Şimdi Ara

LED TV: LG 42LV3550 Alındı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
20.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • değerli teğmenim ve yarbayım profilimden de anlaşılacağı gibi ben henüz er im. mkv formatlı videolar var bilgisayrımda ve tv onları okudu. ama sizin dediğiniz özelliği bilmiyorum. zamanla daha çeşitli videolara baktığımda açmadığı zaman burada paylaşırım. uyarınız için teşekkürler.
  • Arkadaşlar tvnin oynatmadığı yada oynatamadığı film yada videoları mkvmerge GUI adlı programla tekrar mux etmelisiniz çünkü indirdiğiniz filmlerin çoğu rip yani sıkıştırılarak boyutu küçültülmektedir bu işlem yapılırken bazı arkadaşlar ''header compression'' diye bir özellik kullanıyor buda tv nin medyayı oynatamamasını sağlıyor asıl amaç boyutu küçültmek ama tv'ler (sammy de dahil) malesef oynatamıyor pc de sıkıntısız çalışan video tv de oynamaz ise hemen bu program ile tekrar mux edin video çalışacaktır. Ben indirdiğim tüm filmleri denemden direk muxlar öyle izlerim. Olay DTS kodeğine gelince LG malesef dts çözemiyor videoyu oynatır fakat ''desteklenmeyen ses'' diye uyarı verir görüntü alır ama ses alamazsınız çözümü filmdeki sesi dolby digital e yani ac3 kodeğine çevirekmektir bununla ilgili programlar nette bolca vardır. Önerdiğim program küçük ve ücretsizdir tavsiyem versiyon 2.2.0 olanıdır. Lgtv ile 1080p ye kadar açamadığım film olmamıştır.

• bende lv 3550 modelini kullanıyorum fakat tv de sadece optik ses çıkışı var usb den film izlerken ses sistemine bağlayamıyorum normal tv kanalı ızlerken dsmart receiverdan bağlı optik çıkış haricinde tv yi ses sistemine nasıl bağlarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: telefonika

bende lv 3550 modelini kullanıyorum fakat tv de sadece optik ses çıkışı var usb den film izlerken ses sistemine bağlayamıyorum normal tv kanalı ızlerken dsmart receiverdan bağlı optik çıkış haricinde tv yi ses sistemine nasıl bağlarım

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/optik-toslink-koaksiyel-cevirici-34126012
    ürünün satışı kapanmış ama elektronikçilerden 40 tl gibi fiyatlarla dönüştürücü alabiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: feritergin

Arkadaşlar tvnin oynatmadığı yada oynatamadığı film yada videoları mkvmerge GUI adlı programla tekrar mux etmelisiniz çünkü indirdiğiniz filmlerin çoğu rip yani sıkıştırılarak boyutu küçültülmektedir bu işlem yapılırken bazı arkadaşlar ''header compression'' diye bir özellik kullanıyor buda tv nin medyayı oynatamamasını sağlıyor asıl amaç boyutu küçültmek ama tv'ler (sammy de dahil) malesef oynatamıyor pc de sıkıntısız çalışan video tv de oynamaz ise hemen bu program ile tekrar mux edin video çalışacaktır. Ben indirdiğim tüm filmleri denemden direk muxlar öyle izlerim. Olay DTS kodeğine gelince LG malesef dts çözemiyor videoyu oynatır fakat ''desteklenmeyen ses'' diye uyarı verir görüntü alır ama ses alamazsınız çözümü filmdeki sesi dolby digital e yani ac3 kodeğine çevirekmektir bununla ilgili programlar nette bolca vardır. Önerdiğim program küçük ve ücretsizdir tavsiyem versiyon 2.2.0 olanıdır. Lgtv ile 1080p ye kadar açamadığım film olmamıştır.

Bunu deneyeceğim yanlız hem yeniden mux eklemek hem de dts yi ac3'e çevirmek zaman alcağını düşünüyourm. Belki bunun yerine pc veya media player kullanmaya devam edilebilir.

Bir de bu tvlerde parlaklıktan çok memnun değilim. Üzellikle divx encode edilmiş filmler kendi usb oynatıcısıyla en optimal ayarlarda bile pc ye oranla farkedilir derecede karanlık oyantılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: telefonika

bende lv 3550 modelini kullanıyorum fakat tv de sadece optik ses çıkışı var usb den film izlerken ses sistemine bağlayamıyorum normal tv kanalı ızlerken dsmart receiverdan bağlı optik çıkış haricinde tv yi ses sistemine nasıl bağlarım

dsmart cihazları yapılan son güncellemeyle birlikte artık HDMI kablodan dolby digital ses aktarabiliyor.Kendim de dsmart +lg tv kullanmaktayım bağlantı şöyle olacak;
    dsmart cihazını hdmı kabloyla tv ye bağla tv nin optik çıkışını ses sistemine bağla. Tv ses ayarı : Digital çıkış : oto olsun. O an hangisini oynatıyorsa onun sesini ses sisteminize aktarır ister usb den film izleyin ister dsmart seyredin ister kablo yayın tv sesi aktaracaktır.
  • quote:

