Şimdi Ara

LED ekranlı laptop almadan önce OKUyun! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
20.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Monitörlerin bakış açıları daha fazladır. Bende HP 22" monitör var ve tam yandan baksam bile gram bozulma olmuyor. Resmen tüplü flat ekran gibi ama laptopta öyle değil bakış açıları sınırldır. Çoğu laptoptada böyledir. Ama eğer acer değil daha fazla para verirseniz ekran kaliteside artar. Ben o monitöre 700 lira verdim zamanında, laptoptaki ekranla masaüstü monitör karşılaştırması gerçekten çok yanlış.

Benimkide led aydınlatmalı ama sendeki kadar bozulma olmuyor nedense ilginç gerçekten. Hatta diğer yeni seri HP DV6 laptopum var 13 serisinden. LED display diye satılıyor etiketleri var led olduğu bariz belli daha parlak onda da böyle bozulma yok hiç hatta kardeşime aldım o aleti ve benimki 11 serisi onunkini kıskanıyorum valla okadar parlak canlı ve net görüntü olmaz yav hele filmlerde muhteşem oluyor. Ama açılar sınırlı gene de elbette laptop ekranları normal bir monitörler gibi kesinlikle olamaz.

Hem laptop ekranına neden okadar kenardan bakasınki, kişisel bir alet bu sadece sen varsın karşısında dik bir görüş açısı ile bakıyorsun sürekli. Çok fazla sorun edilecek bişey değil diye düşünüyorum.

Bu arada 3-4 arkadaşa dikkat ettim. Forum mantığını anlayamamışsınız siz herhalde. Bu ne terbiyesizlik, adam normal monitör ile kıyaslanamaz diyor biri ağzıma geleceğimi söğlücem ama neyse diyor diğeri de adam ol diyor, başka bir arkadaş araştırmadan tüm led ekranlar brmiş gibi yargısız infaz yapıyor. Eleştirince de kendilerine kötü oluyorsun. Böyle yapacaksanız yazmayalım bilgi vermeyelim arkadaşlar. Niye konu açıyorsunuz ozaman.

• lcd notebook ılede karsılasdırdım tam karsıdan dahı baksam lcd daha kalıdelı oluyordu helekı yan acılırdan bakılınca felaket..
    zaden yakın tarıhde acer ı uzulerekden satacam lcd ekranlı bı makına alacam.veyada notebook a lcd monıtor baglayacam..
  • Arkadaşım öncelikle yanlış anlamanı isteMem senin aldıgın makine buyuk bi ihtimalle sorunlu çünkü daha önce ACER AS4710G model LCD ekranlı laptopum vardı ve görüntü kalitesi harbiden güzeldi.Onu sattıkdan sonra yine ACER AS5739G model LED ekranlı bi laptop aldım ve su konuda haklısın sen ekrana caprazdan bakarsan görüntü söyledigin sekilde bozuluyo ama abartılacak bi sorun değil bu çünkü kimse tutupda ekrana çaprazdan bakarak kullanmaz.Laptop dedigimiz aletler gunluk kullanımda istedigimiz yerde kullanılmak için yapılan ve pille çalışan aletlerdir.pil ömrünü uzatabilmek amaçlı bu şekilde ekran kullanılıyo artık.Laptop kişisel kullanım içindir kucagında masada yada yatagında kullanabilecegin bi alet kendine gore ekranı ayarlarsın ve kullanırsın ama ben caprazdan kullancam dersen daha oyle kullanabilecegin LED ekranlı bi laptop yok ve açtığın başlık yaptığın yorumlar ve koyduğun resimler içinde tşk ederim.Şunuda belirteyim LED ekranla LCD ekranı karşılaştırmak CRT monitörler LCD karşılaştırmak gibi bişi.Görüntü çok net olsun diyosanız

YAŞASIN CRT MONİTÖRLER

• neyse arkadaşım,
    o kadar verip kötü birşey almasınlar
    biz aldık pişman olduk diye uyaralım dedik,
    biri ters ters cevap yazdı,
    biri terbiyesizlik dedi verdiğimiz cevaba.
    cevabım yok maalesef, siz haklısınız:)

ama göz var nizam var,
    bu işler sadece forumda mantık yürütmekle olmaz,

gidin ve sadece acer 5739g ve 5758'i yanyana koyup bir bakın
    ondan sonra konuşalım tartışalım,
    sadece elindeki laptoba bakıp farkı nasıl anlayacaksın?
    her led ekran kötüdür demiyorum,
    görerek alın diyorum, siz led ekran şöyledir
    laptoplarda böyledir anlatıyorsunz.

ayrıca forum mantığı
    "Birbiriyle alakasız 3-5 devrik cümle kullanarak onun bunun emeğiyle dalga geçmek ya da
    ona buna ahlâk ders vermek değil"

bu ara Yazılımcı, 5 dk uğrayıver teknosaya orda var ikisi de,
    senin hp'nin ledi iyi olabilir terbiye abidesi kardeşim:)
    gerçekten farkı göreceksin emin ol

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Monitörlerin bakış açıları daha fazladır. Bende HP 22" monitör var ve tam yandan baksam bile gram bozulma olmuyor. Resmen tüplü flat ekran gibi ama laptopta öyle değil bakış açıları sınırldır. Çoğu laptoptada böyledir. Ama eğer acer değil daha fazla para verirseniz ekran kaliteside artar. Ben o monitöre 700 lira verdim zamanında, laptoptaki ekranla masaüstü monitör karşılaştırması gerçekten çok yanlış.

