Şimdi Ara

led acma kapama devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaslar ben 1.5 voltluk led lambayi acma kapama devresi yapmak istiyorum buton gibi basinca yanicak basinca kapanicak basit bir devre olsa iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• conipek C kullanıcısına yanıt
    bunun için birde devremi yapacaksın ilk öğretim 3 cü sınıfta öğretilen bir şey bu
    1.5 led var mı ki ? bir şey daha öğrendik. 1.5v ise gerek yok direnç kullanmamıza. sırayla led, anahtar ve 1.5v pili bağla birbirine. hayırlı olsun bitirme tezin.
  • anahtar baglamayi bizde biliyoruz 3 volt da olabilir acma kapama devresi diyorum

• devreyle o biraz seni uğraştırır sanırım..Volt'u dengeleyen bir alet vardı fazla volt ledleri yakabilir hocam uğraştırıcı bir proje sizinki sanırım ama ilk'i başarmak güzeldir
  • Arkadasin kastettigi toggle mantigi oldugu icin devre cok da basit olmaz ve biraz ugrastirir onun yerine basit anahtar kullanilarak yapilacak devreler daha uygun olacaktir...

Hocam üslubunuz kabaca. Madem biliyorsunuz yapın o zaman ?
    Neyi acıp kapatacaksın ?
    Ledin + ucunu pilin + ucuna bagla, pilin diger ucunu anahtara bagla, anahtarın diger ucunuda ledin - sine bagla.
    Olay budur.
    3 v led dedigin, mercekli yada mantar ledler.
    1.5 v dedigin mat ledler.
    1 pil ~= 1.5v.
    2 pil ~= 3.0v.
    Bu kadar ?
  • sagolun arkadaslar verdiginiz bilgiler icin

• acıp kapayabildinmi peki ?
  • armadaşın istediği tek botunla açma kapama devresi,
    linkteki devrede bu iş için, sadece rolenin kontaktörleri arasına 1.5 volt pil anahtarlama yapacaksın ve lede vereceksin,
    o kadar.

http://www.bitlik.org/index.php?topic=20736.0
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.