Şimdi Ara

LED ekranlı laptop almadan önce OKUyun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
20.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçenlerde led ekranlı bir dizüstü aldım-
    alırken de teşhirdeki ürünün dikkatimi çekti ekranın berbatlığı
    fakat teşhirdeki ürünün ayarlarının oynanmasına bağladı tezgahtarlar

ben de sorun etmeden aldım
    ..fakat başka dizüstülerden çok kötü olan eski bilgisayarım bile
    bu makinanın yanında mükemmel bir mükemmel durdu ekran açısından

Özellikle acerin bu led ekranlı serilerini alacak olursanız
    hele hele bir web sitesinden se
    muhakkak sipariş vermeden aynı seri kasa ve ekranı bir yerde görün
    sonra pişman olmayın!!!

(bu mesajı bir inceleme başlığı altına yazmıştım
    ama öneme binaen ayrı bir başlık açmayı uygun buldum)

• arkadasa katılıyorum dıkkatlı olun ledlere
  • oldukça önemli, teşekkürler.3-5 fps fazla olsun ekran önemli değil mantığıyla hareket etmeyelim.
  • led ekranda nasıl bir problem yaşadınız. led ekranlar daha parlak daha ince ve daha enerji tüketiyor lcd den iyi diye pazarlanıyor berbat demişsiniz açıklarmısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fulsac

led ekranda nasıl bir problem yaşadınız. led ekranlar daha parlak daha ince ve daha enerji tüketiyor lcd den iyi diye pazarlanıyor berbat demişsiniz açıklarmısınız?

öncelik arkadaşim led tam karşidan bakman gerekıyor bıraz caprazdan bak ozellıkle sıyah renk ınanılmaz kötüleşiyor.
    sonra beyaz renk yanı foruma konu yazarkene beyaz ekran cıkıyorya karsına tam beyaz veremıyor parlaklıgı acdınmıydı gözünü ınanılmaz alıyor.
    bende lcd varken ıkısını yan yana koydum fark ınanılmazdı cok sasirdım.
    led ekranı alırkene fark etmısdım zaden teknosada calısan ayarları yok ondandir dedi evde ne denedıysem boş olmuyor lcd deki net ve berrak görüntüyü alamıyorum kesınlık lcd alın dıyorum lcd ler gercekden mukemmek göründü verıyor sıyahlarda ıse cok daha basarılı.
    mesela fılm ızlıyom fılımde gece sahnelerı varsa vay halıme led resmen cuvallıyor kır benı parcala dıyor,tabıkı bu farkları ancak pc de uzun sureler gecıren fılmlere meraklı olan kısıler anlar amotor kullanıcılar fark edemez..
    gercekden samımı olarak dıyorumkı lcd ekranlı olan modellere yonelın led daha yenı gelısmesı lazım.
    bundan 3-4 sene sonra led ekranlar tartısmasız cok daha basarılı olacakdır ama suan için tam bı rezalet.

talep olursa lcd ekran ıle yan yana resmını cekebılırım farkı anlamanız acısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esereser -- 20 Ocak 2010; 20:39:05 >

• Evet gerçekten de kötü bir durum.Teknosa'da inceledeğim modellerde hepsi böyleydi.LCD'li model öneriyorsun ama artık neredeyse bütün firmalar LED'e geçti onun için LCD'li bulman çok zor
  • işde yan yana fotolar
    sıyahlara bakın 2 senelik lcd mı daha ıyı yoksa led ekranmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esereser -- 20 Ocak 2010; 21:14:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki model beyendim ikiside led li.teknosada asus F83VFF213DV VE Acer AS5740G-333G32MN Intel Core i3 330M 2.13GHZ 3GB 320GB 15.6 yarın karşılaştırayım led ten başka çare yok gibi
  • teşekkür ederim
  • ayni resim

buda önden cekim

• sendeki acerle 5740g nin kasaları aynımı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stroma

sendeki acerle 5740g nin kasaları aynımı ?

hayır aynı degil farklılıklar var.
  • Sağolsun arkadaş daha iyi görelim diye bir sürü zahmet edip fotograf çekmiş koymuş,
    almış pişman olmuş ve
    başkası da aynı hataya düşmesin istiyor

yoksa sen led ekranlı laptop mu satıyorsun???? ki bu derece çaba içindesin?
    biz görmeden-denemeden almayın diyoruz,
    beğenen gider gene alır,

E2,5-3 yıllık eski datron laptobumun yanına koyduğumda bile
    bariz bir şekilde led aydınlatmalı olan BERBAT
    renkler o kadar tuhaf duruyorki eskisinin yanında
    balış açısı ve siyahlıklar da cabasıııı
    geri iade edene kadar alnımın damarı çatladı!!!!!!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

laptop un ekranı ile bi monitörü kıyas etmeye çalışıyosun. 4 5 topic te de bas bas bağrıyosun led ekran berbat. yanında lcd kral gibi duruyo diye. azcık oku araştır. yaptığın karşılaştırmaya burda arkasıyla gülücek adam çok. bana kalırsa talep et başlığını silsinler. notebook ekranı ile philips monitörü kıyaslıyo adam...

