Şimdi Ara

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..).. (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
17
Favori
132.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anakarta giren jaka paralel bağlayabilirsin arkadaşın anlatmaya çalıştğı gibi..
  • neco hocam dün aldım devre elemanlarını iki devre için 10k pot almayı unutmuşum elimde 100k var olur mu?ya da hiç olmasa olurmu?
  • hiç olmazsa olmaz ama 100k olursa olur (:
  • ledler parlak mavi bi de b50k var onunla daha iyi olur sanırım 10 k ya daha yakın.
  • olur sorun olmaz.. zaten ses yüksek geliyorsa onu kısmak için o potans
  • tamam dostum sağol bütler haftaya bitiyor haftaya cumartesi yapacam kafama takılan bişi olursa burdan sorarım teşekkür ederim.iyi forumlar.
  • yardımcı olabilidiysem ne mutlu bana..
  • devre tamam steryo bağlantı yaptım iki devreyi parlak mavi ledle şahane oldu yarın kasaya yerleştiricem 5 dakka çalıştı entegre hiç ısınmadı.
  • hayırlısı olsun.. kasada hoş duracağı garanti..
    ısınmayabilir entegre.. kırmızı ledler biraz daha fazla akım çektiğinden benimkiler biraz ısınıyordu ama karışık renkli yaptığımda öyle bi problem olmuyor tabi.. biraz da tolerans meselesi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: hi-fi uğur

4.1 in giriş jakından paralel uç çıkaramıyor musun

quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

anakarta giren jaka paralel bağlayabilirsin arkadaşın anlatmaya çalıştğı gibi..

Paralel çıkarmayı biraz daha açabilir misiniz acaba? Vumeteri kasaya bağladım, bir de açma kapama anahtarı koydum kasanın üstüne. Fakat bu cızırtı sorunu yüzünden geceleri kullanamıyorum. Kısık seste şarkıyı bastıracak kadar artıyor bazen.

Vumeteri 4+1 'in uydu çıkışlarından birinden almak zorundayım. Direk bilgisayarın ses çıkışından alınca sesi çok açmam gerekiyor. Bu durumda da 4+1'den verim alamıyorum. Yani çıkış alacağım tek yer uydu çıkışı. Bu çıkışa göre anlatırsanız çok sevinirim.

• pc nin sesini iyice açın gerisini amfiden ayarlayın cızırtıya gelince ,, vumetre kısa devre oluyordur vu metrenin elek.beslemesini başka bir yerden verin(mesela 9 v pil ) tekrar cızırtı yapacak mı? ben 4 adet vu metre yaptım 4 ü de aynı... başka bir elktrik hattından beslemek gerekiyor. pc ve VMet. ri yi aynı psu ya bağladığınızdan olabilir bu . küçük dc adaptörle çalştıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 9 Ağustos 2008; 17:27:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hi-fi uğur

pc nin sesini iyice açın gerisini amfiden ayarlayın cızırtıya gelince ,, vumetre kısa devre oluyordur vu metrenin elek.beslemesini başka bir yerden verin(mesela 9 v pil ) tekrar cızırtı yapacak mı? ben 4 adet vu metre yaptım 4 ü de aynı... başka bir elktrik hattından beslemek gerekiyor. pc ve VMet. ri yi aynı psu ya bağladığınızdan olabilir bu . küçük dc adaptörle çalştıyorum

9V pil ancak 4 tane LED yakabiliyor. Yani şu anki sistemi değiştirmem zor gözüküyor. Cızırtı için yapılabilecek başka bir şey yok mu? Gündüzleri sorun olmuyor, sesi biraz açabildiğim için anlaşılmıyor. Ama gece sesi kısmak zorundayım, cızırtı da mahvediyor beni. Ya aslında tam cızırtı değil, böyle gürültü gibi. Hani rüzgarlı bir yerde gürültü olur ya onun gibi.

• vu metre ye giren elekt. girişinin (+) ucunu ayır bağlantıyı kes . sorun geçerse ayrı adaptör kullanmalısın. bendeki (amfiye taktığım) patır putur sesler yapıyordu ayrı bir trafo ile besledim.selametle
  • vu metrenin baskı devresini verirseniz yapacağım yukarıdaki resimlerde cok net değil

msn adresim den görüşebiliriz

ibrahim.3831@hotmail.com
  • şema ve baskılı devre var arkadaşım konu içerisinde zaten eğer baskılı deve ile uğraşıyorsanız çizimi oldukça basit bi şekilde halledebilirsiniz..
  • beyler ben bunu yaptım ama f.audıo yu bulamadım kasamda f.audıo dan başka biyere bağlayamazmıyız bunu?
  • ilkbaşta yazdığım gibi kulaklık jakına...
  • vu meter çılgınlığı başlamış yine;)
    vu meter yapmak isteyen arkadaşlar aman dikkat bu hastalıktır bi başladınızmı durduramazsınız kendinizi. Vu meter, fan kontrol... falan derken benim gibi kasa içinde kabloları saklayacak yer bulamazsınız sonra;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi squall144 -- 3 Kasım 2008; 23:32:02 >
  • valla kafayı yijem artık jak aldım dewrede sese giden faz nötrleri jak a bi öle balıorum bi böle bağlıorum yoq çalışmıo ama 5+1 in hoparlörlerine gire kablolardan birine bağladım mı çalışıyor bi tanede jack çoğaltıjı aldım çoğaltıjıya birine 5+1 in jakını bağluıom dierine vumetre jakını bağlıom çalışmıo jaka bağlantıda sorun mu çıkıo ajaba yada yanlış mı bağlıyorum bi yardım edermisiniz???.
  • faz nötr yok orada (:
    jaka bağlarken + - yi doğru bağladığından emin misin?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.