Şimdi Ara

LCD VE PLAZMALAR İÇİN BASİT GÖRÜNTÜ AYARLARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
37
Favori
183.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw bende bir sürü Test var ve hangisini yolladım onu bulamadım,lanet RS.COM da 10 defalık indirim veriyor!

Program farklı olsada içeriği aynıdır,onunlada testi yapabilirsiniz+
  • Eskisi bu olmalı>>>http://.............com/files/159925259/DVDTestbyCAN.rar

yeniden U/L ettim RS.COM a++
  • saoalsın indiriyorum albani
    ya ben sana pm attım bakarmısın:?
  • Süper olmuş, teşekkürler.
    Burada anlatılanlara göre ayar yapanlar, TV'lerinin modelini ve yaptıkları ayarları yazarlarsa daha yararlı olabilir.
  • Bu arada bende zaten sürekli RS.COM Premium hesabı vardır,herifler anladığım kadarıyla yine bir numaralar yapmışlar ve U/L ettiğiniz dosyalara 10 D/L luk
    imkan tanıyorlar!!

Şimdi benim Premium hesaptan bir daha U/L ettim,sanırım bu link 10 indirimlik değil sürekli olacak bunuda deneyebilrisiniz,ülen amma sıkıntı be başımı
    ağrıttı bugün RS.COM

http://..............com/files/159931026/DVDTestbyCAN.rar

++

Kratos>>PM OK dir+

• Albani usta PC den olmuyor.
    Çözünürlükleri farklı iletiyor DVD ve PC bu nedenle fark çıkıyor.
    Bende DVD yazmıyayım dedim PC den yapayım dedim olmadı.
    CD ye yazdırdım ama içerik DVD olduğundan EP:30 okumadı.
    En güzeli DVD den yapmak
    quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Orjinalden alıntı: K®ATOS

linki indirecektim ama dvd writer yokcd ye yazsam olmaz mı?

İndir ve PC de kalsın+
    PC yide panele bağla,böyle Test yaparsın,denemedim ama olur böyle diye biliyorum,mühim olan
    panele görüntüyü iletmek,CD/DVD den olması şart değildir!

• Kafa karışıklığı olmaması için yukarıda verilen çalışmayan linkleri silseniz daha iyi olur.
    Saygılar.
  • Albani;
    F/W için av foruma da üye oldum ama hala güncelleme yapamadım.

Yalnız birşey dikkatimi çekti.
    av forumdaki renk ayarları ile bizimkiler farklı oluyor!
  • Çalışmayan link sadece ilk verilen linktir(10 kullanımlık)

diğer 2.link ise yine 10 kullanımlık olabilir??

en son verdiğim ise bu defa Premium hesabımdan verdim,sürekli olmalıdır>>> http;//..............com/files/159931026/DVDTestbyCAN.rar

++

Bu arada testlerin PC denmi çalışıyor CD/DVD den nasıl olacak işi beni ilgilendirmiyor,bir şekilde CD veya DVD den oluyor,hangi cihaz
    okuyor buda farklı durum,ama ben bunları örneğin EP30 ile DVD-R ile yaptım,bunları siz bulursunuz artık+

--------------------------------
    Yalnız birşey dikkatimi çekti.
    av forumdaki renk ayarları ile bizimkiler farklı oluyor!>>>>>>>bunuda anlamadım bana link verirsen bakarım,orada her gördüğünü doğru sanma ayrıca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 2 Kasım 2008; 15:49:42 >

• Albani;
    üstad kızdınmı anlamadım ama.
    Ben sadece DVD ye yazdırarak yapılmasının daha doğru sonuçlar vereceğini söyledim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

Albani;
    üstad kızdınmı anlamadım ama.
    Ben sadece DVD ye yazdırarak yapılmasının daha doğru sonuçlar vereceğini söyledim.

yok be yaw nereden çıkardın bunu şimdi!

