Şimdi Ara

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..).. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
17
Favori
132.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: necoinside

elbette bağlayabilirsin ama bilgisayardan zaten 2 tane ses çıkışı olur.. buna stereo denir.. ikises birbirinin tıpatıp aynısı değildir ve bence daha güzel olur ayrı ayrı kullanısan..
    http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/49f45f550f23ddf5fa5876b4837accf5f197c9bbd8c4f18cb2cb4b0e6f97ef138917abd41e6f30a317112
    bu linkte ben yapmıştım senin dediğin tarzda..
    yine karar senin tek de olur kuşkun olmasın..

kardeş link çalışmıyor videonun ismini yazarsan girip bakayım bi tane izledim ondan özendim zaten iki tane takılmıştı kasaya mavi ledli o olabilir seninki.

• necoinside diye aratırsan karşına çıkan videolardan bakabilirsin..
    17 tane kadar videom var orada..
    kasada vu diye bi başlığı vardı yanlış hatırlamıyorsam
  • hocam videoları izledim güzel çalışmaların.benim izlediğim bi videoda iki ayrı devre stero bağlanmış sanırım sesin çıkıtğı hoparlöre göre yanıyolar bi biri bi biri şeklinde bbne bunu yapmak istiyorum devre çok klay bunu yaparım şimdi kafama takılan tek mesela bi audio jack bulsam onun neresine hangi lerini lehimleyecez bunun bi resimli anlatımını yapabilirseniz sevinirim.
  • resimli anlatıma çok gerek yok şekilde sig yazan sesin artısının girdiği ucu, jak içine baktığında 2 ufak bi büyük bağlantı uçlarından istediğin ufağa bağalayacaksın.. biri sağ sesin diğeri sol sesin ucudur o ufaklar büyük olan ise sesin eksisidir.. o da şemada normalde eksi ile birleşen ses giriş ucuna bağlanır..
  • quote:

resimli anlatıma çok gerek yok şekilde sig yazan sesin artısının girdiği ucu, jak içine baktığında 2 ufak bi büyük bağlantı uçlarından istediğin ufağa bağalayacaksın.. biri sağ sesin diğeri sol sesin ucudur o ufaklar büyük olan ise sesin eksisidir.. o da şemada normalde eksi ile birleşen ses giriş ucuna bağlanır..

yani bu devreden iki yada daha fazla yaptığımda büyük uca eksileri birleştirip bağlayacam +ları da küçük uclara bağlayacam.
    Çok sağol üstad çok güzel anlatmışsın bi de bu konunun en başında parlak led olur denmiş ama sonradan yapan arkadaşlar parlak ledle olmuyor demiş sen sanırım yapmışsın parlak led le ayı entegreyi kullanabiliyor muyuz?bir de bu devre 10 ledli bunu daha fazla ledle yapmanın imkanı varmı 20 falan?

• ya ben 20 normal ledle yaptım. ama entegre el değmeyecek kadar ısınıyo. bi de ses bağlayınca yanmıyo. düz bağlayınca olması gerektiği gibi hepsi yanıyo. acaba bunun sebebi mucizesi nedir???
  • @cery_
    20 led kesinlikle fazla bir entegreye.. bunun mucizesi bu.. entegre yanmış bile olabilir..
    @kahraman_turk12
    parlak entegrede sorun yok.. yapan arkadaşların sanırım başka hataları yüzünden çalışmadı.. parlak ledlerle 2 defa yaptım biri full kırmızı diğeri full mavi ikisi de sorunsuz aylardır çalışıyorlar.. hafif ısı sorunu var ama çok da önemli değil.. eğer 20 led istiyorsanız devreden 2 tane yapın aynı sesi bağlayın aynı anda 2 led birden yanar ama yine de farkedilmez güzel olur..
  • Konuyu okudum çalışmalarınızdan gerçekten çok etkilendim ve sanırım yarın sabah soluğu bir elektronik dükkanında alıcam, youtube da videolara baktım şöyle birşey çok dikkatimi çekti topiği baştan sona okudum ama gözümden kaçtıysa çok özür dilerim elinizde bu tip bişey için devre şeması varmı birde bana maliyeti ne olur acaba..ayrıca burda tek renk kullanmış farklı renkte ledler ile yapmam mümkün mü??
  • saolun teşekkür ederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adorax -- 5 Ocak 2012; 12:13:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRojka
    Konuyu okudum çalışmalarınızdan gerçekten çok etkilendim ve sanırım yarın sabah soluğu bir elektronik dükkanında alıcam, youtube da videolara baktım şöyle birşey çok dikkatimi çekti topiği baştan sona okudum ama gözümden kaçtıysa çok özür dilerim elinizde bu tip bişey için devre şeması varmı birde bana maliyeti ne olur acaba..ayrıca burda tek renk kullanmış farklı renkte ledler ile yapmam mümkün mü??

