Şimdi Ara

LEICA D'LUX TYPE 109

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle Made in Japan.. yani Made in Germany veya Made in China değil bazı inceleme sitelerinde tartışılan bir konu olduğu için bunu netleştirmekte fayda var.

Menüler LCD ekran bilgilendirmesi bundan önce LX7 kullandığım için bana aşina geldi. Ancak Ana tüm ayarların dslr gibi tek dokunuşla elimin altında olması ki zaten 1 numaralı alma sebebim gerçekten beklediğimin çok üzerinde çıktı..

Öyle ki vizörden çekim yaparken gözümü ayırmadan ENSTANTANE,DİYAFRAM,EV, ISO, AF area,WB, Drive Mode ayarlarına çok kolay müdahele edebiliyorum.. ve değişiklikleri vizörden takip edebiliyorum..
    Şöyle diyebilirim ki halen kullandığım d700 de bile bu kadar çok ayara vizörden bakarken tek dokunuşla müdahele edemiyorsun. Ki d700 sınıfında kendisinden daha sonra çıkan modellere göre Hala en fazla direk müdahele imkanı sağlayan fx gövdelerden biridir.

yani işin bu kısmı düşündüğümden beklediğimden çok öte çıktı diyebilirim Hatta abartmışlar DSLR zoom lensi gibi lensin üzerindeki ringi çevirerek te zoom yapabiliyorsunuz…

Makinenin beklediğimden daha büyük olduğunu söyleyebilirim. Yani ceket cebi düşünenleri zorlar.. kaban cebinde anca..
    Ama diğer taraftan hala elime küçük geldi... ama bu sefer hemen elden çıkartmak yok.. bununla uzun zaman geçireceğimi düşünüyorum daha şimdiden..

İçinden çıkan harici flaşı bulamadım bir süre.. küçük olur ama bu kadarını beklemiyordum.. gömlek cebine koy çık kimse fark etmez
    Yani diğer rakiplerinin dahili flaş gücü kadar çok yakın alanda akşam eş dost çekerken, kendisinden flaşlı rakipleri kadar iş görür..

LX7 den farklı olarak ki galiba nikon d810 da başarılı şekilde çalışan göze netleme seçeneği burada da var ve gerçekten mükemmel.... Kaçırmıyor.. yüzü gördüğü anda hemen tam gözün üzerine 2 doğruyu kesiştiriyor ve takip ediyor.. LX7 de yüz tanıma ve takip vardı ama bu işi daha da ilerletip tam göze taşımış.. çok kullanacağım bir ayar olacak..

Bir çok compact makinede olmayan bir özellikte lensinin önüne filtre bağlamaya uygun oluşu. Evdeki Her lensime taktığım gibi Bu makine ile birlikte 43mm Multicoated BW koruyucu filtre ısmarlamıştım. makineyi açtım ve hemen önce onu yerine taktım.. hastalık ama çare yok.. lenste dişli varsa mutlaka MRC filtre takılacak. Bu tabi size ND, POLARIZE filtrelerle de çalışma imkanı veriyor.. kısacası ciddi anlamda konuya hakim fotoğrafçılara hitap eden ayrıntılar buluyorsunuz inceledikçe..

lensi 24-75mm ve f1,7-f2,8.. ayrıca ihtiyaç durumunda akıllı zum açarsanız 150mm, eğer digital zum da açarsanız 300mm çıkıyorsunuz.
    vizörde yakınlaştırma yaparken her bir seviye farklı renklerle gösterildiği için zaten isteyen 75mm aşmaz acil bir durumda da dibine kadar zorlayabilirsiniz

Cep tel uygulaması ise çok kullanışlı..wifi ile bağlanıp canlı çekim ve bir çok ayarları cep telefonundan yapabiliyorsunuz..
    yani eskiden makineyi kurup zamanlayıcıyı 10 saniye yapıp koşa koşa gruba katılıp çektiğim fotoğraf dönemi bitmiş oldu.. geçip karşıdan nasıl çıktığınızı canlı görüp kadrajı ayarlayıp deklanşöre basabiliyorsunuz.. ve uygulama gerçekten dört dörtlük çalışıyor kasma saçmalama yaşamadım..

