Şimdi Ara

LED ekranlı laptop almadan önce OKUyun! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
20.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende alırken mutlaka acerdan yana kullandım tercihimi
    tabi burda yazan tüm arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize katılıyorum
    ben alırken acerin 5742g modelini tavsiye önerdiler ve hiç şikayet gelmedi
    yani şöle diyim arkadaşlar elektronik biraz şans işi
    kime sorunlu çıkar arıza devam eder kimi led ekranlarda siyehlık çıkar dediğim gibi
    elektronik işi şans işi dir ?
  • Bu led ekranların çoğu edge led denen ucuz versiyonlar. Yani ekranın alt kenarından ışık veren lamba led labma, hepsi bu. Backlit lcd edge led den daha iyi görüntü verir. Bendeki 2004 den kalma 17" fujitsu notebook'un ekran kalitesini bir dell xps serisinde bir de macbooklarda görüyorum. Eskiden notebooklar daha üst gelir grubuna hitap eden özel cihazlardı. Tabana yayıldıkça fiyat kırabilmek için parça kalitelerini düşürdüler. Yani yukarıda bir arkadaşın dediği gibi görerek alın. Kağıt üzerinde verdikleri özelliklere, full hd led ekranlı, i7 li falan fıstık diye pazarladıkları Çin malı oyuncaklara kanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenghis -- 14 Mayıs 2012; 13:54:12 >
  • selam tenghis krdeşim bnde olanda acer 5742g LED LCD OLARAK YAZIYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaymzBond

lcd monitörle laptopun ekranını karşılaştırma gerçekten çok gülünç bi hareket
    tut lcd ve led aydınlatmalı 2 tane laptopu karşılaştır. LED kendini kalite olarak gösterecektir
    monitörün daha iyi göstermesi de doğal , sonuçta laptop taşınabilir ve kişisel alet olarak sürülüyor piyasaya. Niye 160 170 derecelik görüntü açıları yakalamak için uğraşıp maliyet arttırsınlar ki? ha lsa daha iyi olur ama yok !

Bir de şu açıdan bakın. İzleme açısı dar olduğu için ekranı en iyi siz görürsünüz yanınızdakiler ekranı iyi göremez bu da sizin kendinizi güvende hissetmeniz için iyi.
  • bu durumdan bende çok şikayetçiyim, piyasada led ekranlı diye satılan laptopların çoğu led değil... buna dikkat edin, kağıt üzerinde sadece led yazısını yazmak için uydurulmuş bir deyim bu, sıradan lcd ekranların arkasına koyulmuş bir aydınlatma plakası var, neymiş efenim led aydınlatma olduğundan led ekran luyormuş.. hiç öyle olmuyor, gerçek led ile arka aydınlatmalı led i kıyaslayın aradadünya kadar fark var, geçenlerde neti bir kurclıyayım dedim, satış sitelerinde hep led aydınlatmalı ekran diye geçenlerden var, gerçek led ekranlı bir laptop arıyayım dedim bulamadım, ne şekilde arama yapıp da bundan emin olunur bilmiyorum çünkü, geçek led ekran şu dokunmatik tabletlerde kullanılan ips diye geçen ekranlar yada kaliteli cep telefonlarındaki mesela iphone samsung s5 vs gibi görüntü verir, sağdan soldan yukarıdan aşağıdan nereden bakarsanız bakın milim renk farkı ve bozulma yaratmaz, şimdi ben bir gerçek led ekranlı laptop almak istiyorum, ama arama kriterlerinde ve özelliklerinde grçek led vs diye yazmıyor, acayip bir durum, bu durumda netten satıl alım karavana, en iyisi gidip görüp seçmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 17 Aralık 2015; 13:05:37 >

• Cep telefonlarında kullanılan ekranda da led aydınlatma kullanılıyor. iPhone 6s özelliklerinden "5.5-inch (diagonal) LED-backlit widescreen" bunu görebiliriz. LED ekranlı bir laptop alacağınıza ips ekranlı bir modele yönelmeniz daha iyi olur bence.

Bunlardan harif gözünüzle görüp almak, dediğiniz gibi en doğru olanı olacaktır.
  • Ayrıca Işık sızmasına DİKKAT edelim ..?

Video Link :https://www.youtube.com/watch?v=L9uGwodXlkA

IPS - mat - Panel Tercihim. Her açıdan iyi görüntü
    Parlayan Ekran - Lenovo Diğeri Acer Nitro IPS Mat

LED ekranlı laptop almadan önce OKUyun!

• şuan masaüstünde LGe2350 gerçek led monitör kullanıyorum, yanımda da dell 3543 arka aydınlatmalı led laptop var, lg ye ne kadar aşağıdan sağdan soldan vs bakarsam bakayım gram renk yada ışık değişimi olmuyor, ama dell e şöyle 45 derece aşağıdan sağdan bakayım rezillik, siyahlar grileşiyor, ne renk kalıyor ne ışık, led mi şimdi bu? bildiğin LCD ama özelliklerine bakarsan LED miş... o sebeple gidip görüp inceliyerek almak çok daha iyi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi molella -- 17 Aralık 2015; 20:12:45 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.