Şimdi Ara

Legency support problemi, usbler verimli çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir sene önce bilgisayarımı toplamıştım ve o zamandan bu zamana devam eden bir problem.

Anakartımda olan Usb3.0 veya 2.0 lara aynı anda bir kaç cihaz(mouse,harici harddisk,klavye,flashdisk ...) bağlayınca ya aletler çalışmıyor

yada donmalar meydana geliyordu. Çok uzun bir süre sonra bu olayı çözdüm. Biostaki legency supportu disable yapınca sorun çözüldü gibi.

Ama bu seferde bilgisayar açılırken windows açılıyor kısmından sonra 3-5sn monitöre sinyal gitmiyor ve monitörden görüntü alamıyorum.

Sonra sinyal geri geliyor ve bilgisayar sorunsuz çalışıyor.

Şimdi hata nerede, ne yapmalıyım?

Legencyi kapatsam pc açılırken sorun oluyor,legencyi açsam usblerde sorun oluyor.

Tüm güncellemeler yapılı durumda.
    Anakartım Asus Maximus V Gene, PSU 750W OCz Fatality

Sorunum eğer donanımsal ise anakartı asusun Ankara'da ki teknik servisine vermeyi düşünüyorum.
    Şİmdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Legacy support desteği eski seri yolu desteğine ihtiyaç duyan bileşenlerin çalışması için gerekli bir özelliktir. Bu neden ile kapatılması pek hoş karşılanmaz, genelde fare, klavye gibi usb desteğinin en eski üyeleri bu özelliği kullanır.

Sizin durumunuzda bilgisayarınızda şu arızaların mevcudiyeti söz konusu olabilir.

1. Usb aygıtlarınızdan bir veya bir kaçı arızalı.
    1.a. Hangisinin arızalı olduğunu öğrenebilmek için bu aygıtların hepsini çıkartıp sırası ile tek tek takıp bilgisayarınızın açılış durumunu test etmelisiniz. Arızalı donanımı bulursanız yenisi ile değiştirip problemi düzeltebilirsiniz.
    2. Çoğu zaman kimsenin gözüne fazla gelmesede aşırı bir usb aygıt kullanımı power supplyin iflası ile sonuçlanır.
    2.a. Kimsede usb cihazlardan şüphelenmez, Nasrettin Hocanın Eşeği misali 6-7 tane usb aygıt takıp power supplyin bunu çalıştırması beklenir ki bu çoğu zaman hüsran ile biter. Eğer side bunları yapan kişilerden iseniz ya powerınızı değiştirin veya usb kullanımınızı sınırlandırın. Eğer power supplyiniz bozulmuş ise (en basitinden bios hardware monitor sekmsinden bakabilirsiniz) ise değiştirme yoluna gitmeniz gerekcek. Bunun için ödünç bir power bulup denemeniz gerektiğini hatırlatayım.
    3. Anakartınızın usb ile ilgili kompenentlerde arıza meydana gelmiş olabilir. Çoğu zaman basit bir sigorta arızası bu gibi durumlara neden oluyor ancak bunları saptamak çok güç. Bir servis yordamı ile çözmeye çalışmaktan başka çareniz yok.

Biostaki lagacy özelliği hakkında ayrıntılı bilgi almak ve çözüm yolları için BU YAZIYI DA okumanızı öneriyorum. Eminimki çok işinize yarayacaktır. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 27 Mayıs 2014; 21:38:43 >

• Genelde usbleri aynı anda çok fazla kullanmam ama
    bazen harici harddisk kullanmam gerekiyor ve harici harddiski usb ye taktığım zaman mouseda donmalar olmaya başlıyor.
    Hatta mousen takılı olduğu usbnin yanındaki usbye takdığım anda mouse tamamen iptal oluyor veya tam tersi.

Hal böyle iken legency supportu kapattığım anda bu sorunların hiç birini yaşamıyorum
    hatta abartıp bi kaç cihaz daha bağlıyorum gayet güzel çalışıyor ama bu seferde
    bilgisayar açılırken sorun oluşuyo.

Usblerde veya powerda sorun olsa neden legency kappattıktan sonra sorun çözülsün ki.
    İşin içinden çıkamadım.

Bu arada anakartımın fişi var ama garanti belgesi yok.
    Teknik servise götürmek zorunda kalsam sorun olur mu?

Not:Bilgisayarda genelde mouse ve klavye için 1 tane ve wireless anteni için bir tane olmak üzere 2 tane usb girişini kullanıyorum.
    Buna rağmen bu sorunlarla karşılaşıyorum. Üstelik bu donmalar wireless antenini etkilediği için internetim de sıkıntılı hale geliyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkcont -- 27 Mayıs 2014; 22:33:24 >

• Kafayı yiyecem

Sorun Legency support kapalı olmasına rağmen de tekrarladı.

Birde yazmayı unutmuşum.
    Aynı anda usbye bi kaç cihaz takınca bazen mavi ekran da veriyor.
    Sorun yazılımsal mı, donanımsal mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkcont

Kafayı yiyecem

Birde yazmayı unutmuşum.

Dedimya işte;

Geçen ben 2.5" taşınabilir harddisk taktım. 15 saniye sonra mavi ekran verdi. Üstelik harddisk dışında usb'ye sadece mouse&klavye alıcısı ve wirelles alıcısı takılıydı. Umarım yazılımsaldır yoksa servis işi çok sıkıntılı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: besir99

quote:

Orijinalden alıntı: Turkcont

Kafayı yiyecem

Birde yazmayı unutmuşum.

Dedimya işte;

Geçen ben 2.5" taşınabilir harddisk taktım. 15 saniye sonra mavi ekran verdi. Üstelik harddisk dışında usb'ye sadece mouse&klavye alıcısı ve wirelles alıcısı takılıydı. Umarım yazılımsaldır yoksa servis işi çok sıkıntılı.

Dün legency supportu kapattığımda
    tüm usbye takılı olan araçlar neredeyse 100% verimlilikle çalıştı.
    Hiç bir donma veya farklı bir sıkıntı olmadı.
    Abartıp ne bulduysam taktım usbye bana mısın demedi, sorunsuz hepsini çalıştırdı.
    Ama bugün yine eski haline döndü.
    ya mavi ekran veriyo, ya donmalar oluyo, yada kullanılan usblerden biri devre dışı kalıyo.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.