Şimdi Ara

LCD VE PLAZMALAR İÇİN BASİT GÖRÜNTÜ AYARLARI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
37
Favori
183.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: panasonica

dvd ye yazdırmam imkansız..bu pc antika ..cd yazıyor..kaldı desenize

Bazı programlar vardı. HDD'in bir bölümünü dvd-rom gibi gösterebiliyorlardı. Öyle bir program yardımıyla pc'yi tv'ye bağlayarak yapabilirsin belki.

Programın adı aklıma gelmedi. PC ve Oyun bölümündekiler kesin bilir. Olmadı oraya sorabilirsin.

PowerISO ya da Daemon adlı programları kullanabilirsiniz. Ben bu şekilde yaptım, sanal disk oluşturarak. Gerçi "HiGHWAYMOUSE" isimli arkadaşımın incelemesindeki konuda hazır ayarlar var. Galiba "Alternatif 3" ayarlardı tam hatırlamıyorum, ben bu ayarları kullanarak ayarlama yaptım. Daha sonra bu programı kullandım. Hiç ayara ihtiyaç kalmadığını gözlemledim. Yani dvd çalıştıramazsanız "yapılmışını" kullanabilirsinizAyarlar süper

• quote:

Orjinalden alıntı: quasi522

PowerISO ya da Daemon adlı programları kullanabilirsiniz. Ben bu şekilde yaptım, sanal disk oluşturarak. Gerçi "HiGHWAYMOUSE" isimli arkadaşımın incelemesindeki konuda hazır ayarlar var. Galiba "Alternatif 3" ayarlardı tam hatırlamıyorum, ben bu ayarları kullanarak ayarlama yaptım. Daha sonra bu programı kullandım. Hiç ayara ihtiyaç kalmadığını gözlemledim. Yani dvd çalıştıramazsanız "yapılmışını" kullanabilirsinizAyarlar süper

İlk defa benim ayarları beyenen bir arkadaşa rastladım. Sevindim yahu... Yalnız onun tv farklı ise bizim ayarlar ona uymayabilir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: quasi522

İlk defa benim ayarları beyenen bir arkadaşa rastladım. Sevindim yahu... Yalnız onun tv farklı ise bizim ayarlar ona uymayabilir.

Evet bende bu konuda Tv'nin önemli olduğunu düşünüyorum. Hazır ayarlar farklı tv lerde farklı sonuçlar verebilir. Benimkinde işe yarıyor. Birde bence göz algılaması ve tatminde çok önemli. Ben doğal renkleri seviyorum(gözün algıladığına yakın), yani benim ayarları kullanarak aldığım görüntü çok canlı parlak renkler isteyen birini pekala tatmin etmeyebilir.

"HiGHWAYMOUSE" ; tv'yi almadan önce ve sonrasında önerilerinizden oldukça faydalanmıştım, teşekkürler. Ayarlar konusuna gelince "bana göre süper", gerisi boş

• Bu bahsettiğim sanal sürücü oluşturma programlarından birini denedim. Tahmin ettiğim gibi hatta daha kolay oldu. Kısaca anlatayım:

-Programın ismi DAEMON Tools lite. İndirme linki:http://www.daemon-tools.cc/downloads

-Program kurulduktan sonra masaüstünde en alttaki araç çubuğunun sağında simge olarak yer alıyor. Bu simgeye sağ tıklandığında çıkan seçeneklerden Virtual CD/DVD-ROM 'u seçiyoruz.

-Sonra Device f:(sizin pc'de farklı harf olabilir. Bu önemli değil) /mount image tıklanırsa hangi bölümü veya dosyayı sanal DVD-rom'a bağlayacağınısı soruyor.

-Display_Tuning.nrg dosyası gösterilirse doğrudan DVD çalışmaya başlıyor. Nero'ya da gerek kalmıyor. Hepsi bu...

• bu ayarları s4000 için olanı var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: saintroyo

bu ayarları s4000 için olanı var mı?

Kendin yapsan daha iyi idi ama durum acilse v4000 için ilk mesajda verdiğim ayarların işini göreceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 2 Mart 2009; 21:21:18 >
  • quote:

quote:

bu ayarları s4000 için olanı var mı?

