Film kullandığınız için çektiğiniz kareleri filmin sonunda görmek nostaljik geliyordur , foto ayarlarında zorluk oluyor mu? Bir sorum da, digital karelerde bile, araya scanner girmemesine rağmen buraya eklediğimiz upload edilen fotolar orjinale göre ciddi anlamda kalite kaybı yaşıyor. Sizin fotolarda scanner sonrasında elinizdeki foto ile kıyasladığınızda ne kadar fark oluyor? Benim karelerdeki 3 boyutlu görüntü burada nisbeten kayboluyor, sizinkinde de öyle gibi gözüküyor da bu sebeple soruyorum, eminim elinizdeki fotolar m6+50mm summicron ile jilet gibi gözüküyordur.
M9-P bana kasa değiştirmeden önce makyajlanan otomobilleri anımsattı. M8 2006'da tanıtılmış, 2008'de M8.2 ile güncellenmişti. M9 da 2009'da tanıtıldı ve bugün güncellendi. Tahmin ediyorum ki gelecek sene M10'u göreceğiz.
Bu güzel ayrıntının haricinde M9-P beni tatmin etmedi, heyecanlandırmadı da. Ama Venezia hikayesi iyi olmuş.
Sayın asukrumercan, teşekkür ederim.
Fotoğraflarda çok büyük kaybın olduğunu düşünüyorum. Ama S&B çekip banyoyu evde kendim yaptığım için somut olarak gözlemlemedim. Yani hiç stüdoya verip negatiften çıktı almadım. Bir kaç yıldır fotoğrafla uğraşıyorum, önceden Nikon FM2 kullanırdım o zamandan beri yıkadığım negatifleri hep 100 USD lik dandirik tarayıcımla tarıyorum. Ama artık agrandizör arayışına girdim, negatiflerimi kendim basınca farkı anlayacağım. Hele ki 30x40cm gibi büyük baskılarda Summicronun Nikordan farkı kabak gibi çıkacak ortaya, buna eminim
Foto ayarlarında pek zorluk olmuyor. Daha doğrusu önceki makinam da tam mekanik idi, dijitalin rahatlığını hiç yaşamadığım için bana zor gelmiyor. Işığı ölçmek, diyaframı enstanteneyi ayarlamak, kadrajı netlemek ve deklanşöre basmak. Çok keyifli
M9-P de Leica amblemi yokmuş belki ucuz olur
iyi günler şükrü bey ben izmir bergamadan linkinizi sonuna kadar okudum tam bi leica hastası oldum biraz merağım vardı sizinle coştu fotolar bana göre harika size affınıza sığınarak bişey danışmak istiyorum ben bir makina almak istiyorum ama kompak değil tabi anlattığınız rakamlarla m9 da olmaz şöyle arası bi makina ama leica olsun bana ne önerirsiniz saygılarımla.....
quote:
Orijinalden alıntı: mustafa_cidem
iyi günler şükrü bey ben izmir bergamadan linkinizi sonuna kadar okudum tam bi leica hastası oldum biraz merağım vardı sizinle coştu fotolar bana göre harika size affınıza sığınarak bişey danışmak istiyorum ben bir makina almak istiyorum ama kompak değil tabi anlattığınız rakamlarla m9 da olmaz şöyle arası bi makina ama leica olsun bana ne önerirsiniz saygılarımla.....
Mustafa bey merhabalar,
Leica dusunuyorsaniz ve Panasonic ile ortak yaptigi urunleri degil de sadece Leica firmasinin yaptigi urunleri istiyorsaniz cok secenek kalmiyor. M9 disinda iyi bir ikinci el M8 bulunabilir. M8'i belki ucuza bulabilirsiniz ama lens fiyatlari cok degismiyor, ama yine de Istanbul piyasasindan makul fiyatli lensler de bulabilirsiniz. Gerekirse size birkac telefon da verebilirim.
M8 disinda ise X1 makul bir secenek gibi, sabit lensli oldugu icin ayrica lens harcamasi yapmazsiniz.
Belki takip ediyorsunuzdur, X1'in en buyuk rakibi Fuji X100. Bu makina ile de cok olumlu review'lar var. Leica olmasa da rangefinder ve klasik design'indan dolayi kullanmasi keyifli olabilir.
Benim icin en mantikli gozuken ise M8 alip daha sonra da lens takviyesi yapmak. Boylece Leica felsefesinin de yavas yavas icine giriyorsunuz.
Size kolay gelsin.. bagimlilik baslamis..
quote:
Orijinalden alıntı: synchro
M9-P de Leica amblemi yokmuş belki ucuz olur
dpreview'da neden amblem olmadigini soyle aciklamislar...
Many professional photographers using Leica cameras have been known to tape over the Leica 'red dot' logo to make their equipment as inconspicuous and discreet as possible. For this reason, the Leica red dot logo and the M9 lettering on the front have been omitted.
USA fiyati da
The MSRP for the M9-P will be $7,995.00.
Diger piyasalardaki fiyatini da tahmin edebilirsiniz..
Dün akşam 90mm f4 elmar-C alarak setimi tamamladım.
Kısıtlı bütçeyle alınabilecek en iyi seti yaptım bence
he he he anladınız siz onu bilgilerinize ve ilginize çok teşekkür ederim ayrıca ufaklklar çok sevimli allah bağışlasın işaallah sizede saygılar ayrıca yeni çekimlerinizi merakla bekliyorum bizimle paylaşırsanız en azından hastalığımıza ufakta olsa bi pelesirin etkisi yapar ayrıca bu teelefon numaralarını paylaşırsanız benimde m8 için ikinci elde olsa güvenilir yerden temin edbilme şansım olur. saygılarımla.....
