Şimdi Ara

lehim yapamıyorum yine çöp oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • basit bir lehimi bile yapamıyorum yine çöpe attım,1 tane havyam var birde telim var,küçük elektronik yeşil kart üzerinde 2 tane noktaya damlatmam lazım ve iki küçük kabloyu tutturucam.
    bir elimde kabloyu o noktaya tutuyorum ama lehim makinası diğer elimde olunca bu sefer teli tutmaya el kalmıyor
    yada lehim telini bir elimde tutsam ve havyayı diğer elimle tutsam bu sefer kabloyu dayayacak el kalmıyor
    havyanın ucuna lehim telini sürüp damla yaptım ama bu sefer damlatırken yeşil kartın nokta kısmı eridi gitti ve çöpe attım nasıl olcak bu videolar izledim ama düzgün anlatım bulamadım

• Kalem havya mı kullanıyorsun tabanca mı ? Lehim telin kalın mı ince mi ? Herkes farklı şekilde lehim yapıyor kimisi direk lehimlenecek elemanı ısıtıyor kimisi havya ucuna lehim teli alıyor. Eğer kalem havya kullanıyorsan ucunu bi güzel temizle. ince zımpara kağıdı ile hafif parlat. Eğerki alıştırma yapmak istiyorsan delikli bakırlı pertinaks var. zil tellerini geçirip onları lehimlemeye çalışabilirsin. Neyse. malzemeyi lehimelenecek yere taktıktan sonra, malzemenin ayağını ısıt. Lehim telinide Diğer taraftan malzeme bacağına değdir. Solda lehim teli Ortada malzeme bacağı Sağda havya ( benım gıbı solaksan tam tersi ) olacak şekilde yaparsan lehim telin erir. Lehimi yaptıktan sonrada fazla kurcalamamak lazım. tekrar ısıtmamak lazım. lehimin parlak olması lazım. Çok basit bir işlem aslında ben yapamıyorum diyerek kendini koşullandırma. Umarım yardımcı olmuşumdur.

• sağol bi dahakine böyle denerim havyam var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulut1741 -- 7 Aralık 2013; 0:28:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.