Şimdi Ara

Leadtek px7300gs tdh ddr2 grafik sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ekankartımla ilgili bi sorunum var ne oldugunu anlayamadım
    ama sıkıntımı anlatmaya calısacağım elimden geldiğince.

leadtek px7300 gs tdh ekrankartım dün internette gezerken aniden sorun cıkarttı ve bilgisayarım reset attı grafik seceneklerim 4 renk ve 640x480 e düstü bilgisayarı bunun dısında bi secenekle baslatamıyorum

bi aygıt cakısması olabiliceğini düsünüp bios reset attım ama düzelmedi wirüs bulasmıs olabilicegin ide düsündüm ve sistemimi formatladım ama buda işe yaramadı

bilgisayarım acılırken ilk ekran kartı ile ilgili bilgilerin okundugu ekranda kartımın adı ve ram miktarı yanlıs ve karma karısık yazıyor ve ekranım 4 renk 640x480 cözünürlükte kalıor bunun dısında ekranımın üzerinde yukarıda nasagı doru 4 erli gruplar halinde acık mavi cizgiler var

ekran kartımın GPU sunda veya yine kartın kendi üzerindeki ramlarda bi sorun olabilicegini düsünüyorum ama sorunu nasıl cçöze biliceğimi bulamadım... kartımı test edebilicegim ve sorunu giderebiliceğim bir program varmı bukonu da yardım cı olursanız sevinirim ....

• En basit olasılıktan başlayalım: Ekran kartın slotundan oynamış olabilir mi? Kontrol ettin mi?
  • elbette cakısma olasılığına karsılık devredısı bırakabildiğim tüm parcaları da devredısı bırakarak deneme yaptım ...
  • Bahsettiğin mavi çizgiler ve ekran kartı bilgilerinin hatalı gelmesi durumundan dolayı ilk aklıma gelen ekran kartının slotundan oynamış olabileceği oldu. Sıkıca bastırarak tam oturduğundan emin olmanı istedim bu yüzden.

Test için, mümkünse ekran kartını başka bir bilgisayara takıp deneme yap. En pratik yöntem bu sanırım.
  • güvenli mod da actıgımda bi cakısma bildirimi okudum ama düzeltebilciegim bi secenek göremedim

G/Ç 03b0-03bb
    03cd-03df

ve baska bi 000a0000-000bffff

bunarın hepsi görüntü kartı kaynakalrında pci express e ait su ankart kaynağını gösteriyor

inter 945G/P pci express rootport 2771
    mesaj bu sekilde bu cakısmayı nasıl giderebilirim

ancak normal acılıs yaptıgımda hersey yolunda gibi görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codur -- 21 Ekim 2009; 11:15:56 >
  • Senin anakartında birde onboard ekran kartımı var yoksa bana mı öyle geldi? şayet dahili bir ekran hartın varsa BIOS tan bunu disable etmeni tavsiye ederim. Normalde harici slota ekran kartı takıldığında Windows sadece tek ekran kartını algılar ve çalıştırır. ama bazen böyle extrem durumlar meydana gelebiliyor.
  • hayır onboard vga yok suan 4 renk 640x480 ile calsııyorbu sayede mesaj atabiliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.