Sayin Xbagci gule gule kullanin, benim yukarida bahsettigim de buydu. Kisitli butce ile de Leica lens bulunabilir..
Lensiniz 1973-1978 yillarinda uretiminde olan bir lens.
Aradan gecen 35-40 yil Leica lens yatirimlarinin nisbeten dogru yatirim oldugunu gosterir nitelikte...
quote:
Orijinalden alıntı: xbagci
Dün akşam 90mm f4 elmar-C alarak setimi tamamladım.
Kısıtlı bütçeyle alınabilecek en iyi seti yaptım bence
Sahibinden.com'da da bazan iyi urunler oluyor ama antika leica diye satilanlar Rus taklitleri, dikkatli olmak lazim..
quote:
Orijinalden alıntı: mustafa_cidem
he he he anladınız siz onu bilgilerinize ve ilginize çok teşekkür ederim ayrıca ufaklklar çok sevimli allah bağışlasın işaallah sizede saygılar ayrıca yeni çekimlerinizi merakla bekliyorum bizimle paylaşırsanız en azından hastalığımıza ufakta olsa bi pelesirin etkisi yapar ayrıca bu teelefon numaralarını paylaşırsanız benimde m8 için ikinci elde olsa güvenilir yerden temin edbilme şansım olur. saygılarımla.....
Teşekkür ederim sayın asukrumercan. Ben de almadan önce biraz araştırmıştım, en son 78' de üretildiğini görünce şok olmamak elde değil. Nasıl kaliteli bir malzeme ve işçiliktir bu böyle, benim lensim de neredeyse bu fotoğraftaki düzeyde. Tabi insanlar leicalarına gözü gibi bakıyor. Nikon lenslerim yerlerde sürünüyordu, leicada lens değiştirirken lens çıkartılır çıkartılmaz önce arka kapak, ön kapak takılıyor, lens kendi kutusuna sonra çantaya konuluyor, diğer lens öyle çıkartılıp takılıyor. Herkezin de benim gibi yaptığına eminim.
Böyle düşünüldüğünde Leica gerçekten makul fiyatlı bir marka haline geliyor.
Leica MP ya da M6 iyi bakıldığında ömür boyu hizmet edecek makineler. Leica optiklerinin kaliteleri malum, özenli kullanıldığında gerçekten dayanıklılar. Bu durumda 2-3 yılda bir gövde yenileyen Canon-Nikon sahiplerinin yaptığı ne kadar mantıklı, bu çok tartışılan bir konu.
Bütçeme uygun leicanın r serisi lensleri var 135 f2.8, 50 f2, 90 f2 gibi bunlardan birini alıp adaptörle 550d üstünde kullanmayı düşünüyorum genelde kedi, portre çekiyorum hangisi alsam daha mantıklı olur, canonun 50 f1.8 ini kullanıyorum o yüzden 50 f2 almayı pek düşünmüyorum ama keskinliği için alabilirim gibi
Dün Flickr'da şöyle bir poz yer aldı; Sirkeci-İstanbul'dan, elbette ki Noctilux:
Bugünden iki foto, burada tatil olduğu için rahat bir gündü...
Her ikiside 75mm Summicron ASPH ile..
@ asukrumercan, hocam benden bi tavsiye shutter hızını artırmaktansa f değerini artırırsanız daha keskin fotoğraflar elde edersiniz. mesela üstteki fotoğrafta 1/3000 yerine 1/125 gibi f değerini de f3.4 yerine f8 veya f11 benzeri yaparsanız daha keskin kareler elde edersiniz
quote:
Orijinalden alıntı: synchro
@ asukrumercan, hocam benden bi tavsiye shutter hızını artırmaktansa f değerini artırırsanız daha keskin fotoğraflar elde edersiniz. mesela üstteki fotoğrafta 1/3000 yerine 1/125 gibi f değerini de f3.4 yerine f8 veya f11 benzeri yaparsanız daha keskin kareler elde edersiniz
Sayın Syncro çok teşekkür ederim, fotoları Aperture priority modunda çektim, çektiğim fotoların f değerini tam hatırlayamıyorum, Leica'da lens ile gövde arasında sadece mekanik ilişki olduğu için f değerlerini yaklaşık görebiliyorsunuz.
Birinci foto bana çok net gözüktü, neden size çok keskin gelmedi anlayamadım, arka planı kastediyorsanız, objenin net olmasını genelde tercih ediyorum.
Tam manuel modda pek çekim yapmıyorum çok pratik olmuyor belki zamanla denemeler yapabilirim. Güneş altında 1/125 ve düşük f değeri için 3-4 stopluk filtre kullanmak gerekir herhalde..
Teşekkürler.
fotoğraf bilgilerine exifden baktım
birinci fotoğraf bence de keskin ama f değerini yükselttikçe daha keskin olacağı için söylemiştim tabi bu durumda pek fazla bokeh olmuyor
güneş altında ise 1/125 ve yüksek f değeri yaparsanız çekebilirsiniz, flitreye gerek yok
ama m modunda kullanmıyorsanız dediklerimi unutun zaten leica her f değerinde keskin sonuçlar veriyor