Şimdi Ara

LCD VE PLAZMALAR İÇİN BASİT GÖRÜNTÜ AYARLARI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
37
Favori
183.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler sizler sadece Pattern lere bakacaksınız hepsi odur,neyin Fransızcası yada İngilizcesi onu anlamadım yaw!!
    Farketmezki,görün pattern leri sırasıyla tkip edin ve ayarlayın++

Yine hatırlatayım

1-PDP/LCD içinde olur bu ayarlar farketmez!!

2-Her Markada/Seride/Modelde bazı hazır gelen Settings ler vardır!!! 3/4 tane kadar,
    Siz sadece bir tanesine bunu uygulayacaksınız,genelde çoğu panelde buna Standard veya User-settings v.s deniyor!!

3-Cinema(Movie) ve Dynamic settignslerini değiştirmeyiniz,sadece bir settingsi ayarlasanız yeterlidir,diğerleri genelde
    çoğu panelde DEFAULT değerlerde çalışmaktadır!!!! bunları değiştirirseniz>>örneğin FILM/MOVİE/CINEMA adı her neyse o Modun
    o anlık değişir,TV yi kapatıp açınca yine Default değerlerine dönecektir!!(Markaya göre değişiklik gösterebilir)

-Ancak bir "Film" izlerken Movie modunda değişklik yapabilirsiniz(ben pek tavsiye etmiyorum,şayet panelinizin Default değeri doğruysa)
    Film bitince o Moddan çıkmadan eski settings lerinize dönebilirsiniz veya öylede kalabilir ama panel kapa-aç yapınca o ayarlar
    Defualt a dönebilir(böyle olması dğrusudur vede normalidir)

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 2 Kasım 2008; 22:35:55 >

• İngilizce, Fransızca pek birşey farketmez. Zaten bu çalışmanın amacıda bu test DVD'sini ve kullanımını anlatmak. Yoksa verirdik programı, yanına da ingilizce kılavuzunu olur biterdi.

Yalnız kabul ediyorum benim açıklamalarım yetersiz olabilir. Ama elimden bu geldi.
  • Tek tek teşekkür edemeyeceğim arkadaşlar güzel sözleriniz için. O yüzden toptan hepinize Teşekkürler. Sağolunuz...
  • tesekkurler ustadlar
  • Arkadaşlar, bu verdiğiniz dosya, fransızca ve görünlerdeki programdan tamamen farklı..

Nasıl yapacağız pek birşey anlamadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: devilsemo

Arkadaşlar, bu verdiğiniz dosya, fransızca ve görünlerdeki programdan tamamen farklı..

Hangisini çektin dostum. İlk mesajdakini mi? Yoksa aralarda verilenleri mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

Albani;
    F/W için av foruma da üye oldum ama hala güncelleme yapamadım.

Yalnız birşey dikkatimi çekti.
    av forumdaki renk ayarları ile bizimkiler farklı oluyor!

Sen bana tam model numarasını ver>>panelin arkasındaki Sticker dan oku+OK mi??
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: devilsemo

Arkadaşlar, bu verdiğiniz dosya, fransızca ve görünlerdeki programdan tamamen farklı..

Hangisini çektin dostum. İlk mesajdakini mi? Yoksa aralarda verilenleri mi?

merhaba,

Öğlen ilk mesajdaki link hata veriyordu, ben de aralardakilerden birini indirdim ama tam bilmiyorum..

Boyutu 10.6mb rar dosyası... Rar'dan çıkarınca boyut 59.9mb oldu. DVDTestbyCAN ismi... ve homecinema.fr isimli siteye ait bir program sanırım..

Görüntülerde ki ve anlattıklarınızdan tamamen farklı malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devilsemo -- 3 Kasım 2008; 2:00:28 >

• İlk linkteki RS.COM dosyası düzeltilmiş,tarif edildiği gibi indirip CD/DVD ye yazın++
    Nasıl yapılacağıda ilk msg da vardır+
  • @HiGHWAYMOUSE ellerine sağlık güzel çalışma olmuş...

Dağınık durumdaki bütün panellerin görüntü ayarlarını bir başlık altında toplamakta yarar var.