Arkadaşlar tvnin oynatmadığı yada oynatamadığı film yada videoları mkvmerge GUI adlı programla tekrar mux etmelisiniz çünkü indirdiğiniz filmlerin çoğu rip yani sıkıştırılarak boyutu küçültülmektedir bu işlem yapılırken bazı arkadaşlar ''header compression'' diye bir özellik kullanıyor buda tv nin medyayı oynatamamasını sağlıyor asıl amaç boyutu küçültmek ama tv'ler (sammy de dahil) malesef oynatamıyor pc de sıkıntısız çalışan video tv de oynamaz ise hemen bu program ile tekrar mux edin video çalışacaktır. Ben indirdiğim tüm filmleri denemden direk muxlar öyle izlerim. Olay DTS kodeğine gelince LG malesef dts çözemiyor videoyu oynatır fakat ''desteklenmeyen ses'' diye uyarı verir görüntü alır ama ses alamazsınız çözümü filmdeki sesi dolby digital e yani ac3 kodeğine çevirekmektir bununla ilgili programlar nette bolca vardır. Önerdiğim program küçük ve ücretsizdir tavsiyem versiyon 2.2.0 olanıdır. Lgtv ile 1080p ye kadar açamadığım film olmamıştır.

peki bu dediğini yöntem ile mux yaptığımızda görüntüde bozulma oluyormu zaten sıkıştıtılmış bir dosya bizde sıkıştırmıyormuyuz nasıl yapılıyor biraz daha açrmısınız

• Bu tvyi ben de kullanıyorum. Bendeki filmler hep MKV 1080p. İlk aldığımda harddiski taktığımda bir baktım çoğunu oynatmıyor ama sonra araştırınca bunun basit bir işlemle düzeltilebildiğini öğrendim. Seyredilmeyen filmlere baktığımda bunların mkvmerge'in son sürümleriyle işlemden geçirilmiş olduğunu gördüm. İnternetten mkvtoolnix-unicode-3.3.0-setup sürümünü indirip filmi tekrar bu programla açıp remux yaptım. Şimdi her türlü mkv filmi sorunsuz ve süper kaliteyle seyredebiliyorum. Tabii ben Türkçe dublaj seyrediyorum ve Türkçe sesi AC3 olduğu için sorun çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: locke78

quote:

peki bu dediğini yöntem ile mux yaptığımızda görüntüde bozulma oluyormu zaten sıkıştıtılmış bir dosya bizde sıkıştırmıyormuyuz nasıl yapılıyor biraz daha açrmısınız

Blue-ray kaynaktan h264 codec ile x264 encoder kullanılarak sıkıştırılan videolar genellikle MKV gibi bir formatta oluşturulur.
    Tabi BlueRay kaynaktan full hd yani 1080p veya 720p sıkıştırılmış vido yapmak için Divx7 veya başka codecler, başka encoderler kullanılabilir. Başka formatlar konteynır olarak kullanılabilir (avi, mp4 hatta quicktime ve wmv)

Yukarıda bahsettiğim x264 encoder ve mkv formatı en popüler olanlardan biridir.

Yine MKV videolarında görüntüye ses eklemek için DTS veya Ac3 gibi popüler codecler kullanılabilir.
    DTS çok daha kalitedir ancak gerek yüksek boyutlu olması gerek her donanım veya medya playerin desteklememesi yüzünden AC3 daha çok kullanılır.

MKV yaparken konteynırın desteklediği ama önceki encoder özelliklerinde olmayan sonradan çıkan bazı özellikler yeni filmlerde kullanılabiliyor. Bunlardan biri de "header compression" adlı özellik.
    Bu gibi medyalar pclerde sorun çıkarmazken media player veya TV nin medya oynatacısı gibi yerlerde sorun çıkarıyor.
    Doğal olarak eski sistemle sıkıştırılmış 1080p filmleri izlerken yeni kütüphane ile oluşturulanları izleyemiyoruz.

Bunun için filmi tekrar bir MKV tool ile açıp bahsedilen özelliği kapatarak eski kütüphane ile yeniden derliyoruz. Yani arkadaşın bahsettiği mux işlemini yapıyoruz.

Filmi sıkıştırmıyoruz..!

Şu şekilde öztlemek gerekirse iş yerinizde Office 2007 de .docx olarak kaydettiğiniz word dosyasını evdeki Office 2003 yüklü bilgisayarınızda açmaya çalıştığınızda açılmaz. Siz iş yerinde bu dosyayı açıp tekrar .doc olarak kaydediyorsunuz ve evde de görüntülemeye devam ediyorsunuz..

