Şimdi Ara

canon 24-70 f2.8 L mi yoksa Canon 70-200 F4 IS mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki lensten birini alacağım. Benim için keskinliği ve arka plan bulanıklığı çok önemli.

24-70 f2.8 de is yok sanırım. IS yazan herhangi versiyon göremedim. IS'siz mi üretiliyor bunlar? Eğer öyleyse fotoğrafta bilhassa geceyleyin flu sorunu çıkartmaz mı?

70-200 f4 is lensi çok keskin, başarılı renkler vb. verdiği deniyor. Lakin arka plan bulanıklığı nasıldır? 24-70 f2.8 70mm zoomdayken ve 70-200 f4 200mm zoomdayken hangisi daha çok arka plan fluluğu verir ?

• Fotoğrafçılığa ilgimin arttığı dönemlerde Canon'un en hayran kaldığım objektiflerinden birisi 70-200 mm f/4 IS modeliydi. Eğer arka planın flu olmasına önem veriyorsan yerinde bir seçim olabilir. Ne tür fotoğraflar çekmeyi planlıyorsun? Örneğin portre çekimleri için genelde 70 mm - 135 mm aralığı tercih ediliyor.
  • 70-200 daha iyi bir tecih olacaktır bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Knight..

Fotoğrafçılığa ilgimin arttığı dönemlerde Canon'un en hayran kaldığım objektiflerinden birisi 70-200 mm f/4 IS modeliydi. Eğer arka planın flu olmasına önem veriyorsan yerinde bir seçim olabilir. Ne tür fotoğraflar çekmeyi planlıyorsun? Örneğin portre çekimleri için genelde 70 mm - 135 mm aralığı tercih ediliyor.

ben otelde çalışıyorum. malum yüzlerce insan var ve çoğunlukla portre çekiyoruz. gün ışığında masmavi deniz, palmiye ağaçları vb. arkaplan olarak kullanılıyor genelde. gece ise renkli renkli ışıklar arasında siyah arka fon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanTnçr

70-200 daha iyi bir tecih olacaktır bence
    Çok ayrı kulvarlarda seçenekler; tele-zoom mu istiyorsunuz main-zoom mu? 24-70 aps-c üstünde geniş bazda biraz dar kalabilir günlük koşullarda; eğer FF planınız yoksa gözden geçirin, öte yandan kişisel tercihtir, ben de uzun bir süre 24-70 kullandım ve adapte oldum diyebilirim. 17-50, 17-70, 17-55IS gibi objektifler main zoom aralığında aps-c'ye seçenek olabilir.

70-200f4 gerçekten çok keskin ve hızlı bir objektif, hatta "duyum olarak" 2.8IS versiyonundan daha keskin olduğu bilgisine sahibim. Eğer daha çok portre, kandid, moda vs tarzı çalışacaksanız 70-200f4 size göre, alan derinliği konusunda da kafanızı yormayın çok; 200mm f4 diye düşünürsek uygun koşullarda arkaplan kaybolabilir. Çok farklı objektifler olduğu için seçim tamamiyle size kalmış, kimse çıkıp sizin adınıza "sana tele lazım, napıcaksın 24-70'i" diyemez

• quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Çok ayrı kulvarlarda seçenekler; tele-zoom mu istiyorsunuz main-zoom mu? 24-70 aps-c üstünde geniş bazda biraz dar kalabilir günlük koşullarda; eğer FF planınız yoksa gözden geçirin, öte yandan kişisel tercihtir, ben de uzun bir süre 24-70 kullandım ve adapte oldum diyebilirim. 17-50, 17-70, 17-55IS gibi objektifler main zoom aralığında aps-c'ye seçenek olabilir.

70-200f4 gerçekten çok keskin ve hızlı bir objektif, hatta "duyum olarak" 2.8IS versiyonundan daha keskin olduğu bilgisine sahibim. Eğer daha çok portre, kandid, moda vs tarzı çalışacaksanız 70-200f4 size göre, alan derinliği konusunda da kafanızı yormayın çok; 200mm f4 diye düşünürsek uygun koşullarda arkaplan kaybolabilir. Çok farklı objektifler olduğu için seçim tamamiyle size kalmış, kimse çıkıp sizin adınıza "sana tele lazım, napıcaksın 24-70'i" diyemez

Alıntıları Göster
    İkiside farklı kulvar lensler değilmi yahu ?

Biri kuş vb gibi uzak çekimler için biri ise daha yakın çekimler için keskin sonuçlar . Bokeh etkisi genelde sabit lenslerde çok oluyor . Mesela portre çekicem demişsiniz 50mm lens olabilir . Ama çok uzak nesneler çekilmiycekse 24-70L bence çok güzel bir lens . Edinmeyi düşünüyorum şu sıralar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sanırım 70-200 alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

quote:

sanırım 70-200 alacağım

Alıntıları Göster
    Lens değiştirmek dert değilse 50mm 85mm de güzel set olur aslında prime olarak; 135mm f2 de girse hele bütçe uyup da

• quote:

Lens değiştirmek dert değilse 50mm 85mm de güzel set olur aslında prime olarak; 135mm f2 de girse hele bütçe uyup da

Ben de bunu yazmak için girmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson Crusoe

quote:

Ben de bunu yazmak için girmiştim

Alıntıları Göster
    İki Lenside Kullanan Biri Olarak Diyorum ki 24 - 70 Bambaşka Bişey. Özellikle Sağladığı Aralık Çok İyi 70 - 200 Dar Alanlarda Büyük Sorun Oluyor Açık Alanda Kendini Buluyor İs Olması Çok İyi Ama 24 - 70 Bana Göre Bi Efsane.

