Led ampul aşırı ısınıyor
-
-
-
ledi kısa devre etmen, daha fazla akım çekmesine yol açmıştır. led direnç hesaplarındaki bir oynama, standart akım değeriyle beraber, çalışırken oluşan ısınmayı da etkiler.
-
Muhtemelen böyle oldu çünkü ölçümlerimde farklı volt değerleri gördüm her led için ancak internette bir videoda ledin azalmasının direnci değiştirmediğini yani devrede bi tür düzenleme mekanizması olduğunu görmüştüm. Muhtemelen bu benim ledimde yoktu. Bi bilginiz var mıbu modül hakkında ? -
bir bilgim yok ama lehim yapmış olman bu modül olsa da çalışmamasına yol açabilir. çünkü normal koşulda led çalışmadığında o koldan akım geçmez. ama lehim yaptığın için koladan akım geçiyorsa, modül ledin çalıştığını varsayabilir. standart dışı yapılan işler bazen ters tepebilir.
-
Arızalı ledin yerini kısa devre yapmayın .
Yerine polaritesine uygun şekilde 1 n 4007 veya M7 SMD diyot takın.
Güvenle kullanın. -
direnç değil de diyot kullanma sebebimiz nedir?
diyot özelliğini neye göre belirliyoruz , nasıl hesaplıyoruz ?
polariteyi nasıl anlayabiliriz, multimetre ile mi ?
aklıma bunlar takıldı, cevaplama nezaketinde bulunursanız çok memnun olurum. cevaplamak zorunda değilsiniz tabiiki.
-
aslında benim gördüğüm kişi de kısa devre yapıyordu ama gerilimler ona göre düzenleniyordu. muhtemelen bendekinde bu modül yok. ledin kalitesi ile alakalı.
-
olabilir. internette gösterilen çözümler her durumda işe yarayacak diye bir durum yok. elektronikte tolerans faktörü o kadar etkilidir ki 2. dünya savaşındaki gremlins şehir efsanesini doğurmuştur.
-
LED ler ışık veren diyottur.
Ligth emittig diode
Polarite nin bulunması kolay: LED de anot- katot var
Diyotta da anot- katot var.
Diyotu ters takarsanız akım geçmeyeceği için LED ampul yanmayacaktir.
Doğru polarite de takılan Diyotla LED ampul tekrar ışıldayacaktır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X