Şimdi Ara

LCD VE PLAZMALAR İÇİN BASİT GÖRÜNTÜ AYARLARI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
37
Favori
183.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Not: Bu işlemi yaparken Contrast ve Renk ayarlarının fabrika ayarlarında bulunmasına dikkat etmekte fayda var.

bilgi icin sagol.
    yukaridaki bilgileri almanca olarak okudum. contrast ve renk, yariya cekilsin diyor bu site.
    asagidaki siteyi türkceye cevirebilen var mi?

http://www.burosch.de/shop/shop_content.php?coID=20&

Description of Burosch Testpatterns ( In English Language )
    Download Englisch - 28,4 MB

iyi geceler.

• Verdiğin linkteki sağlam çalışıyor sorun yok.
    Tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrabzonReady

quote:

Not: Bu işlemi yaparken Contrast ve Renk ayarlarının fabrika ayarlarında bulunmasına dikkat etmekte fayda var.

bilgi icin sagol.
    yukaridaki bilgileri almanca olarak okudum. contrast ve renk, yariya cekilsin diyor bu site.
    asagidaki siteyi türkceye cevirebilen var mi?

http://www.burosch.de/shop/shop_content.php?coID=20&

Description of Burosch Testpatterns ( In English Language )
    Download Englisch - 28,4 MB

iyi geceler.

Sanırım sen haklısın. Yazıyı yazmadan önce kılavuzuna şöyle bir bakmıştım. Şimdi tekrar baktım. "center position" a alın diyor.

Teşekkür ederim. Uyarın için.

• DVDTestbyCAN.rar

http:/****.com/files/159931026/DVDTestbyCAN.rar
    Size: 11213 KB Downloads: 0
    Status: Normal Download Last Download:

İlk test Linki budur,yani ilgili program ve bu link RS.COM daki "Premium" hesabımdadır,dolayısıyla sınırsız indirebilirsiniz!!!

Bunun tarifi ve nasıl yapılacağı burada Sn. ATA da benim ilk msg dan alıntı yaparak verdiği şekildedir ki aynı zamanda bu
    tarif ""Toshiba ZF355/575/ZV555"" başlığının 7.sayfasındada mevcuttur+

Siz sadece yeni RS.COM uygulaması sebebiyle şimdi burada verdiğim Linki kullanınız+

Programın İng/Fra/Alm filanlada alakası yok!!!
    Oradaki Test Pattern ler ve olması gereken seviyeyi panelden ayarlayacaksınız,bu kadar basit!++
  • @HiGHWAYMOUSE dostum D3500/D3550 serisi için daha önce yayınladığım ayarlarda bir iki değişiklik yaptım. Sana zahmet olacak ama; bunları güncellersen sevinirim.
  • quote:

10 indirimle sınırlı dosya burada...
    http:/****.com/files/160721520/Display_Tuning.rar.html

Bu verdiginiz dosyayı indirdim ve aşagı resimdeki 5 farklı ayar var siz burda sadece 3ünü tarif ettiniz diger ayarlarıda kabaca anlatabilir misiniz ? Bu ayarları dvd/divx player mı yoksa pc ile mi yapmak saglıklı olur ?
    Resim:
     LCD VE PLAZMALAR İÇİN BASİT GÖRÜNTÜ AYARLARI

• KirkLeeHammett Dostum,

Görüntü renk ayarları ile ilk 3'ü ilgili olduğu için diğer 2 adımı atladım. İlk sayfada bu test dvd'sinin nasıl kullanılacağını anlatan bir .pdf döküman linki vermiştim. Ona bakabilirsin. Tercüme etmek isterdim ama Benim ingilizcem yeterli değil.

Son adım zaten ilk 4 testin toplamı+ ses testinden oluşuyor. Hoparlör simgesi şema etrafında dolanırken senin kulağına gelen sesinde yer değiştirmesi gerekiyor. Mesala sağa geçtiğinde kulağın bunu algılayabilmeli, sola geçtiğinde gözlerin kapalı bile olsa sesin yer değiştirdiğinin farkına varabilmelisin.

Ayrıca görüntüyü inceleyerek geometrik bozukluklar var mı?, görüntü taşma yapıyor mu anlamaya çalışabilirsin.

Dvd, pc meselesine gelince elbette her bağlanan cihazın ürettiği renk tonlamaları farklılık arz edebiliyor. Albani hoca Dvd player kullanılmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyor. Yine de pc'de olabilir tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 5 Kasım 2008; 17:55:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dammak

@HiGHWAYMOUSE dostum D3500/D3550 serisi için daha önce yayınladığım ayarlarda bir iki değişiklik yaptım. Sana zahmet olacak ama; bunları güncellersen sevinirim.

Dammak dostum...

Acaba şöyle yapsak: Senin ayarları düz metin haline çevirsek. Böylece güncelleme yapmasıda kolaylaşır. İlk mesajında (sonradan eklenebilecek farklı tv,model ayarları nedeniyle) şişmesini önleyebiliriz. Uygundur dersen özelden atabilirsen bende yeni ayarları o şekilde ekliyeyim.
  • Uygundur dostum...