@albani hocanın vermiş olduğu linkten hazırladığım CD ile bende bizim topicteki Sony D3500/D3550 LCD serisi için optimum görüntü ayarlarını oluşturarak yayınladım. Aynı işi V serisi için sende yapmışsın. Muhtemelen bir başkası da başka bir seri için yaptı veya yapacak. Şimdi bütün bunları Sony, Toshiba, Samsung, Pioneer, Panasonic vb. gibi alt başlıklarda toparlayarak yayınlamak lazım.

Aslında senin başlattığın başlık bu iş için uygun görünüyor. Bir düşün istersen...Ben hemen Sony D3500/D3550 serisi için optimum görüntü ayarlarını bu başlığı da alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 3 Kasım 2008; 12:40:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dammak

@HiGHWAYMOUSE ellerine sağlık güzel çalışma olmuş...

Dağınık durumdaki bütün panellerin görüntü ayarlarını bir başlık altında toplamakta yarar var.

@albani hocanın vermiş olduğu linkten hazırladığım CD ile bende bizim topicteki Sony D3500/D3550 LCD serisi için optimum görüntü ayarlarını oluşturarak yayınladım. Aynı işi V serisi için sende yapmışsın. Muhtemelen bir başkası da başka bir seri için yaptı veya yapacak. Şimdi bütün bunları Sony, Toshiba, Samsung, Pioneer, Panasonic vb. gibi alt başlıklarda toparlayarak yayınlamak lazım.

Aslında senin başlattığın başlık bu iş için uygun görünüyor. Bir düşün istersen...Ben hemen Sony D3500/D3550 serisi için optimum görüntü ayarlarını bu başlığı da alacağım.

Sağolasın..Teşekkür ederim.

Söylediğin mantıklı aslında. Bu ayarlar kişisel zevklere ve kullanılan kaynak cihazlara göre farklılıklar arz edebilse de, en azından bir referans ayarlar listesi oluşturulabilir.

Sen en son karar kıldığın ayarları buraya yazarsan, ben de ilk mesaja ekleme yaparım.

Diğer başka marka-model kullanıcılarıda buraya mesaj atarsa onlarıda eklerim.

• Sony KDL D3500/D3550 serisi için HDMI bağlantı ile elde edilen 2 farklı HD ve SD görüntü ayarını yayınlıyorum.

Bu ayarları HDMI bağlantı yaptığınız DigiturkPlus, D-Smart, Kablo Uydu vb. gibi medyalar ile Blu-Ray, HD DVD ve DVD Player gibi cihazlarla kullanabilirsiniz.

1. Sinema Resim Modu - HDMI

Hedef Girişler : Tümü

Resim Modu : Sinema

Arka Işık : 6

Kontrast : 60

Parlaklık : 75

Renk : 55

Renklerin Sıcaklığı : Normal

Keskinlik : 4

Gürültü Azaltma : Düşük

MPEG Gürültü Azaltma : Kapalı

Siyah Düzeltici : Kapalı

Gel. Kont. Zenginleştirici : Düşük

Gama : Kapalı

Net Beyazlık : Kapalı

Renk Alanı : Standart

Hedef Girişler : Yanlızca İzleme

Ekran Formatı : Geniş

Görüntü Alanı : Tam Piksel

Işık Algılayıcı : Kapalı

2. Canlı Resim Modu - HDMI

Hedef Girişler : Tümü

Resim Modu : Canlı

Arka Işık : 7

Kontrast : 35

Parlaklık : 70

Renk : 44

Renklerin Sıcaklığı : Soğuk

Keskinlik : 5

Gürültü Azaltma : Düşük

MPEG Gürültü Azaltma : Kapalı

Hedef Girişler : Yanlızca İzleme

Ekran Formatı : Geniş

Görüntü Alanı : Tam Piksel

Işık Algılayıcı : Kapalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 5 Kasım 2008; 18:12:18 >

• Bende faydalı olabileceği düşüncesiyle sizlere GHOSTİNG TEST yapmayı içeren bir link vermek istiyorum. "You can download the ghosting test PixPerAn here" üst bölümde bulunan bu paragrafın "download" kelimesinin üzerine tıklayarak indirme işlemini yapabilirsiniz. İşte link;

http://www.prad.de/en/monitore/testsoftware/ghosting-test.html

Saygılar
  • Albani usta cevap Samsung LCD klüp topiğinde kolaylıklar.
    http://forum.donanimhaber.com/m_13575546/mpage_29/key_//tm.htm#27571511
    quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Orjinalden alıntı: ATA@

Albani;
    F/W için av foruma da üye oldum ama hala güncelleme yapamadım.

