Şimdi Ara

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..).. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
17
Favori
132.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birbirine bağlamak derken? aynı anda çalışması mı yoksa 20 ledli vu meter mi yapmak amaç?
  • @necoinside

ses çıkışına nasıl kablo bağlicam hocam orayı anlayamadım?
  • arkadaşlar anakarttaki F_AUDİO pinlerine devreden gelen kabloyu nasıl bağlayacağım bir aparatmı gerekiyor?anakarttak, pinlere bağlantı kurduktan sonra kasanın arkasındaki ses paneline ekstradan bir jak takmam gerekiyormu ?
  • Selam Arkadaşlar Bende bu devreyi kurdum ama biraz üzerinde değişiklikler yaparak :D
    Öncesinde aynen bu devreyi kurdum ama ledlerin yanması konusunda bir türlü istikrar tutturamamıştım
    Bunun için LM3915 entegresinin 1. bacağından ve 12. bacağından giden ledleri iptal ettim. Normalde bu devreye göre 10 led olması gerekirken
    benm yaptığımda 8 led war. Şimdi istikrarı tutturdum ve takır takır çalışıo alta resmide koyuyorum isteyen arkadaşlar benm yaptığım şekildede yapabilir.
     Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00umut00 -- 2 Mayıs 2009; 8:48:51 >
  • Arkadaşlar yaptığım devre bu 1 göz atarsanız sevinirim,entegreye yakın olanlar kısa uçlar(+)
    görünürde 1 hatam varmı yoksa bundan sonra napıcağımı tam olarak açıklarmısınız bilgisayara bağlama konusunu tam çözemedimde
    ...""""
    ..
    bu işlemden sonra entegrenin 6. ve 7. bacaklarından kablo çıkartıp birleştiriyoruz.. bu birleştirdiğimiz kabloyu, plakette uygun bi yere yerleştirdiğimiz 1,2K lık normal direncin bi bacağına bağlamalıyız.. direncin diğer bacağından 2 kablo çıkartalım birini entegrenin 8. bacağına diğierini de hemen yanına yerleştirdiğimiz 10k lık potansiyometre(ayarlı direnç)nin 1. bacağına bağlayalım.. potansiyometrenin geriye kalan orta bacağndan ve 3. bacağından da kablo çıkartıp birleştirelim bu birleştirdiğimiz kabloları daha önce belirttiğimiz ses ve güçkaynağına bağlamak için hazırladığımız entegrenin 2. ve 4. bacağına bağlı olan kablolara bağlayalım.bütün bunları yaptıktan sonra entegrede 1 bacak boş kalıyor o da 5. bacak.. bu bacağa bir tane kablo lehimleyelim """
    en son bu adımı uyguladım bundan sonrasını bana bi anlatırsanız çok iyi olacak.Bilgisayarımda hoparlör yok kulaklıkla kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Response.Write -- 2 Mayıs 2009; 23:01:39 >

• Potansiyometre bağlantısı yanlış 2 bacak birbirine değecek şekilde olacaktı.
    Ledlerin kısa bacağı + değildir -'dir.
    yani anot deil katottur
    lehimde fazla lehim teli kullanmak sağlamlığa bişe katmaz.Uygun olanı az lehim teli ile sağlam olmasını sağlamaktır.fazla kullanmışın lehim telini.
    Böle aklın karışabilir bana sorarsan en iisi malzemeleri sök ve baskı devresini çıkarrtıp tekrardan lehimlemen bölece hata riskini en aza indirmiş olup kablolarla fazla uraşmamış olursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 00umut00

Potansiyometre bağlantısı yanlış 2 bacak birbirine değecek şekilde olacaktı.
    yani anot deil katottur
    lehimde fazla lehim teli kullanmak sağlamlığa bişe katmaz.Uygun olanı az lehim teli ile sağlam olmasını sağlamaktır.fazla kullanmışın lehim telini.
    Böle aklın karışabilir bana sorarsan en iisi malzemeleri sök ve baskı devresini çıkarrtıp tekrardan lehimlemen bölece hata riskini en aza indirmiş olup kablolarla fazla uraşmamış olursun.

hocam zaten potansiyometrenin orta ve 3.bacağından kablo çıkartıp iki kabloyuda birbirine bağlamış yanlış olan nedirki burada?

burdan sonra pc ye anakart üzerindeki ses çıkışlarına yani F_AUDİO pinlerine devre üzerinden nereden kablo çekicez?
    aynı şekilde güç vermek içinse devre üzerinden nerden çekicez?yani devre üzerinde bulunan hangi kablolardan ses ve güç için çıkış yapacağız?misal;2 ve 4 ten bi kablo çıkart anakart üzerindeki pinlerden eksiye bağla yada atıyorum 5 ve 6 dan bi kablo çek pc sarı güç kablosuna git şeklinde açıklarsan sevinirim.saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: benzema_12

quote:

Orjinalden alıntı: 00umut00

Potansiyometre bağlantısı yanlış 2 bacak birbirine değecek şekilde olacaktı.
    yani anot deil katottur

hocam zaten potansiyometrenin orta ve 3.bacağından kablo çıkartıp iki kabloyuda birbirine bağlamış yanlış olan nedirki burada?

burdan sonra pc ye anakart üzerindeki ses çıkışlarına yani F_AUDİO pinlerine devre üzerinden nereden kablo çekicez?
    aynı şekilde güç vermek içinse devre üzerinden nerden çekicez?yani devre üzerinde bulunan hangi kablolardan ses ve güç için çıkış yapacağız?misal;2 ve 4 ten bi kablo çıkart anakart üzerindeki pinlerden eksiye bağla yada atıyorum 5 ve 6 dan bi kablo çek pc sarı güç kablosuna git şeklinde açıklarsan sevinirim.saygılar...

