Şimdi Ara

Led far tavsiyesi hk. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
3
Favori
34.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam ultinon bir seri ve içinde farklı modeller var.

Ultinon essential giriş seviyesi modeller. Eskiler 2018 yeniler 2020 de çıktı.

Düz ultinonlar orta seviye. 2018 de çıktı.

Xtreme ultinon daha üst. 2017 de çıktı 2020 de g2 versiyonları çıktı.

Ultinon pro ise en üst seviye modeller. 2021 de çıktı bunlar da.

Sizin attığınız normal ultinonlar eski bir model. Parlaklığı daha düşük fakat ömrü daha uzun. Muhtemelen ipli ultinonların daha pahalıya satılması gibi fiyatlarda bir karmaşa var. G2 ve pro serisi ise daha yeni modeller. Çip yerleşimi ve yapısı güncellenmiş. Odaklamaları daha iyi bu modellerin. Eski ipli ile g2 modeli kullandım aradaki farkı görüyorsunuz. Eski Extreme ultinon da inceleme fırsatım oldu onun parlaklığı daha yüksekti fakat odak biraz dağınıktı. Yenileri için odağı daha iyi demişler. Size önerdiğim essential g2 modeller 1700 lümen.

Eğer kısada kullanacaksanız zaten fazlasını önermiyorum çünkü hem yakına çok ışık geldiği için ileri görüşünüzü bozuyor ve uzunu baskılayabiliyor aynı zamanda sızan ışık artıyor. Sizin farlar h4 olduğundan uzunu baskılama yaşamazsınız fakat fazla parlağa giderseniz etrafı rahatsız edebilir.

Eğer bütçeniz var ise ben size Türkiyeden g2 almanızı öneririm. Eğer daha ucuz bişey isterseniz de narva h4 alabilirsiniz. İkisi de türkiye de uygun fiyata bulunabiliyor. Ben alırken fiyatlar yüksek olduğu için aliexpressten almıştım fakat garanti iade vs olmuyor. Şimdi aynı fiyata buradan alabiliyorsunuz.

• metinTasci M kullanıcısına yanıt

Bunlar da düz ultinon 2017 veya 2018 de çıktılar diye hatırlıyorum. Ama gayet iyiler. Sadece pro serisi çıktı yeni yakın zamanda bu tipler için.

• çok karışmış burası, philips'in resmi sitesini baz alarak durumu toparlayalım biraz, bir kere "bütün ürünler birbirinin devamı" gibi düşünmeyin, yok "eskisi telli soğutma idi yenisi fanlı oldu" vs. vs. bunları kafanızdan silin. bu ürünlerin hepsi kendi içinde "farklı seriler" içinde yer alıyor evet tekrar ediyorum; bu çıkan eskisinin devamı vs. diye bişey yok sürekli bunu yazmayın, farklı serilerde olan ürünleri birbirine karıştırıyorsunuz. kutusunda "G2" olarak belirtilen sadece bikaç üründe birbirinin devamı durumu var, aynı seri içinde olmak kaydıyla.

şimdi daha az kaliteli seriden daha yüksek kaliteli seriye göre sıralama yapalım (seri arasındaki farkları belirterek)

1-) Ultinon Essential LED (Essential=temel seviye/giriş seviyesi)
    * aktif-fanlı ve pasif-telli soğutma mevcut
    * %100 parlak ışık
    * 5 yıl çalışma ömrü

2-) Ultinon LED
    * sadece aktif soğutma mevcut
    * %160 daha parlak ışık
    * 8 yıl çalışma ömrü

3-) Xtreme-Ultinon LED
    * aktif ve pasif(airflux) soğutma mevcut
    * %200 daha parlak ışık
    * 12 yıl çalışma ömrü

Led far tavsiyesi hk.

burdaki linkten filtreleme yaparak "farklı serilerdeki" ürünleri inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 3 Mayıs 2021; 14:14:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 38DS315

Hocam ultinon bir seri ve içinde farklı modeller var.