Benimkide led aydınlatmalı ama sendeki kadar bozulma olmuyor nedense ilginç gerçekten. Hatta diğer yeni seri HP DV6 laptopum var 13 serisinden. LED display diye satılıyor etiketleri var led olduğu bariz belli daha parlak onda da böyle bozulma yok hiç hatta kardeşime aldım o aleti ve benimki 11 serisi onunkini kıskanıyorum valla okadar parlak canlı ve net görüntü olmaz yav hele filmlerde muhteşem oluyor. Ama açılar sınırlı gene de elbette laptop ekranları normal bir monitörler gibi kesinlikle olamaz.

Hem laptop ekranına neden okadar kenardan bakasınki, kişisel bir alet bu sadece sen varsın karşısında dik bir görüş açısı ile bakıyorsun sürekli. Çok fazla sorun edilecek bişey değil diye düşünüyorum.

Bu arada 3-4 arkadaşa dikkat ettim. Forum mantığını anlayamamışsınız siz herhalde. Bu ne terbiyesizlik, adam normal monitör ile kıyaslanamaz diyor biri ağzıma geleceğimi söğlücem ama neyse diyor diğeri de adam ol diyor, başka bir arkadaş araştırmadan tüm led ekranlar brmiş gibi yargısız infaz yapıyor. Eleştirince de kendilerine kötü oluyorsun. Böyle yapacaksanız yazmayalım bilgi vermeyelim arkadaşlar. Niye konu açıyorsunuz ozaman.

• garıp bı durum ozel msj dan resımlerı kaldırmam konusunda telkınde bulunan kısıler aynı msj ları tekrar yollamalarıdurumunda sikayet edıleceklerdir.
    burası paylasım formu ıyı veya kotu ne varsa paylasırız amac budur.
    ben acer almayın demıyorum acer notebook alın f-p oranı cok ıyı ama lcd ekranlısını alın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esereser -- 21 Ocak 2010; 20:14:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esereser

garıp bı durum ozel msj dan resımlerı kaldırmam konusunda telkınde bulunan kısıler aynı msj ları tekrar yollamalarıdurumunda sikayet edıleceklerdir.
    burası paylasım formu ıyı veya kotu ne varsa paylasırız amac budur.
    ben acer almayın demıyorum acer notebook alın f-p oranı cok ıyı ama lcd ekranlısını alın..

Değerli arkadaşım sen üstüne düşeni yapmış uyarıda bulunmuş alırken dikkatli olun demişsin.Bazı arkadaşlar durumdan rahatsız olmuş sanki.
    Ne var bunda bende anlamadım.Okadar foto çekip koymuşsun konu ile ilgili bizleri bilgilendirmişsin.
    Eline sağlık
  • resimleri kaldır istersen,
    o kadar esnaf arkadaş var ayıp olmasın(!!!!)
  • Bakış açısından hocam o dert etme
  • quote:

Orijinalden alıntı: esereser

işde yan yana fotolar
    sıyahlara bakın 2 senelik lcd mı daha ıyı yoksa led ekranmı.
     LED ekranlı laptop almadan önce OKUyun!

büyük bir sorun bence... aynısı bendede var led teknolojisi lcd den daha iyi olması lazımken daha kötü......
  • Aslında LED ekranlar LCD'lere göre daha temiz ve keskin görüntü sunması gerekir ama LED ekranlar şu anda daha gelişme aşamasında . Yıllarca LCD'leri geliştirdiler ve çok iyi yerlere geldi ekranlar ama LED ekranlar her konuda(renk, keskinlik ve enerji) LCD'dilerden daha iyi. Sony, Apple ve 1kaç firma daha LCDnin ömrünün bitmediğini şimdilik LEDlerin geliştirilmesinin gerekli olmadığını savunuyor ve bence haklılar. LCD halendaha limitlerine kadar kullanılmış değil ama 2-3 seneye LCD'ler çok kalmayacak yapılmayacak. LED ekrana geçmek için bence daha erken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CurciX -- 30 Aralık 2010; 12:23:02 >
  • led ekran dediğimiz led aydınlatmalı ekranlar.Daha full led ekranlar tam yaygınlaşmadı esas görüntü kalitesi o zaman çıkacak.Şimdilik en iyi görüntüyü eski crtler ondan sonra plasma lar veriyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkey2008abc

led ekran dediğimiz led aydınlatmalı ekranlar.Daha full led ekranlar tam yaygınlaşmadı esas görüntü kalitesi o zaman çıkacak.Şimdilik en iyi görüntüyü eski crtler ondan sonra plasma lar veriyo