Kendin yapsan daha iyi idi ama durum acilse v4000 için ilk mesajda verdiğim ayarların işini göreceğini düşünüyorum.

eyvallah daha televizyon gelmedi ben şimdiden bilgi topluyorum...
  • tebrikler HiGHWAYMOUSE calisman icin. cok ogretici bir kaynak niteliginde olmus
  • quote:

Orjinalden alıntı: paophi

tebrikler HiGHWAYMOUSE calisman icin. cok ogretici bir kaynak niteliginde olmus

Teşekkürler sağolasın...

Burada anlatılanların çok yararını gördüm. Bu yüzden daha çok arkadaşın yararlanmasını isterdim ama ilgi az oldu. Kendimden biliyorum, göz kararı yapılan ayarlar bir yere kadar. Bazı ayarlar hiç tahmin edilemeyecek değerlerde oluyor. Örneğin renk ayarları bende 50'in altında 43 olarak çıktı. Halbuki ben kafadan binlerce ayar yapsam doğru renk ayarının 50'nin altında olacağını tahmin edemezdim.

Ayrıca bu işlem doğru bir şekilde yapılabilirse sadece doğru renkleri bulmayı sağlamıyor. Aynı zamanda pek çok görüntü kusurunun da görünmesini engelliyor. En azından makul seviyelere düşürüyor.

Göz sağlığı içinde faydalı denebilir. Bazen "canlı" moduna dönüyorum meraktan. Gözlerimi kısmak zorunda kalıyorum. Hemen bulduğum ayarlara dönüyorum.

• Ben bu program download işlerinde vs çok iyi sayılmam. Şimdi verdiğiniz linkten dosyayı indirdim, winrar ile açtım. Display_Tuning.nrg adı altında bir file oluştu. Bunu DVD'ye nasıl aktaracağım. Laptopumda DVD writer var. Kendi CD/DVD yazdırma programını kullanaran bunu DVD'ye çeksem sonra da BD'ye taksam olur mu? Bir de bende BD AVR üzerinden TV'ye bağlı. Bu şekilde genede ayar yapılabilir mi yoksa direk TV'ye mi bağlamalıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kasif@

Ben bu program download işlerinde vs çok iyi sayılmam. Şimdi verdiğiniz linkten dosyayı indirdim, winrar ile açtım. Display_Tuning.nrg adı altında bir file oluştu. Bunu DVD'ye nasıl aktaracağım. Laptopumda DVD writer var. Kendi CD/DVD yazdırma programını kullanaran bunu DVD'ye çeksem sonra da BD'ye taksam olur mu? Bir de bende BD AVR üzerinden TV'ye bağlı. Bu şekilde genede ayar yapılabilir mi yoksa direk TV'ye mi bağlamalıyım?

PC de nero var ise.

nero kapalı iken o oluşan nrg uzantılı dosyayı tıkladığında nero otomatık açılır.
    boş DVD koy yazdır o kadar. dikkat 8x den hızlı yazdırma.
    Edit.
    Bendede avr den geçiyor ve ayarrı o şekilde yaptım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 5 Mart 2009; 21:04:04 >
  • bunun yeri burası mı bilmiyorum ama dvd yi hdmi ile lcd tv ye bağladım fakat görüntü olduğu halde ses yok.

acaba neyi yapmıyorum ya da eksik yapıyorum?
  • Aslında burası değil. Bence bunu varsa kullandığınız TV veya DVD markasının tartışıldığı forumlara sorarsanız daha fazla yardım alabilirsiniz. Belki kullandığınız cihazların marka/modellerine göre bir kısıtlama söz konusudur?
    quote:

bunun yeri burası mı bilmiyorum ama dvd yi hdmi ile lcd tv ye bağladım fakat görüntü olduğu halde ses yok.