Ultinon essential giriş seviyesi modeller. Eskiler 2018 yeniler 2020 de çıktı.

Düz ultinonlar orta seviye. 2018 de çıktı.

Xtreme ultinon daha üst. 2017 de çıktı 2020 de g2 versiyonları çıktı.

Ultinon pro ise en üst seviye modeller. 2021 de çıktı bunlar da.

Sizin attığınız normal ultinonlar eski bir model. Parlaklığı daha düşük fakat ömrü daha uzun. Muhtemelen ipli ultinonların daha pahalıya satılması gibi fiyatlarda bir karmaşa var. G2 ve pro serisi ise daha yeni modeller. Çip yerleşimi ve yapısı güncellenmiş. Odaklamaları daha iyi bu modellerin. Eski ipli ile g2 modeli kullandım aradaki farkı görüyorsunuz. Eski Extreme ultinon da inceleme fırsatım oldu onun parlaklığı daha yüksekti fakat odak biraz dağınıktı. Yenileri için odağı daha iyi demişler. Size önerdiğim essential g2 modeller 1700 lümen.

Eğer kısada kullanacaksanız zaten fazlasını önermiyorum çünkü hem yakına çok ışık geldiği için ileri görüşünüzü bozuyor ve uzunu baskılayabiliyor aynı zamanda sızan ışık artıyor. Sizin farlar h4 olduğundan uzunu baskılama yaşamazsınız fakat fazla parlağa giderseniz etrafı rahatsız edebilir.

Eğer bütçeniz var ise ben size Türkiyeden g2 almanızı öneririm. Eğer daha ucuz bişey isterseniz de narva h4 alabilirsiniz. İkisi de türkiye de uygun fiyata bulunabiliyor. Ben alırken fiyatlar yüksek olduğu için aliexpressten almıştım fakat garanti iade vs olmuyor. Şimdi aynı fiyata buradan alabiliyorsunuz.

Güzel ve açıklayıcı anlatım için çok teşekkür ederim. 1000 liraya kadar bakıyordum e-xtreme serisi 1500 tl üzeri. G2 alıp geçeyim onu çok kişi burda tavsiye etti. Sadece farda yeterli alan varmı ona bakmam lazım, adaptörü bulamadım daha onu araştırmam lazım, birde merceksiz farlarımda umarım sıkıntı çıkmaz. Photon milestone alacaktım philips ultinon essential g2 modelinde karar kıldım.

Birde arkadaş rus ürünü tavsiye etmiş ama philips daha iyidir kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

çok karışmış burası, philips'in resmi sitesini baz alarak durumu toparlayalım biraz, bir kere "bütün ürünler birbirinin devamı" gibi düşünmeyin, yok "eskisi telli soğutma idi yenisi fanlı oldu" vs. vs. bunları kafanızdan silin. bu ürünlerin hepsi kendi içinde "farklı seriler" içinde yer alıyor evet tekrar ediyorum; bu çıkan eskisinin devamı vs. diye bişey yok sürekli bunu yazmayın, farklı serilerde olan ürünleri birbirine karıştırıyorsunuz. kutusunda "G2" olarak belirtilen sadece bikaç üründe birbirinin devamı durumu var, aynı seri içinde olmak kaydıyla.

şimdi daha az kaliteli seriden daha yüksek kaliteli seriye göre sıralama yapalım (seri arasındaki farkları belirterek)

1-) Ultinon Essential LED (Essential=temel seviye/giriş seviyesi)
    * aktif-fanlı ve pasif-telli soğutma mevcut
    * %100 parlak ışık
    * 5 yıl çalışma ömrü

2-) Ultinon LED
    * sadece aktif soğutma mevcut
    * %160 daha parlak ışık
    * 8 yıl çalışma ömrü

3-) Xtreme-Ultinon LED
    * aktif ve pasif(airflux) soğutma mevcut
    * %200 daha parlak ışık
    * 12 yıl çalışma ömrü

burdaki linkten filtreleme yaparak "farklı serilerdeki" ürünleri inceleyebilirsiniz.

