Şimdi Ara

Le Pen Gene Yenilmiş Fransada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son günlerde 3 tahmin yaptım 2si tuttu 1i tutmadi

Milli maci 2. Yarinin ilk 10dksi izledim hollanda 2 1 alir dedim odama ciktim bi baktim harbi 2 1 almislar nerden anladin derseniz bizimkiler bos kale görüyor dokunsa gol olacak bir sey yapamıyor kendini yere atiyor böyle futbol olmaz zaten bos is ama tahminimin bire bir cikmasina ben de şaşırdım

Sonra iran cb seciminde 2. Turda kalan adaylar Türk adayi eler dedim ama olmadi demek ki İran'da Türkler de basa gelebiliyormus cok ilginc bizde uzun zamandir gelemiyorlar buna hayret ettim

Vee fransa fransadan kesssin emindim le penin yenilecegine çünkü abi kadından 1 milliyetci olmaz 2 lider olmaz kardesim bu kadin senelerdir ama senelerdir fransiz sagcilarini milliyetcilerini daha dogrusu gazliyor da gazliyor ama oy toplayamiyor cunku milliyetçi insanlar kadinlari lider olarak göremez en basit ornegi meral akşener ve tansu ciller kadın siyasetçi milliyetci sağcı cenahta basarili olamaz bu kadını bilerek orada tutuyorlar ki fransiz sagi guclenmesin fransa avrupanin basat gücüdür bu ulkenin sagcilara geçmesine asla musade etmez sermaye ve guc sahipleri

Meloni de mesela kac senedir basta icraat = sıfır çünkü kadinlar liderlik edemez halki milliyetcileri harekete geciremez

Birkac yil once fakulteden bir arkadasim vardi kadın sokakta gördüm secim çalışması yapıyorlardi milliyetçi bir parti için. Kız mini etekle yapıyordu seçim çalışmasını:D yav mini etek giyen birine bir milliyetci ancak gozleriyle süzmek icin bakar desteklemek icin değil :D simdi partileri çöktü bu da sosyal medyadan tum baglantisini destegini kesti hala sortlu mortlu fotolar atiyo :D

Yazık VAllaha yazık tüm dünyayı koyun sürüsü gibi otaran bir sermaye gücü var adamlar fransayi bile havucla esek kandirir gibi suya götürüp susuz getiriyo

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben sana birsey söyleyeyim mi Cumhuriyet Kadını dediğimiz tip aslında böyle her tarafını açan, sergileyen kadın değil. Ölçülü, şık ve modern tarzda giyinen biri.

Benimde hoşuma gitmiyor her taraflarını açıp gezen insanlar.

Örneğin Anıtkabire gelen bazı insanlar utandırıyor. Önünü ardı açık saçmasapan bir kıyafetle anıt mezara geliyor. Daha oranın bir mezar oldugunu ve saygılı davranılması - giyilmesi gerektiğinin farkında bile değil. Kendini modern sanıyor ama aslında oldugu sey dejenere.

• Ben sana birsey söyleyeyim mi Cumhuriyet Kadını dediğimiz tip aslında böyle her tarafını açan, sergileyen kadın değil. Ölçülü, şık ve modern tarzda giyinen biri.

Benimde hoşuma gitmiyor her taraflarını açıp gezen insanlar.

Örneğin Anıtkabire gelen bazı insanlar utandırıyor. Önünü ardı açık saçmasapan bir kıyafetle anıt mezara geliyor. Daha oranın bir mezar oldugunu ve saygılı davranılması - giyilmesi gerektiğinin farkında bile değil. Kendini modern sanıyor ama aslında oldugu sey dejenere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Temmuz 2024; 2:47:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Knk dedigin kadin tipi ülkenin 1000de 1inde bile varsa gel beni... Döv

Kafanda bi ideal cumhuriyet kurmussun ona inaniyorsun bizim bir arkadas da boyle kurucu kadrolarin Tanrı olduğuna inaniyor onlar her seyi doğru yapmis onlardan onceki ve sonraki herkes her seyi yanlis yapmis diye kabul ediyo

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Usta bak biz neye inanıyoruz. Hani Gladyatör filminde de vardı ya bir Roma hayali vardır uygarlığın ve kültürün beşiği gibi görülür. Ama aslı öyle değildir. İşte bizim de böyle bir Cumhuriyet hayaliniz var.

Gerçeği belki bu kadar güzel değildi ama insanlara ulaşılması gereken güzel bir düşünce sunmalısın. Cumhuriyet bir ideal gercekten oldugundan öte birsey.

Modern, iffetli, şık Cumhuriyet kadını da bu idealin bir parçası. Ama gercekten olanları sokaklarda görüyoruz hayat böyle birsey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Temmuz 2024; 2:52:47 >
    Knk o zamanlar ulkede tek parti vardı diktatörlukten ne farki var bunun? Ülkenin en Kemalist adami celal sengor bile Atatürk'e dahi diktatör diyor

O zamanlarda 1 hafta yasasan bu zamana donmek icin kendini kesersin yokluk var is yok para yok teknoloji yok yok oglu yok hele 29 sonrasi tam rezalet dunya krizi mahvetmis ulkeyi...

