Şimdi Ara

LED TV Hdmi ile Pc'ye bağlandı görüntü var fakat ses yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HDMI ile desktop pc bağladım.Ancak ses yok :( yaptıklarımı söyleyeyeim
    driverları sil baştan kurmak çözüm olmadı.
    Ses yürütme aygıtlarında Tv görünüyor,
    varsayılan yaptım fakat olmadı.
    Farklı hdmi kablo denedim olmadı.
    Elimdeki kabloları uydu alıcı ile tv de denedim ses ve görüntü gayet iyi.
    Tv Modelim : Vestel 42PF7175, Ekran Kartım: Amd R9 270X bi yardım etseniz :((

İlginç bi detay var ; Varsayılan aygıtı değiştirdiğimde yani hoparlörden Tv'ye aldığımda Playerlar ya çalışmayı durduruyor, ya da kasılmalar başlıyor.Tekrar hoparlöre geçince çalmnaya devam kasılma da kesiliyor.Digital Ses'i varsayılan yaptığımda durum daha farklı ses yine gelmiyor ama en azından o yeşil şey aşağı yukarı oluyor. :)
    Bu hoparlör seçili iken

Bu da Tv varsayılan iken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmmduruc -- 2 Ekim 2014; 14:19:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmmduruc

HDMI ile desktop pc bağladım.Ancak ses yok :( yaptıklarımı söyleyeyeim
    driverları sil baştan kurmak çözüm olmadı.
    Ses yürütme aygıtlarında Tv görünüyor,
    varsayılan yaptım fakat olmadı.
    Farklı hdmi kablo denedim olmadı.
    Elimdeki kabloları uydu alıcı ile tv de denedim ses ve görüntü gayet iyi.
    Tv Modelim : Vestel 42PF7175, Ekran Kartım: Amd R9 270X bi yardım etseniz :((

İlginç bi detay var ; Varsayılan aygıtı değiştirdiğimde yani hoparlörden Tv'ye aldığımda Playerlar ya çalışmayı durduruyor, ya da kasılmalar başlıyor.Tekrar hoparlöre geçince çalmnaya devam kasılma da kesiliyor.Digital Ses'i varsayılan yaptığımda durum daha farklı ses yine gelmiyor ama en azından o yeşil şey aşağı yukarı oluyor. :)
    Bu hoparlör seçili iken

Bu da Tv varsayılan iken

Sesi laptop TV'ye aktarıyor. Gösterdiğin ses ayarlarında hoparlör kanalını tercih et. Tv kumandasından hdmi1, hdmi2, hdmi3, hdmi4 girişlerini tek tek dene. Birde pcde masaüstünde
    sağ alt köşede hoparlörlere ait ses seviyeleri vardır 5 adet. Orada en sonda ki ses ayarı devre dışı olmuş olabilir ve diğerlerini ayrı ayrı kontrol ederek tekrar dene. Sound ve Wawe sonuna kadar
    açık olmalı. Dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terminatorm -- 2 Ekim 2014; 17:41:52 >

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terminatorm -- 2 Ekim 2014; 17:39:51 >
  • galiba bi anlaşmazlık oldu ben sesi Tv den almak istiyorum
  • mhmmduruc M kullanıcısına yanıt
    Hdmi çıkışı (yani tv ile gösterilen cihazı) varsayılan ses çıkışı yaptıktan sonra müzik dinlediğiniz yada film izlediğiniz media player yada gom player gibi programlarda ses çıkışını sistem varsıyalanı olarak seçmeniz gerekir. Eğer programlarda bu ayarı yapmazsanız program sesi hdmi ile değil, hoparlör gibi başka ses çıkışlarımıza yönlendirmeye çalışır.

Ekran kartınız oldukça güçlü bir model olduğu için herhangibir video da takılma yapma olasılığı yok. Sizde kodek vs çakışması gibi birşeyler olabilir. Daha düzgün ve kaliteli görüntü aktarımı için Media Player Classic programını ve filmlerin ekran kartınız tarafından işlenmesini sağlayan madvr filter (kodek) konularınızı inceleyin derim.

Bu arada pc'yi Tv'ye hdmi ile bağladığınızda film oynatan programın sesi kendisi çözeceği şekilde ayarlanması lazım. Aksi takdirde bitstream yada passthrough özellikleri açıldığında Pc sesi çözmeden gönderir, ve bu ses Tv'nin desteklemediği bir formatta ise (dts yada dolby gibi) Tv'den yine ses alamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.