https://www.philips.com.my/c-m-au/car-lights/headlights/latest#filters=CAR_HEADLIGHTS_SU%2CFK_CAR_LED%2CFK_CAR_LED_ULTINON_ESSENTIAL

Bende orta segment olan ultinon modelini düşünüyordum halbuki daha pahalı olduğu halde parlaklığı daha az ve odaklaması kötüymüş essential g2 modeline göre. X-treme serisi 1600e yakın çok fark var arada. Diğeri 470 civarı aliexpresste, Türkiyedeki fiyatları araştırmam lazım. Buraya girmesem gözü kapalı photon milestone alacaktım 700e..

• Sagiroda S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın önerdiği ledde güzelmiş ama oldukça güçlü, sorun yaratır mı bilmiyorum

Ek: 45watt gücü var (45*2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 3 Mayıs 2021; 15:36:8 >
  • Yeni ledlerde cree xd14 chip kullanılıyor. Çipler birbirine çok yakın boşluk yok , ışık daha doğrusal gidiyor.

Led far tavsiyesi hk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Arkadaşın önerdiği ledde güzelmiş ama oldukça güçlü, sorun yaratır mı bilmiyorum

Ek: 45watt gücü var (45*2)

Ben yine herkesin onayladığı g2 modeline odaklanayım😁. Inşallah pişman olmam merceksiz far yüzünden sıkıntı çıkmaz. Aracı aldığımda üstünde kendi orijinal ampülleri vardı sonra philips xtreme vision %130 taktım. Onunda 2 sene sonra teki patlayınca geri eskileri taktım şuan onlarla hiç memnun değilim. G2 takınca ışık dağılmasın benide karşıyı da rahatsız etmesin yeter. Bu konularda pinpirikliyim 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: Sagiroda

Ben yine herkesin onayladığı g2 modeline odaklanayım😁. Inşallah pişman olmam merceksiz far yüzünden sıkıntı çıkmaz. Aracı aldığımda üstünde kendi orijinal ampülleri vardı sonra philips xtreme vision %130 taktım. Onunda 2 sene sonra teki patlayınca geri eskileri taktım şuan onlarla hiç memnun değilim. G2 takınca ışık dağılmasın benide karşıyı da rahatsız etmesin yeter. Bu konularda pinpirikliyim 😊

Alıntıları Göster

sizi bilmem de ben o ledi çok beğendim. odağı harika yapıyor ve aşırı güçlü 50watt güç çekiyor neredeyse. aliexpressde otomatik vergi sistemi de yok 25 lira vergi ile 300 liraya geliyor. sanırım alıp denicem :)

far arka kapakları için şöyle bir parçada varmış, sağ farın arka kısmı boş ancak sol farın arkasında silecek su deposu var, mesafe kurtarırsa alcam

https://urun.n11.com/ampul/led-xenon-uyumlu-far-arka-kapagi-koruyucu-tum-araclar-icin-80mm-P336189506

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 3 Mayıs 2021; 22:19:2 >

• quote:

sizi bilmem de ben o ledi çok beğendim. odağı harika yapıyor ve aşırı güçlü 50watt güç çekiyor neredeyse. aliexpressde otomatik vergi sistemi de yok 25 lira vergi ile 300 liraya geliyor. sanırım alıp denicem :)

far arka kapakları için şöyle bir parçada varmış, sağ farın arka kısmı boş ancak sol farın arkasında silecek su deposu var, mesafe kurtarırsa alcam

https://urun.n11.com/ampul/led-xenon-uyumlu-far-arka-kapagi-koruyucu-tum-araclar-icin-80mm-P336189506

Alıntıları Göster

Bana g2 modelini belkide ilk tavsiye eden sizdiniz tam olarak hatırlayamadım şimdi kendiniz diğerini mi alacaksınız 🤣🤣

Sadece denemek için 😂 daha iyi ise bunu kullanırım ama sol farın arkasında hiç yer yok led sığmaz, philips essential g1 ile devam :)

Led far tavsiyesi hk.
  • quote:

Sadece denemek için 😂 daha iyi ise bunu kullanırım ama sol farın arkasında hiç yer yok led sığmaz, philips essential g1 ile devam :)

Aliexpresste philips vip store ile yazıştım

LED lights installed in Volkswagen will display dashboard errors! Also need to buy canbus!