Nası örnek ama

Bu hafta sonu birkaç açılmayan film için deneyeceğim bakalım. Sonucu burda yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dedeefendi_ -- 23 Ocak 2012; 11:56:36 >

• Çok güzel ve açık anlatmışsınız örnek ise tabiri caizse cuk diye oturmuş..
  • quote:

Çok güzel ve açık anlatmışsınız örnek ise tabiri caizse cuk diye oturmuş..

Eyvallah hocam
  • Hz : MCI 100 Hz yazıyor ürün açıklamasında.
    O zaman ürün 50 HZ.
    MCI yani işlemci desteği ile 100 HZ oluyor.
    Ben mi yanlış düşünüyorum.
    Yani ürün çakma 100 HZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolunay35 -- 23 Ocak 2012; 17:00:16 >
  • lgnin gerçek 100hz lerinde trumotion yazar yoksa mci filan pek aldanmayın görüntüyü biraz düzeltir ama trumotion olmayınca pek bişeye yaramıyor yoksa mci 500hz yazıyo bendeki lgdede trumotionu kapatınca hiçbi farkı yok diğer standart tvlerle
  • Arkadaşlar bu hz işi gerçekten sidik yarışına döndü, aynı yanıltmayı Samsung da yapıyor. O yazılımla 100hz falan da külliyen yalan, görüntü ekranda 50 kere güncelleniyorsa bu panel 50hz'dir. Panel 50 hz ama yazılımla 100 hz diyenler bildiğin 50hz televizyonlar. Yakında panel hz'ini hepten kaldırıp kullanıcının hepten aklını karıştırır bunlar. Ha LG'de en azından TruMotion var mı yok mu diye bakıp hareketli görüntü işleme kalitesini çıkarabiliyorsunuz.

Samsung ise LED Motion Plus diye bir terim çıkarmış, trışkadan Motion Plus varmış gibi izlenim veriyorlar. Gerçekten hareketleri yumuşatan teknolojileri ise Auto Motion Plus. Ha gidip tanımlarına bakarsan birebir aynı yazmış Samsung, hareketli görüntüyü yumuşatıyor diye. Fakat LED motion plus yalan bir teknoloji, her karenin ardından LED karartıp hayalet görüntünün önüne geçilmeye çalışılmış, gel gelelim yaptığı tek şey ekranın parlaklığının kötü şekilde azalması. Zaten bunu açıp kullanan birini görmedim, forumlarda hep kapatın diyorlar.

Günün sonunda, görmeden TV'yi almamak lazım. Markaya güvenip, teknik özelliklere güvenip, indirim fırsatı kaçırmayayım diye TV almayın. Ne yazık ki ben bu konuda bir kere fena bir hataya düştüm, bir daha düşmem. TV'yi görüp, görüntüsü hoşunuza gittiyse ise şu özelliği varmış, şu özelliği yokmuş önemi yok.

• Zamanında bende bu TV 100Hz diye almıştım. Çok kafam karıştığından ve diğer özelliklere felan dikkat ettiğimden MCI olayına dikkat ememişim. Satıcı da 100Hz deyince fazla incelememiştim.
    Normalde bu TV 50Hz. Şuanda ise 500Hz, 600Hz diye satıyorlar. Bunlara dikkat etmek lazım.
  • http://www.electroworld.com.tr/urunler/lg-42lv3550-led-tv.aspx

Arkadaşlar fiyat nasıldır alınır mı sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: demrelicom

http://www.electroworld.com.tr/urunler/lg-42lv3550-led-tv.aspx

Arkadaşlar fiyat nasıldır alınır mı sizce?

slm arkadaşım teknosada 1499 lira ben 10 gün önce aldım...
  • 3 ay önce aldım. Henüz kullanmadım ancak aynı tv den yeni evlenen bir arkadaşim aldı çok memnun beklentileriniz ile ilgili bir durum sanırım. Bu paraya alınabilecek gayet kullanışlı bir tv. Güle güle kullanın arkadaşlar
  • Bu TV nin en büyük özelliği Led olması ve enerji tasarrufu. Medya player özelliği de gayet başarılı. Tasarımı ve inceliği güzel, ısınma yapmıyor, görüntü kalitesi iyi.

En büyük eksisi ise gerçekte 50Hz olması ve yazılım desteğiyle 100hz gibi gösterilmesi. Ekran parlaklığı kimi zaman yetersiz ama yansıma yapmaması güzel bir özellik.

Bir de akıllı TV yani internet özelliği olsaydı tadından yenmezdi.

Bunları düşünerek alın. Genel manada ben de memnunum.
  • 1399liraya electroworld den aldım memnunum tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.