F-audio ile ilgili bi bilgim yok o konuda yardımcı olmamam senin hayrına :D
    o potta göremedim kusura bakma eer bağlamışsan sorun yok
    4 ve 5ten kablo çıkarcaksın ses girişlerini koyacaksın
    2 den kablo çıkarcaksın - hata girceksin(siyah kablo)
    3den kablo çıkçaksın +12ye girceksin(sarı kablo)

• 00umut00 olacak bu iş fena hırs yaptım :)
  • arkadalar eger yapmaya karar verdıysenız benden sıze baglantı ıcın bır tavsıye anakarta ses baglantısı yapmayın sadece bır jack alın ve onu ses kartınıza yada anakartın ustundekı ses cıkıslarına baglayın ordan rahatlıkla kullanabılırsınız ve cok daha da kolay olur sadece guc cıkısları harıcınde kalan ıkı ses guc baglantılarını bos bır jack a baglayın bu kadar dıger turlu her zaman sonuc alınamıyabılıyor vede bıraz daha karısık gelebılır
  • Arkadaşlar 1 şey soracaktım.
    ilk bölümde "daha sonra ledlerin bacaklarının diplerine lehim yaparak sabitlemek, işlem yaparken düşmesini engeller.. "
    diye 1 bölüm var .Burda kafama takılan hangi ayakları ledleri dengelemek için kullanıyoruz (-'mi , +'mı) ve
    entegreyle bağlantı kurarken hangi led ayağından kablo çıkıyoruz ???

"eksı bacakların hepsını kapsayan 1 kablomu lehımleyecez yoksa tek tek her bır eksı ayaklara 1 er kablomu"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Response.Write -- 5 Mayıs 2009; 19:53:19 >
  • Bende bir tane Vu meter var. 2 tane çıkış kablosu var. biri i kırmızı diğer siyah . Ben bunu nasıl yapıcam.

2 kabloyu hoperlör çıkışına takıp, ve bu iki kablodan kablo çekip molexlere mi takıcam. Biri resimli anlatırmı.
  • Arkadaşlar ses girişlerini anakarta veya hoparlörlere bağlamak yerine mikrofon katına bağlasak nasıl olur? Bu sayade istenilen yerde sesi ölçer (tabi bu bir varsayım). Zaman bulduğumda proteus ta çizim deniyecem. Gelişmeleri eklerim saygılar
  • 1 haftayı geçti cevap gelmedi bilen biri yokmu.
    Bu kadar kişi yapmış 1'i açıklama yapabilirmi.
    Sorum var 5. ayaktan 1 kablo çıkardık ses çıkışımızın + ucuna diyor
    fakat bende hoparlör yok kulaklık kullanıyorum ben bunu nereye bağlayacam
    ayrıca
    güç vermek içinse aynı terden bi kablo daha çıkıp güç kaynağımızın eksi ucuna, örneğin bilgisayara bağlayacaksak güç kaynağından çıkan herhangi bi siyah kabloya bağlayabiliriz..
    bu cümlede aynı telden derken hangi telden ?
  • @Galathil Arkadaşım kulaklık kullanıyorsan tek stereo yu çift stero yapan aparatlar var, ondan alıp ona takabilirsin önceki yazan arkadaşlar yazmıştı sanırım. Hem kulaklığından ses gelir hem de vumetre nin girişine bağlıyabilirsin. İkinci soruna gelince molex (cd rom a taktıgın kablo) kablolarda olan her hangi bir siyah kabloya bağlayabilirsin hepsi - dir.

Mikrofon + vumetre yi proteusta denedim bir türlü olmadı pratikte çalışıyo olabilir yapan arkadaşlar varmış galiba ama proteusta çalışmadı...
  • devreyi kurdum çalıştırdım çok güzel oldu ve devreyi geliştirmeye karar verdim..
    led olarak en başa parlak yeşil ve 9 tane parlak mavi kullandım gece çok güzel gözüküyo şimdi geliştirmek istediğim tarafı ise müzik dinlemezken veya lederin hep yanık sönmesini istersek nasıl bi çözüm uygularız..
  • olayı çözmüş bulunuyorum ses ğirişinin artı ucuna anahtar takıp gelen sinyali kesince ledler sürekli yanıyo
  • konuya uzun zamandır cevap yazılmamış, bu arada bu devreyi ben de yaptım ama çalıştıramadım 12 v adaptörü bağlayınca ledler bile yanmadı
  • arkadaşlar entegre aşırı sıcaktan ve kısadevreden anında etkilenip yanabilir

malzemeleri aldığınız yerden entegre için 9lu soket isteyin ledleri ve soketi monte edip lehim yaptıktan sonra entegreyi soketine takın hem arıza gibi bi durum olursa kolay değiştirebilesiniz

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.