Bütün LCD ekranlar LED aydınlatmalı benim dediğim full led. Ve tabiki plazmalar en iyileri ama ledler onları da devirecek çünkü plazmaların 2 kötü tarafı var ısınmaları ve çok fazla enerji tüketmeleri.
  • KONU ESKİ AMA BUNU BELİRTMEDEN GEÇMEYECEĞİM ASUS LED EKRAN KONUSUNDA ÇOK GERİ KALMIŞ VE TEKNİK DESTEK SIFIR BEN İKİ AY ÖNCE ASUS K53T ALDIM VE EKRANI ÇOK BERBAT GARANTİYLE UĞRAŞIYORUM HALA VE SAKIN ASUS ALMAYIN HELE Kİ LED EKRANLI ASLA ALMAYIN
  • son zamanlarda ,insanlar laptop alırken herşeyi bir kenara bırakıp markaların şişirilmiş özelliklerine ve performansa bakıp tercih ediyorlar.bu o kadar yanlış bir davranıştırki anlatamam.ben laptopu alırken (rica uzerine eşime dostuma) önce kasa kalitesine sonra ekran kalitesine en son da performans bileşenlerine dikkat ederim,misal casper,exper gibi markalarin diğer markalara oranla daha ucuz olmasının tek sebebi vardır bu da malzeme kalitesi.mobil olarak kullanacağınız aleti tıpkı ayakkabi alir gibi incelemek zorundasınız,netten siparis verdiğiniz laptop size plastik oyuncak kalitesi ile geldiğinde i7 ,de olsa ne derece sindirebilirsiniz bilemiyorum.kağıt üzerinde donanim olarak belki sizi 10 sene götürür , fakat hangi plastik 10 sene dayanır ? bunu düşünün .ekranda bu misal yüksek performans ucuz fiyat diye aldanıp hataya düşmeyin o fiyat farki kasa kalitesi ekran menteşesi ekran kalitesi derken yok olup gidiyor,özellikle görerek ve sindirerek almak en mübah olanıdır,hani bakkaldan da sakiz almıyorsunuz bununda farkinda olarak çıkın alışverişe .teknolojiden anlamiyorsaniz da mutlaka anlayan bir tanıdık bulun,kusuruma bakmasınlar ama teknoloji mağazalarindaki çalışanlar doğal olarak sizin değil kendi çıkarlarının peşindeler.

• Sorun acer'in kullandigi kalitesiz ekranda, ayrica yandan bakinca kararan lcdlerde var.

Ve okuma ozurluyuz, led aydinlatmali diyor bak ekran komple led degil aydinlatmasi led sadece kalan bilesenler lcd ekranla ayni.

Led ekran almayin diye uyarmaktansa acer dandik ekran paneli kullaniyor diye uyarin daha mantikli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgw7 -- 21 Şubat 2012; 1:43:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hgw7

Sorun acer'in kullandigi kalitesiz ekranda, ayrica yandan bakinca kararan lcdlerde var.

Ve okuma ozurluyuz, led aydinlatmali diyor bak ekran komple led degil aydinlatmasi led sadece kalan bilesenler lcd ekranla ayni.

Led ekran almayin diye uyarmaktansa acer dandik ekran paneli kullaniyor diye uyarin daha mantikli olur.

ekran komple led olmaz aydınlatma teknolojisi led dir arka aydınlatmayı led şeklinde lambalarla sağlar buda biraz güç tasarrufunu artırır normal lcd'lerde kullanılan ise yandan aydınlatmalı florasan'la olur her ikisinin kullandığı panelde lcd(likit kristal ekran) ekrana dokunursan lcd ve led'de sıvı kaymasını görürsünüz bir bilgi yanlışlığını gidermek açısından dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

quote:

Sorun acer'in kullandigi kalitesiz ekranda, ayrica yandan bakinca kararan lcdlerde var.

ekran komple led olmaz aydınlatma teknolojisi led dir arka aydınlatmayı led şeklinde lambalarla sağlar buda biraz güç tasarrufunu artırır normal lcd'lerde kullanılan ise yandan aydınlatmalı florasan'la olur her ikisinin kullandığı panelde lcd(likit kristal ekran) ekrana dokunursan lcd ve led'de sıvı kaymasını görürsünüz bir bilgi yanlışlığını gidermek açısından dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

quote:

Ben farkli birseymi dedim ki alinti yapip aynisini yaziyorsunuz?

• emeğie sağlık kardeşim
  • Ekran kartınızın driverlarını güncelleyin, muhtemelen problem ortadan kalkacaktır.
    Led ekranların görüntüsü biraz farklı oluyor ve göz alışana kadar tuhaf gelebiliyor bunuda
    göz önünde bulundurmalısınız. Başka bir problem yoksa ekran kartı driver güncellemesi
    sonrasında herşey yoluna girecektir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.