Şimdi Ara

Led trafo coil whine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masamda 5 metre RGB şerit LED var. Trafo bağlanıyor bildiğiniz gibi her taktığım trafoda coil whine var ince tiz bir ses cızırtı değil.

Ack, 2 adet cata, Helios opto ve bir tane daha denedi elektrikçi hepsinde ötüyor. Başka LED taktı yine var. Koyu tonlarda azalıyor beyazda çok vızıldıyor. Ancak hep beyazda kullanıyorum. Daha sonra elektrikçi LED koymadan trafoya kablo takıp tornavida ile elektrik verdirip direkt bağlantı yaptı yine ötüyor trafo. 1 sene hiçbir ses olmadan kullanmıştım birden ötmeye başladı.

Eskiden cata vardı bu arada ses yapmıyorken. 6amper gereken masaya 5'te 10'da koyduk yine yapıyor. Bazı markalarda LED kapalıyken sade prizdeyken yine yapıyor nasıl bir illetse. Tüm odadan duyuluyor ki PC masada trafoda yakınımda sayılır. Ne önerirsiniz bir bilgisayar tamircisine götürüp ses yapan bobine lehim yaptırma gibi bir şey olur mu yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lehimle cızırtı sesi kesilmez.
    Cızırtı sesi trafo sargilarinin izolayonunun zayıflamasından veya
    Blok veya osilatördeki kondansatörün değer kaybı veya kurumasından olabilir.
    Tamirine değmez.( Kimse uğraşmaz)
    Tamirine vereceğiniz paraya
    Yenisini alın veya bu haliyle kullanın.

• Çıkış kondansatörüyse kolayca değiştirilebilir. Başka arızalı olandan sökülebilir de.

• Elektronik trafo ye bişey dedi birisi ama türkiyede bulamadım bobin olan herşry vızıldar dedi.Bunun vızıldamayan marka yok mu acaba

• kaliteli trafo ile dene merve gibi

• Kaliteli marka önerir misiniz?Bir bilgisayarcıya sordum Japon yapıştırıcı damlat kesilir belki dedi.Hepsi yapıyor dedi bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 7 Aralık 2023; 14:7:29 >
  • Trakyacus kullanıcısına yanıt
    Led trafo coil whine
    Led trafo coil whinehttps://www.elektromarketim.com/
    Mean Well LRS-100-24 100W Tek Çıkışlı Kapalı Güç Kaynağı
    https://www.elektromarketim.com/mean-well-lrs-100-24-100w-tek-cikisli-kapali-guc-kaynagi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED Trafosu Tiz Ses Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Coil Whine sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sesin sonradan arttığından bahsediyorsunuz. Kondansatör kaynaklı olabildiğinden değiştirilebilir. Herkes kullanıyor ve bu tip şikayet yok.

Devre resimlerini vb ekleyebilirsiniz.

• babus0606 B kullanıcısına yanıt

https://www.hepsiburada.com/meanwell-lrs-100-12--12vdc-85amp--meanwell-g-kaynai-p-HBCV00001RA4IP?magaza=NARD+ELEKTR%c4%b0K&url_src=and-product-detail

Şunu alacaktım sizin attığınız 24v sanırım 12 v 24 v ne oluyor benin linkteki uygun mudur?Çıkanda 12v yazıyor

siz bence hiç uğraşmayın.

12Volt çıkıştaki gerilim oluyor. Ama rastgele alışveriş yapıp paranızı ziyan etmeyin.

Siz arızalanmış bir cihazdan bahsetmiyorsunuz, sıfırında bile arıza olduğunu söylüyorsunuz. Size elektrikçinin getirdiği sıfır cihazlar belki iyi durumda değildi. Bu tip bir sorun için deneyerek alışveriş yapmanız gerekebilir.

Az çok bir ses olabilir ama fazlası tereddüt ettiriyor. Cihazı ortam dışına alabilirsiniz.

Diğer taraftan plastik kutulu, laptop adaptörü gibi olan aynı özellikteki cihazlarda pek ses yoktu sanırım.