biraz daha dikkat gerekiyormuş şema ve farklı ledlerle hazırlanmış vu meter daha ilk postumda var arkadaşım..
  • quote:

quote:

Konuyu okudum çalışmalarınızdan gerçekten çok etkilendim ve sanırım yarın sabah soluğu bir elektronik dükkanında alıcam, youtube da videolara baktım şöyle birşey çok dikkatimi çekti topiği baştan sona okudum ama gözümden kaçtıysa çok özür dilerim elinizde bu tip bişey için devre şeması varmı birde bana maliyeti ne olur acaba..ayrıca burda tek renk kullanmış farklı renkte ledler ile yapmam mümkün mü??

biraz daha dikkat gerekiyormuş şema ve farklı ledlerle hazırlanmış vu meter daha ilk postumda var arkadaşım..

video yu koymadığım için tam anlatamamışım ne demek istediğimi aam yine konuyu baştan sonra bir daha okudum..istediğim şey tam olarak bu..http://www.youtube.com/watch?v=wmzRor-thhE

• arkadaşım şema dediğinde bu gösterilir:
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/178923/7FEE10CF04054062B53A94543E90D898.gif
    farklı renkli ledlerden yapıldığını anlamak için ise video görmeye gerek yok resim gayet net:
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/178923/8222D1F7C1C14549B672C995786F5171.jpg
    üstelik bunlar konunun ilk 2 resimi
    videoda full parlak kırmızı var arkadaşların yaptıklarına bakarsan full mavi yapan da var.. hem başlıkta da malzeme listesine bakarsan ilk söylediğim
    - 10 adet led istediğiniz renklerde parlak mat faketmez
    hayırlı forumlar..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Öncelikle özür diliyorum ve teşekkür ediyorum ben potu görünce bu şekilde olduğunu düşünememiştim sesi açtıkça yükseliyor sabit falan diye düşünmüştüm dün gece lehim işlemlerini tamamladım, ve çok güzel oldu tek renk yaptım parlak ledler ile sürekli alışveriş yaptığım bi elektronikçiden aldım malzemeleri parlak ledin tanesine 27,5 kuruş verdim bana toplam 5,5ytl e mal oldu, ancak kasada nereye koyacağımı bulamadım
  • quote:

bütün bunları yaptıktan sonra entegrede 1 bacak boş kalıyor o da 5. bacak.. bu bacağa bir tane kablo lehimleyelim ve ses çıkartan cihazımızın(örneğin bilgisayarımızın ses çıkışına) ses çıkış uçlarından + olana bağlayalım.. aynı cihazın ses çıışındaki - olan ucunu da bir sürü birleştirdiğimiz kabloya(dikkat ederseniz 2 tanesi entegrenin 2. ve 4. bacağına gidiyor) bağlayalım..

güç vermek içinse aynı terden bi kablo daha çıkıp güç kaynağımızın eksi ucuna, örneğin bilgisayara bağlayacaksak güç kaynağından çıkan herhangi bi siyah kabloya bağlayabiliriz..

Hocam ben bu aşamaya kadar geldim. 5. bacaktan bir kablo çektim ve bunu sesin + kutbuna bağlamak için ayırdım. Ses için (-) uç da tamam.

Güç için gereken + ve - kutupları tam anlayamadım.

