Şimdi Ara

LED MONTAJI YARDIIIIIIIIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam benkasama led takmak istiyorum. Çoğunuz bilir bu çakmakların arkasında mor ışık veren ledler var onlardan 3 tane var elimde ve değerlendirmek istitorum. Ayrıca yakın zamanda kasama UV boya atıcam. Bu ledlerinn montajı ile ilgili bana yardım ederseniz sevinirmm.

• Kardeş bende ledlerle çok uğraşıyorum...genelde ledler 3.2V ile çalışır ve 4.0 V ye kadar sorun çıkarmaz(bu olay bazı ledler için geçerli?...onun için molexin(yani PSU güç kablolarından) Siyah ve Sarı Kablolarından birer kablo çıkar....ledleri birbirine seri olarak bağla...sonra ledlerin + sına sarı kabloyu, - sine ise siyah kabloyu bağla...böyle yaparsan ledlerin çalışmaya başlıyacaktır...
    yada ledleri birbirine paralel bağla...1.2K lık bi direnç bul ve ledlerin birleştiği + uca tak...sonra molexden gelen sarı ucu direncin diğer bacağına bağla...ledlerin - bacağına ise siyahı
    bağlayabilirsin....
    YALNIZ BELİRTEYİM...UV BOYAYI BU 3 LED İLE AYDINLATMAYI DÜŞÜNÜYORSAN ÇOK ZOR!EN AZ 15 LED GEREKEBİLİR!

Led Satış Linkim!
    http://forum.donanimhaber.com/m_20304266/tm.htm

Seri bağlantı!

Paralel bağlantı!

Buda başka bir gösterim şekli!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanunal01 -- 17 Ocak 2008; 14:02:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ermanunal01

Kardeş bende ledlerle çok uğraşıyorum...genelde ledler 3.2V ile çalışır ve 4.0 V ye kadar sorun çıkarmaz(bu olay bazı ledler için geçerli?...onun için molexin(yani PSU güç kablolarından) Siyah ve Sarı Kablolarından birer kablo çıkar....ledleri birbirine seri olarak bağla...sonra ledlerin + sına sarı kabloyu, - sine ise siyah kabloyu bağla...böyle yaparsan ledlerin çalışmaya başlıyacaktır...
    yada ledleri birbirine paralel bağla...1.2K lık bi direnç bul ve ledlerin birleştiği + uca tak...sonra molexden gelen sarı ucu direncin diğer bacağına bağla...ledlerin - bacağına ise siyahı
    bağlayabilirsin....
    YALNIZ BELİRTEYİM...UV BOYAYI BU 3 LED İLE AYDINLATMAYI DÜŞÜNÜYORSAN ÇOK ZOR!EN AZ 15 LED GEREKEBİLİR!

Led Satış Linkim!
    http://forum.donanimhaber.com/m_20304266/tm.htm

Seri bağlantı!

Paralel bağlantı!

Buda başka bir gösterim şekli!
    bir kere sarı kabloya (12v) bağlamıştımda ortalık pis pis koktu:Daman dikkat

• quote:

Orijinalden alıntı: burak_gsk

bir kere sarı kabloya (12v) bağlamıştımda ortalık pis pis koktu:Daman dikkat

Alıntıları Göster
    bende yapacağım verdiğiniz bilgi için teşekkürler

3 ledle kasayı aydınlatamazsınız söylendiği gibi 15-20 tane led gerkeir yada ekstra parlaklarından alırsınız ama yine 3 led bir işe yaramaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata326

bende yapacağım verdiğiniz bilgi için teşekkürler

3 ledle kasayı aydınlatamazsınız söylendiği gibi 15-20 tane led gerkeir yada ekstra parlaklarından alırsınız ama yine 3 led bir işe yaramaz

Alıntıları Göster
    doğru dedin ata...burak sende direk 12V ye ledi sokarsan yakarsın...araya 1.2Klık direnç kullanarak dene bir daha!
  • quote:

doğru dedin ata...burak sende direk 12V ye ledi sokarsan yakarsın...araya 1.2Klık direnç kullanarak dene bir daha!

Alıntıları Göster
    ya da erman abimin daha önce dediği gibi 4 tanesini seri bağlayabilirsin ya da kırmızı hat 5 volt luktur biraz direnç koyup 2 tanesini kırmızıya bağlarsın

(bol yada lı)
  • quote:

ya da erman abimin daha önce dediği gibi 4 tanesini seri bağlayabilirsin ya da kırmızı hat 5 volt luktur biraz direnç koyup 2 tanesini kırmızıya bağlarsın

(bol yada lı)

Alıntıları Göster
    5V den paralel bağlamak istersen 90 Ohm luk bi direnç kullanmalısın!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Power Led'li Lamba Yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

5V den paralel bağlamak istersen 90 Ohm luk bi direnç kullanmalısın!

