Şimdi Ara

LED ŞERİT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar evin mutfağında led şerit kullanarak dekoratif aydınlatma yapmak istiyorum fakat led şerit almak istediğimde çipli çipsiz 3 çipli 5 çipli çeşitlerini duydum çipi neyi değiştiriyor?

• remilci R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çip olayını anlatayım: Şerit ledde çip olayı aynı kılıfta kaç tane led olduğudur. Yani kısacası 3çipli şerit ledde led kılıfının içinde 3 tane led bulunuyor(yer tasarrufu denilebilir)
    Şerit ledde çip sayısı arttıkça çektiği güç(dolayısıyla çektiği akım miktarı) ve etrafa verdiği ışık çip sayısıyla orantılı olarak artıyor.
    Standart metrede 60 led olan ve tek çipli şerit led metrede 0.4Amper akım çeker (3 çiplisi metrede 3 katını yani 1.2Amper çeker ve bu şekilde çip sayısıyla orantılıdır.)
    Eğer metrede 30 led varsa 0.2Amper yani bir öncekinin yarı değerinde akım çeker.
    Alacağınız ledin çip ve türüne göre bu şekilde hesaplama yaparak adaptör almanızı öneriyorum.
  • wert95 cevap için teşekkürler.
    adaptörle değil uygun olan trafoyla bağlayacağım anahtarın trafodan önce veya sonra olması fark etmez diye tahmin ediyorum doğru mu?
  • led açısından fark etmez ama adaptörden sonra koyacagınız anahtar, adaptörün sürekli açık kalmasını saglayacagından enerji israfı olur.
    istiyorsan elimde sıfır poşetinde 5 metre 300 led smd3528(3,5X2,8 mm) şerit ve 12 V led sürücüsü +220 v için fişli kablo + üzerinde asma anahtar takılı vaziyette kullanıma hazır var.
    ilgilenirsen mesaj at yada telden ulaş 554 - 660 3200
    yalnız trafo sadece gerilimi ve akımı değiştirmeye(artırma/azaltma) yarar trafodan çıkan ac(alternatif akım) olduğundan bunu birde dc(doğru akıma) ye çevirmeniz gerekiyor kısacası devre yerine adaptör kullanımı daha pratik ve zaman kazancı sağlar.(ama yine tercih sizin tabi)
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. elimden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalıştım.

LED ŞERİT
  • Çalışmanız gayet güzel olmuş bende yapmayı düşünüyorum fakat beslemesini balkona taktığım solar panelden yapacağım.
  • teşekkür ederim. solar panel falan diyosunuz karışık olacak galiba!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.