Sisteminizi ve kullandığınız cihazı resmedebilirsiniz, gerilim değerlerinden vb bahsedebilirsiniz.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Hocam rgb ledler alıcılara bağlı ön arka kumanda aynı resimde de 2 alıcı var masanın altına koyulu.Ben şuan bu trafoyu taktım kapalıyken ses yapmıyor.Açıkkende diğerlerine nazaran daha az ses yapıyor.Helios opto yan odadan duyuluyordu kapalı halde bile.Denediklerim 0 ürün fabrika stoklarından denemek için 2 3 tane ack aldım.En az ses yapanı bıraktım şimdilik.Ancak yine var ne önerir siniz?

Arıza değilde ses yapıyor işte bobinden geliyor baktığımda.

Led trafo coil whine

Led trafo coil whine

Led trafo coil whine

Led trafo coil whine

Led trafo coil whine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 8 Aralık 2023; 19:30:2 >

Marka tavsiyesi için forumdaşlardan yanıt beklenebilir. Ledler kaç AMper çekiyor bu arada ?

BU kadar çok sıfır ürün deneyebiliyorsunuz, elektroniğe yakınlığınız var ticari olarak anlaşılan ?

Bunlar smps güç kaynakları. Eski usul demir trafolu güç kaynağı bağlanırsa ötme olmayacağı muhtemel. SMPS yüksek frekansta çalışmakta. Tabii bilgisayar güç kaynağı da smps ve daha fazla güç sağlamakta ama ötmüyor? Bunlar neden ötüyor? Trafo ve çalışma frekansı ya da mantığı ile alakalı olsa gerek.

Daha yayvan olan led trafoları var. Rahatsız edici ses şikayeti duymadım. AMa almadan önce denemelisiniz. Bir de bahsettiğim plastik kapalı kutu olanlar var. Onlar daha sessiz olsa gerek.

Öttüğü için kullanılmadan kenarda bekletilen varsa belki modifiye, kondansatör değerlerini arttırma vb düşünülebilir.

Bu arada denediğiniz cihazları gücüne uygun farklı yükle test edebvilirsiniz. Far ampulü gibi. Ortada birt sorun varsa yanıltıyor olabilir.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

1.2 amper çekiyor metresi 6 amper topluyor ama aynı anda ön arka yakmadığım için 3 4 amper max çekim olur.

Mesela tüm trafolarda full açıkken hiç bir trafo ses yapmıyor.Full biraz gözlerimi alıyor yarım civarı kullanıyorum ancak değişen miktarlarda hep var en az rahatsız edici parlaklığı bulup kullanıyorum.Bu arada alıcısız ve başka led şerit ile deneme yapıldı sonuç yine aynı.

Meanwelli başkasıda önerdi trafo tamiri yapan birisi. Bu son attığım 12v 8.5amper lrs 100 modeli gayet uygun hiç karşılaşmadım dedi.

Kapalı trafolar var yine aynı markanın fiyat 500 den 1000 tl ye çıkıyor onlarda ip 67 felan dışar trafosu diye geçiyor sanırım.Tabi ondada muhtemelen bobin vardır gelince tonu düşük olabilir belki ama helios opto kapalı olup en yüksek ses yapanıydı.Duvarı delip balkona çıkarmayı düşündüm ama çok marjinal birde kötü durur su girer süpürgelik delip geçirsem.Olmadı izocam ile küçük Bi kutu yapıp içine atıcamda.Şimdi ilk defa para verip trafo alıcam meanwell deneme imkanım yok.Açılanda geri alınmıyormuş hepsiburadadan satıcıya yazdım bu tür bişey bu markada duymadım dedi bilmiyorum ondan en uygun modeli alayım çünkü bende kalacak diye model önerisi istedim.Bana son attığım lrs 100 12v 8.5 amper modelini tavsiye ettiler.

Bu arada atlamışım bilgisayarlarda psu,ekran kartı nadiren olsada anakartta coil whine olabiliyor.

Psu ve ekran kartı alırken çok detaylı araştırmıştım.Daha ucuz olmasına rağmen kampanya vardı rog strix almadım gigabayt ekran kartı aldım ve ötme sorunu yok rahatla kullanıyorum.Seriden seriye bobinlere yada kondansatörlere göre değişiyor sanırım.

En ucuz ekran kartları zotac gainward vs coil whine neredeyse hiç yok.Ancak asus msi da yoğun var neyle alakalı tam bilemiyoruz.Kullanıcı yorumuna göre hareket ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 8 Aralık 2023; 20:47:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.