Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

LED TV İZLEME MESAFELERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
19.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• 47 inc 3D kac metreden izlenmeli acaba 2D si kac m den izlenmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps3mania P kullanıcısına yanıt
    3d uzaktan izlemek daha iyi yakından çift görürsün.

47 inç için 2-3 metre arası ideal .

sd biraz uzaktan izlenmeli
    hd ne kadar yakın olursa o kadar iyidir

genelde heryerde verilen mesafe ölçümü bu..
     LED TV İZLEME MESAFELERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 26 Ekim 2013; 18:25:12 >
  • Arkadaşlar bazı şeyleri karıştırmayın yalnız. Ekranı görme netliğinde sıkıntı olmuyor çoğu zaman, hele yüksek kaliteli yayınlar izlerken muazzam oluyor ama film izlemeyi seviyorsanız, orjinal dili ile izlemek vazgeçilmeziniz ise, altyazı olmadan olmuyorsa büyük ekran tv alırken dikkat edin. Maçtır, dublaj filmdir, Hd kanallardır derseniz tercih edilebilir ama altyazı için incelemeden almayın. Ben adım adım sayarak inceliyorum tv'leri, özellikle altyazı-film bütünlüğü ne kadar bozuluyor ona dikkat ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk tablo benim aklıma pek yatmadı. İkinci tabloda yazanları neredeyse birebir gözlemledim. 55" tv'de sd yayın için 5 metre mesafe ideal bence de. Tablodaki 480p yayın ile 55" aşağı yukarı 5 metrede kesişiyor. Ben de almadan önce ilk tablodaki gibi 3,5 - 4 metre diyen arkadaşlara göre hesap yapmıştım. Salona uzunlamasına 5-5,5 metreye koymak zorunda kaldım eşyalardan dolayı. Sonra baktım ki gayet ideal çünkü yüzde doksan sd yayın izliyoruz ve 5-5,5 metreden sd yayın net görünüyor. Ama 3,5-4 metreden biraz bozuk görünüyor.
  • TV'yi izleyeceğim mesafe 2.5 - 3 metre aralığında (oturma odası) genel olarak tv yayını izlenecek arada da film ve oyun.

Şimdi 42" mi yoksa 46" mi alsam daha iyi olur ?
  • ıspanak kullanıcısına yanıt
    sd mi izleyeceksin yoksa hd mi
    almışken büyük ekran al . küçük alırsan 1-2 yıl sonra büyük almak zorunda kalırsın. genelde herkes bu yüzden tv değiştiriyor .

önemli olan bütçe ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @ 666azazel

hocam şöyle ben normalde tv izlemiyorum, sadece haberler, onun dışında takip ettiğim bir kaç dizi var onları indirip izliyorum indirdiklerimide 24" ekranda masabaşı izliyorrum. TV'yide eski usul tüplü tv de izliyorum. Şimdi ince !!! bir tv alıp bunlar,ı onda yapacağım yanında da normal tv (dizi yarışma programları vs.) izleyeceğim akşamları falan. Şimdi tv yayınında sd nedir hd nedir, uydu alıcı nedir uydu yayını nedir onları bile bilmem. Evdeki tüplü tv'ye uydu alıcı bağlı kanallar filan bozulduğunda uyducuya gidip kanalları ayarlatan biriyim. Onda da ulusal kanallar filan olsa benim için tamamdı. Yani konunun ciddi yabancısıyım. Oyun sadece bir iki oyun oynuyorum bilgisayarda pes, cod, dota bunları da single ve arada oynuyorum, tv olunca tv'de herhalde pes oynarım başkada oynamam gibi, playstation alır mıyım orasıda soru işareti tv konusunu çözersem muhtemelen alırım.

Şimdi istediğim tv'de smart (internet galiba), 3d (3d li filmleri filan izlemek galiba, herhalde normal tv yayınını 3d'li izleyemiyoruz, birde bugüne kadar 3d'li ne film izledim ne başka bir şey, şöyle 2-3 dk teknomarketlerde denemiştim bir kaç sefer aklımda kalan şey benlik olmadığı), uydu alıcı (şimdi bu tv'nin içinde oluyormuş, kanalları filan bozulursa bulmak kolaymıdır nedir ne değildir bilmiyorum) bunlar benim için pek önemli değil (galiba)

kendi el yordamımla 42" inç yeterli olacağını düşündüm ama şimdi acaba 46-47 mi diye de bir soru oluştu, tekno marketlere gidince de görevlilerin kimisi samsung'cu kimisi lg'ci (galiba sattıkları markaya göre komisyon durumları var) belli bir modele yönlendiriyorlar.

Bütçem 2000'e kadar.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 20 Şubat 2014; 10:40:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.