Şimdi Ara

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..).. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
17
Favori
132.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • devreyi paylaşan kardeşim çok güzel bi paylaşım teşekkürler fakat ben lisede elk bölümünde okuyorum yani biraz acemiyim bana daha açık bi devre ve daha açık bii anlatım paylaşırsan sevinirim hatta ilk sorumu sorıyım bu devreyi hoparlöre nasıl bağlıcam yardımlarını bekliyorum teşekkürler... :D
  • walla çok gsl bi paylaşım bn bu konuları anlamam yani bnm 2. yaptıım devre ilkinide 1 hafta önce yaptım oda fankontrol devrediydi bn 10*5 lik kartinaksa 2 tane yaptım sıkıştepiş oldu sterio ayarladım bide yan yana 2 devre koyunca 2. de biraz değişiklik yapmak gerekiodu led düzeninde onuda deneme yanılma ile hallettim devre yaklaşık 2 saat bütün ledler full yanarken çalıştı ve ısınma oldu ama geçen akşam müzik çalarken bağlıydı ne hiç ısınma yoqtu bn parlak mavi ledlerle yaptım walla nediim artık bi fan veya heatsink koycam ama siyah pileksiye devreyi yerleştirsem entegreler ortada, ortaya ufak bi fan ve fanı maviye boyasam fanın önüne ızgara koysam gsl gözükebilir ...
  • bakan olur diye yazıom devre 5 v ilede gsl çalışıo hem entegreler ısınmıo
  • Bu devreden 10 ledli olandan kasanın iki yanına yapmak istiyorum 10 bir yana 10 bir yana ledleri 20 tane alacağım diğer elemanlarıda mı 2 almam gerekiyor yoksa tek entegre üzerinden ikiside çalışırmı?

İkiside ortak olacak yani birisi yükselirken diğeride aynı seviyede yükselecek :D
  • arkadaşım stereo yaparsan hem gsl olur hem tek entegre kullanırsan denemedim ama 20 led olcağı için daha fazla ısınma olur ve yanabilir entegre bnce devreden 2 tane yap potansiyometreyi tek kullan gnd leri birleştir sonra sese gitcek kaploların birini sağ birini sol yaparsın tmm dır bn yptım sper oldu
  • Elektronik bilgim fazla yok gnd filan demişsin ne olduğunu bilmiyorum o kabloları nasıl birleştireceğiz birde devren ile ilgili resimler eklersen hiç anlamasam bile resilere bakarak yaparım kopya çekerim yani
  • bnde bi devre yapmak istiyodum bunu seçtim yani bnmde fazla bilgim yoq ilk sayfadaki devreyi çıktı al bn öyle yaptım sonra ona baka baka yap ondan sonra zaten kolay çeke bileceğim gsl makinam yoq yani anlamazsın çektiğim resimden zaten karma karışık bişey oluo yinede takıldığın yer olursa burdan sorarsın ama basit ilkini yaptınmı 2. oyuncak gelir bak yukarda gsl çekilmiş resim war ona baka bilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wahdet35tr -- 9 Haziran 2010; 21:39:21 >
  • ikisinide yapacağım sonra birleştirmem gereken kabloları birleştireceğim hım tamam

Peki size maliyeti ne oldu_?
  • 15 tl civarında bişeydi ama malzemeleri aldığında eğer bişey sorcaksan malzemeleri aldıktan sonra sor yoqsa tecrüben olmadığını anlarsa 15 se 20 der hadi kolay gelsin bi kere başıma geldi ordan biliom
  • Tamam öneri ve bilgiler için teşekkürler yardım alacağım zaman pm atarım teşekkürler.
  • Hocam ya ben de benim PC hoparlörüne yapmak istiyorum yalnız hoparlörü açıp içine baktım, 10V 0,35A diyor güç kaynağında. Min 12V demişsin ya bunu nasıl 10V ile beslenebilecek hale getiririz? Ha bu arada çok fazla bilgim yok bu konularda, anlatırken basit anlatırsan çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, ayrıca emeğine sağlık.
  • bende cooler master ın sese duyarlı neonları war rengi yeşil bayağı güzerl ama almışken mavi alayım dedim mavi kalmamış kırmızı alcaktım yeşil aldım ama keşke kırmızı alsaydım alında yaılabilecek bişey sese duyarlı olan yerini söktüm birkaç tane küçük parca war onlardan bulup yapabilirsek çok güzel olur mikrofonude war bu gibi anakart filan yok tehlikelide değil psu nun 4 pinli fişlerinden birine takıyorsun müziği açtınmı bitti 20tl ye aldım ben ama vatan computerde filan 15-13 tl arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrTHoMaNiaC

Hocam ya ben de benim PC hoparlörüne yapmak istiyorum yalnız hoparlörü açıp içine baktım, 10V 0,35A diyor güç kaynağında. Min 12V demişsin ya bunu nasıl 10V ile beslenebilecek hale getiririz? Ha bu arada çok fazla bilgim yok bu konularda, anlatırken basit anlatırsan çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, ayrıca emeğine sağlık.

direk bağlayabilirsin 10v a sorun olmaz yine gayet güzel çalışır sesi de hoparlörden direk paralel alabilirsin..

quote:

Orijinalden alıntı: by yusuf 15

bende cooler master ın sese duyarlı neonları war rengi yeşil bayağı güzerl ama almışken mavi alayım dedim mavi kalmamış kırmızı alcaktım yeşil aldım ama keşke kırmızı alsaydım alında yaılabilecek bişey sese duyarlı olan yerini söktüm birkaç tane küçük parca war onlardan bulup yapabilirsek çok güzel olur mikrofonude war bu gibi anakart filan yok tehlikelide değil psu nun 4 pinli fişlerinden birine takıyorsun müziği açtınmı bitti 20tl ye aldım ben ama vatan computerde filan 15-13 tl arası

burdaki sistemle pek alakası yok anlattığının.. (:

• ben bir adet topun içine bir led lamba koyarak 6 renk degiştirmesini istiyorum top portakal buyuklugunde tahmınlerime göre sen bu işin pirisin.bana bunu seri şekılde nasıl temın edebılecegım konusunda yardım edersen sevınırım.birde koydugumuz led sese duyarlı olabılırmı. *********@gmail.com en kısa zamanda bılgı verebılırsen sevınırım onemlı

edit: mail adresi silindi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • plexyden bi top yaptırabilir bi balonun içine birşeyler tıkıp genişletebilir ya da telde v.s. top yapıp dışını kaplayabilirsin ardından bu devreye sıralayacağın ledlerin her birini farklı renkte yaparsan sese göre renk değiştiren bi top şeklinde vu metren olur..
  • Selamlar akadaşlar ve necoinside.
    Birkaç aydır bir araba bilgisayarı projesiyle uğraşıyorum, bilgisayarı arabaya kurdum tüm entegrasyonunu gerçekleştirdim.

Knight Rider (karaşimşek) dizisindeki K.I.T.T isimli pontiac firebird'ün yurtdışında replikaları yapılıyor. Onların kullandıkları bir sesle yanıt sistemini uzunca bir süre uğraşarak bilgisayara entegre ettim.
    Söylediğim cümlelere sesli olarak yanıt veriyor.
    Yani Türkiyedeki bildiğim kadarıyla ilk konuşan araba projesi oldu.
    Şimdi bana araç konuşurken çalışacak bir VU Metre gerekiyor.
    Aynı K.I.T.T de olduğu gibi.
    Yapmak yada edinmek istediğim VU Metre şu:

bu yada buna benzer bir vu metreyi yapmak elektronik bilgisi olmayan biri için çokmu zordur. yapabilmem yada edinebilmem için bana yardımcı olabilirmisiniz.

Şimdiden teşekkür ediyorum

Benim aracım ise bu. Ses tanıma programı videosu:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProntoBasso -- 16 Eylül 2010; 17:19:20 >

• Öncelikle merhaba Sağ ve sollu olmak üzere bir vu metter yapmak istiyorum fakat Ben pcden Optik çıkış alıyorum analog çıkışlar kapalı. F_Audiodan ses alabilirmiyim optik çıkış açıkken. yada bildiğiniz başka bir yol varmı yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jerfi-Memphis

Öncelikle merhaba Sağ ve sollu olmak üzere bir vu metter yapmak istiyorum fakat Ben pcden Optik çıkış alıyorum analog çıkışlar kapalı. F_Audiodan ses alabilirmiyim optik çıkış açıkken. yada bildiğiniz başka bir yol varmı yardımcı olursanız sevinirim

bu yardımcı olurmu vu metrenin ses çıkışlarını ön panelden aldım
     Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

• quote:

Orijinalden alıntı: wahdet35tr

quote:

Orijinalden alıntı: Jerfi-Memphis

Öncelikle merhaba Sağ ve sollu olmak üzere bir vu metter yapmak istiyorum fakat Ben pcden Optik çıkış alıyorum analog çıkışlar kapalı. F_Audiodan ses alabilirmiyim optik çıkış açıkken. yada bildiğiniz başka bir yol varmı yardımcı olursanız sevinirim

bu yardımcı olurmu vu metrenin ses çıkışlarını ön panelden aldım
     Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

:D denedim ama ön panelden ses alamıyorum optik çıkışı iptal edersem ses veriyor. işin kötüsü anolog çıkış da kullanmak istemiyorum vu metter için. ilgin için teşekkürler

• sende kasanın arka panel ses çıkışına çoklayıcı koy ordan kasanın içine kablo çek olsun bitsin en kolayı bu ...
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.