Güç ve ses birleşince yanlış bir şey yapmak istemedim. Elimde patlamasın sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 19 Temmuz 2008; 21:41:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 241

quote:

bütün bunları yaptıktan sonra entegrede 1 bacak boş kalıyor o da 5. bacak.. bu bacağa bir tane kablo lehimleyelim ve ses çıkartan cihazımızın(örneğin bilgisayarımızın ses çıkışına) ses çıkış uçlarından + olana bağlayalım.. aynı cihazın ses çıışındaki - olan ucunu da bir sürü birleştirdiğimiz kabloya(dikkat ederseniz 2 tanesi entegrenin 2. ve 4. bacağına gidiyor) bağlayalım..

güç vermek içinse aynı terden bi kablo daha çıkıp güç kaynağımızın eksi ucuna, örneğin bilgisayara bağlayacaksak güç kaynağından çıkan herhangi bi siyah kabloya bağlayabiliriz..

Hocam ben bu aşamaya kadar geldim. 5. bacaktan bir kablo çektim ve bunu sesin + kutbuna bağlamak için ayırdım. Ses için (-) uç da tamam.

Güç için gereken + ve - kutupları tam anlayamadım.

Güç ve ses birleşince yanlış bir şey yapmak istemedim. Elimde patlamasın sonra.

Ses (-) ucunu aldığın yerden bir uç daha çek bu elektrik (-) olucak birde 3. 9. ve ledlerin birleştirdiğin + uçlarından bir kablo çıkar işte buda elektrik (+)

• quote:

Ses (-) ucunu aldığın yerden bir uç daha çek bu elektrik (-) olucak birde 3. 9. ve ledlerin birleştirdiğin + uçlarından bir kablo çıkar işte buda elektrik (+)

Teşekkürler. Sorun çözülmüştür. Çok güzel çalışıyor devre.

necoinside; paylaşımın ve ayrıntılı anlatımın için çok teşekkürler. Hayatımda ilk defa devre yaptım sayenizde. Basit olsa da her şeyin bir ilki vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 20 Temmuz 2008; 20:49:52 >

• ben bu LM 3915 i çalıştıramadım nefret ettim .oyüzden KA 2285 kullanıyorum parlak mavi beyaz ledleri gayet iyi çalıştırıyor. bi de DBL 1016 lı var bitpazarından almıştım anfime taktım kaç yıldır. dbl sağlammış ters polarma verdim kaç kez bişey olmadı. iyi çalışmalar var. güzeller.
  • 241 hayırlı olsun parlak ledle mi yaptın normal ledlerle mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kahraman_turk12

241 hayırlı olsun parlak ledle mi yaptın normal ledlerle mi?

İlk devre denemem olduğu için ucuza kapatmaya çalıştım.

9 tane mat led, sonuncu da parlak mavi led.

3 Yeşil mat
    3 sarı mat
    3 kırmızı mat
    1 mavi parlak

bu sırayla yaptım, yani en son yanan mavi led.
    Yapabileceğimi düşünmemiştim. En kısa zamanda güzel bir tasarım ile stereo yapmak istiyorum.

Şöyle bir sorunum var ama. 4+1 ses sisteminin 4 uydu çıkışlarından birine bağladım bu vumeter'i. Bunu takınca uydulardan hafif bir cızırtı geliyor. Cızırtı olmaması için ne yapabilirim? Onboard ses kartını kullanmadığım için anakarttan bir çıkış alamadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: 241

quote:

Orjinalden alıntı: kahraman_turk12

241 hayırlı olsun parlak ledle mi yaptın normal ledlerle mi?

İlk devre denemem olduğu için ucuza kapatmaya çalıştım.

9 tane mat led, sonuncu da parlak mavi led.

3 Yeşil mat
    3 sarı mat
    3 kırmızı mat
    1 mavi parlak

bu sırayla yaptım, yani en son yanan mavi led.
    Yapabileceğimi düşünmemiştim. En kısa zamanda güzel bir tasarım ile stereo yapmak istiyorum.

Şöyle bir sorunum var ama. 4+1 ses sisteminin 4 uydu çıkışlarından birine bağladım bu vumeter'i. Bunu takınca uydulardan hafif bir cızırtı geliyor. Cızırtı olmaması için ne yapabilirim? Onboard ses kartını kullanmadığım için anakarttan bir çıkış alamadım.

4.1 in giriş jakından paralel uç çıkaramıyor musun

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.