Şimdi Ara

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..).. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
17
Favori
132.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • (: bi iş yapıcaksan araştırmayı sevmen gerek.. en azından hızlıca geçmelisin.. bi yerlerde elbet gözüne birşeyler çarpar dikkatini çeker..
  • Neco abi birşey sorucam

bizde lm3915 ile 10 parlak led kullandık dediğin gibi entegre aşırı ısınıyor ve ledler sese göre yanmıyor normal ledlerle denedik galiba entegre hasar aldı çalışmadı ama ledler yanıyor sürekli ama sesin şiddetine göre değil değiştiricem entegreyi parlak yada yüksek akımlı led ile kullanmak için transistörü anahtarlama olarak kullanmak gerekli galiba lm3815 in led çıkışına tabiki
  • bence transistör kullanılacaksa 10tane neon bağlanmalı çıkışa.. çok daha güzel olacaktır.
  • Bende bir arkadaşa yaptım ilk önce parlak led taktım entegre kaldırmadı galiba yandı yeni entegre aldım normal led taktım

pot yerine trimpot kullandım pot çok yer kaplıyordu

PCB cizimi bana aittir

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

http://rapidshare.com/files/123338350/vu_metre_pcb.LYT.html

linki adres çubuğuna kopyalayıp enterlayın

Yapıcak olanlara kolay gelsin

• bence farklı bi hata yapmışsındır ilk başta.. parlak ledle çok denedik evt ısınıyor ama yanma olmadı daha hiç led yüzünden..
    pcb çizimi oldukça basit ben uğraşmaya gerek duymadım sonuçta buradaki herkeste perhidrol tuzruhu v.s. yok ekstradan maliyet demek bi çok kişi için.. bu işlerle uğraşan evinde bunları bulunduran kişiler ise rahatlıkla çıkarabilir pcb çizimini.. yine de teşekkürler güzel olmuş ama parlak led bağlayabilirsin bence o devreye de..
  • quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

bence farklı bi hata yapmışsındır ilk başta.. parlak ledle çok denedik evt ısınıyor ama yanma olmadı daha hiç led yüzünden..
    pcb çizimi oldukça basit ben uğraşmaya gerek duymadım sonuçta buradaki herkeste perhidrol tuzruhu v.s. yok ekstradan maliyet demek bi çok kişi için.. bu işlerle uğraşan evinde bunları bulunduran kişiler ise rahatlıkla çıkarabilir pcb çizimini.. yine de teşekkürler güzel olmuş ama parlak led bağlayabilirsin bence o devreye de..

Evet farklı bir hatada olabilir ama görücektin aldığımız ledleri adam dedi 25 kuruşa veririm dedi tanesini aldım bende evde denedim bios pili ile kimi yanıyor kimi yanmıyor kimi mavi kimi turkuaz rengi kimide az yanıyor çok kalitesizdi ledler

bundan sonra topluca alıcam paket halinde ihtiyacım kadar kullanıcam

düzeltme imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 18 Haziran 2008; 17:50:09 >

• Hedefim 2 entegre ile stereo vu metre olucak
  • ben yapmıştım bi ara youtube a girebiliyorsanız link verebilirim..
    led konusuna gelince en güzeli dediğin gibi topluca almak.. aslında bi kaç kişi anlaşıp toptancıdan daha da toplu almayı planlasak daha da ucuza gelecek..
  • Bu benim eskiden yaptığım stereo değil ama diğer lede paralel çekmiştim

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/60a210592c2ef25556d8b925112ede8db2588558046fabdf6742f78b7b0d3e7fd74381b84d9a18ad15510

vu metre yazınca ilk benimki çıkıyor zaten youtube ta

Bu çalışmalarda senin

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/60a210592c2ef25556d8b925112ede8db2588558046aafd87146bc8e15510?search_query=vu+metre+necoinside&search_type=

düzeltme linkler ölmüş anında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASiL35 -- 19 Haziran 2008; 10:24:10 >

• (: teşekkürler linkler için..
    kasada olan stereo biras dikkatli izlenince birbirinden farklı hareket ettikleri farkediliyor..
  • necbettin hocam vumeter i yapmak istiyorum ancak 2 sorum olacak

1.devreye takılacak dişi ses girişi ne diye satılıyor elektronikçilerde
    2.ses çıkışını hem hoparlöre hem de vumetreye vermek için ne yapmak lazım?
    teşekkürler.
  • 1. devreye takılacak olan jak dişi değil erkek ve bildiğimiz stereo kulaklık jakı.
    2. ses çıkışını hem hoparlöre hem de vu metreye girmek için kulaklık girişini çiftleyici jaklar bolca mevcut piyasada.. hoparlörlerini taktığın yere takıyorsun ve böylece 2 tane hoparlörlük yerin oluyor..
  • saoL neco abi yaptım sonunda.
  • quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=qHU_TGbBNWY&
    peki bunun gibi birşeyi nasıl yapabiliriz

bunun şeması felan var bende normal ledle yapmayı düşündüm ama maliyet en az 20ytl felan kadar tutacağ için şimdilik pek düşünmüyorum ama isteyen şema iletebilirim..

hocam cevap için teşekkürler. birde şu linktekinin şemasını alabilirmiyim?
  • güzelmiş
  • bişi sorcam.
    3 lü kaldırmaz dendi de. 2 sıra parlak led paralel çekilse ve entegreye headsink takılsa devrede entegre yanması gibi bi problem oluşurmu. veya daha dayanıklı 20 ledi çalıştırabilcek bi entegre var mı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: corrosion

quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=qHU_TGbBNWY&
    peki bunun gibi birşeyi nasıl yapabiliriz

bunun şeması felan var bende normal ledle yapmayı düşündüm ama maliyet en az 20ytl felan kadar tutacağ için şimdilik pek düşünmüyorum ama isteyen şema iletebilirim..

hocam cevap için teşekkürler. birde şu linktekinin şemasını alabilirmiyim?

PM de attım hocam cevap gelmedi

• dosyalarıma şuan için ulaşamıyorum en kısa zamanda ekleyeceğim onun şemasını buraya..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

Bende bir arkadaşa yaptım ilk önce parlak led taktım entegre kaldırmadı galiba yandı yeni entegre aldım normal led taktım

pot yerine trimpot kullandım pot çok yer kaplıyordu

PCB cizimi bana aittir

http://rapidshare.com/files/123338350/vu_metre_pcb.LYT.html

linki adres çubuğuna kopyalayıp enterlayın

Yapıcak olanlara kolay gelsin

S.a arkadaşlar
    ben bu arkadaşın verdiği baskı devre şemasıyla yapıcam vu meter fakat ben iki tane yapmayı düşünüyorum kasanın önüne bi sağa bi sola şeklinde aynı ses çıkışına ikisini birden bağlayabilir miyim?

• elbette bağlayabilirsin ama bilgisayardan zaten 2 tane ses çıkışı olur.. buna stereo denir.. ikises birbirinin tıpatıp aynısı değildir ve bence daha güzel olur ayrı ayrı kullanısan..
    http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/49f45f550f23ddf5fa5876b4837accf5f197c9bbd8c4f18cb2cb4b0e6f97ef138917abd41e6f30a317112
    bu linkte ben yapmıştım senin dediğin tarzda..
    yine karar senin tek de olur kuşkun olmasın..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.