Yalnız birşey dikkatimi çekti.
    av forumdaki renk ayarları ile bizimkiler farklı oluyor!

Sen bana tam model numarasını ver>>panelin arkasındaki Sticker dan oku+OK mi??

• Ata PM den bahsettiğim linki örnek olarak aldım ve RS.COM a yükledim,bir ara indir ve incele ama F/W yok!

SamyFWmanual.rar

http://rapidshare.com/files/160250890/SamyFWmanual.rar
    Size: 1814 KB Downloads: 0
    Status: Normal Download Last Download:

linklerim artık RS.COM daki "Premium" hesabımdadır,dolayısıyla RS.COM un "10 indirimlik" olayı kalmadı artık,yaw herifler her gün bir şeyler çıkarıyorlar!
    U/L yapıyorsun bir dosyayı sana 10 D/L yapılacak hak veriyor ve sonra dosya uçuyor!!gerçi bende sürekli Premium A/C vardır ama,hiç dikkat etmemiştim
    özellikle dışarda çok fazla U/L yapıyorum insanlar yaw "ERROR" var dosyada deyip duruyorlardı,biriside uyandırmıyor,bende ezbere gititiğim için
    senelerdir,bakmıyordum

Ama senin F/W olayınıda çözemedim,birde kendi dene bakalım

www.samsung.com/support/download diyerek devam et>>USA e bağlantısı gelebilir buradan "Global" geçeceksin,yaw bu Samy nin ben her bir şeyine
    uyuzum laf aramızda ATA!!!

Kaldıki böyle işler Batıda ve USA da şöyle olmaktadır>>Arıyorsun Samsung Servisi.........aloooo bana F/W atılacak........ diyorsun,1/2 gün içinde ilgili kişi geliyor
    Stick ile olay bitiyor,aldığıda önemli bir para değil,hani "sakata" gelmek olayı olamıyor dolayısıyla!!!!
    Bizde olsa.......abi ne Servisi yaw,ben kralını atarım F/W nin...... deriz,sonrada Garantiyi yakarız,böyle çok adam oldu dışarda,yandım anam diye sitelerde gezinen!!!

Samy ve Tosh ServiceMenu ve bazı işleri çok sakat,benden uyarması++

Ancak böyle bir F/W hizmeti TR de varmı ben duymadım doğrusu hiç??

++

• quote:

Orjinalden alıntı: universteli

Bende faydalı olabileceği düşüncesiyle sizlere GHOSTİNG TEST yapmayı içeren bir link vermek istiyorum. "You can download the ghosting test PixPerAn here" üst bölümde bulunan bu paragrafın "download" kelimesinin üzerine tıklayarak indirme işlemini yapabilirsiniz. İşte link;

http://www.prad.de/en/monitore/testsoftware/ghosting-test.html

Saygılar

Bu Test LCD Monitörler içindir!!!
    Kısaca "Display" ünitelerin testidir+

Bu testle LCD TV leri test ederseniz,yalnış sonuç elde edersiniz!!

Hatta bazı uygulamaları görünce TV yi kaldırıp atabilirsiniz,yada benim TV çok dandikmiş diyebilirsiniz

Kısaca Display üniteler farklı yapıdadır ve çok fazla çeşittedir,TV(TFT-LCD TV) nin özellikleri ise çok sınırlıdır!!
    Bu tip testler ise Display ünitelerin yapılarına göre farklılım arzeder,aynı şekilde modül tiplerine göre v.s v.s

Bu testi uygulayarak ancak normal monitörlerde netice alabilirsiniz!!!yine monitörün yapısına,kalitesine v.s gibi bir
    çok faktöre göre farklı sonuçlar çıkabilir,ama monitör testlerinde de moralinizi bozmayın yine++

-------------------
    Ben özellikle sizlere Motion testlerini vermedim!!!çünkü bunlar zaten sebeb arayan ve kafası sürekli bu konularda karışık olan kullanıcıların
    büsbütün moralini bozabilir>>aslında bozulmaması gerekiyor,ama bizde insanlar öyle gazlara gelerek panelleri alıyorlarki,ve bunu alıncada
    dünyaları bitirmiş oluyorlar

Panellerin durumları aslında oldukça geri hala!!ama burada insanlara en azından,bir dünya paralar verilerek alınmış olan panelleri kullananlara
    daha keyifli yönlendirmeler yapmalıyız>>>

Motion testi yapacak adam>>> 8ms panel ile X3x bile olsa,neticeyi görecek sonra oturup ağlayacak!!