Usa dan alınan modellerde Video kısmında NTSC sistem yazıyor.
    Bunu sakın kaale almayın PAL ve NTSC standart çözünürlüklü çekimler ve buna uygun TV ler için kullanılan çook eskilerde kalmış analog video formatlarıdır
    720/1080 çektiğinizde bütün TV ler de oynatabiliyorsunuz. Yeterki çektiğiniz formatı TV niz desteklesin yani MP4, AVCHD vs vs..
    Eğer USA dan getirtme şansınız varsa daha önce de yazmıştım Compact makinelerde ciddi fiyat avantajı var hala..

Elektronik vizörü için tüm inceleme sitelerinde mükemmel deniyordu.. istediği kadar mükemmel olsun aynalı optik görüntünün havası yok.. üstelik Bunca çözünürlüğe rağmen.. aynasızları sevememenin baş sebeplerinden biri de bu.. Yine de açık havada ciddi iş görecektir.

sonuç olarak şundan iyidir bundan kötüdür diye bir şey söyleyeceğim
    hep derim en iyi makine sizin ihtiyacınızı tam karşılayan makinedir

ben bu ayarlara tav olmuştum.. beklediğimin de üzerinde çıktı.
    Küçük cep tipi compact isteyenler için uygun değil..
    Dslr kullanmayı seven, Dslr deki gibi aynı şekilde tüm ayarları pratik hızlı kendileri yapmak isteyenler için ise mükemmel bir tercih olacaktır.

çok yüzeysel yazdım farkındayım ama derin incelemeler zaten bir çok sitede var.. bir kullanıcı olarak görüşlerimi yazmam daha iyi olur diye düşündüm

merak edilen konular varsa soranlar için vakit buldukça cevaplamaya çalışırım. Sonuçta LUMIX LX100 ün de kardeşi..o makineyi düşünenler de buradaki yorumlardan faydalanabilirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 16 Ocak 2015; 15:13:08 >

• Üstte bulunan filter ve ai tuşları tam olarak neye yarıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • urikasit kullanıcısına yanıt
    filter tuşu ile effektli çekim yani retro,monochrome,high key. vs vs vs yapabiliyorsunuz.
    a ise tam otomatik.. makine herşeye kendi karar veriyor ve menülerde bulunan bir çok seçeneği kendisi duruma göre aktif hale getiriyor.
  • Filter tuşunu ND filtreleme gibi bir fonksiyon sanmıştım.
    Hala Sony RX100 M3 ile LX100 arasında kararsızım. Daha önce LX3 ve şimdi LX5 kullanıcısı olarak LX100'e meylim var ama cüsseli olması ve dahili flaş barındırmaması düşündürüyor.

• Evet bu leicanın kardeşi olan panasonic lx100'ü ben de aldım. Sensör ve gövde çok iyi, video ve keskinlik de öyle. Ama boyut olarak daha küçük birşey alıp üzerine de nakit kalması için satıyorum.

İlan linki burada

LEICA D'LUX TYPE 109 ile birebir aynı makinedir.

• hocam, sokak icin uygun mu bu model? Uzun zaman oldu, gorusleriniz nedir dlux hakkinda?

• osurgan kullanıcısına yanıt
    Sokak için iyiden beklenti nedir tam anlayamadım. Genelde bu soru lens seçiminde karşılaştığımız türden bir soru sanki.
    bende onu kastettiğinizi düşünerek 35mm ve 50mm sokakta en çok tercih edilen lensler olduğuna göre bu makine de 24-75 aralığı sunduğuna göre sanırım işinizi görecektir.

Ben çok memnunum. sokak, ev, manzara genel kullanım için ihtiyacı tam olarak karşılıyor..
    Başta da söylediğim gibi ayarların menüde dolaşarak bulunacağına direk gövde üzerinden kontrol edilmesi benim tercih etmemdeki en önemli kıstastı. Bu dizayn sınıfında başka hiç bir modelde yok.
    LX100/DLUX TYPE 109 DSLR kullanmayı bilen, pozlamaya müdahele etmeyi seven kullanıcılar için gerçekten kullanımı çok keyifli bir makine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fujifilm X-H1 XF 16 80 SET
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.