Volkswagen'e takılan LED ışıklar gösterge tablosu hatalarını gösterecek! Ayrıca canbus satın almanız gerekiyor! Dedi.. oda 42 dolarmış. Ben bu sevdadan vazgeçtim 😀😀.

Canbus almasam o arıza lambası beni deli eder böylede çok pahalı oluyor..

• fc5+da canbus yazıyor ondan alın :)

• Dahili canbus olan led markaları var. Canbus harici olarak ta eklenebiliyor.

gittigidiyor
    H4 LED CANBUS ARIZA IŞIĞI KESİCİ MODÜL Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/h4-led-canbus-ariza-isigi-kesici-modul_pdp_651419729

• quote:

Orijinalden alıntı: 38DS315

Gen2 Türkiye de zaten aliexpress ile aynı fiyata satılıyor. Üst model dediğiniz ise eski bir model. Odaklaması daha kötü önermem o yüzden. Ayrıca yukarıda da yazdım size aparat gerekiyor aracınızda.

Son olarak reflektörlü farda fazla parlağa da kaçmayın. İllaki ışık sızması olur çünkü.

Extreme vision ile arasında çok fark varmı racing modelinin? Caddy merceksiz far h4 için hangisini tavsiye edersin? Önce photon milestone alacaktım sonra burda yorumlardan Philips ultinon essential g2 da karar verdim oda arıza lambası yakıyormuş aliexpressten 90 dolar + vergi ödeyip bide memnun kalmazsam ışığı saçar odaklama olmaz yağmurlu havada mahveder diye vazgeçtim gibi. Halogende hangisini alsam ki?

Yada o paraya essential g2 değermi gerçekten?

G2 yi türkiyede bulamadım aynı fiyata var dediniz ama

Fc5+ ı neden tercih etmiyorsunuz? vergiyle beraber 280 lira civarına geliyor. Odaklaması ve ışık şiddeti harika. Benim araçta sol arka farın arkasında yer olsa sırf denemek için alcaktım
  • quote:

Fc5+ ı neden tercih etmiyorsunuz? vergiyle beraber 280 lira civarına geliyor. Odaklaması ve ışık şiddeti harika. Benim araçta sol arka farın arkasında yer olsa sırf denemek için alcaktım

Youtube videolarındanmı bu kanıya vardınız yoksa bu ledi alan arkadaşınız varmı? Bilemedim kafam karışık merceksiz farda led işe yaramıyor diyen çok kişiyle konuştum. Yağmurlu havalarda hiç önünü göremiyorsun diyenler vardı tabi onlarınki hangi marka ve modeldi bilmiyorum.

Racing vision +150 % ışık parlaklığı diyor ama kısa ömürlü sadece 200 saate kadar dayanıyormuş extreme vision +130% parlaklık ama 450 saate kadar. Onu daha önce kullanmıştım ampulün birisi 2-3 senede patlamıştı sonra geri kendi ampulünü taktım şuan o var üstünde.

Youtube, yorumlar vs.
    Merceksiz farda işe yaramıyor diyenlerin hepsi cob led furyasından kaynaklı. Her sokakta bi aksesuarcı acıldı aliexpressin 50 liralık cob ledlerini 150-200 liraya zebil gibi satınca böyle bi kanı oluştu. Csp ledlerde böyle bi sorun yok. Odaklaması oldukça iyi.

1 senelik ömrü olan o halajenlere 150-200 lira verene kadar 280 liraya fc5+ alın geçin. Sizde bu araştırma işinden kurtulun artık. Yok ben illa halojen alcam diyorsanız o ürünlerden almayın 20 liraya osram standart alın takın yine farkı hissedersiniz.

Trendyolda var. Linkini daha önce de attım sizi etiketleyerek.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.