Dolayısıyla her TEST diye gördüğünüz olaya atlamayın++

Zaten paneliniz neyse odur,herhangi bir iyileşme asla söz konusu olamaz!!!
    Sizler sadece temel ayarlarınızı UM den yaparak izleyeceksiniz,hepsi budur,kalkıp şöyle Jag/Flag/Line/Contour v.s testi yapıpta ne olacak!!
    sadece,elinizdeki panelinizi beğenmemeye başlayacaksınız!!!

Bende bunları bilerek vede görerek Basic ama en temel aslında>>Bright/Cont/Col Testini verdim ve sizin müdahaleniz sadece buraya olacaktır!
    Başka yerlere kesinlikle kafanızı takmayınız,her gördüğünüz testide sakın uygulamaya kalkmayınız!!!!!
    Kafanıız karıştırıp sonra buradan,yeni yeni başlıklar türeterek insanlarıda yalnış yönlere sevkedebilirsiniz sonra!

-------
    yaw bazen iyimi ettim bunu burada verdim diye,çünkü bizim millete laf anlatmak özellikle panel işinde çok çok zordur,onlar sürekli
    ""panel efsanelerine"" inanıyorlarda

Onun için yapın o bahsettiğim 3 testi OK dir++zaten o test olmazsa olmazıdır bu işin+diğerleri size sadece bilgi verir ama kafanızıda ciddi olarak
    karıştırır,sizde hep acaba-acaba diye dolanırsınız orada-burada!!

Selamlar

• Albani;
    İlgi alaka ve cevap için teşekkür ederim.
    samsuntr yi aradım bana yakın servisi aramam için tel verdiler aradım cihazı alacağız fabrika çıkış ayarına getireceğiz dediler.
    yurtdışı forumlarda görüyorum güncelleme yapıyorlar dedim.
    Hayır dedi sm ye kullanıcı giremez girerse garanti bozulur denildi.
    peki sonr f/w yi yüklemenizi istersem dedim paneli alacaklarmış büyük cihazlarla yazılım atılıyormuş,fabrika ayarlarına getiriliyormuş yeni yazılım yokmuş vs.vs.paneli servise vereceksin birkaç gün bekleyeceksin off off.
    Hikaye anlayacağpın tr de bu olaylar.
    yeni yazılım yüklenmeyeceğine göre eski yazılım için ben neden ürünümü servise vereyim. Ben bu yazılım işinden vazgeçtim.

Albani göstermiş olduğun yardımlar ve benim için ayırdığın zaman,meşgale için teşekkür ederim.
  • yaw kardeşim burası Türkiye!!! bizde işler böyle işine gelirse

Ama en komiğide>>>.........büyük cihazlarla yazılım atılıyormuş.........lafına koptum billahi

O herifi önce bir güzel döveceksin,sonrada işi öğreteceksin!

Ülan birde kalkıp şöyle deseydi.......abi buna yazılım atmak için Kore ye göndereceğiz.......... olurmu böyle diyecek kimileri,
    yaw neden olmasın kardeşin burası Türkiye>>biz panel işini bilen TÜRK götürmekteyiz,ülen ne işler oluyor memlekette be!!
    ---------------
    Bak bir evvelki msg da sana yazdım,örneğin Almanya/İngiltere v.s>>aynen Samy Servisi arayıp F/W istiyoru diyorsun,1/2 içinde de ilgili
    kişi geliyor evine ve "Stick" ile bunu yapıyor £ 10/15 veriyorusn ve gidiyor,tertemiz ve Garantili F/W OK++

---------------

Bu arada merak etme ben Samy lerdeki bu F/W işini 1,5 senedir(sendeki seriler+A4/5/6 olarak takip ediyorum,ama takip etmekten
    başım döndü,yorumları okursan,birisi OK diyor,birisi berbat diyor,birisi Siyahlar Griye döndü diyor, birisi Siyah süper oldu diyor,birisi
    PS3 Judder free oldu derken bir başkası,Judder daha fazla arttı diyor

1007/1008/1009 olayından bahsediyorum,şimdi ben dengesizliğin içinde F/W filan atmam,ne geldiyse öyle bırakırım,bir kere yorumlar
    ve özellikle bu işlerden anlamayan insanların yorumları ile yola çıkmam!!

