Şimdi Ara

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..).. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
425
Cevap
17
Favori
132.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bunun aynısını yaptım fakan bi sorunum var ben ses kartından kolonlara giden jaka T bir jak taktım birine kolonları diğerine bu devreyi takıyorum ama taktıgım an kolonlardan gelen ses azalıyo acaba bu neden kaynaklanıyo ?
  • Buna Açma Kapama Dugmesı Ekleyebılırmıyız ?
    ekleyebılırsek nasıl eklerız :)
  •  Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

Yardımcı Olabilir Die Koydum ;)
    LM3915N-1 entegre hakkında bilgiyi burdakı pdf den alabilirsiniz.

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/d/0jgerhrw831l01ox2t3hg9j6olpy.pdf

WWW.datasheetcatalog.org
    burda butun entegreler hakkında bılgı var goz atmanızda yarar var.

• kardeş ben bi devre buldumda çözemedim bu işlerde yeniyim bana yardımcı olabilirmisiniz.
    alttaki resimler size yardımcı olabilirmi?

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

Ledli Vu Meter Yapımı(Ayrıntı eklendi..)..

• bu şemaların daha devamı ve baskılı devreleri var..
  • yukardaki devre spektrum analyzer.yapıcakların led bulma sorunu yoksa yapabilir

bunun lcdli olanını gördüm yapıcaktım ama atmega ile yapılmış dedim hiç bulaşmayım

http://www.elektronizm.com/index.php?topic=73.0

http://www.elektrotekno.com/about34623.html

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=Ecq9a97DcmI&eurl=http://www.elektrobilim.org/forum/showthread.php?t=945&feature=player_embedded]

• quote:

Orjinalden alıntı: necoinside

bu şemaların daha devamı ve baskılı devreleri var..

evet kardeş buldumda çok karmaşık onun içi senin verdigin devreden 2 tane yapıcam artık.
    yardımcı oldugun için saol
  • Bakın atıyorum kuyuya taşıı :)) demedi demeyin.
    Hocam süper bi icat diyorum buna hakatten güzel bir şey bu paylaştığın. Şimdi benim aklıma bir soru geldi bu devreyi yaptık diyelim ama ses ile çalışmasını istemiyoruz.
    aman sakın ha o içten dışa dıştan içe belli bir şekilde yanan komik yılbaşı ışıkları gibi olmasın :)) Ses ile çalışıyormuş gibi aynı düzende ama sese bağlamadan bu projeyi yapmak mümkünmüdür şeması varmıdır? Nem sese bağlamak istemiyorum ama sanki sese bağlıymış gibi çalışsın istiyorum. neden sese bağlamak istemiyorum bilgisayarda pek müzik dinlemiyorum ondan müzik seti sağolsun onda dinliyorum ama bununlada güzel şeyler çıkabilir bilgisayarımada yapayım diyorum.
  • acaba benim işlemciye olurmu bu aralar atıldım bu işlere (bu benim eserim proje yarışması sağ olsun) projem var ledlerle ilgi her neyse bende intel D945GNT anakart var buna takabilirmiyim bu vu metreyi bir cevap pekliyorum
  • bu tamamen ses ile alakalı.. yani anakartın modeli hiç önemli değil eski bipleyen comodore a bile takılır.. ya da bilgisayar olması da gerekmiyor radyo walkman cep telefonu mp3 çalar v.s. her türlü hoparlör ile ses çıkartan cihaza takılabilir..
  • benim hoperlörler ekranla dahili phılıps marka ben anlamadım önceki sayfalarda çünki anakarta takılıyordu sanırım orada girişi göstermişti diğer arkadaşlar
  • hoparlörün yeri önemli değil kabloya bağlıyorsun, anakarta da ön paneldeki kulaklık girişine giden sesi kullanmayanlar bağlayabilir alternatif olarak diye yer gösterildi.. sanırım sen konuyu pek iyi okumamış, anlayamamışsın daha dikkatlice baştan sona, hiç bi yeri atlamadan bir oku istersen..
  • tmm biraz bişiler anladım ama benim pcyi açmama gerekecek bakmam lazım ön panele ses nerden gidiyor diye
  • arkadaşım illa ön panel ses uçlarına bağlaman gerekmiyor açmak istemiyorsan kolonları taktığın yeri çoklayarak da kullanabilirsin..
  • ondan deil ben ön paneli kullanmak istio biraz acemiyim kusura bakma
  • bir sorum daha olacak böyle bir sistem yapıp bunuy fan kontrol devresine bağlasak olurmu böle birşey yapabilirmiyiz yada aynen bunu yapıp bağlasak ?
  • selamlar, öncelikle çok teşekkür ederim anlattıklarınız çok işime yaradı, bugün ilk devre denemem başarısız oldu ancak deneme boardında çalıştırmıştım. Sorunum lehim ve havya ile :)
    Yarın tekrar entegre ve board alıp yeniden deneyeceğim(diğerlerini kurtardım).

birkaç sorum olacak,

1) potansın 1. ayağına nasıl karar veriyoruz.
    2) direncin wattı kaç, ben 2 watt aldım bikaç tane de 0,5 aldım seri bağlarım diye.
    3) audio girişini direkt olarak kablodan değilde ortam sesini alacak şekilde ayarlayabilir miyiz?
    4) graphic equalizer yapmak bu devreye kıyasla ne kadar zor olur?

dahası geldi..

d1) potansın işlevi nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmnkim -- 10 Şubat 2009; 3:10:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkmon

bir sorum daha olacak böyle bir sistem yapıp bunuy fan kontrol devresine bağlasak olurmu böle birşey yapabilirmiyiz yada aynen bunu yapıp bağlasak ?

fan kontrol devresine derken?
    fanın devrine göre 10 ledli durum göstergesi olarak kullanılabilir evet ama ona uygun direnci bulmak gerek 12v u buna göre 1.75v a düşürmesi için..

quote:

Orjinalden alıntı: WahshE

selamlar, öncelikle çok teşekkür ederim anlattıklarınız çok işime yaradı, bugün ilk devre denemem başarısız oldu ancak deneme boardında çalıştırmıştım. Sorunum lehim ve havya ile :)
    Yarın tekrar entegre ve board alıp yeniden deneyeceğim(diğerlerini kurtardım).

birkaç sorum olacak,

1) potansın 1. ayağına nasıl karar veriyoruz.
    2) direncin wattı kaç, ben 2 watt aldım bikaç tane de 0,5 aldım seri bağlarım diye.
    3) audio girişini direkt olarak kablodan değilde ortam sesini alacak şekilde ayarlayabilir miyiz?
    4) graphic equalizer yapmak bu devreye kıyasla ne kadar zor olur?

dahası geldi..

d1) potansın işlevi nedir?

1) istediğin ilk bacağı seçebilirsin.
    2) direncin wattı da önemli değil istediğini kullanabilirsin
    3) ses ortamı için mikrofonlu minik amfili bi devre gerek ya da pc nin mikrofon girişine tak bi mikrofon pcden de sesi açık tut aynı işi görür.. (:
    4) graphic equalizer bu devreye göre 10 kat zor diyebilirim ama bu devreyi çocuk oyuncağı olarak görenlere göre diğeride oldukça basit..

d1) potansın işlevi de amfiden felan yüksek sese bağlarsan direk yanık kalır ledler potansla ses oranını düşürdüğünde orada da düzgün çalışması için..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• cevaplar için saol kadıköye yazıcıoğluna gittiğimde alıp yapmaya başlıcam çok saol
  • LM3915N-1 nasıl birbirine bağlanır?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.