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: dammak

@HiGHWAYMOUSE dostum D3500/D3550 serisi için daha önce yayınladığım ayarlarda bir iki değişiklik yaptım. Sana zahmet olacak ama; bunları güncellersen sevinirim.

Dammak dostum...

Acaba şöyle yapsak: Senin ayarları düz metin haline çevirsek. Böylece güncelleme yapmasıda kolaylaşır. İlk mesajında (sonradan eklenebilecek farklı tv,model ayarları nedeniyle) şişmesini önleyebiliriz. Uygundur dersen özelden atabilirsen bende yeni ayarları o şekilde ekliyeyim.

• Beyler tekrar yazıyorum>>

Sizin yapacağınız temel ayar 3 tanedir,"yazıylada üç tanedir"!!!

-Brightness
    -Contrast
    -Color

bunlar için İngilizce yada Çince veya Rusça olmasıda önemli değildir
    Kafanızı bunlara takmayın yaw,sadece 3 ayarı yapacaksınız OK++

Linkide Premium hesabımdan verdim,tarifide var ++adam başı artık 1 er dolar da havale edersiniz bana zahmet olmazsa

-----------
    Hazırlayacağınız CD veya DVD(ben DVD-R hazırladım) ise DVD/HDDVDPlayer/BluRay v.s takıp yapabilirsiniz+

Ama bu testi normal PC Monitörünüz için yapamazsınız,sizi aldatabilir,Monitör olayı farklıdır,karıştırmayın ikisini birbirine lütfen+OK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Kasım 2008; 19:50:55 >

• slmlar değerli üstadlar
    yeni plazmaların ömrü lcd kadar uzadığını söyleyenler var özelliğini kaybetmeden.
    bu ne kadar doğrudur biliyor musunuz?
    konu ile azıcık alakası var en azından plazma ve lcd cümlesi geçiyo.
    Aydınlatırsanız memnun olurum.tşk
  • herkese merhaba,

belki yeri değil ama ben full hd lcd almak istiyorum.şu an kullandığım tv hd ready.samsung 32R72B modeli 5000/1 kontrast 8 ms .tvyi mpc ye ve ps3 bağlı halde kullanıyorum.Görüş mesafem 1 mt.Amma velakin fiyatlar düşmüşken ve artık hd ready ps3 de beni kesmediğinden full hdye geçmek istiyorum.Görüş mesafem 1 mt geçmeyeceği için seçeceğim full hd tvnin yine 82 inç olmasına karar verdim.samsungun yeni çıkardığı bir model 82 ler içinde ilgimi çekti.lütfen değerli düşüncelerinizi paylaşırmısınız.

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE32A756-LCD-TV,6707.html

• mrb 82 ekrandan bahsediyorsunuz sanırım.yani 32 inç demek
    salon içinse 40''(102) ekran almakta fayda var.saygılar
  • Çalışma için emeği geçen herkese teşekkürler..

Ayarlamalar sırasında takıldığım bikaç nokta oldu, ayarlamanın nasıl yapılacağından çok kendi tv'mle ilgili durumlar.
    Kullandığım tv: Philips 32PFL7332/10 LCD TV

Ayar yapmadan önce fabrika ayarlarına döndüm. Sonra belirtilen şekilde contrast ve renk ayarını 'orta'ya (100'de 50) aldım. Sonra adım adım ayarlara başladım.

Yalnız bu tv'de diğer bazı ayarlar da contrast değerini oldukça fazla etkiliyor. Ör:
    Dynamic Contrast (Off/Min/Mid/Max) farklı bölgeleri aydınlık veya karanlık resimler geldiğinde ona göre ışık ayarı yapıyomuş.
    Light Sensor (On/Off) tv izlenen ortamın aydınlık veya karanlık olmasına göre contrastı değiştiriyor.
    Active Control (On/Off) ise izlenen görüntüye göre sürekli değerleri alıp işleyip ona uygun renk, kontrast, ışık, keskinlik vs değerlerine getiriyor..

Ayar yaparken bu yukarıdakiler için hangi değerleri seçmeliyim?
    Ben tümünü kapatıp gece karanlıkta ayarlamıştım. Bu ayarlarla dynamic contrast'ı açınca görüntü bariz şekilde parlak oldu, light sensor'ü açınca da çok soluk oldu, ikisini de kapattım. Ertesi gün gündüz o kadar soluk göründü ki nerdeyse hiç bişey görünmüyor.

Nasıl ayarlayacağım konusunda kararsız kaldım.