acaba neyi yapmıyorum ya da eksik yapıyorum?
  • Elendil'in yardımları ile ilk sayfadaki programı DVD'ye çekip BD playerdan TV'ye aktardım ve kendimce ayarlarımı yaptım. Emeği geçenlere bir kere daha teşekkür ederim.
  • Ellerinize sağlık.Proğramı indirerek ayarları yaptım. Sanki görüntüler biraz daha iyi oldu gibi. Tekrar teşekkürler emeğinize.
  • Slm arkadaşlar 40v4230 modeli kullanmaktayım d+plus takılı hdmi üzerinden çıkan bağlantıyla daha kaliteli bi hdmi kablo alsam görüntüde daha netlik yakalanırmı d+ plus kullanan arkadaşlardan rica ediyorum harici hdmi kablo aldılarmı bilginiz için tşk.
  • quote:

Aşağıdaki yazıyı v4000 konusuna yazmıştım. Her televizyonda bu ayarlar olmasa veya aynı ad ile anılmasa da çoğu kişinin işine yarayabileceğini düşündüğümden buraya alıyorum.

Tv'deki ayarların görüntüye etkisini deneyimlerime dayanarak anlatmaya çalışacağım. Biraz daldan dala olacak ama kusura bakmayın. Şimdilik aklıma gelenlere şöyle bir değineyim.

Soğuk renk ayarı: Özellikle beyaz renklere hafif bir mavi ton katmasına rağmen kuvvetli beyazlar üretir.

Sıcak2 renk ayarı: Beyaz renklere biraz grilik ve pembelik katmakla birlikte "doğru kırmızı" üretiminde başarılıdır. Gerçekte tam bir kırmızı olması gereken renkte pembeye veya mora kaçmayı önler.

Parlaklık ayarı: Fazla yükseğe ayarlanırsa tüm renkler ton kaybeder. Çok düşüğe ayarlandığında da siyah tonlardaki detay kayıpları ortaya çıkar. Ayrıca yükseğe ayarlandığı değerlerde SD yayınlarda çokça görülen karelenme belirginleşir. İdeal ayar bulunabilirse "karelenme" oldukça makul seviyelere çekilebilir.

Kontrast ayarı: Koyu ve açık renkler arasındaki ton farkını azaltıp, çoğaltmaya yarar. Derin siyahlar ve buna bağlı doğru renk üretimi için çoğu tv'de 80 ve yukarısı değerlere ayarlanması gerekir.

Renk ayarları: Yüksek değerlere ayarlanırsa çoğu renk tonu arasındaki geçişler kaybolur. Mesela bir cisim 20 farklı kırmızı renk tonundan oluşsa, renk çok yükseğe ayarlıysa bu 20 farklı renkten en az 3-4 tanesi bir birinden ayrılamaz duruma gelir. Yani olması gerektiği gibi göremezsiniz ekrandaki cismi. Çoğu tv'de yarı değerinin altına ayarlanmalıdır. Örneğim 100 max. ayarı olan bir tv'de 45-50 gibi...

Tam piksel ayarı: 1080i ve 1080p kaynaklarda görüntünün tv'nin pikselleri ile bire bir örtüşmesi sağlanır. Daha keskin detaylar olur.

Gürültü önleme: Genelde Sd yayın ve gece çekimlerinde görülen kumlanmayı önlemek için kullanılır. Fakat çoğu tv'de, bunu önlerken hareketli görüntü başarısında düşüş olur. Bu nedenle kumlanmadan ziyade hareket başarısı önemli ise kapatılmalıdır. En fazla "Çok düşük" değerine ayarlanmalıdır.

Keskinlik: Yüksek değerlere ayarlandığında renk geçişleri belirginleşir. Fakat düşük çözünürlüklü görüntülerde adeta görüntü önünde "vıcır, vıcır" hareketli bir tabaka varmış gibi olur. Keskin detaylarda örneğin: Kanal logosu gibi etrafında görülen karıncalanma artar. Fakat hareketli sahne başarısını olumlu etkiler. Düşük değerlere ayarlanması ise daha yumuşak renk geçişleri sağlar. Ufak detaylar kaybolur. Fakat hareketli sahnelerde blurlaşmayı da arttırır.

elinize sağlık.. benim gibi bu işlerden hiç anlamayanlara bile çok faydalı oluyorsunuz.tesekkur ederim.