Türkiye'nin en pik dönemi 1985-2012 arasi donemdi o dönemde yasandi bitti knk

Knk bu devirde iffet anca dindarlarda var onun da yuzde 90 sebebi Allah korkusundan değil aile baskısından ve gelecekte bunun karsiligini alacagini bilmekten

Allah korkusundan iffetli olan kiz bulsam zaten direkt evlenirim

Senin dedin tipte biriyle de olur ama su yasima geldim (27) girip cikmadigim ortam kalmadi oyle insan goremedim laiklik=din dusmanligi olarak algilar ulkem solcusu

Bi kiz vardı beni terslemisti sürekli Atatürk fotosu paylasirdi falan filan kiz bi arabistana baeye mi ne gitti orada arab erkekleri ile baya iyi anlasmis instasini arab kankalarinin yaninda sortla takıldığı fotolarla suslemisti :d

Knkam seni forumdan takip ediyorum delikanlisin ama safsin

Dostum gt Bi Fransız devrimi sonrası 10 yıl nasıl geçmiş oku. O zamanda Cu huriyeti Türkiye'nin kaçmak için elinden geleni yapardın.

Bu adam bir devrim yaptı. Osmanlı'ya Türkiye' ye çevirdi. Ulus devleti oluşturdu, Osmanlı'nın derebeylik düzenini yıkıp merkezi otoriteyi inşa etti.

Osmanlı modern bir devlet ile bir ortaçağ imparatorluğu olmak arasında sıkışıp kalmıştı. Biz Cu huriyeti ile beraber batı tarzı modern bir devlet kurduk. Bu dönemde öyle gülücükler içinde normal biçimde yürütülebilecek bir devir değildi. Pekçok şeyin temelinin atıldığı zamanlardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşte ismailin bir rakibi daha :D
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Knk 2. Meşrutiyet donemi daha demokratik daha avrupali bir devlettik bence

Bir defa partiler vardı
    Muhalefet vardi
    Muhalif gazete vardi

Türkiye 1945 sonrasi ABD baskısı ile demokratik bir ülke oldu o da zorlana zorlana en iyi anayasamiz 1960 anayasasiydi onu bile 10 senede asker bozdu 70 71 duzenlemeleri ile
    Yani kanka koooompile kusurlu bir ulkedeyiz neresinden tutarsan tut elinde kalir

Dostum modern devletiz diyorsun. Ülkenin eğitim sisteminde ikilik vardı. Bir yanda modern okullar bir yanda ortaçağ medreseler. Ülkenin belli yerlerinde dereveylikler vardı. Babadan oğula geçen valilik olur mu? Hukukta ikilik vardı bir yanda modern hukuk bir yanda din hukuku.

Cumhuriyet döneminde btün ikilik ler ortadan kaldırıldı.

Doğuda pekçok isyan çıktı neden sanıyorsun? Osmanlı döneminde oralarda devletin sadece adı vardı yönetim büyük çoğunlukla yerel aşiret ağa ve şıhlardaydı. O dönem yapılan savasla Cumhuriyet dolayısıyla devlet otoritesinin bölgeye yerleştirilmesi içindi. Osmanlı'nın da böyle planları vardı ama hiç uygulaysmadı, gücü yetmiyordu.

Halbuki Atatürk döneminde bu savaslarla biz modern merkezi bir ulus devlet inşa ettik.

Eğitimde, hukukta Herseyden ikilikler ortadan kalktı. Modern kurumlar inşa edildi.

Daha sonra seninde bahsettiğin üzere 1929 büyük ekonomik buhranı tüm dünyayı vurdu buda Cumhuriyet 'in gelişimini yavaşlattı.Yönünü liberal ekonomiden daha devletçi ekonomiye kaydırmak zorunda bıraktı. Ancak o gün atılan temeller sayesinde devket tekrar güçlendi.

Herseyden önce Anadolu buyuk oranda Türkleştirildi.

Knk yerel yönetim olmasi zaten demokrasidir bunu kpss müfredatına bile koymuslar gorunce şaşırdım yerelde guclerin olmasi demek demokrasidir uluscu devlet demokrasiden uzaklasir

Farklıliklar demokrasidir

Türkiye'de azinliklarin cogu surgun edilmek zorunda kaldı bir arada yasanamadi çünkü yeni duzende

Cogu kanun zaten yenilenmişti mecelle vs din kanunlari cok kısıtlı uygulanıyordu Osmanlı Devleti'ni iyi incele 2. Mahmuttan beri ciddi ciddi batılı bir demokrasiydi osmanli istibdat haric istibdatta muhalefet çok bastırıldı en sonunda o da patladı

Ww1 öncesi Osmanlı 1960 oncesi Türkiye'den cok cok daha demokrattir bunu gormek için objektif olmak lazım

Türkiyede azınlıklar neden sürgün edildi?