kardes ben hata yapdım baskalarıda yapmasın dıye eklıyom bunları acer markasını severım ben ama led ekran olmamıs.
    benden once kımse forumda bu sekıl bı eylemde bulunmamısdı ben almısdım makınayı egerkı benden once bırı belırtseydı bu sorunu almazdım bu makınayı ben belırtıyorumkı baskaları bılsın ne aldıgını amac sadece bu forumun amacıda bu zaden bılgılendırme.
  • bu söyledikleriniz netbooklar içinde geçerlimi arkadaşlar zira önümüzdeki hafta asus 1005ha alıcam oda led ekran diye biliyorum.
  • lcd monitörle laptopun ekranını karşılaştırma gerçekten çok gülünç bi hareket
    tut lcd ve led aydınlatmalı 2 tane laptopu karşılaştır. LED kendini kalite olarak gösterecektir
    monitörün daha iyi göstermesi de doğal , sonuçta laptop taşınabilir ve kişisel alet olarak sürülüyor piyasaya. Niye 160 170 derecelik görüntü açıları yakalamak için uğraşıp maliyet arttırsınlar ki? ha lsa daha iyi olur ama yok !
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaymzBond

lcd monitörle laptopun ekranını karşılaştırma gerçekten çok gülünç bi hareket
    tut lcd ve led aydınlatmalı 2 tane laptopu karşılaştır. LED kendini kalite olarak gösterecektir
    monitörün daha iyi göstermesi de doğal , sonuçta laptop taşınabilir ve kişisel alet olarak sürülüyor piyasaya. Niye 160 170 derecelik görüntü açıları yakalamak için uğraşıp maliyet arttırsınlar ki? ha lsa daha iyi olur ama yok !

egerkı benı dıkkatlı dınleseydın anlardın dedımkı bende lcd notebook vardı ıkısını karsılasdırdım led cok kodu dedım..anlıyacagın notebook ları karsılasdırdım.
    elımde lcd ekran notebook olmadıgı ıcın pc nın kıyle karsılasdırdım suan.
    ama yanı sızın dedıgınızde ılgınc lcd de notebook veya monıtor fark etmıyorkı hepsı aynı sayılır notebook lcd ıle monıtor lcd sı arasındakı farkı acıklarmısın ogrenelım.
    sakın notebook ıcın ozel yapıyolar gıbı bısey deme bıde 160 170 derecelık acıdan bahsetmıyoruz burada yıne ıyı okumamıssın tam karsısında olmanız gerekıyor net goruntuyu almak ıcın bıde bu kadar bılgılı oldugunuza gore led ekranlı notebook olmalı sızde veyada led ekran uredıyorsunuz acıklarınızı su yuzune cıkaranlara da baya kızgın oluyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esereser -- 21 Ocak 2010; 2:30:30 >

• esereser kardesım ,

bizleri uyarma ve bilinclendirme geregi duymussun ,
    cok tesekkur ederım.

bu deneyımını ve uyarılarını dıkkate alacagımızı bılmenı ısterım.

saygı ve selamlarımla.
  • Allah allah, şaşırdım kaldım. Bende 5739 kullanıyorum LED ekranlı ama görüntüsü acayip keskin ve güzel. Evde 42" ve 22" olmak üzere 2 adet ekranım daha var inan Laptopun ekranındaki görüntü 2 sinde de yok. Acaba ekran arızalı olmasın.

Yanlış anlama eleştirmiyorum sadece acaba ekranmı problemli sendeki diye merak ettim..olabilir bu elektronik işi çünkü.
  • Monitörlerin bakış açıları daha fazladır. Bende HP 22" monitör var ve tam yandan baksam bile gram bozulma olmuyor. Resmen tüplü flat ekran gibi ama laptopta öyle değil bakış açıları sınırldır. Çoğu laptoptada böyledir. Ama eğer acer değil daha fazla para verirseniz ekran kaliteside artar. Ben o monitöre 700 lira verdim zamanında, laptoptaki ekranla masaüstü monitör karşılaştırması gerçekten çok yanlış.

Benimkide led aydınlatmalı ama sendeki kadar bozulma olmuyor nedense ilginç gerçekten. Hatta diğer yeni seri HP DV6 laptopum var 13 serisinden. LED display diye satılıyor etiketleri var led olduğu bariz belli daha parlak onda da böyle bozulma yok hiç hatta kardeşime aldım o aleti ve benimki 11 serisi onunkini kıskanıyorum valla okadar parlak canlı ve net görüntü olmaz yav hele filmlerde muhteşem oluyor. Ama açılar sınırlı gene de elbette laptop ekranları normal bir monitörler gibi kesinlikle olamaz.

Hem laptop ekranına neden okadar kenardan bakasınki, kişisel bir alet bu sadece sen varsın karşısında dik bir görüş açısı ile bakıyorsun sürekli. Çok fazla sorun edilecek bişey değil diye düşünüyorum.

Bu arada 3-4 arkadaşa dikkat ettim. Forum mantığını anlayamamışsınız siz herhalde. Bu ne terbiyesizlik, adam normal monitör ile kıyaslanamaz diyor biri ağzıma geleceğimi söğlücem ama neyse diyor diğeri de adam ol diyor, başka bir arkadaş araştırmadan tüm led ekranlar brmiş gibi yargısız infaz yapıyor. Eleştirince de kendilerine kötü oluyorsun. Böyle yapacaksanız yazmayalım bilgi vermeyelim arkadaşlar. Niye konu açıyorsunuz ozaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 21 Ocak 2010; 11:36:59 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.