Özellikle HiGHWAYMOUSE ve albani,
    --her ne kadar kişilere göre zevkler değişir deseniz de--
    bu konudaki tecrübelerinize dayanarak yapmanın daha uygun olacağını düşünüyorum. Bu tv bildiğiniz bir model ise fikir verirseniz sevinirim.
    Bu tv ile ilgili değerleri denemiş olanların hazır değer önerileri olursa daha çok sevinirim

• Sevgili atakatas,

albani hoca bir süredir foruma gelmiyor. Umarım biraz kafasını dinlendirdikten sonra yine aramıza katılacaktır. O olsaydı sana daha detaylı bilgiler verirdi.

Bu ayar uygulaması tahmin ettiğin gibi profesyonel bir uygulama değil. Her ne kadar bu yazıyı hazırlayan ben olsamda, ince detaylarına kadar bilemiyorum. Fakat yardımcı olmak adına bir kaç kelam edeyim...

Bu uygulamada sonuç önemli. Onu kısmışsın, bunu açmışsın farketmez. Eğer sonuç istenen gibiyse tamamdır.

Senin tv'deki dinamic contrast benim tv deki advanced contrast enhancer'ın benzeri diye tahmin ediyorum. Ben bunu genel olarak kapalı tutuyorum.

Light sensor ise genelde tv lerde pek sağlıklı çalışmıyor. Yani arka ışığın ortama göre veya ekrandaki görüntüye göre sık sık kendini ayarlaması göz tarafından farkediliyor ve dikkatli izleyicilerin dikkatini dağıtabiliyor. Bu yüzden bunu da kapatsan daha doğru olur gibi geliyor bana.

Ayrıca diyorsun ki: Yaptığım ayarlar ile gece ve gündüz izlerken aynı sonucu elde edemiyorum.

Senin tv'ni bilmediğim için kendi tv'mden örnek vererek bir fikir vereyim...

Bende 3 tane hazır ayar modu var. Sinema, standart ve canlı. Bu hazır ayarları istediğim gibi değiştirip, tek bir tuşa basarak fabrika ayarlarına da döndürebiliyorum. Eğer sende de buna benzer ise, gece için atıyorum "canlı" modunda ayarlamalar yaparsın, gündüz için " standart" modunda ayarlamalar yaparsın.

Veya diyelim gece yaptın bu ayarları ve bir sonuca vardın. Gündüz çok karanlık geliyor ise sadece arka ışığı biraz arttırırsın, diğer ayarlara dokunmadan.

Böyle deneme yanılma ile ideal bir ayar seti bulursun sanıyorum.

Not: Bu arada ilk mesajdaki dosyanın bulunduğu linki düzelttim. Uzun süre bir sorun olacağını sanmıyorum.

• bu ayarları toshina 42xv500 için yapan varmı?
  • Teşekkürler HiGHWAYMOUSE,

Evet dinamik kontrast dediği şey bildiğim kadarıyla tek bir kare üzerindeki koyu bölgelere denk gelen arka ışığı azaltıp parlak bölgelere denk gelen ışığı arttırarak tek kare üzerindeki siyah ve beyaz arasındaki farkı daha fazlaymış gibi göstermeye çalışması.. advanced cont. enhancer da aynı sanırım.. bunu açınca contrast değeri biraz daha yüksekmiş gibi bi his veriyor sadece. yani 85 yaptıysanız 95 yapmış gibi oluyor.

light sensor ise kumanda sinyal algılayıcı gözün yanında bir ışık sessörü.. kontrast ayarınız 70 civarı olsun, bu sensör açıkken gündüz kontrast ayarı 100'e çıkmış gibi artıyor, florasan ışıkta 80'e.. tamamen karanlık ortamda ise 60'a inmiş gibi.. tabii ki rakamlar değişmiyor ekranın görüntüsündeki canlılık için değerlendirme yapıyorum, gerçekte ayarlanan değer 96-100 arasındayken oluyor. belki kontrast yanında parlaklık da değişiyordur.

Natural/Vivid/Subtle olmak üzere 3 preset + Current olarak da kullanıcı ayarı var. Kullanıcının seçimi sadece Current olanda kaydediliyor, mesela Natural seçtiniz, Kaydet demezseniz Natural'den Current'a dönüyor, herhangi bir değişiklik sadece Current'ta hafızalanıyor, diğer 3 preset her zaman sabit, istediğin zaman bu ayarlardan birine dönebiliyorsun.

Ben bunlardan Natural olanı seçip bikaç ince ayar da kendim yaptıktan sonra light sensoru açık bırakarak denicem bakalım.. gece/gündüz arasındaki farkı çok iyi ayarlayan bi özellik bu gördüğüm kadarıyla..

• program için teşekkürler, sonunda her kanala uygun ortak görüntü ayarlarını yapmayı bu program vasıtasıyla becerebildim daha önce bazı kanallar iyi iken bazılarında brightness contrast tekrar ayarlıyordum paylaşım ve bilgiler için highwaymouse ve albani üstadlara teşekkürler
  • emeğin için çok teşekkürler
  • arkadaşlar 32lg5000 için bu ayarları yapıyimi yoksa nette o tvye özel daha ideal ayarlar warmıdır?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.