• quote:

Orijinalden alıntı: MMMacit

İki Lenside Kullanan Biri Olarak Diyorum ki 24 - 70 Bambaşka Bişey. Özellikle Sağladığı Aralık Çok İyi 70 - 200 Dar Alanlarda Büyük Sorun Oluyor Açık Alanda Kendini Buluyor İs Olması Çok İyi Ama 24 - 70 Bana Göre Bi Efsane.

peki is'siz 24-70 gece çekimlerinde sorun olmuyor mu?
  • 24-70 de is yok evet ama genel kullanım içindir ve profesyonellerin tercihidir 24-70 L2 nin sonuçları çok keskin canonun ek keskin lobjektifi sınıfında ama abd 2300 dolar .70-200 le bunu kıyaslayamayız amacınıza hangisi uygun ise onu alın ben mesela eğer canonda kalırsam alacağım lensler 24-70 L yada L2 70-200 is yada 2.8 diyaframlı düz gece çekimlerinde 24-104 daha başarılı 15 enstantaneye kadar düşebiliyor 24-70 le elde gece zor ama 50mm 1.4 le gece işinizi görürsünüz
  • quote:

quote:

Hocam Açıkcası Gece Çekiminde Kullanmadım. Daha Doğrusu Kullandım Ama Hep Flaşla Çekim Yaptım Gece Portrelerde Felan Gece Çekim Yapıcaksam O Büyük İhtimal Manzara Çekimi Oluyor Benim İçin ve Mutlaka Tripod Yanımda Oluyor. Alternatifler Arasına Bence İs li 24 105 ide Ekleyebilirsin. Şunuda Eklemek İstiyorum 24 - 70 Ağır Bi Lens Gerçekten. Lensi Alma Amacınız Nedir Hangi Alanda Kullanıcaksınız Yani Bu Arada Hangi İl desiniz ?

• quote:

quote:

quote:

Hocam Açıkcası Gece Çekiminde Kullanmadım. Daha Doğrusu Kullandım Ama Hep Flaşla Çekim Yaptım Gece Portrelerde Felan Gece Çekim Yapıcaksam O Büyük İhtimal Manzara Çekimi Oluyor Benim İçin ve Mutlaka Tripod Yanımda Oluyor. Alternatifler Arasına Bence İs li 24 105 ide Ekleyebilirsin. Şunuda Eklemek İstiyorum 24 - 70 Ağır Bi Lens Gerçekten. Lensi Alma Amacınız Nedir Hangi Alanda Kullanıcaksınız Yani Bu Arada Hangi İl desiniz ?

ağırlıgı çok önemli değil.

antalyada bir otelde çalışıyorum. gündüz plaj, deniz, palmiye, manzaralı portreler için. Moda tarzı bikinili fotoğraflar için. Gece ise millet giyinikken ışığın az oldugu ortamda çekim yapacagım. Mesela elimde 60d ve 18-200 is lens var ve gece f5.6 iso 1250 ve enstantene 1/25 civarlarında çekiwm yapıyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ağırlıgı çok önemli değil.

antalyada bir otelde çalışıyorum. gündüz plaj, deniz, palmiye, manzaralı portreler için. Moda tarzı bikinili fotoğraflar için. Gece ise millet giyinikken ışığın az oldugu ortamda çekim yapacagım. Mesela elimde 60d ve 18-200 is lens var ve gece f5.6 iso 1250 ve enstantene 1/25 civarlarında çekiwm yapıyorum.

Alıntıları Göster
    Çekimlere Çok Uzak Duruyorsan ki Öyle Değilsin Galiba 70 - 200 Ama Çektiğin Modellere Yakınsan 24 70 Bence Hatta 24 105 de Olabilir.

• quote:

Çekimlere Çok Uzak Duruyorsan ki Öyle Değilsin Galiba 70 - 200 Ama Çektiğin Modellere Yakınsan 24 70 Bence Hatta 24 105 de Olabilir.

Alıntıları Göster
    Dediğim gibi; hangi aralığa ihtiyaç duyuyorsan sen seçeceksin onu, başkası değil. 18-200'den az çok hangi aralıklarda çekim yaptığını biliyorsundur.
  • quote:

Dediğim gibi; hangi aralığa ihtiyaç duyuyorsan sen seçeceksin onu, başkası değil. 18-200'den az çok hangi aralıklarda çekim yaptığını biliyorsundur.

Alıntıları Göster
    otel fotoğrafçılğı için 70-200 daha uygun olur açı olarak, bütçeniz uygunsa 2.8 is almaya çalışın.

düzeltme:ff gövde için yazmıştım, çarpanlı gövdede 70mm ile başlamak dar kalabilir yakın planlar için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nervium -- 20 Eylül 2012; 13:59:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nervium

otel fotoğrafçılğı için 70-200 daha uygun olur açı olarak, bütçeniz uygunsa 2.8 is almaya çalışın.

düzeltme:ff gövde için yazmıştım, çarpanlı gövdede 70mm ile başlamak dar kalabilir yakın planlar için.

Alıntıları Göster
    70-200 f2.8 is lensle otelde denemiştim. bazen uzun boylu bayanları tam boy almak istediğimde bi 10 metre kadar geri gidiyordum. sırf mümkün oldugunda zoom vererek arka plan bulanıklıgı sağlamk. 24-70 de karar kıldım. zoom gerekli oldugu yerlerde 18-200 ü alırım. Herkese çok teşekkür ederim.

Şimdi temiz ikinci el 24-70 bulmak kaldı.

• Hocam ben iki hafta once canon garantili 22 ay 2.800 e almistim. Spot sifirda ayni paraydi o zaman. Ikinci elleri 2250 2350 arasiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.