Ben sadece PC olayından fazla anlamadığım için böyle diyorum,çakmam böyle yazma-yakma ve buna benzer işlerden
    dolayısıyla bilenler zaten olayı burada açıklarlar++

OK+
  • hocam verdiğin link ten şu an indiriyorum. (ikinicisinden 10 mb civarında olanı)
    bu pazar günü seni yorduk. ilgin için gerçekten çok teşekkür ederim.
  • DVDTestbyCAN.rar

http://rapidshare.com/files/159931026/DVDTestbyCAN.rar
    Size: 11213 KB Downloads: 0
    Status: Normal Download Last Download:

---------------------------------------------------------------------------------------------------
    En son U/L ettiğimi ise Premium hesabımdan yaptım,sanırım bu 10 kullanımlık değildir!
    verdikleri link böyledir++
  • Albani usta,
    Verdiğiniz 11 MB'lık dosyayı indirip DVD'ye çektim ve DVD playerde açtım. Menulerde gezdim, güzel bir programa benziyor ama Fransızca hazırlanmış. Kullanımını anlayadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dedektif

Albani usta,
    Verdiğiniz 11 MB'lık dosyayı indirip DVD'ye çektim ve DVD playerde açtım. Menulerde gezdim, güzel bir programa benziyor ama Fransızca hazırlanmış. Kullanımını anlayadım.

ftp://www.burosch.net/pub/BasicTuning_Quick_Guide_E.pdf bu linkten ingilizce dökümanı indirebilirsin.

NOT: İlk mesajdaki dosyanın bulunduğu linki düzeltilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 2 Kasım 2008; 16:13:51 >

• İyi günler

Bu arada Basic Settings için bir disk hazırladım,bununla;

Brightness-Contrast-Color ayarlarınızı yapıyorsunuz>>"User settings" kullanımı için

1-İlk testimiz>>> "Test Brightness" ı seçip OK diyoruz ve ekrana "Black to White" barlar geliyor vertical ve horizontal döşeli
    0-255 değerleri arasında

0>>Black
    255>>White

Şimdi bu barlardan "0" olan siyah tonuna bakacaksınız>>altta en soldaki ve sağ taraftaki yukarıdan aşağıya gelen tonlardan
    en alltaki siyah ton>>4 adet beyaz nokta arasında olan bu ton tam siyah olacaktır>>arkadaki panelinizin tam siyah tonu ile
    aynı olacaktır!!!! böylece o dediğim tek bir kare siyah fon>panelin fonu ile aynı olacaktır!!!
    o arka panelle tam aynı renkte olan siyah karenin hemen yanındaki ilk fon ise ondan biraz daha açık tonda olacaktır!

Böylece alttaki en soldaki renk tonu karesinden başlayarak Griden daha açık tonlara giderek,sağdan>>üste doğru devam ederek
    en tepedeki ise tam Beyaz olacaktır+

O dediğim siyah arka fonlu ilk kareden bir tanede sağ tarafta göreceksiniz,yani iki tane tam siyah karesi olacaktır ve keisnlikle
    arka fon ile aynı zemin-tonunda olacaktır,kısaca o beyaz noktalar arasındaki herhangi bir siyah ton görünmeyecektir!

Böylece ilk ve en önemli testi yapmış oluyoruz>>"Brightness" testi LCD lerde ana başlangıç noktasıdır ayarlar için!

Not/Önemli;bu testi yaparken;şuna özellikle çok dikkat edeceksiniz>>LCD lerde biliyorsunuz "Backlight-bleeding" durumu vardır!!
    Az veya çok ama sıfır değildir!

-Test sırasında;test pattern çıktığı zaman,dikkat ederseniz,o ayarlayacağınız siyah ton karesi yada kutucuğu solda en altta gibidir
    burasıda Backlight tan en çok etkilenen bir alandır!! dolayısıyla sizi aldatabilir,bu durumda sağda horizontal biçimde bulunan diğer
    siyah bara bakınız,kısaca tam siyah tonunu bir şekilde yukarıda anlattığım gibi yaparak elde edeceksiniz!