Bak kimiside şöyle yapıyor,Servis eve geliyor herif 1009 atıyor,sonra bakıyorlar,daha köt bu sefer herif 1008 i yüklüyor veya tam tersi veya 1007 ye geri dönüyor v.s.

yaw Samy bu LCD işinin hala o kadar gerisindeki,ama şartlar/fiyatlar v.s v.s bir alay olay sonucunda bugün Samy ler global pazarda 1.Numaralı Satıcı,dikkatini çekerim
    "Fault" olayında rekor Samy dedir ilk çıktığı günden beri!!!

Ama pazarda olaylar farklı tezahür ediyor,birde bu uyanıklar en güzel malı sadece USA pazarı için yapıyorlar ben bir sürü sitede üyeyim böyle Avrupadaki gibi şikayet eden
    Amerikalı sayısı göremedim,Avrupalılar feryat içinde,zaten bunu aklı başında İngilizlerde biliyor......yaw en dandik mallar bize geliyor.......diyorlar(evet aynen öyledir senelerdir!!)
    Sharp hele en kötülerini Avrupaya sevkediyor!!!zaten Avrupada en çok şikayet edilende Sharp tır++

Takma sen kafanı,bir şey olursada yaz bana+zaten elindeki seride eskidi 1 sene sonra bir panel daha alacaksın zaten!

Selamlar

• quote:

linkin içinde monitör diye zaten geçiyor.(monitore şeklinde) anlaşılır diye düşünmüştüm.ancak ayrıca belirtmek de gerekirdi sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: universteli

quote:

linkin içinde monitör diye zaten geçiyor.(monitore şeklinde) anlaşılır diye düşünmüştüm.ancak ayrıca belirtmek de gerekirdi sanırım

Bu testi Monitörde uygulayınca doğrusu güzel değerler alınabiliyor,şayet panel biraz adama benziyorsa,ama panelde iş yoksa,geç o zaman!!

Ancak LCD Monitörü olanlar elbette bununla test etsinler,monitörlerini,çünkü artık günümüzde LCD monitörler hayatımızın bir parçası gibi
    Amara orada kalsınlar,testi TV çekerlerse,yaw bu ne biçim iş demesinler!!

Ben onun için özellikle PC olayında LCD/PDP TV tavsiye hiç etmem,bunlarla ancak HD kaynakları haricen veya normal HD yayınlar v.s için izlemek gerekiyor!

Kaldıki bugün üreticiler süper Monitörler çıkarıyorlar özellike Gamer lar için,hiç bir TV zaten bu özellikleri vermez!
    Veren bir kaç panel var ama bunların fiyatı felaket pahalı+sadece USA/Japonya gibi ülkelerde vardır+

Kaldıki yeni nesil monitörler çok çok iddialı geliyorlar,AUO nun yeni panelli Monitörleri(FULLHD 1920X1080/16;9 Format)ilk örnek olarak
    bugünlerde BenQ dan çıkması lazım,bir ara aramıştım Kasım demişlerdi,hemen alacağım bir tane bunlardan!
    Veya diğer Markaları bekleyeceğim(bu bahsettiğim tam FULLHD panelli olarak)

Bu Test o zaman iş görecek işte,bakalım dedikleri kadar varmıymış bu monitörler yoksa yine "sallıyorlarmı"
    Samy den çıksaydı kesin yine "sallarlardı"

Hoş bu tip bir Modülü dünyada şimdilik bir tek AUO üretti ve sanırım diğer tüm Monitör üreticileride sıraya girmiş bunları alacak,
    hatta Mitsubishi alıp taktı ve USA da satıyor bile!!

Monitör Testleride elbette gerekecek ve bana göre bu daha önemlidir!

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.