Şimdi Ara

fujifilm x-t1 vs Olympus OM-D E-M1 ?? HANGİSİ SİZCE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar fujifilm x-t1 vs Olympus OM-D E-M1 bu iki makimne arasında kararsız kaldım 2350 t

Olympus OM-D E-M1 bady + battery grip 2350 tl ikinci el sıfır ayrında

fujifilm x-t1 3 adet orj pil + bady + battery grip 2700 tl ikinci el sıfır ayarında

SİZCE HANGİSİNİ TERCİH ETMELİYİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpercetinn -- 4 Kasım 2014; 22:34:16 >

• arkadaşlar bana yardımcı olacak kimse yokmu ??
  • Bugün bir e-dergide bu iki model hakkında birşeyler görmüştüm ! Biraz izin verin paylaşayım...
    -

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Kasım 2014; 23:26:59 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    yani üstadım ??
  • Yani fark etmez gibi bişi :) Ben biraz Olympus'tan yanayım o sebeple objektif olamama ihtimalim olabilir :) açık söyleyeyim. Bakalım başka arkadaşlar ne der ?
  • Bende biraz Fuji'den yanayım beni de hesaba katma İki makine de seni üzmez ikisi de çok iyiler...

Bence iki makineyi de al eline dene bir yerde öyle karar ver
  • Bady al sen en iyisi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Body alsın daha iyi olur :) İşin şakası bir yana ben tercihimi XT1'den yana kullanırdım. Bence Fotoğtaf makinesinde ilk bakılacak şey İQ bu konuda Fuji'yi daha ileri görüyorum. Daha küçük sensör ve 2x crop faktörü bana pek cazip gelmiyor ki testlerde de Oly'nin bu zaafiyeti çoğu zaman ortaya çıkıyor. Bunun dışında Olyde bulunan gövdede is olayını oldukça methediyorlar. lens konusunda iki firmanında lens yelpazesi yeterli derecede Fuji'de XF serisinde kötü lens yok hepsi memnun eder Oly ne durumda pek bilmiyorum ama 75 mm 1.8 2600 tl civarı satılıyor az para değil. Tabi ben eski bir Fuji kullanıcısıyım bunu da ekleyim ve sırf şu gövdede is olayını merak ettiğim için EM5 listemde
  • alpercetinn kullanıcısına yanıt
    Bence EM1'i tercih etmelisin :)

İki kameranın birbirine üstün olduğu birçok yön var ama, benim nazarımda genel toplamda E-M1 önde bitiriyor.

Ben ayrıca EM1 ile birlikte 12-40mm, Panasonic 25mm f/1.4 ve Panasonic 35-100mm 2.8 ya da Olympus 40-150mm 2.8 almanı da tercih ederim.

Tabi bu benim tercihlerim. Benim tercihlerim de belirli kriterler üzerinden belirleniyor.

Senin kriterlerin neler?
  • Her iki makineyide kullanmış biri olarak-

En basit yorumu yapayım..

Fujinin renkleri çok daha canlı. Fakat fokusu em-1 e göre bence daha kararsız. Menüleri zor. Tuşlarının ergonomisi çok kötü! ve bana ergonomisi iyi gelmedğinden olympusdan daha ağır bir makine gibi gelmişti fakat olympus'tan yaklaşık batarya dahil 50 gr daha hafif, maks. enstantane 1/4000
    Olympus m43 oldugundan lens avantajı var. Menüleri kolay ve anlaşılır. Fokus hızı tatminkar. Tuş ergonomisi DSLR seviyesinde. Body ergonomisi ve ağırlığı yerinde ve maks. enstantane 1/8000

Ben Olympus E-M1 tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artdzy -- 5 Kasım 2014; 12:45:25 >
  • artdzy kullanıcısına yanıt
    XT1 1/4000.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

XT1 1/4000.

Teşekkürler yanlış yazmısım düzelttim
  • Hala kararsızlığım devam ediyor

• Sony a7 28 - 70 lens ile 3600 tl var

• quote:

Orijinalden alıntı: alpercetinn

Sony a7 28 - 70 lens ile 3600 tl var

İstnabuldaysanız fujishoplara gidip makineyi bir deneyn tuş ergonomisi için bana hak verip direk eleyeceksiniz gibi geliyor.
  • 45 günlük bir bebeğim var sadece onun resmini çekmek için bakıyorum

• Amaç çocuk fotoğrafı çekmekse neden bu kadar pahalı makineleri düşünüyorsunuz. Sizin için Af'si hızlı kompakt bir makinede yeterli olacaktır
  • Oly epl-5 al bak keyfine.

• Olympus taki 5 eksenli titreşim engelleme sistemi de göz önüne alınmalı fujinin gövdede titreşim sistemi yok. İki makinede güzel bence.
  • 5 baktım ama badi çok iyi gelmedi

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.