--------

2-Testimiz ise>>>"Contrast" ı seçip OK diyoruz ve ekrana,yine yukarıda gördüğünüz Brightness testinin aynısı sadece renk-ton farklı pattern gelecektir>
    185-255 değerlerinde

255 bildiğiniz gibi White değeridir,burada şuna dikkat edeceksiniz>>en sağ-alttaki ve en sağ üstteki beyaz tonu,beyaz zeminle aynı olacaktır!!!!
    siyah noktaların arasındaki o en son beyaz tonu ile zemin beyaz tonu tam aynı tondan olacaktır!!!

-------

3-Testimiz ise>>>"Color" ı seçip OK diyoruz ve ekrana renk-ton color-palette gelecektir>>bu daha önemli bir testtir,çünkü burada
    hem Black&White hemde Color>>Primary ve Secondary renkler ile gelecektir!

A-öncelikle bütün renk tonları tek-tek belli olacaktır>>özellikle açık tonlara dikkat edeceksiniz ve bu tonlar birbirinin içine kesinlikle girmeyecektir!!
    kısaca her renk tonu ayrı-ayrı net olarak belirecektir!(Black&White tonlar dahil!)

B-Bu arada atlamamanız gereken ise yine siyah noktacıklar içindeki beyaz ton ise zeminle aynı tondan olacaktır!!!5 tane noktacık bölgesine dikkat!
    zemin ile aynı tonda olacaktır!
    -------

Yardımcı testlerden olan ama aslında prof.ayar ile düzeltilebilen Focus için yapacağınız bir şey yok,sadece o barlara baktığınızda bir anormallik
    düzensizlik v.s gibi durum varmıdır,bunuda kontrol ediyorsunuz.

Son testimizde ise genel olarak bütün kontrolların yapılacağı asıl Pattern gelecektir+birde Audio kontrolu olacaktır,speaker lardan ses gelecek,ürkmeyin!!

Şimdi bu son testte bütün renklere,renk geçişlerine,Black&White kontrolu ve focus/line/bar v.s hepsini kontrol ediyorsunuz,hiç bir renk/ton
    v.s birbiri içine girmeyecektir++

Not;tekrar hatırlatıyorum,bu ayarlama sadece User-settings içindir! diğer ayarları bozmayın!

Bir diğer noktada özellikle SD yayınlarda adı gibi üstünde olan daha daha doğrusu olmayan bir standart olduğundan dolayı,yayınlardan
    kimisi bozuk kötü v.s gelirse,bunlar yayınlardandır,zırt-pırt ayarları bozmayınız lütfen!
    Bozuk olan yayınlardır panel değildir!
    HD de böyle sorun olmaz ama SD de ayar tutturmak çok zordur!

Tabi izleme kaynaklarınızın cihazları+kablolar v.s de ayrıca çok önemlidir!

Selamlar

ALINTI : Albani
    quote:

Orjinalden alıntı: dedektif

Albani usta,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 2 Kasım 2008; 16:13:41 >

• Albani usta, teşekkürler.

Dosya indireceklere uyarı:
    İlk mesajda anlatılan ve Albani usta'nın son mesajında açıkladığı DVD için, 27 MB civarında olan dosyayı indiriniz.
    11 MB'lık dosyadahttp://www.homecinema-fr.com 'a ait Fransızca tamamen farklı bir DVD var.
  • Bu pratik ve önemli bilgiler için albani beye ve HiGHWAYMOUSE'a çok teşekkürler. Emeğinize, bilginize sağlık.
  • Elinize sağlık çok faydalı olmuş
  • Highwamouse hocam ve albani üstadım emekleriniz için çok teşekkürler.
    iyiki varsınız..
    saygılar, sevgiler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.