Doğuda Ermenilerle yasanan çatışmalar 1.5 milyon Müslüman hayatını kaybetti.

Egede ve Karadenize rumlar Yunan ordusunu sevinç çığlıkları ile karsılayıp her türlü desteği sundular. Çoğu kişi bilmez Yunanistan buyuk taarruz öncesi egenin heryerine banka falan açıyordu, burada Rumların yöneteceği afyona kadar bir İyonya devleti kurmuştu. Amaçları ördükleri o savunma hatlarında Savası dondurup bunu bize kabul ettirmekti.

Arabistan'a Arapların isyanı ve katliamları vardı.

Günümüzde demokrasi diyorsun. Hdp demokrasiyi Türkiye Cumhuriyetini çökertmek için bir silah olarak kullanıyor. 1877'de toplanan meclisde azınlıklara mensup vekillerin oyları ile Osmanlı Rusya ile istemediği bşr savasa sürüklenmiş ve sonuç felaketle sonuçlanmıştır.

Demokrasi o ülkeye aidiyet hisseden insanlar için sağlıklıdır. Burası Cumhuriyet'in hedeflediği tam nir ulus devlet haline gelebişseydi bizdeki demokrasi çok daha sağlıklı işlerdi. Buna rağmen Cumhuriyet Anadoluyu tartışmasız bir Türk vatanı haline getirmiştir.

Batıdaki büyük emperyalist ulusların bakış açısını değiştirmiş. Möntrö ve Hatay konularında büyük diplomatik basarlar elde etmiştir. Cumhuriyetin imajı olmasa o basarlar biraz zor elde edilirdi.

Vb vb vb... Herseyi zamandan bagımsız, kitapta yazdıgı gibi kabul etmek doğru değildir.

Sen gidip Pkklıların partisine yerel özerklik veriyorum dersen Çözüm sürecindeki faciaya neden olursun. Her sistem her ülkenin ihtiyaçlarına göre modifiye edilir oldugu gibi kullanılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Temmuz 2024; 3:28:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Usta bak biz neye inanıyoruz. Hani Gladyatör filminde de vardı ya bir Roma hayali vardır uygarlığın ve kültürün beşiği gibi görülür. Ama aslı öyle değildir. İşte bizim de böyle bir Cumhuriyet hayaliniz var.

Gerçeği belki bu kadar güzel değildi ama insanlara ulaşılması gereken güzel bir düşünce sunmalısın. Cumhuriyet bir ideal gercekten oldugundan öte birsey.

Modern, iffetli, şık Cumhuriyet kadını da bu idealin bir parçası. Ama gercekten olanları sokaklarda görüyoruz hayat böyle birsey...

Ha şunuda söyleyeyim Cumhuriyet kadını , şöyle böyle diyoruz ama erkekler çok mu farklı , biz çok mu farklıyız ? Bizde aynı şekildeyiz kadını erkeği farketmez hiçbirimiz arzuladığımız insanlar değiliz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Temmuz 2024; 3:55:45 >

Ben 10/10 adamim hocam ya kendimden memnunum cogu konuda

Konuya hic ilgi yok Türk insani niye dis politikayla ilgilenmiyor bence kisir ve dandik ic politikadan daha iyi

• yumuksuzsucurta58 Y kullanıcısına yanıt
    Öyle

• Benim dikkatimi çeken seçimi kazananların Fransız tanımını şöyle yapmaları oldu;

Fransa’da seçimi kazanan sol ittifakın lideri Melenchon:

"Fransız olmak ne bir din, ne bir dil, ne de bir ten rengidir. Fransız olmak dokunulmaz bir siyasi sözleşmedir.Bu bizi ufuk çizgisi sürekli genişleyen, bitimsiz bir halk yapar."

Bunu Türkiye'de söylediğiniz zaman 'ırkçı' ve 'faşist' ilan ediliyorsunuz.

x (formerly twitter)
    Etkili Haber (@etkilihaber) on X
    https://x.com/etkilihaber/status/1810070040135475316
  • Fransiz bir arkadas var onunla konustum. Fransa icin secim sonuclari bir felaket oldu dedi. Secilen adayin birtakim sacma sapan icraatlari olacakmis. Örnegin eviniz bos kaldiginda oraya herhangi biri girip kilidi degisip icine otursa onu evden cikaramayacaksiniz. Ancak elektrik gaz gibi giderleri ödemeye devam edeceksiniz. Böyle bir yasa Ispanyada var ve bos kalan evlere giren insanlar milletin sahipli dayali döseli evine oturuyor. Bu mülk sahipligini ortadan kaldirmak icin atilan ilk adimlar, benzeri yasalar ilerde bizdede cikabilir. Diger yandan Fransa bu secimle ülkeyi göcmenlere terketmis olmus anlattigina göre.

• Bu seçim sonuçları ile Fransa düştü ve tamamen işgal edilecek. Orta uzun vadede iç savaş kaçınılmaz eğer yeterli sayıda Fransız kalırsa ülkede tabi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.