Şimdi Ara

Legacy'den UEFI'ye geri nasıl dönülür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 8 tabanlı masaüstü bilgisayarım var. Varsayılan olarak UEFI olarak geldiklerini biliyorsunuz. Ben bu ayarı Legacy olarak değiştirmiştim, tekrar UEFI yaptığımda sorun çıktı. UEFI oluyor ama bu sefer de Windows başlamıyor, boot ekranından BIOS'a atıyor beni. Windows'u başlatmak için tekrar Legacy'ye çevirmek zorunda kalıyorum. UEFI'ye geri nasıl dönebilirim?

Teşekkür ederim.

• MrSalik M kullanıcısına yanıt
    UEFI Modunda sıfırdan windows kurulacak.
    Sizin yaptığınız gibi olmaz
  • bunun yerine secure bootu disable yapın birdaha biosa atmasın sizi legacyde dewam edin
  • nejaterol kullanıcısına yanıt
    UEFI modunda sıfırdan Windows kuramıyorum çünkü UEFI moduna geçince Windows kurulum DVD'si bootta çalışmıyor, nasıl yapabilirim ki?
  • Bios ekranını açarak F9 tuşuna basın çıkan uyarıyı onaylayın. Bios fabrika ayarına dönmüş olacaktır. EFI destekli Win 8 DVD ile format atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 29 Ağustos 2014; 22:47:16 >
  • SMTRSLN kullanıcısına yanıt
    Legacy modundayım zaten. :) UEFI'ye geçiş yapmak istiyorum. Secure Boot'u Disable yaptım sonuç değişmedi, yine biosa atıyor. :(
  • Bilgisayarın yanında gelen kurtarma diski. Ancak Windows 8 olduğu için UEFI destekli olması gerekmez mi? Format atılmıyor. USB DVD sürücüsü ile yaparsam olur mu? Acaba sıkıntı bilgisayarın optik sürücüsünde mi ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrSalik

Bilgisayarın yanında gelen kurtarma diski. Ancak Windows 8 olduğu için UEFI destekli olması gerekmez mi? Format atılmıyor. USB DVD sürücüsü ile yaparsam olur mu? Acaba sıkıntı bilgisayarın optik sürücüsünde mi ki?

Hocam format atılmıyor diyorsun. Atılmıyor madem tam olarak nasıl hata veriyor bundan bahseder misin? Ayrıca Win 8'li bilgisayarlar Recovery DVD'si vermiyorlar. Ek olarak alınabiliyor.

Anlattığım gibi Biosa girerek F9 ardından F10 yaparak çık. Fabrika ayarlarında EFi desteği açık olacaktır. Recovery diskini tak. Bilgisayarı yeniden başlat ESC, F11, F12, f9 veya F1 tuşlardan hangisiyse basarak Boot menüsünü aç. UEFİ DVD seçerek kuruluma başla.

Recovery DVD'si çalışıyorsa kurulum başlar. Eğer sorun varsa Win 8 SL sürümü DVD'ye herhangi bir programla yazdırarak kurulum yapabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 29 Ağustos 2014; 23:30:02 >

• Sorularına cevap vermedim. Bilgisayarının HP olma ihtimali var. Biosu fabrika ayarına getirince DVD'yi 1 sıraya HDD'yi 2 sıraya alma durumun kısıtlanabiliyor.

HP ise bilgisayar yeniden başlayınca F9 bas. Boot menüsü açılır. UEFI DVD... böyle bir şey çıkar basarsın DVD'yi boot eder kuruluma başlar. Son olarak şunu demek istiyorum. EFI destekli Wİn 8 USB diski hazırlarsan direk kuruluma geçersin.

Tekrar hatırlatıyorum.. DVD'yi birinci HDD'yi 2 sıraya alma lüksün olmaya bilir. Alırsın bu seferde EFI devre dışı kalır..
  • İlk yorumunda okuduğum sorununa gelirsem. Windows'u EFİ destekli olarak kurmadığın için açınca hata veriyor..
  • Arkadaşlar sorun çözüldü. Aynı sorunu yaşayıp da nasıl çözeceğini bilmeyenler için anlatıyorum.
    1. Windows kurtarma diskinizin kopyasını bir USB belleğe atın.
    2. USB belleği bilgisayara taktıktan sonra UEFI modunu açın ve Boot Manager diskinizi görecektir.
    3. UEFI modundayken USB belleği okuyabilen bilgisayar, bu şekilde temiz kurulum yapılmasına izin verecektir.

Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.