin olması bizler için çok güzel.
    philips 46pfl9705 için kalibrasyon yapabilirmiyim ? bu konuda yardımcı olurmusunuz acaba. mesela ben oyun oynarım , hd film seyrederim, sd yayın izlerim hepysini yaparım

bir de çok fark oluyor mu tvyi bozma ihtimali var mı çok merak ediyorum.
    teşekkür ederim.

• takip
  • Merhaba,

piyasada bulunan her tip ve modeldeki panel e kalibrasyon işlemi uygulamaktayız. tabiki sizin philips 46pfl9705 tv nizde kalibre edilebilir. aldığınız tüm yayınlarda değişikliği farkedersiniz.

kalibrasyon hizmeti TV'nizi asla bozmaz yada garanti kapsamı dışında bırakmaz. Çünkü bizler TV'nin bize erişim hakkı vermiş olduğu menulere girerek set leri yapıyoruz. servis menulerine girmiyoruz. artık kalibre yapılabilsin diye TVlerde kalibrasyon modları zorunlu hale geldi.
    (ISF mod - THX mod- Uzman mod) gibi.
  • Beni bilen bilir ve bu işi senelerdir TF/DH de hep yazdım!

ISF ile panel verebileceği optimum seviyeye gelir ve bunuda çıplak gözle yapamazsınız
    veya benim verdiğim Basic set.ilede olmaz bunlar bir yere kadar iş görür

ISF farklıdır ve Ankarada olanlar özellikle bu uygulamaya başlasınlar!

++
    M.Ali selamlar

Bahsettiğin ISFccc ve Prof.1/2 Mode lar Hi-End panellerin çoğundan vardır ama
    tüm paneller yoktur! illa olmasıda gerekmiyor,şimdi bu şekilde yazarak milletin
    kafasını karıştırmayalım,sonra vatandan yaw ISF mode lar nerede diye bakınacak
    yada benimkinde yok diyecek!!

ISFccc/Prof.mode lar zaten çok büyük çoğunlukla(Pio hariç tabiki) 2010 Modellerden
    itibaren Hi-End serilerinde başlamıştır,halende Hi-End lerde bulunmaktadır!

Özellikle ISF DayTime&NightTime iki modu ile paneller çok daha güzel resim sunmaya
    başlıyorlar!!

not;normalde ISF modları olan panellerin buradaki değerlerini sakın değiştirmeyin arkadaşlar!!

Bunun yanında panelinde Movie(Cinema) Mode zaten herkesin vardır!! ISF mode lar yoksa
    bunlar set edilecektir! aslında USA dan çıkan bu işte buradaki ana espri sadece "MOVIE" mode
    içindir!!!çünkü bu herifler FILM izleme manyağı oldukları için,Movie Mode çok ama çok önemlidir

SD&HDTV stream yayınlar v.s de i,şler biraz değişir!!gerek yayın kalitesi gereksede diğer teknik parametreler
    sebebiyle,dolayısıyla standrt bir ayar tutturmak çok zordur!ama panel bu modta ISF yapılırsa tabiki siz yinede
    optimum değerini alacaksınız!

++
    Bir diğer durum ise ticari olarak satılan DVE/Monster v.s tarzı DVD ler ile bu işler olmaz,olmaz olmaz!!

CAN+

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.