Alıntıları Göster
    90 ohm bulmak biraz zor olmazmı
  • quote:

90 ohm bulmak biraz zor olmazmı

Alıntıları Göster
    Ankara daysan konya sokakda hazır 15 liled satılıyor 12 v laçalışıyor istersen 3 lü olarakta ayırabiliyorsun baglantı kablosu üzerinde var ben eski çalışmamda kullanmıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: buzu

Ankara daysan konya sokakda hazır 15 liled satılıyor 12 v laçalışıyor istersen 3 lü olarakta ayırabiliyorsun baglantı kablosu üzerinde var ben eski çalışmamda kullanmıştım

Alıntıları Göster
    işte bendekilerde aynı...ama bendekiler plexi üzerine dizili!ve kesilemez...istenilen led sayısına göre ve boyutuna göre yapıyorum!

• quote:

işte bendekilerde aynı...ama bendekiler plexi üzerine dizili!ve kesilemez...istenilen led sayısına göre ve boyutuna göre yapıyorum!

Alıntıları Göster
    kardeş aydınlatma istersen kendi yaptığım led neonlar var....fiyat ve bilgi için pm atınız!

BUDA VİTRİN İÇİN AYDINLATMA...KRİSTALLAR ÜZERİNE VURUNCA ÇOK GÜZEL OLUYOR!

• quote:

kardeş aydınlatma istersen kendi yaptığım led neonlar var....fiyat ve bilgi için pm atınız!

BUDA VİTRİN İÇİN AYDINLATMA...KRİSTALLAR ÜZERİNE VURUNCA ÇOK GÜZEL OLUYOR!

Alıntıları Göster
    15 tane yi neyle çalıştırıyosun hocam...12v+5v gibi bişiler mi yapıyosun...biraz aydınlatırmısın beni ??? ben de amatör olarak uğraşıyorum hatta "5.25 isim modu" diye bi konuda açtım foruma...
    o 15 ledin 1 tanesi kaç voltluk öle...

• quote:

Orijinalden alıntı: configsYs

15 tane yi neyle çalıştırıyosun hocam...12v+5v gibi bişiler mi yapıyosun...biraz aydınlatırmısın beni ??? ben de amatör olarak uğraşıyorum hatta "5.25 isim modu" diye bi konuda açtım foruma...
    o 15 ledin 1 tanesi kaç voltluk öle...

Alıntıları Göster
    kardeş ledleri paralel bağlıyorum....5V yada 12V üzerinden araya direnç koyarak molexden çekiyorum...ledlerin tanesi 3.2 V ve 20 mA
  • quote:

kardeş ledleri paralel bağlıyorum....5V yada 12V üzerinden araya direnç koyarak molexden çekiyorum...ledlerin tanesi 3.2 V ve 20 mA

Alıntıları Göster
    arkadaşlar hepinize teşekkür edrim cevaplaraancak bugün bakabildim yalnız bi sorum daha var ben montaj işlemini anladımm 12 volt üzrinden seri bağlıcam ve 10 yada 15 led kullancam peki direnç kullanırken hepsine tek tek mi yoksa sadece ilk artı uca bi tanemi 1.2 k lık direnç takıcam

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sootsayer

arkadaşlar hepinize teşekkür edrim cevaplaraancak bugün bakabildim yalnız bi sorum daha var ben montaj işlemini anladımm 12 volt üzrinden seri bağlıcam ve 10 yada 15 led kullancam peki direnç kullanırken hepsine tek tek mi yoksa sadece ilk artı uca bi tanemi 1.2 k lık direnç takıcam

şimdiden teşekkürler

Alıntıları Göster
    12V vereceksen ilk başa 1.2 Klık direnç,5V vereceksende 90 Ohm luk işini görür!
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ermanunal01

teşekkürler...

bu arada..diğer arkadaşlara belirteyim...piyasada 1.5 voltluk ledler de bulunabilmekte...baya da iyiler...yeri geldiğinde çok kullanışlı oluyorlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: configsYs

quote:

Orjinalden alıntı: ermanunal01

teşekkürler...

bu arada..diğer arkadaşlara belirteyim...piyasada 1.5 voltluk ledler de bulunabilmekte...baya da iyiler...yeri geldiğinde çok kullanışlı oluyorlar...

Alıntıları Göster
    90 tane Uv Led İle 12v lik direnç MEvcuttur....Haberiniz Ola :)

• quote:

Orijinalden alıntı: asipoyraz34

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: exberk

90 tane 12V direnç mevcutsa denklem kurup kaç tanesinden kaç V direnç çıkar buluruz. bu bilgi işeme yarıyacaktır teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

quote:

Orjinalden alıntı: exberk

90 tane 12V direnç mevcutsa denklem kurup kaç tanesinden kaç V direnç çıkar buluruz. bu bilgi işeme yarıyacaktır teşekkürler.

Alıntıları Göster
    12V lik direnç diye ilk defa duydumben genelde dirençleri OHM olarak bilirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ermanunal01 -- 24 Ocak 2008; 15:09:40 >

• quote:

12V lik direnç diye ilk defa duydumben genelde dirençleri OHM olarak bilirdim

Alıntıları Göster
    3 voltluk ledlerimden 4 tanesini seri olarak bağladım bilgisayarın 12 v hattına taktım sırayla kıvılcımlar çıkarark patladılar nası oluyo?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.