• Merhaba,

Bu program lilini çalıştıramadım. tekrar linki yazarsanız kullanmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

quote:

TV İÇİN BASİT AYARLAR:

Kullandığımız Tv'lerin renk, kontrast, parlaklık gibi ayarlarının kişisel zevklere göre değişiklik gösterebileceğini baştan kabul ederek ve "Göz yanılır, İnsan gözü yüksek kontrast sever" gibi biraz felsefi, biraz da anatomik konulara da hiç girmeden, Tv'nizin ayarlarını basitçe nasıl yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle bize gerekli alet çantamızı hazırlamalıyız.

Alet Çantası:

1- Gerekli program:http://r apidshare.com/files/161294263/Display_Tuning.rar (r ve a arasındaki boşluğu kaldırınız.)
    2- Nero CD/DVD yazdırma programı.
    3- Boş bir DVD medya.
    4- Tabiki bir TV.

Alet ve edavatımız hazır olduktan sonra çekmiş olduğumuz .rar ile sıkıştırılmış programı winrar programını kullanarak bir klasöre açıyoruz. Bu açılan program üzerine tıkladığımızda Nero programı devreye giriyor ve onun aracılığı ile Boş DVD medyaya yazdırıyoruz. Yazdırma işlemi bittikten sonra artık elimizde bir tane "BASIC SETTINGS" DVD'si oluyor.

Bu Dvd'yi bir Dvd-player kullanarak eğer yoksa Pc veya PS3 aracılığı ile oynatarak çalıştırıyoruz. İlk ekrana gelen görüntüde;

1-Test Brightness
    2-Test Contrast
    3-Test Color
    4-Test Focus
    5-AVEC Audio Video equipment Check şeklinde bir Menü bizi karşılayacak. Bunlardan bizi ilgilendiren ilk 3 tanesi. Ve birinci seçeneğe giriyoruz. Aşağıdakine benzer bir görüntü bizi karşılamalı.

1-Parlaklık Ayarı:

Bundan sonra elimize Tv kumandasını alıyoruz. İlk yapacağımız ayar "Parlaklık" olacak. Parlaklık ayarını değiştirerek ekrandaki görüntünün bizden istediklerini yerine getirmeye çalışacağız. Peki bizden ne istiyor bu görüntü?

-Arkaplan tamamen siyah olmalı
    -Sağ tarafta 8 kademeden oluşan dikey gri barın en üstteki hücresi tamamen beyaz, en alt hücresi ise tamamen siyah ve arka plandan ayırt edilemez durumda olmalı.
    -Alttaki yatay 15 kademeden oluşan barın ise en soldaki hanesi tamamen siyah ve arka plandan ayırt edilemez durumda olmalı. En sağdaki hane ise orta derecede bir gri renk vermeli.
    -Alttaki yatay barın en sağındaki gri hücrenin ve yanındaki daha koyu gri hücrenin birbirinden tonlama olarak farklı gözükmesine dikkat edin. Kumandadan yapacağınız bir kademelik değişiklikler bile önem arz eder. Farklılık belirlendiği anda parlaklık ayarında değişiklik yapmayı bırakın.

Not: Bu işlemi yaparken Contrast ve Renk ayarlarının fabrika ayarlarında bulunmasına dikkat etmekte fayda var.

2- Kontrast Ayarı:

-Arka plan tamamen beyaz olmalı.
    -Dikey sütundaki en üst hane tamamen beyaz ve arka plan ile aynı olmalı.
    -Yatay satırdaki en sağ hane tamamen beyaz olmalı ve arkaplan ile aynı olmalı.
    -Alttaki yatay barın en sağındaki tam beyaz hücre ve yanındaki az daha koyu beyaz hücrenin birbirinden tonlama olarak farklı gözükmesine dikkat edin. Kumandadan yapacağınız bir kademelik değişiklikler bile önem arz eder. Farklılık belirlendiği anda kontrast ayarında değişiklik yapmayı bırakın.3-Renk Ayarı:

-Alttaki Kırmızı, Yeşil ve Maviden oluşan 3 yatay bardaki tüm hanelerdeki renk tonları birbirinden ayırt edilebilir durumda olmalı. Ve en son sağ hane siyah ile en baştaki sol haneler ise beyaz ile bitmeli.
    -Genellikle bu renk barlarının orta bölgesindeki renk geçişleri birbirinden ayırt edilemez dudumda olur. Kumanda üzerinden renk ayarlarını açıp, kısarak bu bölgelerdeki renk geçişlerinin belirgin olmasına çalışın. Tam olduğu noktada ise renk ayarını değiştirmeyi bırakın.

Not: Bu yazının hazırlanması için teşvik eden ve öncesinde bilgisi ile yardımcı olan albani Hocama teşekkürü bir borç bilirim.

Not2: Bu işe liyakatım olmasada bana kaldı. Bilgim ve deneyimim yetersiz olmasına rağmen elimden geldiğince yararlanılabilecek bir ufak kaynak olması için uğraştım. Eğer hatalarım olmuşsa düzeltilmesini, eksiklerim olmuşsa tamamlanmasını rica ederim.

KONUYA İLAVELER:

Bu çalışmayı okuyup, iyi güzel yazmışsın ama kim uğraşacak şimdi bunlarla diyen arkadaşlarımız için "hazır yapılmışı var." diyerekten, bazı tv'ler için bu ayar Dvd'si kullanılarak yapılmış görüntü ayarlarını paylaşıma sunuyorum.

İlk ayarlar "dammak" arkadaşımızın uğraşları sonucu ortaya çıkmıştır.

D3500 serisi Sony Lcd Tv Görüntü ayarları:

1. Sinema Resim Modu - HDMI

Hedef Girişler : Tümü

Resim Modu : Sinema

Arka Işık : 6

Kontrast : 60

Parlaklık : 75

Renk : 55

Renklerin Sıcaklığı : Normal

Keskinlik : 4

Gürültü Azaltma : Düşük

MPEG Gürültü Azaltma : Kapalı

Siyah Düzeltici : Kapalı

Gel. Kont. Zenginleştirici : Düşük

Gama : Kapalı

Net Beyazlık : Kapalı

Renk Alanı : Standart

Hedef Girişler : Yanlızca İzleme

Ekran Formatı : Geniş

Görüntü Alanı : Tam Piksel

Işık Algılayıcı : Kapalı

2. Canlı Resim Modu - HDMI

Hedef Girişler : Tümü

Resim Modu : Canlı

Arka Işık : 7

Kontrast : 35

Parlaklık : 70

Renk : 44

Renklerin Sıcaklığı : Soğuk

Keskinlik : 5

Gürültü Azaltma : Düşük

MPEG Gürültü Azaltma : Kapalı

Hedef Girişler : Yanlızca İzleme

Ekran Formatı : Geniş

Görüntü Alanı : Tam Piksel

Işık Algılayıcı : Kapalı

Sony v4000 serisi Lcd TV'ler için bahsi geçen ayar DVD'si kullanılarak ortaya çıkan ayarlar:

Picture mode:Standart
    ----------------------------

Backlight: 2
    Contrast:83
    Brigtness:53
    Colour: 43
    Colur temp: warm1(warm2'de olabilir)
    Sharpness:10
    noise reduction:off
    mpeg noise red.:off
    adv.contrast enhancer:off
    live color:off

Not: Gözlemlerime göre warm2(sıcak2) ayarı doğrı kırmızı renk üretiminde etkili oluyor.

• auzdil dostum,

Bizim rapid üyeliğinde sorun çıktı. O yüzden eğer bilen biri varsa şöyle sağlam ücretsiz dosya paylaşım sitesi oraya yükleyeyim. Yoksa istersen özelden mailini ver, mailine yollıyayım.
  • http://r apidshare.com/files/215430846/Display_Tuning.rar.html

Bir daha yükledim. Fakat üyeliğim olmadığından 10 indirimle sınırlı. Acele eden kapıyor gibi oldu ama...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.